BĂ€sta Kosttillskottet Vid Amning 2022

Att fÄ barn kan vara en av livets kanske största upplevelser för en kvinna. Det finns fÄ saker som gör att en kvinna mÄr sÄ bra som att fÄ ta hand om sitt egna barn och se det vÀxa till att bli starkt och friskt!

Att amma sitt barn kan ocksÄ vara en av de mest intima upplevelserna man nÄgonsin fÄr chansen att dela med nÄgon, varför det kan vara vÀrt att försöka göra det till en sÄ smidig och smÀrtfri upplevelse som möjligt.

DÄ vi har erfarenhet av att ha jÀmfört hundratals kosttillskott över Ären har vi sammanstÀllt en jÀmförelse av men Àven tagit oss friheten att utnÀmna vad vi anser vara det bÀsta kosttillskottet vid amning. Lycka till i din jÀmförelse!

Topplistan

multivitamin för gravida
Rank 1 BĂ€st i Test Komplett & Bra pris

Multivitamin för Gravida och Ammande

betyg
(4.8/5)
Pris/kapsel
1,4 kr
Antal kapslar
270 st
Pris
277 kr
En komplett multivitamin för gravida bÄde inför, under och efter. Vi rekommenderar denna dÄ den komplett tillgodoser behovet hos gravida kvinnor. Fokus pÄ folsyra, jÀrn, kalcium och vitamin E. Tillverkad i Sverige.
Multivitaminer gravida paket
Rank 2 BĂ€sta vitaminerna i ett "multi" paket!

BĂ€sta Gravidpaketet

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
Olika (< 1kr)
Antal kapslar
300 st
Pris
229 kr
BÀsta produkterna pÄ de enskilt viktiga vitaminerna för dig som Àr gravid eller ammandes. Allt i ett paket till ett bÀttre pris. Rekommenderas!
Rank 3

HealthWell JĂ€rn

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
0,87 kr
JĂ€rn/kapsel
20 mg
Ett jÀrntillskott primÀrt framtaget för anvÀndning av fertila kvinnor under sin graviditet men fungerar minst lika bra för mÀnniskor som följer en vegansk kost. Bidrar bland annat till minskad trötthet men Àven till normal bildning av röda blodkroppar och hemoglobin. PrisvÀrt dessutom. Det bÀsta jÀrntillskottet i sin prisklass i vÄrt tycke. Ett av de bÀsta jÀrntillskotten för en kvinna som ammar.
HelhetshÀlsa MammaOptimal
Rank 4

HelhetshÀlsa MammaOptimal

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
2,75 kr
Antal kapslar
60 st
Pris
165 kr
Ett kosttillskott specifikt skapat för gravida och ammande kvinnor. InnehÄller bode jod och jÀrn för normal blodbildning. Varje kapsel innehÄller ditt rekommenderade dagliga intag av folsyra vid en graviditet (vilket Àr extra viktigt första 3-6 mÄnaderna). Det hÀr Àr ett kosttillskott som bokstavligen talat innehÄller över 10 olika mineraler, vitaminer och en lÄng rad andra Àmnen som Àr viktiga för dig och ditt foster nÀr du vÀl blivit gravid.
ferronol jÀrn vitamin
Rank 5

Ferronol

betyg
(4/5)
Pris/portion
4 kr
JĂ€rn/portion
21 mg
Pris
135 kr
Ett grymt jÀrntillskott som inte bara Àr vÀldigt effektivt men Àven skonsamt mot magen. LÀttupptagligt och har god smak. För dig som tycker det Àr mer smidigt med en flytande produkt. Dina jÀrnvÀrden kommer vara pÄ topp efter att du börjat inta den hÀr produkten varje morgon. InnehÄller dessutom vitamin C, vitamin B6, vitamin B2, vitamin B1, Folsyra och vitamin B12.
Rank 6

