Bästa Kreatinet – Vår Köpguide Jan 2023

Om du tränat på gym ett tag men inte börjat använda dig av kreatin har jag väldigt goda nyheter för dig — kreatin kan få dina muskler att bli märkbart större!

Detta redan efter så lite tid som 30 dagar. Allt du behöver göra är att ta 5g per dag under en månad och du bör märka av stora skillnader i både prestation, styrka och hypertrofi vad gäller dina muskler.

Vi har jämfört alla bästa kreatin på marknaden för att du ska slippa göra det. Lycka till i ditt sökande!

Sidan innehåller annonser

Bästa Kreatinet – Bäst i vårt test

Topp 10 lista kreatin -tillskott

Topplistan

Rank 1 Bäst i Test Direktverkande

Core Creatine Pro, 340g

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
Pris/portion
3,66 kr
Serveringar
68 st
I vårt test av kreatintillskott har vi utsett Core Creatine Pro från tillverkaren Svenskt Kosttillskott till nummer ett. Det finns många anledningar till det. Om du vill klicka dig vidare till mer information och köpa nu direkt kan vi utlova att du kommer bli nöjd.

En faktor bakom guldmedaljen för Core Creatine Pro är blandningen av flera olika sorters kreatin. På så sätt kan du få ut största möjliga effekt av den här molekylen som är så nyttig för dig som tränar.

Vi ser också en stor fördel med att Core Creatine Pro är direktverkande. Vad betyder det? Kort och gott kan du få effekt på din träning direkt utan långa laddningsperioder. Det är inte många kreatintillskott som kan bjuda på den här egenskapen. OBS! För ämnet kreatinnitrat krävs dock uppladdning.

När vi har tittat på olika kreatintillskott har vi också undersökt om blandningarna innehåller ämnen som kan hjälpa till med träningen ännu lite mer. Core Creatine Pro innehåller en sådan ingrediens, nämligen citrullin. Det här ämnet har flera egenskaper, bland annat att vidga blodkärlen för mer syre.
Ett kosttillskott får inte en förstaplats på en topplista utan goda betyg från användare. Vad säger de som har köpt och använder Core Creatine Pro? Betygen är höga och omdömena nästan rakt igenom positiva.

En källa till plusbetyg hos användarna är smaken. Ibland är kosttillskott mindre aptitliga, men det här tillskottet upplevs som mycket välsmakande. Andra omdömen som vi har läst handlar om att pulvret löser sig lätt i vatten och att det rent faktiskt ger effekt.

Vi är benägna att hålla med användarna. Core Creatine Pro är i vår mening ett riktigt bra kreatintillskott. Det enda vi kan ha en synpunkt på är priset. En burk ger ungefär 30 portioner och priset per portion blir ungefär 10 kr. Det är betydligt mer än vad ”vanligt” kreatinmonohydrat kostar.

Priset drar ner totalbetyget ett snäpp, men det går inte att argumentera mot den här produktens övriga egenskaper.

Köp via butiksknappen ovan eller hos Svenskt kosttillskott eller Svensk hälsokost.

Rank 2 Prisvärt som satan!

Core Creatine, 500g

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Pris/portion
1 kr
Serveringar
100 st
Det kanske mest prisvärda kreatinet du hittar på marknaden idag. Prestationshöjande för högintensiv träning likt styrketräning. Ger dig en ökad explosiv styrka.
creatine-monohydrate
Rank 3

Creatine Monohydrate, 500 g

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Pris/portion
1 kr
Serveringar
100 st
Här är ett kreatintillskott som består av 100% mikroniserat kreatin, inget annat. Det är ett tillskott som vi verkligen kan rekommendera starkt om du vill testa kreatin till ett billigt pris.

Det här tillskottet från Star Nutrition är verkligen ”basic”. Det är dock inte så mycket som är vanligt med kreatin i sig. Med kreatin finns alla möjligheter till ökad prestation och bättre resultat av din träning.

En stor fördel med den här produkten är att den inte innehåller några andra ämnen över huvud taget. En annan fördel som vi ser är att du är fri att dosera tillskottet lite mer individuellt.

Vi menar också att det är en stor fördel att priset är av det lägre slaget. Pris per dag blir endast strax över två kronor.

Ser vi några nackdelar? Det är klart att det finns ämnen som kan förstärka ämnets effekt på olika sätt. Sådana saknas i det här tillskottet. Rent kreatin kan också vara lite tufft mot magen om det inte löses upp helt i vatten, juice eller liknande.

