BĂ€sta Laktosfria Proteinpulvret 2022

Proteinpulver Ă€r en fantastisk uppfinning, tills man inser att de allra mest populĂ€ra sorterna Ă€r gjorda pĂ„ mjölkprotein — vilket Ă€r dĂ„liga nyheter för mĂ€nniskor som Ă€r laktosintoleranta.

Vi har jÀmfört alla bÀsta laktosfria proteinpulvren för att du inte ska behöva göra det. Vi har rangordnat vÄra val baserat pÄ ett antal kriterier du kan lÀsa mer om nedan. Lycka till!

Topplistan

vegan-protein-by-aware-1
Rank 1 BÀst i Test Ris och Àrtprotein

Vegan Protein By Aware

betyg
(5/5)
Pris
289 kr
Proteinhalt
74%
Pris/KG
277 kr
NĂ€r du trĂ€nar hĂ„rt eller bara behöver ett tillskott av protein samtidigt som du hĂ„ller dig till vegetarisk/vegansk kost sĂ„ Ă€r detta produkten för dig. Ärtprotein frĂ„n gula Ă€rtor har efter beredning en proteinhalt pĂ„ runt 50%, medan risproteinet ligger pĂ„ 80%. De blandas för att fĂ„ en bra balans av bla aminosyrorna. Även fri frĂ„n laktos, gluten och soja. Omtyckt av anvĂ€ndare med fina betyg. Flera smaker dĂ€r chokladboll Ă€r en favorit.
Core Soy Protein
Rank 2 BĂ€sta laktosfria proteinet Sojaprotein

Core Soy Protein, 500g

betyg
(4,6/5)
Pris
99 kr
Proteinhalt
88%
Pris/KG
198 kr
Ett sojaprotein med hög proteinhalt som Àr helt laktosfritt. 100% vegetabiliskt. Det hÀr Àr enligt oss det bÀsta laktosfria proteinpulvret.
plant-based-protein
Rank 3 Ärtprotein Vegan Laktosfritt

100% Plant Protein, 1 kg

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
369 kr
Ett risprotein som inte bara har en hög halt av protein men dessutom hĂ„ller dig mĂ€tt en lĂ€ngre stund. Ett 100% vegetabiliskt protein frĂ„n Scitec Nutrition. Fritt frĂ„n Ägg, Gelatin, Gluten, Laktos, Mjölk, Mjölkprotein
iso soy
Rank 4

Pro Nutrition ISO Soy

betyg
(4,6/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
88%
Pris/KG
198 kr
Ett specialbehandlat sojaproteinpulver med hög proteinhalt som Àr helt fritt frÄn fett och kolhydrater. För nÄgon som inte Àr van vid sojaproteinpulver kan denna upplevas som nÄgot tjock och mjölig. En produkt som innehÄller mycket protein och lite kalorier, helt enkelt.
non animal protein
Rank 5

Scitec Nutrition Soy Pro

betyg
(3/5)
Pris
169 kr
Pris/KG
185 kr
Ett sojaproteinpulver frÄn Scitec Nutrition som Àr kÀnda för att ha ett av vÀrldens proteiner just nu. Det hÀr proteinpulvret fungerar perfekt för proteinpannkakor av olika slag.
Rank 6 Äggprotein Inget fett & inga kolhydrater

Self Omninutrition Egg White Premium, 1kg

betyg
(4,2/5)
Pris
399 kr
Proteinhalt
88%
Pris/KG
299 kr
Ett proteinpulver gjort pÄ Àggvita. Bidrar till ökad muskeltillvÀxt. InnehÄller inget fett och inga kolhydrater.
Rank 7 Äggprotein

Core Egg Protein, 400g

betyg
(3,6/5)
Pris
129 kr
Proteinhalt
75%
Pris/KG
310 kr
Äggprotein gjort pĂ„ primĂ€rt Ă€ggvita med en vĂ€ldigt hög proteinhalt. Naturligt laktosfritt till en följd av det. Inget tillsatt socker heller.
Rank 8 För dig som tÀnker pÄ miljön! Hampaprotein

Hampaprotein EKO, 500g

betyg
(4,5/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
50%
Pris/KG
299 kr
Enda gröna proteinet pÄ vÄr stora lista över alla bÀsta proteinpulver pÄ marknaden. För dig som stÀller stora krav pÄ produkterna du stoppar i dig.
Rank 9 Gjort pÄ nötkött Biffprotein

Pro Nutrition 100% Beef Protein, 2,2kg

betyg
(4,1/5)
Pris
499 kr
Proteinhalt
85%
Pris/KG
227 kr
Ett fantastiskt protein med proteinisolat frÄn nötkött med hög proteinhalt, tillsatt BCAA och helt fri frÄn socker. Rekommenderas varmt.
Rank 10 Ekologiskt Àrtprotein

Holistic Ärtprotein, 500g

betyg
(4,1/5)
Pris
169 kr
Proteinhalt
83%
Pris/KG
338 kr
Ett ekologiskt Àggprotein gjort pÄ Àrtor. En stor favorit bland mÀnniskor som stÀller krav pÄ att fÄ i sig organiska produkter! Hög proteinhalt och fullkomligt glutenfritt.

Information om laktosfria proteinpulver

Laktosfria proteinpulver Àr, som namnet kanske avslöjar, proteinpulver som inte innehÄller Àmnet laktos.

Proteinpulver - laktosfria alternativ

Det hĂ€r Ă€r en typ av proteinpulver som inte Ă€r alltför populĂ€r dĂ„ den primĂ€rt riktar sig in pĂ„ en vĂ€ldigt specifik mĂ„lgrupp — nĂ€mligen mĂ€nniskor som har problem med Ă€mnet laktos som finns i mjölk.

FAQ – Vanliga frĂ„gor om laktosfria proteinpulver

Varför ska man ta laktosfria proteinpulver?

För att man Àr laktosintolerant och behöver ett alternativ till alla vanliga proteinpulver baserade pÄ mjölkprotein.

Vad innehÄller laktosfria proteinpulver?

Laktosfria proteinpulver Ă€r i regel skapade antingen pĂ„ protein med Ă€rtor eller soja som bas. AlltsĂ„ — inte skapade pĂ„ mjölkprodukter sĂ„som Ă€gg.

NÀr ska man anvÀnda sitt laktosfria proteinpulver?

Jag föreslÄr att man dricker en shake med sitt laktosfria proteinpulver direkt i samband med att man trÀnat klart. Helst inom 30 minuter efter att passet Àr klart för snabbast möjliga ÄterhÀmtning för ens muskler.

Proteinpulver (och Àven andra kosttillskott i allmÀnhet) innehÄller ofta snabba kolhydrater och proteiner i syfte för din kropp att kunna suga Ät sig sÄ mycket av alla nÀringsÀmnen sÄ snabbt som möjligt efter att du trÀnat klart.

Vilket laktosfritt proteinpulver Àr bÀst i test?

Core Soy Protein Àr namnet pÄ produkten som vunnit vÄrt test och som vi vÄgar benÀmna som det bÀsta laktosfria proteinpulvret pÄ marknaden just nu sett till mÄnga olika kriteriet, men framför allt det billiga priset sett till kvalitén pÄ pulvret.

Core soy - Laktosfritt proteinpulver
Core Soy Protein frÄn Svensktkosttillskott.se

Perfekt för bÄde nybörjare och mer rutinerande trÀningsmÀnniskor.

Hur stor Àr effekten nÀr du anvÀnder laktosfria proteinpulver?

Har du problem med att fÄ i dig protein genom en allsidig kost i allmÀnhet Àr ett laktosfritt proteinpulver kanske den perfekta lösningen för dig.

Hur ska man blanda laktosfria proteinpulver?

Likt de flesta andra kosttillskott, kan ett laktosfritt proteinpulver enkelt blandas ned i en shake med ungefÀr 3,5 dl vatten i.

Kan laktosfria proteinpulver rekommenderas till alla som trÀnar?

Ja — eller i varje fall till alla som trĂ€nar och Ă€r kĂ€nsliga för Ă€mnet laktos som ofta Ă„terfinns i vanliga mjölkprotein.

Vart kan man köpa laktosfria proteinpulver i Sverige?

Laktosfria proteinpulver gÄr att köpa i mÀngder av trÀnings- och hÀlsobutiker i allmÀnhet, men vi rekommenderar förstÄs att du lÀgger en bestÀllning i en webbutik istÀllet.

Vi rekommenderar SvensktKosttillskott.se och Gymgrossisten för ditt första köp av ett laktosfritt proteinpulver. Detta dÄ priserna Àr rimliga, frakten ofta vÀldigt snabb och produkterna av bÀsta möjliga kvalité.

Fördelar med laktosfria proteinpulver

  • Du fĂ„r i dig protein utan att behöva riskera gasbesvĂ€r

Nackdelar med laktosfria proteinpulver

  • SnĂ€ppet dyrare Ă€n vanligt proteinpulver

Övriga produkter i testet

Rank 11 Ett mjölk- och Àggfritt protein! Sojaprotein

Soy Protein Isolate, 1 kg

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
Upp till 84%
Pris/KG
199 kr
Ett vegetabiliskt proteinpulver baserat pÄ nÀringsrika sojabönor. För dig som Àr ute efter ett proteinpulver som inte bara Àr laktosfritt, men Àven mjölk- och Àggfritt sÄ Àr det hÀr rÀtt produkt för dig.
Rank 12 91% protein! Sojaprotein

Self Omninutrition Soy Protein, 1kg

betyg
(3,7/5)
Pris
179 kr
Proteinhalt
91%
Pris/KG
179 kr
Ett utmÀrkt alternativ till klassiskt, animaliskt protein. Perfekt för vegetarianer och mÀnniskor som Àr laktosintolerante. Finns i mÄnga roliga smaker!
Rank 13 Ärtprotein Vegan

Select Vegan Protein, 27 portioner

betyg
(4,5/5)
Pris
399 kr
Proteinhalt
59%
Pris/KG
999 kr
Ett kvalitativt protein baserat pÄ vÀxtprotein. Perfekt för dig som i övrigt Àter en vegansk kost. Finns i mÄnga flera goda smaker trots detta. Söt och laktosfri.
Rank 14 100% veganska ingredienser

Vegan Protein Blend, 1 kg

betyg
(3,5/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
69–74%
Pris/KG
199 kr
Ett smakrikt proteinpulver som Àr fullkomligt bestÄende av veganska proteinkÀllor samt frukt- och grönsaksextrakt. Ett perfekt och hÀlsosamt mellanmÄl efter ett tungt styrketrÀningspass.

Vanliga frĂ„gor – Laktosfri Proteinpulver

Fungerar laktosfritt lika bra som vanligt?

Svaret Àr ja, det finns inte sÄ stor skillnad i produkterna.

Sammanfattning

LÄt inte din laktosintolerans störa din styrketrÀning. Se till att du fÄr i dig tillrÀckligt med protein pÄ en daglig basis genom att börja anvÀnda dig av ett laktosfritt proteinpulver.

Det billigaste pÄ listan kostar trots allt bara lite över 100 kr, varför det kan vara en bra start ifall man Àr osÀker pÄ ifall ett proteinpulver verkligen Àr rÀtt produkt för en.

Vi hoppas innerligt pÄ att vÄra stora test av laktosfria proteinpulver hjÀlpt dig i ditt sökande.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de laktosfria proteinpulvret som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta laktosfria proteinpulvret – BĂ€st i vĂ„rt test

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa laktosfria protein-produkter Àr Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport


KĂ€llor

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.