Core Iron Caps+

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
0,87 kr
JĂ€rn/kapsel
20 mg
Ännu ett fantastiskt kosttillskott frĂ„n företaget Core. Även det hĂ€r ger vi ett toppbetyg med anledning av att det fĂ„r en att kĂ€nna sig betydligt mer pigg. En grym produkt för att bibehĂ„lla ett stabilt jĂ€rnvĂ€rde i kroppen, vare sig man trĂ€nar eller ej. Fantastiskt pris! Perfekta produkten för dig som Ă€r gravid och Ă€r i ett större behov av jĂ€rn och folsyra i allmĂ€nhet.
folsyra för gravida
Rank 7

healthwell Folsyra

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,46 kr
Antal kapslar
150 st
Folsyra/kapsel
400 ”g
BĂ€sta folsyra-tillskottet pĂ„ marknaden idag i vĂ„rt tycke. Ett mĂ„ste att köpa för dig som Ă€r gravid — om inte annat stĂ„r det pĂ„ paketet om inte det var tydligt nog!
prenatal multivitamin
Rank 8

Terranova Prenatal Multivitamin

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
4,40 kr
Ett högdoserat vitamintillskott specifikt skapat för gravida kvinnor. Terranova Multivitamin för gravida innehÄller utvalda vitaminer och mineraler tillsammans med vÀxtkomplexet MagnifoodŸ som hjÀlper till att skydda vitaminerna för bÀsta effekt i kroppen. Terranovas multivitamin Àr fri frÄn tillsatser och sÀker att anvÀnda.
jÀrn synergi
Rank 9 Vegansk

Alpha Plus JĂ€rn Synergi

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,65 kr
JĂ€rn/kapsel
12,5 mg
Ett fantastiskt jÀrntillskott med tillsatt vitamin B12 och folsyra vilket gör det till ett perfekt kosttillskott för dig som genomgÄr en graviditet. Bidrar till normal blodbildning av röda blodkroppar. InnehÄller Àven vitamin C för att motverka trötthet och fÄ dig att kÀnna dig mer pigg under en graviditet vilket du inte kommer ha nÄgot emot.
MittVal multivitamin gravida
Rank 10 Bra val

MittVal Kvinna

betyg
(4.7/5)
Pris/kapsel
0,79 kr
Antal kapslar
100 st
Pris
79 kr
Passar perfekt för de som vill bli gravida, Àr gravida eller ammar. En specialanpassad multivitamin för kvinnor. Delad första plats. Bra pris!
En mamma som ammar sitt barn vid ett trÀd.

Varför ska man ta kosttillskott vid amning?

Enkelt. För att du behöver mer av de flesta nÀringsÀmnen nÀr du ammar.

Vad ska man Àta extra mycket av vid amning?

VÀlj sÀrskilt mat som innehÄller mycket vitamin D, omega 3-fett och folat (folsyra). Det Àr ocksÄ bra att fylla pÄ lagret av jÀrn efter graviditeten genom att Àta jÀrnrik mat.

 • Ät gĂ€rna mer frukt.
 • Ät gĂ€rna mer fisk.
 • Drick mer lĂ€ttmjölk, naturell lĂ€ttfil eller naturell lĂ€ttyoghurt, cirka 5 dl per dag
 • NyckelhĂ„lsmĂ€rkt matfett pĂ„ smörgĂ„sen och till matlagning
 • kött, kyckling, Ă€gg, bönor, linser eller Ă€rtor varje dagkött, kyckling, Ă€gg, bönor, linser eller Ă€rtor varje dag
 • potatis, bröd, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, i första hand fullkornsalternativ.

NÀr pÄ dagen Àr det bÀst att man anvÀnder kosttillskott för amning?

Som med de allra flesta kosttillskott ute pÄ marknaden idag föreslÄr vi att man tar den hÀr typen av tillskott sÄ fort man vaknar pÄ morgonen.

Detta dÄ man oftast behöver vitaminerna och mineralerna redan under dagens gÄng för att bidra till en mer nyttig och fyllig bröstmjölk.

Vilka typer av tillskott Àr bÀst att anvÀnda nÀr man börjat amma sitt barn?

Det finns mĂ€ngder av olika kosttillskott man bör övervĂ€ga att börja anvĂ€nda sig av ifall man precis börjat amma — nedan följer vĂ„r lista över vad vi anser vara de 3 viktigaste typerna av kosttillskott:

 1. D-vitamin: ett spÀdbarn som fullammas fÄr all nÀring frÄn din bröstmjölk (förutom D-vitamin) för att vÀxa och utvecklas under sina första sex mÄnader, varför det Àr viktigt att du fÄr i dig rekommenderade mÀngder av olika vitaminer, mineraler och nÀringsÀmnen men kanske framför allt D-vitamin dÄ vi placerat det sÄ pass högt pÄ listan.
 2. Omega 3-fetter: Omega-3 innehÄller nÀmligen fettsyran DHA som bidrar till normal utveckling av hjÀrna och ögon hos spÀdbarn.

  Den huvudsakliga kÀllan till D-vitamin Àr fet fisk, men för den del Àr det svÄrt att fÄ i sig hela den rekommenderade dagsdosen enbart frÄn kosten. DÀrför kan det vara bra att regelbundet ta tillskott i form av Omega-3 med tillskott av D-vitamin
 3. Folat (folsyra, Àven kÀnt som vitamin B9): ett vitamin som Àr kÀnt bland kvinnor och sjuksköterskor för att tas nÀr man försöker bli gravid, nÀr man Àr gravid eller under amning.

  Folsyra eller folat behövs för cellernas ÀmnesomsÀttning och för att bilda röda blodkroppar. Det behövs ocksÄ för att foster ska utvecklas normalt nÀr man Àr gravid.

  För att förhindra fosterskador i form av ryggmÀrgsbrÄck har mÄnga lÀnder som exempelvis USA, Mexiko och Kanada valt att berika livsmedel sÄsom frukostflingor med folsyra.

Vilket Àr det bÀsta kosttillskottet vid amning enligt teamet bakom Tillskottsbibeln.se?

Vi anser produkten Iron Caps+ frÄn Core vara bÀst just nu.

Detta med anledning av att det Ă€r ett högdoserat jĂ€rntillskott med inslag av bland annat c-vitamin. Även produkten JĂ€rn Vital Ă€r sĂ„ pass bra att vi vĂ„gar rekommendera den pĂ„ första plats ocksĂ„, varför du blir tvungen att göra ett val kring vilken av produkterna du bĂ€st tror passar din hĂ€lsa och plĂ„nbok.

Vanliga frĂ„gor – Amning

Kan produkter hjÀlpa mitt barns utveckling?

Ja det kan dem, genom tex Omega 3.

Sammanfattning

Du behöver mer av de flesta nÀringsÀmnen nÀr du ammar, varför det Àr enklast, smidigast och i mÄnga fall billigast att köpa in nÄgon form av kosttillskott som kan hjÀlpa dig i din resa som nybliven mamma vare sig det för första eller sista gÄngen.

Det Àr alltid viktigt att man Àter en hÀlsosam kost i allmÀnhet, men nÀr man ammar i synnerhet, dock kan kosttillskott vara till stor hjÀlp.

Vi hoppas vÄr jÀmförelse och utnÀmning av vad vi anser vara det bÀsta kosttillskottet vid amning hjÀlper dig i ditt ammande genom att göra det mer bekvÀmt bÄde för dig och ditt barn, samtidigt som att din bröstmjölk med största sannolikhet kommer att innehÄller fler nÀringsÀmnen vilket gör födan mer nyttig för ditt barn.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta amnings-tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Amnings tillskotten – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Multivitamin för Gravida och Ammande
 2. Perfekt multi paket : BĂ€sta Gravidpaketet
 3. Billigast köp: MittVal Kvinna
 4. Utvecklat för kvinnor : MittVal Kvinna
 5. BĂ€sta tabletter : Core Iron Caps+
 6. PopulÀrast i sökningar : healthwell Folsyra