Vi har också tittat på kundernas betyg för det här tillskottet. Snittbetyget är högt (omkring 4,5 av 5) och det saknas i princip dåliga omdömen. Att det är lätt att blanda med vatten (viktigt för kreatin!) och att priset är lågt är två stora utropstecken.

Sammanfattningsvis är det ganska enkelt för oss att ge silvermedaljen till Creatine Monohydrate från Star Nutrition. Pris, funktion, löslighet i vatten - det här tillskottet fungerar och kan rekommenderas!

Rank 4

Optimum Nutrition Creatine Powder, 300g

betyg
(5/5)
Pris
129 kr
Pris/portion
2,15 kr
Serveringar
60 st
Det här är ett mycket populärt kreatin från Optimum Nutrition. Det har funnits med länge och det fortsätter att locka nya fans varje år. Vi här på Tillskottsbibeln kan verkligen rekommendera det här tillskottet för dig som tränar.

Vad får du om du lägger upp pengarna och köper det här tillskottet? Du får kort och gott 100% kreatinmonohydrat, det vill säga den vanligaste formen av kreatin. Pulvret är mikroniserat och helt utan smak.

Vi har testat (även i egen träning på gymmet), jämfört och tittat på kundomdömen. Vi sticker inte ut hakan särskilt långt om vi säger att Optimum Nutritions kreatintillskott tillhör de absolut främsta.

Vi ska först nämna att pulvret löser sig extremt lätt i vatten, juice och andra drycker. Det är en klar fördel eftersom det gör kreatinet snällare mot magen. Vi måste också nämna att det är utmärkt att tillverkaren inte har lagt till ett enda utfyllnadsämne.

Kundomdömena är enbart positiva och det handlar om betyg från både motionärer och de som tränar lite hårdare. ”100% resultat” är ett omdöme som återkommer lite här och där.

Hur ser prislappen ut? Priset är ju alltid viktigt. Optimum Nutrition Creatine Powder är inte det absolut billigaste tillskottet med kreatinmonohydrat, men ett pris per portion på strax över tre kronor tycker vi är klart överkomligt.
Hur skulle vi sammanfatta det här tillskottet? Vi tycker att det ger kvalitet till ett bra pris och vi ger en stark rekommendation.

Rank 5

Ultimate Creatine, 90 kapslar

betyg
(5/5)
Pris
159 kr
Pris/portion
1,76 kr
Serveringar
90 st
Ett lättdoserat kreatintillskott i kapselform av Star Nutrition. 2-3 kapslar om dagen brukar vara lagom vid högintensiv styrketräning. Ger dig ökad volym och pump — rekommenderas starkt av oss.
Rank 6

BioTechUSA 100% Creatine Monohydrate, 500 g

betyg
(4/5)
Pris
129 kr
Pris/portion
1,29 kr
Serveringar
100 st
100% rent kreatin monohydrat från BioTechUSA. Motverkar mjölksyra och är även lättlösligt i vatten. Smakar inte illa som mångra andra kreatin kan göra enligt användare.
aware-kreatin
Rank 7

Aware 100% Creatine

betyg
(5/5)
Pris
129 kr
Pris/portion
1,84 kr
Serveringar
70 st
Öka muskler, uthållighet och styrka med ett rent och kvalitativt kreatin från Aware. Perfekt, dunder och bättre än de flesta är användares kommentarer.
Rank 8

GAAM Nutrition Creatine Monohydrate, 500 g

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Pris/portion
1 kr
Serveringar
100 st
Gör mer energi tillgängligt i dina muskler inför ett träningspass. Ett bevisat effektivt kosttillskott från GAAM Nutrition. Finns inga smaker att välja på. Ett kreatinpulver, varken mer eller mindre.
Rank 9 Består av 6 olika sorters kreatin!

Olimp Creatine Xplode, 500g

betyg
(4/5)
Pris
299 kr
Pris/portion
2,99 kr
Serveringar
100 st
Ett kreatin som beskrivs ha en "exploderande effekt". Här får du verkligen valuta för ditt slit, hypertrofimässigt. Låt nu fantasin flöda och planera in ditt nästa styrkepass.
Rank 10 Smakar klassiskt godis!

GAAM Nutrition Candy Series Creatine, 500 g, Sour Pops

betyg
(3/5)
Pris
129 kr
Pris/portion
1,29 kr
Serveringar
100 st
Ett kreatin som smakar godis. Beskrivs som det godaste kreatinet på marknaden av många. Vad mer kan man begära när man styrketränar hårt? Två flugor i en smäll!
bästa kreatinet just nu

Information om kreatin

Kreatin är ett av världens bäst studerade träningstillskott, varför det kommit att bli väldigt populärt bland människor som utövar styrketräning.

Kreatin är nämligen ett av få träningstillskott för människor som tränar som faktiskt ger något i form av styrka och uthållighet.

Anledningen är simpel — kreatin har dokumenterad effekt.

Det finns dessutom inga biverkningar, annat än att man kanske blir tvungen att dricka ett extra glas eller två av vatten under dagens gång.

Det är dessutom säkert för människor i alla åldrar.

Varför ska man ta kreatin?

Kreatin tar man för att orka lyfte tyngre och orka träna längre.

Man ser även mer muskulös ut. Detta då kreatinet binder sig med vattnet i din kropp i allt större utsträckning och därmed får dig att se mer muskulös ut.

Jag som skriver det här inlägget heter Nabil och har snart tagit kreatin i 2 månader. Jag märkte av enorma skillnader i både styrka och uthållighet när det kom till min styrketräning — och allt detta för ynka 99kr!

Precis som nämnt i början av inlägget (och inte för att ta ifrån Tillskottsbibeln sin kredibilitet i övrigt) — kreatin är seriöst en av få träningstillskott som verkligen fungerar.

Du kan göra enorma framsteg i din styrketräning som en följd av det.

Vad är kreatin?

Något som är väldigt viktigt att komma ihåg är att kreatin naturligt förekommer i din kropp. Det bildas ur aminosyrorna arginin, glycin och metionin.

Kolla in denna video som förklarar kreatin från Styrkelabbet:

När ska man använda kreatin?

Den bästa tiden att ta kreatin är precis innan ett pass börjar. Research har visat att du inte bör ta kreatin långt innan ett pass, utan precis innan. 30 minuter är lagom.

Detta gör att musklerna fylls med kreatin precis innan de skall användas vilket är optimalt för all styrketräning.

Vad gör kreatin i din kropp?

 • Kreatin hjälper musklerna i din kropp att bilda mer energi inför ett träningspass
 • Gör dina muskler mer fuktiga, och en muskel som är fuktig växer mycket, mycket snabbare
 • Kreatin bygger även styrka och muskler (indirekt)
 • Fördröjer trötthet i dina muskler
 • Inte omöjligt att man upplever att man kan springa snappare vid löpträning
 • Ämensomsättningen i ditt kreating ser till att du återhämtar dig snabbare efter ett motionspass och styrkepass i allmänhet

Hur stor är effekten när du använder kreatin?

Effekten när du använder kreatin är enorm.

Personligen fick jag slog jag någr av mina största personliga rekord i samband med att jag började använda mig av kreatin som träningstillskott.

Hur ska man blanda kreatin?

Kreatin är ett tillskott som blandas likt mycket annat. Jag blandar i mitt kreatin i en proteinshake på morgonen för att slippa ta ett träningstillskott två gånger om dagen.

Är en uppladdningsfas ett måste?

Nej, detta är bara en myt.

En uppladdningsfas vad gäller kreatin går ut på att du får i dig 20 gram kreatin om dagen i en vecka för att verkligen ladda upp musklerna med kreatinet som behövs för att musklerna ska växa så bra som möjligt.

Det räcker gott och väl med att du tar den rekommenderade dagliga dosen på 5 gram per dag under en månads tid för att dina muskler ska ha fått i sig den mängd kreatin som behövs för att verkligen vara uppladdade till fullo.

Vilka tar kreatin och varför?

Kroppen producerar ungefär 1 gram kreatin naturligt per dag, du får även i dig några gram via maten du äter.

Det gör att de allra flesta människorna landar på ett intag av cirka 2 gram kreatin per dag, vilket alltså räcker för de allra flesta — men det finns de som behöver mer än så.

