Bästa Leucin Jan 2023

Vill du ha bättre ämnesomsättning? Vill du klara av fysisk och psykisk stress bättre? Då kan ett tillskott av aminosyran leucin vara något för dig!

Om du tränar mycket så har du säkert kommit i kontakt med leucin förut, eftersom det är ett väldigt vanligt kosttillskott i såna sammanhang.

I den här artikeln ska vi göra en recension av bästa leucin och försöka ge svar på frågor om egenskaper, eventuella biverkningar och så vidare. Vi ska också visa vilket leucin som vi tycker är bäst i test!

Sidan innehåller annonser

Bäst i test lista med bästa leucin

Topplistan

bästa leucinet
Rank 1 Bäst i Test

Core Leucine

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Mängd Leucin/dos
5 g
100% rent leucin i dess fria form l-leucin. Perfekt för att snabbstarta muskeluppbyggnaden. Hämmar även muskelnedbrytning när du deffar. Användare rapporterar bra effekt.
SELF-Leucine
Rank 2

SELF Leucine

betyg
(5/5)
Pris
159 kr
Doser
80
Stimulerar proteinsyntesen så att du kan få ut det mesta av din träning! Lätt att blanda i sin Pre Workout dryck för att få ett extra tillskott av leucin och säkerställer en maximal proteinsyntes under hela dagen.
Self-Omninutrition-Leucine
Rank 3

Self Omninutrition Leucine

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Doser
40
Maximal muskeltillväxt med 100% ren leucin. Tas upp snabbt av kroppen och minskar din trötthet. Man blandar pulvret i den dryck man tycker mest om, och produkten har en neutral smak.
Leucine-Body-Science
Rank 4

Body Science Leucine

betyg
(5/5)
Pris
179 kr
Doser
100
100 % leucin i lättupptaglig form som kommer att bidra till att bibehålla och bevara muskelmassa. Många anser att den definitivt gör sitt jobb, men däremot att smaken inte är särskilt trevlig.
L-Leucin-Bulk
Rank 5

Bulk L-leucin

betyg
(4/5)
Pris
71 kr
Doser
33
Blanda din egen proteindryck med l-leucin från bulk! Det som kan vara värt att veta är att det enligt användare kan vara svårt att blanda ordentligt och att smaken kan vara lite svår, men till det låga priset är det ändå en populär produkt.
Amino-ess-Battre-Halsa
Rank 6

Amino-ess

betyg
(4/5)
Pris
189 kr
Kapslar
120
Innehåller alla de essentiella aminsosyror som kroppen inte kan tillverka själv, inklusive L-leucin. En populär produkt på grund av dess renhet och relativt låga pris. Ett lätt sätt att få i sig leucin
Olivbladsextract-Thorne
Rank 7

Olivbladsextrakt

betyg
(3/5)
Pris
298 kr
Kapslar
60
Här har vi inte en ren leucinprodukt, men ett tillskott med olivbladsextrakt som i kombination med leucin hjälper till att stärka immunförsvaret. Varje kapsel innehåller 40 mg leucin.
bästa leucinet

Vad är leucin bra för?

Leucin är en essentiell aminosyra och det betyder att kroppen inte kan tillverka den själv, utan vi behöver få i oss den via mat eller tillskott.

Leucin är bra för:

 • Är viktig för återhämtningen.
 • Förbättrar förmågan att bygga muskler.
 • Hjälper till att reglera blodsockret.
 • Hjälper till vid sårläkning.
 • Förhindrar muskelnedbrytning.
 • Ger ökad uthållighet.

Exempel på mat med leucin i är:

 • Kött.
 • Mjölkprodukter.
 • Ägg.
 • Fisk.
 • Nötter.
 • Baljväxter.
 • Kyckling.
mat med bra leuxin

All mat som innehåller protein innehåller leucin, så det är lätt att få i sig om man äter sådan mat. Om man är vegan kan man ta ett tillskott för att vara säker på att man får i sig tillräckligt.

Det är svårt att få brist på leucin, men om man skulle få det så är symptomen yrsel, huvudvärk, irritation och trötthet.

Leucin som kosttillskott

Leucin är en huvudingrediens i kosttillskotten BCAA, HMB och EAA, men finns också som rent leucin med namnet L-leucin. När man tar L-leucin får man ett snabbare upptag av leucinet eftersom det är i fri form i dessa tillskott.

I vårt test hittar du produkter av olika sorter med leucin!

Dosering

Leucintillskott finns som kapslar och pulver. I vår genomgång har vi sett att en normal dagsdos är 16 mg per kilo kroppsvikt per dag. Man bör ta leucin på tom mage för att få bäst effekt av det, eftersom det tas upp lättare då.

Finns det biverkningar?

Man har inte hittat några biverkningar av leucin, men man har sett att ammoniakhalterna i kroppen ökar om man har ett väldigt stort intag.

Var får jag tag på leucin?

Du kan hitta leucin i butiker som säljer kosttillskott och hälsokost. Det finns många leucinprodukter att hitta på internet som du bekvämt kan beställa hem!

Vad kostar leucin?

I vår genomgång så har vi hittat leucinprodukter från en hundralapp till ca 400 kr.  

Vi har hittat många bra produkter med leucin till bra priser i vårt test, så att du ska kunna hitta det leucinet som är bäst för dig!

köp bra leucin online

Bäst i test leucin

Här kan du se vilken produkt som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa leucin!

Produkter på vår topplista har noga valts ut med hänsyn till många faktorer. Bland annat smak, pris och kvalitet. Det är viktigt för oss att du ska kunna känna dig trygg med att de produkter vi väljer ut är just de bästa!

Vi skannar löpande nätet efter recensioner, tester, omdömen och användares betyg så att vi ska få den bästa topplistan i ämnet. Vi gör även löpande uppdateringar i ämnet.

Vanliga frågor – Leucin

I vilka maträtter kan jag hitta leucin?

det kan hittas i kött, mjölk, ägg och kyckling för att nämna några.

Vad används leusin till?

Leucin stimulerar proteinsyntesen till att bygga muskler.

Sammanfattning

Leucin är en essentiell aminosyra som till exempel är viktig för återhämtning, sårläkning, för att bygga muskler, blodsockerkontroll och uthållighet.

Leucin är beståndsdel i populära kosttillskott som EAA, BCAA och HMB men finns också i ren form. Alla de här är populära hos personer som tränar mycket.

Symptom på leucinbrist kan vara trötthet, irritation, huvudvärk och yrsel. Dock är det ovanligt att man får stor brist på leucin.

Inga biverkningar finns registrerade, men om man tar väldigt höga doser har man sett i forskning att man får höga ammoniakhalter i kroppen.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Leucinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Leucinet – Testvinnare

 1. Bäst i vårt test : Core Leucine
 2. Bästa för immunförsvaret : Olivbladsextrakt
 3. Billigast köp : Bulk L-leucin
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Leucine
 5. Bästa kapseln : Amino-ess
 6. Populärast i sökningar : Core Leucine

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa leucin-produkter är Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.


Källor

Vad gör aminosyran L-Leucin? | Svenskt Kosttillskott

L-Leucin (revivabio.se)

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :