BĂ€sta Kreatinet 2022

Om du trĂ€nat pĂ„ gym ett tag men inte börjat anvĂ€nda dig av kreatin har jag vĂ€ldigt goda nyheter för dig — kreatin kan fĂ„ dina muskler att bli mĂ€rkbart större!

Detta redan efter sÄ lite tid som 30 dagar. Allt du behöver göra Àr att ta 5g per dag under en mÄnad och du bör mÀrka av stora skillnader i bÄde prestation, styrka och hypertrofi vad gÀller dina muskler.

Vi har jÀmfört alla bÀsta kreatin pÄ marknaden för att du ska slippa göra det. Lycka till i ditt sökande!

BĂ€sta Kreatinet – BĂ€st i vĂ„rt test

Topp 10 lista kreatin -tillskott

Topplistan

aware-kreatin
Rank 1 BĂ€st i Test

Aware 100% Creatine

betyg
(5/5)
Pris
129 kr
Pris/portion
1,84 kr
Serveringar
70 st
Öka muskler, uthĂ„llighet och styrka med ett rent och kvalitativt kreatin frĂ„n Aware. Perfekt, dunder och bĂ€ttre Ă€n de flesta Ă€r anvĂ€ndares kommentarer.
Rank 2

Optimum Nutrition Creatine Powder, 300g

betyg
(5/5)
Pris
129 kr
Pris/portion
2,15 kr
Serveringar
60 st
Ett vÀldigt populÀrt kreatin frÄn Optimum Nutrition. Ett av de första kreatintillskotten jag prövade för min styrketrÀning som gav resultat vÀldigt fort. Rekommenderas starkt av redaktionen pÄ Tillskottsbibeln.se. Det unika Àr att detta kreatin inte innehÄller nÄgra utfyllnadsÀmnen.
Rank 3

Ultimate Creatine, 90 kapslar

betyg
(5/5)
Pris
159 kr
Pris/portion
1,76 kr
Serveringar
90 st
Ett lĂ€ttdoserat kreatintillskott i kapselform av Star Nutrition. 2-3 kapslar om dagen brukar vara lagom vid högintensiv styrketrĂ€ning. Ger dig ökad volym och pump — rekommenderas starkt av oss.
Rank 4 Direktverkande

Core Creatine Pro, 340g

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
Pris/portion
3,66 kr
Serveringar
68 st
Det bÀsta kreatinet hos SvensktKosttillskott.se. BestÄr av en optimal sammansÀttning av de bÀsta kreatinsorterna. Nu med ny formula!
Rank 5 PrisvÀrt som satan!

Core Creatine, 500g

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Pris/portion
1 kr
Serveringar
100 st
Det kanske mest prisvÀrda kreatinet du hittar pÄ marknaden idag. Prestationshöjande för högintensiv trÀning likt styrketrÀning. Ger dig en ökad explosiv styrka.
Rank 6

Creatine Monohydrate, 500 g

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Pris/portion
1 kr
Serveringar
100 st
Ett kreatin som bestÄr till 100% av högkvalitativt mikroniserat kreatin. PrisvÀrt Àr det ocksÄ. Rekommenderas starkt om man Àr ny till vÀrlden av kreatin och vill pröva nÄgot till ett billigt pris.
Rank 7

BioTechUSA 100% Creatine Monohydrate, 500 g

betyg
(4/5)
Pris
129 kr
Pris/portion
1,29 kr
Serveringar
100 st
100% rent kreatin monohydrat frÄn BioTechUSA. Motverkar mjölksyra och Àr Àven lÀttlösligt i vatten. Smakar inte illa som mÄngra andra kreatin kan göra enligt anvÀndare.
Rank 8

GAAM Nutrition Creatine Monohydrate, 500 g

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Pris/portion
1 kr
Serveringar
100 st
Gör mer energi tillgÀngligt i dina muskler inför ett trÀningspass. Ett bevisat effektivt kosttillskott frÄn GAAM Nutrition. Finns inga smaker att vÀlja pÄ. Ett kreatinpulver, varken mer eller mindre.
Rank 9 BestÄr av 6 olika sorters kreatin!

Olimp Creatine Xplode, 500g

betyg
(4/5)
Pris
299 kr
Pris/portion
2,99 kr
Serveringar
100 st
Ett kreatin som beskrivs ha en "exploderande effekt". HÀr fÄr du verkligen valuta för ditt slit, hypertrofimÀssigt. LÄt nu fantasin flöda och planera in ditt nÀsta styrkepass.
Rank 10

Pro Nutrition Creatine, 500g

betyg
(3/5)
Pris
189 kr
Pris/portion
1,89 kr
Serveringar
100 st
Ett av marknadens allra renaste kreatinmonohydrat. Till och med tillverkningen av det Àr patenterat. En speciell produkt bland alla kreatinpulver vi jÀmfört pÄ Tillskottsbibeln.
bÀsta kreatinet just nu

Information om kreatin

Kreatin Àr ett av vÀrldens bÀst studerade trÀningstillskott, varför det kommit att bli vÀldigt populÀrt bland mÀnniskor som utövar styrketrÀning.