Här kommer några exempel på vilken typ av människor som kan vara i behov av ett kreatintillskott:

 • Veganer & vegeterianer: får man inte i sig tillräckligt med kreatin naturligt i sin kost kan man behöva få i sig det genom ett tillskott.
 • Elitidrottare: inför en större prestation eller tävling kan kreatin hjälpa till att öka prestationsförmågan avsevärt. Tänk dock på att ladda upp dina muskler med kreatin en lång tid före evenemanget.
 • Muskelbyggare: försöker man sig på att bygga en stor mängd muskler på sin kropp är det naturligt att man vill optimera mängden ämnen man tillför sina muskler — varför kreatin kan vara ett naturligt val.

Kan kreatin rekommenderas till alla som tränar?

Ja. Jag rekommenderar både proteinpulver och kreatin till nästan alla som utövar någon form av högintensiv träning — exempelvis styrketräning eller högintensiv löpning i form av konditionsintervaller.

Som sagt, kreatin är en av få träningstillskott som verkligen fungerar och som gör stor skillnad — varför jag självsäkert rekommenderar det till nästan alla — nya som gamla på gymmet.

Är kreatin klassat som dopingmedel?

Nej. Då kreatin inte har någon påverkan på en människas hormonsystem, blod eller andra fysiologiska system är det inte klassat som ett dopingmedel.

Doping är, rent formellt, samlingsnamnet för en mängd preparat och läkemedel som som ökar muskelmassa och prestation (uthållighet) som exempelvis anabola steroider.

Vart kan man köpa kreatin i Sverige?

Trots att det går att köpa kreatin i hälso- och träningsbutiker i allmänhet föreslår vi att man lägger en beställning på internet.

Det är mycket smidigare, billigare och många gånger bättre för både miljön och ens egna plånbok på lång sikt ifall man beställer kreatin i en webbutik istället för att åka ner på stan och handla det.

Fördelar med kreatin

 • Billigaste träningstillskottet du hittar
 • Ökar din styrka
 • Ökar din rena muskelmassa både fysiskt men även visuellt
 • Hjälper dina muskler återhämta sig snabbare under ett pass
 • Ger dig mer energi under passets gång

Nackdelar med kreatin

 • Kan ta upp till 14 dagar innan du känner av dess effekt
 • Viktuppgång. Då kreatin är ett träningstillskott som lagras i musklerna, bokstavligen talat, så medför det en ökad vätskeansamling som oftast resulterar i viktuppgång. Det här är dock vattenvikt och försvinner ifall du slutar ta kreatin regelbundet.

Testvinnare – prispallen för kreatintillskott

Testvinnare bästa kreatin hos tillskottsbibeln

Vi har inte lämnat någon sten orörd i vårt test av kreatintillskott. Vi har tittat på alla viktiga aspekter för att kunna presentera en topplista med produkter av bästa märke.

I vår genomgång och i våra tester har vi identifierat några kreatintillskott som sticker ut från mängden lite extra. Dessa har fått en plats på pallen på vår topplista. 

Vilka produkter handlar det om? Vi har valt ut Core Creatine Pro, Creatine Monohydrate från Star Nutrition och Optimum Nutrition Creatine Powder som våra favoriter med Core Creatine Pro som bäst i test.

core creatine pro bäst i test hos tillskottsbibeln

I vår genomgång stod det tidigt klart att Core Creatine Pro borde uppmärksammas lite extra. Det var inte så svårt att utse det här tillskottet som det bästa i vår genomgång. 

Core Creatine Pro är en blandning av inte bara kreatinmonohydrat utan av flera sorters kreatin. I blandningen finns också andra prestationshöjande ämnen som kan göra skillnad i träningen. 

Vår tes om att det här tillskottet borde ta förstaplatsen bekräftades snabbt av kundernas omdömen. Det är verkligen många som uppskattar de effekter som Core Creatine Pro kan ge. Den uppenbara nackdelen är det högre priset, men som med allt annat får man vad man betalar för.

Silverplatsen i vårt test går till Star Nutritions tillskott Creatine Monohydrate. Det som vi ser är den främsta fördelen med det här tillskottet är enkelheten. Här får du rent kreatin utan något extra. På så sätt kan du dosera mer fritt och blanda ut med vad du vill.

Creatine Monohydrate har också en mycket aptitlig prislapp och vi tycker att det här tillskottet kan vara perfekt för dig som vill prova på att använda kreatin. En stark rekommendation!

Tredjeplatsen är vikt för Creatine Powder från Optimum Nutrition. Även den här produkten är ett rent kreatintillskott utan krusiduller. Du kan dosera mer fritt och blanda ut med vad du vill. Kundomdömena är också mycket goda.

Varför blir det en tredjeplats efter Star Nutritions produkt? Det handlar framför allt om priset. Optimum Nutritions kreatintillskott är något lite dyrare per portion.

Så gjorde vi vårt test

Vi är noggranna när vi sonderar utbudet av ett visst kosttillskott och väljer ut de produkter som vi vill rekommendera. Noggrannheten tycker vi är mycket viktig. Den stora och spretiga världen av kosttillskott är lite av en djungel och det är viktigt att få rätt fakta.

I vårt test av kreatintillskott för träning och hälsa har vi tittat på många faktorer. De produkter som har fått bäst betyg i flest kategorier har fått en plats på vår topplista. Nedan ser du vad vi har tittat på lite mer konkret.

Innehåll

Ett kreatintillskott kan bestå av ren kreatinmonohydrat, en blandning av olika sorters kreatin eller en blandning av både kreatin och andra ämnen. Vissa produkter innehåller tyvärr också en del onödiga tillsatser. I vår genomgång har vi varit noga med att välja ut produkter utan tillsatser som vi tycker är onödiga.

Kundernas omdömen

Det finns ingen faktor som är viktigare än kundernas omdömen. Om exempelvis 90 av 100 användare tycker att en viss produkt både är lätt att använda och ger resultat, varför ska man misstro det? Kundernas omdömen väger mycket tungt i vår topplista.

Pris

Som du kan se i vår topplista finns tillskott i lite olika prisklasser. Det är helt normalt. Alla kreatintillskott har inte samma innehåll. Vad alla produkter på vår topplista har gemensamt är att de är prisvärda.

Tillverkare/varumärke

Det är aldrig fel att välja tillskott från kända och välrenommerade varumärken. Anledningen? Dessa varumärken har oräkneliga processer för att säkra kvaliteten i sina produkter. Ofta testas och granskas produkterna också av oberoende parter. I vårt test har vi bara tagit med tillskott från ansedda och stora varumärken.

Smak och löslighet

Smak är alltid just en smaksak. Blandningar med kreatin och andra ämnen är ofta smaksatta. Rent kreatinmonohydrat är inte smaksatt (det smakar överlag ingenting). Lösligheten är en annan faktor. Det ska vara enkelt att blanda ut kreatinet exempelvis i vatten. Dessa två faktorer har vi tittat på i vårt test.

Dosering

Det är en del användare som föredrar att ta kapslar med kreatin. Den absolut majoriteten föredrar emellertid pulver. Pulver kan blandas i vatten, juice eller proteindrinkar. Det är också lättare att dosera fritt med pulver. Hur doseringen går till har vi tittat särskilt på och en majoritet av produkterna på topplistan är kreatin i pulverform.

Kreatin testvinnare

Övriga produkter i testet

Rank 11

Pro Nutrition Creatine, 500g

betyg
(3/5)
Pris
189 kr
Pris/portion
1,89 kr
Serveringar
100 st
Ett av marknadens allra renaste kreatinmonohydrat. Till och med tillverkningen av det är patenterat. En speciell produkt bland alla kreatinpulver vi jämfört på Tillskottsbibeln.

Vanliga frågor – Kreatin

Är det bra för veganer att ta extra kreatin?

Det finns en ökad risk att inte få i sig tillräckligt med kreatin om du är vegan, därför kan ett tillskott vara bra.

Hur fungerar ett tillskott med kreatin?

När du annat tar kreatin kommer muskelcellerna att dra in mer vatten så att de börjar svälla. Det ger cellerna stimuli som får dem att växa mer än de skulle ha gjort utan extra kreatin, åtminstone i början av en träningsperiod.

Finns det biverkningar med kreatin?

Det finns inga större kända risker med att ta kreatin. Lite viktuppgång på grund av vätskebindning och mindre magont finns rapporterat i några enstaka fall.

Sammanfattning

Kreatin är ett fullkomligt fantastiskt träningstillskott. Jag kan inte rekommendera det tillräckligt.

Vänligen ta en titt på vårt stora test av alla bästa kreatin för att hitta just kreatinet för dig. Det kostar trots allt bara 99:- att pröva en påse på ett halvt kilo av Star Nutrition som räcker dig nästan ett kvartal förutsatt att du tar den rekommenderade dagliga dosen på 5 gram.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Kreatinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare Bästa Kreatinet – Snabblistan


Källor

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :