Bästa Laktosfria Proteinpulvret Jan 2023

Proteinpulver är en fantastisk uppfinning, tills man inser att de allra mest populära sorterna är gjorda på mjölkprotein — vilket är dåliga nyheter för människor som är laktosintoleranta.

Vi har jämfört alla bästa laktosfria proteinpulvren för att du inte ska behöva göra det. Vi har rangordnat våra val baserat på ett antal kriterier du kan läsa mer om nedan. Lycka till!

Sidan innehåller annonser

Topplistan

vegan-protein-by-aware-1
Rank 1 Bäst i Test Ris och ärtprotein

Vegan Protein By Aware

betyg
(5/5)
Pris
289 kr
Proteinhalt
74%
Pris/KG
277 kr
När du tränar hårt eller bara behöver ett tillskott av protein samtidigt som du håller dig till vegetarisk/vegansk kost så är detta produkten för dig. Ärtprotein från gula ärtor har efter beredning en proteinhalt på runt 50%, medan risproteinet ligger på 80%. De blandas för att få en bra balans av bla aminosyrorna. Även fri från laktos, gluten och soja. Omtyckt av användare med fina betyg. Flera smaker där chokladboll är en favorit.
Core Soy Protein
Rank 2 Bästa laktosfria proteinet Sojaprotein

Core Soy Protein, 500g

betyg
(4,6/5)
Pris
99 kr
Proteinhalt
88%
Pris/KG
198 kr
Ett sojaprotein med hög proteinhalt som är helt laktosfritt. 100% vegetabiliskt. Det här är enligt oss det bästa laktosfria proteinpulvret.
plant-based-protein
Rank 3 Ärtprotein Vegan Laktosfritt

100% Plant Protein, 1 kg

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
369 kr
Ett risprotein som inte bara har en hög halt av protein men dessutom håller dig mätt en längre stund. Ett 100% vegetabiliskt protein från Scitec Nutrition. Fritt från Ägg, Gelatin, Gluten, Laktos, Mjölk, Mjölkprotein
non animal protein
Rank 4

Scitec Nutrition Soy Pro

betyg
(3/5)
Pris
169 kr
Pris/KG
185 kr
Ett sojaproteinpulver från Scitec Nutrition som är kända för att ha ett av världens proteiner just nu. Det här proteinpulvret fungerar perfekt för proteinpannkakor av olika slag.
iso soy
Rank 5

Pro Nutrition ISO Soy

betyg
(4,6/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
88%
Pris/KG
198 kr
Ett specialbehandlat sojaproteinpulver med hög proteinhalt som är helt fritt från fett och kolhydrater. För någon som inte är van vid sojaproteinpulver kan denna upplevas som något tjock och mjölig. En produkt som innehåller mycket protein och lite kalorier, helt enkelt.
Rank 6 Äggprotein Inget fett & inga kolhydrater

Self Omninutrition Egg White Premium, 1kg

betyg
(4,2/5)
Pris
399 kr
Proteinhalt
88%
Pris/KG
299 kr
Ett proteinpulver gjort på äggvita. Bidrar till ökad muskeltillväxt. Innehåller inget fett och inga kolhydrater.
Rank 7 Äggprotein

Core Egg Protein, 400g

betyg
(3,6/5)
Pris
129 kr
Proteinhalt
75%
Pris/KG
310 kr
Äggprotein gjort på primärt äggvita med en väldigt hög proteinhalt. Naturligt laktosfritt till en följd av det. Inget tillsatt socker heller.
Rank 8 För dig som tänker på miljön! Hampaprotein

Hampaprotein EKO, 500g

betyg
(4,5/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
50%
Pris/KG
299 kr
Enda gröna proteinet på vår stora lista över alla bästa proteinpulver på marknaden. För dig som ställer stora krav på produkterna du stoppar i dig.
Rank 9 Gjort på nötkött Biffprotein

Pro Nutrition 100% Beef Protein, 2,2kg

betyg
(4,1/5)
Pris
499 kr
Proteinhalt
85%
Pris/KG
227 kr
Ett fantastiskt protein med proteinisolat från nötkött med hög proteinhalt, tillsatt BCAA och helt fri från socker. Rekommenderas varmt.
Rank 10 Ekologiskt ärtprotein

Holistic Ärtprotein, 500g

betyg
(4,1/5)
Pris
169 kr
Proteinhalt
83%
Pris/KG
338 kr
Ett ekologiskt äggprotein gjort på ärtor. En stor favorit bland människor som ställer krav på att få i sig organiska produkter! Hög proteinhalt och fullkomligt glutenfritt.

Information om laktosfria proteinpulver

Laktosfria proteinpulver är, som namnet kanske avslöjar, proteinpulver som inte innehåller ämnet laktos.

Proteinpulver - laktosfria alternativ

Det här är en typ av proteinpulver som inte är alltför populär då den primärt riktar sig in på en väldigt specifik målgrupp — nämligen människor som har problem med ämnet laktos som finns i mjölk.

FAQ – Vanliga frågor om laktosfria proteinpulver

Varför ska man ta laktosfria proteinpulver?

För att man är laktosintolerant och behöver ett alternativ till alla vanliga proteinpulver baserade på mjölkprotein.

Vad innehåller laktosfria proteinpulver?

Laktosfria proteinpulver är i regel skapade antingen på protein med ärtor eller soja som bas. Alltså — inte skapade på mjölkprodukter såsom ägg.

När ska man använda sitt laktosfria proteinpulver?

Jag föreslår att man dricker en shake med sitt laktosfria proteinpulver direkt i samband med att man tränat klart. Helst inom 30 minuter efter att passet är klart för snabbast möjliga återhämtning för ens muskler.

Proteinpulver (och även andra kosttillskott i allmänhet) innehåller ofta snabba kolhydrater och proteiner i syfte för din kropp att kunna suga åt sig så mycket av alla näringsämnen så snabbt som möjligt efter att du tränat klart.

Vilket laktosfritt proteinpulver är bäst i test?

Core Soy Protein är namnet på produkten som vunnit vårt test och som vi vågar benämna som det bästa laktosfria proteinpulvret på marknaden just nu sett till många olika kriteriet, men framför allt det billiga priset sett till kvalitén på pulvret.

Core soy - Laktosfritt proteinpulver
Core Soy Protein från Svensktkosttillskott.se

Perfekt för både nybörjare och mer rutinerande träningsmänniskor.

Hur stor är effekten när du använder laktosfria proteinpulver?

Har du problem med att få i dig protein genom en allsidig kost i allmänhet är ett laktosfritt proteinpulver kanske den perfekta lösningen för dig.

Hur ska man blanda laktosfria proteinpulver?

Likt de flesta andra kosttillskott, kan ett laktosfritt proteinpulver enkelt blandas ned i en shake med ungefär 3,5 dl vatten i.

Kan laktosfria proteinpulver rekommenderas till alla som tränar?

Ja — eller i varje fall till alla som tränar och är känsliga för ämnet laktos som ofta återfinns i vanliga mjölkprotein.

Vart kan man köpa laktosfria proteinpulver i Sverige?

Laktosfria proteinpulver går att köpa i mängder av tränings- och hälsobutiker i allmänhet, men vi rekommenderar förstås att du lägger en beställning i en webbutik istället.

Vi rekommenderar SvensktKosttillskott.se och Gymgrossisten för ditt första köp av ett laktosfritt proteinpulver. Detta då priserna är rimliga, frakten ofta väldigt snabb och produkterna av bästa möjliga kvalité.

Fördelar med laktosfria proteinpulver

  • Du får i dig protein utan att behöva riskera gasbesvär

Nackdelar med laktosfria proteinpulver

  • Snäppet dyrare än vanligt proteinpulver

Övriga produkter i testet

Rank 11 Ett mjölk- och äggfritt protein! Sojaprotein

Soy Protein Isolate, 1 kg

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
Upp till 84%
Pris/KG
199 kr
Ett vegetabiliskt proteinpulver baserat på näringsrika sojabönor. För dig som är ute efter ett proteinpulver som inte bara är laktosfritt, men även mjölk- och äggfritt så är det här rätt produkt för dig.
Rank 12 91% protein! Sojaprotein

Self Omninutrition Soy Protein, 1kg

betyg
(3,7/5)
Pris
179 kr
Proteinhalt
91%
Pris/KG
179 kr
Ett utmärkt alternativ till klassiskt, animaliskt protein. Perfekt för vegetarianer och människor som är laktosintolerante. Finns i många roliga smaker!
Rank 13 Ärtprotein Vegan

Select Vegan Protein, 27 portioner

betyg
(4,5/5)
Pris
399 kr
Proteinhalt
59%
Pris/KG
999 kr
Ett kvalitativt protein baserat på växtprotein. Perfekt för dig som i övrigt äter en vegansk kost. Finns i många flera goda smaker trots detta. Söt och laktosfri.
Rank 14 100% veganska ingredienser

Vegan Protein Blend, 1 kg

betyg
(3,5/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
69–74%
Pris/KG
199 kr
Ett smakrikt proteinpulver som är fullkomligt bestående av veganska proteinkällor samt frukt- och grönsaksextrakt. Ett perfekt och hälsosamt mellanmål efter ett tungt styrketräningspass.

Vanliga frågor – Laktosfri Proteinpulver

Fungerar laktosfritt lika bra som vanligt?

Svaret är ja, det finns inte så stor skillnad i produkterna. De kan vara lite dyrare överlag.

Är det mjölk i proteinpulver?

Det är möjligt att göra proteinpulver av många olika ingredienser, inklusive soja, ärtor, ägg och nötkött. Den vanligaste typen av proteinpulver är dock gjord av vassle. Vassle är den vätska som mejerier får kvar efter att ostmassan tagits ur mjölken, i samband med osttillverkning.

Sammanfattning

Låt inte din laktosintolerans störa din styrketräning. Se till att du får i dig tillräckligt med protein på en daglig basis genom att börja använda dig av ett laktosfritt proteinpulver.

Det billigaste på listan kostar trots allt bara lite över 100 kr, varför det kan vara en bra start ifall man är osäker på ifall ett proteinpulver verkligen är rätt produkt för en.

Vi hoppas innerligt på att våra stora test av laktosfria proteinpulver hjälpt dig i ditt sökande.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de laktosfria proteinpulvret som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa laktosfria proteinpulvret – Bäst i vårt test

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa laktosfria protein-produkter är Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport


Källor

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :