BĂ€sta leucin 2021

Vill du ha bÀttre ÀmnesomsÀttning? Vill du klara av fysisk och psykisk stress bÀttre? DÄ kan ett tillskott av aminosyran leucin vara nÄgot för dig!

Om du trÀnar mycket sÄ har du sÀkert kommit i kontakt med leucin förut, eftersom det Àr ett vÀldigt vanligt kosttillskott i sÄna sammanhang.

I den hÀr artikeln ska vi göra en recension av bÀsta leucin och försöka ge svar pÄ frÄgor om egenskaper, eventuella biverkningar och sÄ vidare. Vi ska ocksÄ visa vilket leucin som vi tycker Àr bÀst i test!

BÀst i test lista med bÀsta leucin

Topplistan

bÀsta leucinet
Rank 1 BĂ€st i Test

Core Leucine

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
MĂ€ngd Leucin/dos
5 g
100% rent leucin i dess fria form l-leucin. Perfekt för att snabbstarta muskeluppbyggnaden. HÀmmar Àven muskelnedbrytning nÀr du deffar. AnvÀndare rapporterar bra effekt.

Vad Àr leucin bra för?

Leucin Àr en essentiell aminosyra och det betyder att kroppen inte kan tillverka den sjÀlv, utan vi behöver fÄ i oss den via mat eller tillskott.

Leucin Àr bra för:

 • Är viktig för Ă„terhĂ€mtningen.
 • FörbĂ€ttrar förmĂ„gan att bygga muskler.
 • HjĂ€lper till att reglera blodsockret.
 • HjĂ€lper till vid sĂ„rlĂ€kning.
 • Förhindrar muskelnedbrytning.
 • Ger ökad uthĂ„llighet.

Exempel pÄ mat med leucin i Àr:

 • Kött.
 • Mjölkprodukter.
 • Ägg.
 • Fisk.
 • Nötter.
 • BaljvĂ€xter.
 • Kyckling.

All mat som innehÄller protein innehÄller leucin, sÄ det Àr lÀtt att fÄ i sig om man Àter sÄdan mat. Om man Àr vegan kan man ta ett tillskott för att vara sÀker pÄ att man fÄr i sig tillrÀckligt.

Det Àr svÄrt att fÄ brist pÄ leucin, men om man skulle fÄ det sÄ Àr symptomen yrsel, huvudvÀrk, irritation och trötthet.

Leucin som kosttillskott

Leucin Àr en huvudingrediens i kosttillskotten BCAA, HMB och EAA, men finns ocksÄ som rent leucin med namnet L-leucin. NÀr man tar L-leucin fÄr man ett snabbare upptag av leucinet eftersom det Àr i fri form i dessa tillskott.

I vÄrt test hittar du produkter av olika sorter med leucin!

Dosering

Leucintillskott finns som kapslar och pulver. I vÄr genomgÄng har vi sett att en normal dagsdos Àr 16 mg per kilo kroppsvikt per dag. Man bör ta leucin pÄ tom mage för att fÄ bÀst effekt av det, eftersom det tas upp lÀttare dÄ.

Finns det biverkningar?

Man har inte hittat nÄgra biverkningar av leucin, men man har sett att ammoniakhalterna i kroppen ökar om man har ett vÀldigt stort intag.

Var fÄr jag tag pÄ leucin?

Du kan hitta leucin i butiker som sÀljer kosttillskott och hÀlsokost. Det finns mÄnga leucinprodukter att hitta pÄ internet som du bekvÀmt kan bestÀlla hem!

Vad kostar leucin?

I vĂ„r genomgĂ„ng sĂ„ har vi hittat leucinprodukter frĂ„n en hundralapp till ca 400 kr.  

Vi har hittat mÄnga bra produkter med leucin till bra priser i vÄrt test, sÄ att du ska kunna hitta det leucinet som Àr bÀst för dig!

BĂ€st i test leucin

HĂ€r kan du se vilken produkt som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta leucin!

Produkter pÄ vÄr topplista har noga valts ut med hÀnsyn till mÄnga faktorer. Bland annat smak, pris och kvalitet. Det Àr viktigt för oss att du ska kunna kÀnna dig trygg med att de produkter vi vÀljer ut Àr just de bÀsta!

Sammanfattning

Leucin Àr en essentiell aminosyra som till exempel Àr viktig för ÄterhÀmtning, sÄrlÀkning, för att bygga muskler, blodsockerkontroll och uthÄllighet.

Leucin Àr bestÄndsdel i populÀra kosttillskott som EAA, BCAA och HMB men finns ocksÄ i ren form. Alla de hÀr Àr populÀra hos personer som trÀnar mycket.

Symptom pÄ leucinbrist kan vara trötthet, irritation, huvudvÀrk och yrsel. Dock Àr det ovanligt att man fÄr stor brist pÄ leucin.

Inga biverkningar finns registrerade, men om man tar vÀldigt höga doser har man sett i forskning att man fÄr höga ammoniakhalter i kroppen.

KĂ€llor

Vad gör aminosyran L-Leucin? | Svenskt Kosttillskott

L-Leucin (revivabio.se)