Kreatin Àr nÀmligen ett av fÄ trÀningstillskott för mÀnniskor som trÀnar som faktiskt ger nÄgot i form av styrka och uthÄllighet.

Anledningen Ă€r simpel — kreatin har dokumenterad effekt.

Det finns dessutom inga biverkningar, annat Àn att man kanske blir tvungen att dricka ett extra glas eller tvÄ av vatten under dagens gÄng.

Det Àr dessutom sÀkert för mÀnniskor i alla Äldrar.

Varför ska man ta kreatin?

Kreatin tar man för att orka lyfte tyngre och orka trÀna lÀngre.

Man ser Àven mer muskulös ut. Detta dÄ kreatinet binder sig med vattnet i din kropp i allt större utstrÀckning och dÀrmed fÄr dig att se mer muskulös ut.

Jag som skriver det hĂ€r inlĂ€gget heter Nabil och har snart tagit kreatin i 2 mĂ„nader. Jag mĂ€rkte av enorma skillnader i bĂ„de styrka och uthĂ„llighet nĂ€r det kom till min styrketrĂ€ning — och allt detta för ynka 99kr!

Precis som nĂ€mnt i början av inlĂ€gget (och inte för att ta ifrĂ„n Tillskottsbibeln sin kredibilitet i övrigt) — kreatin Ă€r seriöst en av fĂ„ trĂ€ningstillskott som verkligen fungerar.

Du kan göra enorma framsteg i din styrketrÀning som en följd av det.

Vad Àr kreatin?

NÄgot som Àr vÀldigt viktigt att komma ihÄg Àr att kreatin naturligt förekommer i din kropp. Det bildas ur aminosyrorna arginin, glycin och metionin.

Kolla in denna video som förklarar kreatin frÄn Styrkelabbet:

NÀr ska man anvÀnda kreatin?

Den bÀsta tiden att ta kreatin Àr precis innan ett pass börjar. Research har visat att du inte bör ta kreatin lÄngt innan ett pass, utan precis innan. 30 minuter Àr lagom.

Detta gör att musklerna fylls med kreatin precis innan de skall anvÀndas vilket Àr optimalt för all styrketrÀning.

Vilket kreatin Àr bÀst i test enligt er?

Just nu anser vi Core Creatine Pro vara det enskilt bÀsta kreatinet ute pÄ marknaden sett till vÄra kriterier. Du fÄr en pÄse med 500 gram kreatin (vilket motsvarar 100 dagars anvÀndning) för endast 99:-.

Vad gör kreatin i din kropp?

 • Kreatin hjĂ€lper musklerna i din kropp att bilda mer energi inför ett trĂ€ningspass
 • Gör dina muskler mer fuktiga, och en muskel som Ă€r fuktig vĂ€xer mycket, mycket snabbare
 • Kreatin bygger Ă€ven styrka och muskler (indirekt)
 • Fördröjer trötthet i dina muskler
 • Inte omöjligt att man upplever att man kan springa snappare vid löptrĂ€ning
 • ÄmensomsĂ€ttningen i ditt kreating ser till att du Ă„terhĂ€mtar dig snabbare efter ett motionspass och styrkepass i allmĂ€nhet

Hur stor Àr effekten nÀr du anvÀnder kreatin?

Effekten nÀr du anvÀnder kreatin Àr enorm.

Personligen fick jag slog jag nÄgr av mina största personliga rekord i samband med att jag började anvÀnda mig av kreatin som trÀningstillskott.

Hur ska man blanda kreatin?

Kreatin Àr ett tillskott som blandas likt mycket annat. Jag blandar i mitt kreatin i en proteinshake pÄ morgonen för att slippa ta ett trÀningstillskott tvÄ gÄnger om dagen.

Är en uppladdningsfas ett mĂ„ste?

Nej, detta Àr bara en myt.

En uppladdningsfas vad gÀller kreatin gÄr ut pÄ att du fÄr i dig 20 gram kreatin om dagen i en vecka för att verkligen ladda upp musklerna med kreatinet som behövs för att musklerna ska vÀxa sÄ bra som möjligt.

Det rÀcker gott och vÀl med att du tar den rekommenderade dagliga dosen pÄ 5 gram per dag under en mÄnads tid för att dina muskler ska ha fÄtt i sig den mÀngd kreatin som behövs för att verkligen vara uppladdade till fullo.

Vilka tar kreatin och varför?

Kroppen producerar ungefÀr 1 gram kreatin naturligt per dag, du fÄr Àven i dig nÄgra gram via maten du Àter.

Det gör att de allra flesta mĂ€nniskorna landar pĂ„ ett intag av cirka 2 gram kreatin per dag, vilket alltsĂ„ rĂ€cker för de allra flesta — men det finns de som behöver mer Ă€n sĂ„.

HÀr kommer nÄgra exempel pÄ vilken typ av mÀnniskor som kan vara i behov av ett kreatintillskott:

 • Veganer & vegeterianer: fĂ„r man inte i sig tillrĂ€ckligt med kreatin naturligt i sin kost kan man behöva fĂ„ i sig det genom ett tillskott.
 • Elitidrottare: inför en större prestation eller tĂ€vling kan kreatin hjĂ€lpa till att öka prestationsförmĂ„gan avsevĂ€rt. TĂ€nk dock pĂ„ att ladda upp dina muskler med kreatin en lĂ„ng tid före evenemanget.
 • Muskelbyggare: försöker man sig pĂ„ att bygga en stor mĂ€ngd muskler pĂ„ sin kropp Ă€r det naturligt att man vill optimera mĂ€ngden Ă€mnen man tillför sina muskler — varför kreatin kan vara ett naturligt val.

Kan kreatin rekommenderas till alla som trÀnar?

Ja. Jag rekommenderar bĂ„de proteinpulver och kreatin till nĂ€stan alla som utövar nĂ„gon form av högintensiv trĂ€ning — exempelvis styrketrĂ€ning eller högintensiv löpning i form av konditionsintervaller.

Som sagt, kreatin Ă€r en av fĂ„ trĂ€ningstillskott som verkligen fungerar och som gör stor skillnad — varför jag sjĂ€lvsĂ€kert rekommenderar det till nĂ€stan alla — nya som gamla pĂ„ gymmet.

Är kreatin klassat som dopingmedel?

Nej. DÄ kreatin inte har nÄgon pÄverkan pÄ en mÀnniskas hormonsystem, blod eller andra fysiologiska system Àr det inte klassat som ett dopingmedel.

Doping Àr, rent formellt, samlingsnamnet för en mÀngd preparat och lÀkemedel som som ökar muskelmassa och prestation (uthÄllighet) som exempelvis anabola steroider.

Vart kan man köpa kreatin i Sverige?

Trots att det gÄr att köpa kreatin i hÀlso- och trÀningsbutiker i allmÀnhet föreslÄr vi att man lÀgger en bestÀllning pÄ internet.

Det Àr mycket smidigare, billigare och mÄnga gÄnger bÀttre för bÄde miljön och ens egna plÄnbok pÄ lÄng sikt ifall man bestÀller kreatin i en webbutik istÀllet för att Äka ner pÄ stan och handla det.

Fördelar med kreatin

 • Billigaste trĂ€ningstillskottet du hittar
 • Ökar din styrka
 • Ökar din rena muskelmassa bĂ„de fysiskt men Ă€ven visuellt
 • HjĂ€lper dina muskler Ă„terhĂ€mta sig snabbare under ett pass
 • Ger dig mer energi under passets gĂ„ng

Nackdelar med kreatin

 • Kan ta upp till 14 dagar innan du kĂ€nner av dess effekt
 • ViktuppgĂ„ng. DĂ„ kreatin Ă€r ett trĂ€ningstillskott som lagras i musklerna, bokstavligen talat, sĂ„ medför det en ökad vĂ€tskeansamling som oftast resulterar i viktuppgĂ„ng. Det hĂ€r Ă€r dock vattenvikt och försvinner ifall du slutar ta kreatin regelbundet.

Övriga produkter i testet

Rank 11 Smakar klassiskt godis!

GAAM Nutrition Candy Series Creatine, 500 g, Sour Pops

betyg
(3/5)
Pris
129 kr
Pris/portion
1,29 kr
Serveringar
100 st
Ett kreatin som smakar godis. Beskrivs som det godaste kreatinet pÄ marknaden av mÄnga. Vad mer kan man begÀra nÀr man styrketrÀnar hÄrt? TvÄ flugor i en smÀll!

Vanliga frĂ„gor – Kreatin

Är det bra för veganer att ta extra kreatin?

Det finns risk att inte fÄ i sig tillrÀckligt med kreatin om du Àr vegan dÀrför kan ett tillskott vara bra.

Sammanfattning

Kreatin Àr ett fullkomligt fantastiskt trÀningstillskott. Jag kan inte rekommendera det tillrÀckligt.

VÀnligen ta en titt pÄ vÄrt stora test av alla bÀsta kreatin för att hitta just kreatinet för dig. Det kostar trots allt bara 99:- att pröva en pÄse pÄ ett halvt kilo av Star Nutrition som rÀcker dig nÀstan ett kvartal förutsatt att du tar den rekommenderade dagliga dosen pÄ 5 gram.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de Kreatinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare BĂ€sta Kreatinet – Snabblistan


KĂ€llor