BĂ€sta Krom Tillskotten 2022

Bli av med sötsuget och smÄÀtandet med hjÀlp av krom. GÄ ner i vikt utan att förlora din muskelmassa och dra samtidigt nytta av flera fördelar som krom tillskotten har att erbjuda.

Vi har guiden för att hjÀlpa dig att hitta bÀsta krom tillskotten.

I vÄr recension kan du lÀra dig vad krom Àr, vad som Àr bra med krom samt tips pÄ vad du ska tÀnka pÄ nÀr du ska vÀlja bÀsta krom tillskotten. Hitta den produkten som Àr bÀst för dig genom att ta del av vÄrt bÀst i test topplista nedan.

Topplista bÀsta Kromtillskott

Topplistan

Rank 1 BĂ€st i Test

Core Chromium Caps+

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
0,69 kr
Krom/kapsel
200 ”g
Storpack av kromkapslar frĂ„n Svensk hĂ€lsokost. Även förstĂ€rkt med alfa liponsyra. Detta Ă€r en kraftfull antioxidant som har blivit populĂ€r pĂ„ senare tid. AnvĂ€nds ofta vid diet och deff. Nöjda anvĂ€ndare och ett bra pris gör detta till vĂ„r topp produkt.
krom tillskott blodsockernivÄ
Rank 2

healthwell Krom

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,79 kr
Krom/kapsel
200 ”g
Ett kromtillskott frÄn healthwell skapat i syfte att bidra till omsÀttningen av glukos i din kropp. BestÄr av 100% vegetabiliska kapslar och kan fÄ ditt sockersug att försvinna i ett nafs. DÀmpar alltsÄ sötsuget likt fÄ andra tillskott Àr kapabla till att göra.
krom-helhetshÀlsa
Rank 3

HelhetshÀlsa Krom Optimal 200

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,28 kr
Krom/kapsel
200 ”g
Svensktillverkad utan onödiga tillsatser. Vegan vÀnlig kapsel. Har inte hittat sÄ mÄnga recensioner av denna.
great-earth-krom-tillskott
Rank 4

Great Earth Krom

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,99 kr
Krom/kapsel
200 ”g
JÀstfri form som gör det lÀttare att tas upp av kroppen. JÀmnare blodsocker och minskat sötsug enligt leverantör och anvÀndare.
holistic-krom
Rank 5

Holistic Krom GTF

betyg
(3.5/5)
Pris/kapsel
1,25 kr
Krom/kapsel
200 ”g
GTF stÄr för lucose tolerance factor vilket syftar till kroppens hantering av just socker. Vegetabilisk kapsel och lagom mÀngd krom. Vissa anvÀndare mÀrker bland annat att sötsug minskat vissa inte sÄ mycket.
BĂ€sta krom tillskotten

Vad Àr krom?

Krom Àr mineralen som Àr kÀnd för att dÀmpa sötsuget och det Àr den bidragande orsaken till att folk vill anvÀnda kromtillskott. Forskning som har gjorts visar att det sÀnker ditt sötsug och Àven hjÀlper till att kontrollera ditt blodsocker.

Krom Àr en del av komplexet kromdulin som bestÄr av aminosyror och krom. Dessa samspelar under namnet kromodulin och ger dig ett förbÀttrat glukosupptag. Krom spelar en nyckelroll nÀr det kommer till ÀmnesomsÀttningen.

Krom Àr ett viktigt nÀringsÀmne och Àr en mineral som finns naturligt bÄde i luften, vattnet och i jorden. Mat som innehÄller krom Àr exempelvis:

 • Broccoli
 • Bönor
 • Havregryn
 • Groddar
 • Kött
 • Ost
 • Potatis
 • Tomater

Generellt sett Àr det kött, fullkornsprodukter och vissa frukter och grönsaker som Àr bra kÀllor till krom.

innehÄll av krom i nÄgra livsmedel
enligt livsmedelsverket

Detta Àr krom bra för

Krom sĂ€gs kunna stoppa ditt sötsug och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt kunna hjĂ€lpa dig med en viktminskning. Är det verkligen sant?  Ja det Ă€r det faktiskt och det Ă€r Ă€ven vetenskapligt bevisat!

Minskat sötsug

Krom hjÀlper din kropps insulin att jobba pÄ bÀsta sÀtt och det bidrar till att glukosupptaget till din hjÀrnas mÀttnadscentrum fungerar precis som det ska. Din hunger dÀmpas och kroppens fettförbrÀnning ökar. Vill du minska pÄ överÀtandet och sockerintaget sÄ kan du stödja dig pÄ forskningen och studier som visar att krom kan hjÀlpa dig med detta.

minskat sötsug med krom

FörbÀttrat blodsocker

Insulin som Àr ett hormon har en viktig roll nÀr det gÀller ditt blodsocker och kroppens alla celler. Personer med diabetes har problem med kroppens normala respons pÄ insulin och flera studier har visat att kromtillskott kan förbÀttra blodsockret Àven för mÀnniskor som har diabetes.

Muskelmassan

Förutom viktiga funktioner som krom har gÀllande blodsockernivÄn och glukos, kan Àmnet Àven hjÀlpa till att öka din muskelmassa. Eftersom krom underlÀttar upptaget av proteiner i kroppen innebÀr det att Àmnet hjÀlper till att bygga muskler. Ett tillskott av krom kan öka omsÀttningen av fetter samt kolhydrater vilket i sin tur innebÀr att du kan minska i vikt utan att förlora din muskelmassa.

krom för muskelbyggnad

TÀnk pÄ detta nÀr du vÀljer krom som kosttillskott

Det finns olika faktorer att titta pÄ innan du ska vÀlja det bÀsta krom tillskotten och nedan listar vi de tre viktigaste.

InnehÄllet i tabletterna

Det första du ska göra nĂ€r du ska vĂ€lja Ă€r att titta pĂ„ innehĂ„llsförteckningen och se till att tillskottet inte innehĂ„ller nĂ„gra allergener, fyllnadsmedel eller konstgjord tillsatser. Är du vegan eller vegetarian kan du Ă€ven titta efter animaliska produkter som gelatin.

Kromet i tabletterna kan komma i mÄnga olika former men den för bÀsta maximala upptagningsförmÄga Àr krompikolinat. Andra former som kan förekomma Àr:

 • kromklorid
 • kromikotinat / polunikotinat
 • kromcehelavit
 • kromcitrat

Doseringen

NÀr det gÀller doseringen sÄ anses en dos mellan 50 och 200 mcg vara idealt. Generellt sÀtt sÄ kÀnner de flesta anvÀndare ett mycket mindre sötsug efter en 200 mcg tablett.

Det rÄder skilda meningar om vilken dos som Àr bÀst. Vissa anser att en lÀgre dos pÄ 100 exempelvis rÀcker. Vi rekommenderar att du provar dig fram mellan 100-200 för att hitta bÀsta krom-tillskotten för dig. Ska du anvÀnda kromtillskott för viktminskning kanske du behöver Ànnu större intag. Men som sagt sÄ handlar det om att prova sig fram sÄ du hittar det tillskottet som Àr bÀst för just dig och din kropp.

Mediciner och krom

Krom kan interagera med vissa mediciner sĂ„som betablockerare, PPI, antacida och kortikosteroider. Äter du nĂ„gon av dessa mediciner eller har underliggande hĂ€lsoproblem sĂ„ prata med din lĂ€kare innan du börjar med tillskott av krom.

SÄ utser vi bÀst i test

Testpanelen ger sina individuella betyg pĂ„ produkterna. Vi tar hĂ€nsyn till dessa betyg men tittar Ă€ven pĂ„ omdömen frĂ„n andra anvĂ€ndare och recensioner. Vi tittar pĂ„ olika faktorer i vĂ„rt bĂ€st i test dessa Ă€r exempelvis pris, ingredienser och andra relevanta faktorer  nĂ€r vi utser de bĂ€sta krom tillskotten.

VÄr recension gör vi för att kunna ge dig en tydlig och rÀttvis bild av produkterna i vÄrt test. Detta ska hjÀlpa dig och vÀgleda det bÀsta krom tillskottet för just dig och dina behov.

HÀr kommer du till vÄr topplista med bÀsta kromtillskotten just nu.

Vanliga frĂ„gor – Kromtillskott

Vad kan krom hÀjlpa med?

Det kan hjÀlpa pÄ mÄnga plan, tex minska sötsuget.

Sammanfattning

Minska ditt sötsug med hjÀlp av krom tillskotten. FÄ dessutom fördelarna att bibehÄlla muskelmassa vid viktnedgÄng och fÄ hjÀlp med att blodsockret. Krom kommer med mÄnga olika fördelar och Àr en viktig nyckelspelare för din ÀmnesomsÀttning.

MÄlet med vÄrt bÀst i test för bÀsta krom tillskotten Àr att guida dig till rÀtt produkt som passar dig allra bÀst. Detta kan du göra genom att ta del av testet med jÀmförelser, betygsÀttningar och information om produkterna. Oavsett vilket kromtillskott som du vÀljer frÄn vÄrt test, fÄr du en bra produkt,

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de Kromet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Kromet – Testvinnare – Sammandrag

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa Krom -produkter Àr Svensk HÀlsokost, Gymgrossisten samt MMSport


KĂ€llor:

https://livsmedelsverket.se

https://ki.se/imm/krom

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.