BĂ€sta lindring av solbrĂ€nna – solsveda 2022

Solen skiner, det Àr sommar och varmt och du vill passa pÄ att njuta av de varma dagarna genom att ligga i solstolen och lÀsa en god bok. Det lÄter hÀrligt eller hur? NÄgot som inte Àr lika hÀrligt Àr att du senare under dagen upptÀcker en illröd, varm och svidande hud. Du har brÀnt dig i solen!

Som tur Àr finns det mycket du kan göra för att lindra solbrÀnna och solsveda!

Nu ska vi gÄ igenom olika produkter och metoder för att lindra solbrÀnna. Vi ska ocksÄ göra som en liten recension av sÄna hÀr produkter och avgöra vilket som Àr bÀst i test! SÄ slit dig frÄn solstolen en stund och lÀs vidare sÄ vet du snart mer!

Topplista bĂ€sta lindring av solsveda – solbrĂ€nna

Topplistan

Dr-organic-aloe-vera
Rank 1 BĂ€st i Test

Aloe Vera Gel

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
MĂ€ngd
200 ml
En Aloe Vera gel som ger omedelbar lindring till solsveda. HjÀlper Àven vid hudklÄda. MÄnga tycker att den hjÀlper fantastiskt bra mot hudproblem i allmÀnhet men lindring av solsveda i synnerhet!
Avivir-Aloe-Vera-Gel
Rank 2

Avivir aloe vera gel

betyg
(5/5)
Pris
125 kr
MĂ€ngd
100 ml
Högkoncentrerad gel med Aloe Vera som hjÀlper vÀldigt bra om du har brÀnt dig i solen. InnehÄller 98% Aloe Vera och bygger upp skadad hud. AnvÀndare tycker att den hjÀlper mot de flesta hudproblem och att den Àr suverÀn mot solsveda!
hawaiian-tropic-after-sun
Rank 3

Hawaiian tropic after sun body butter

betyg
(5/5)
Pris
109 kr
MĂ€ngd
200 ml
En lyxig och effektiv produkt att anvÀnda efter solning. Ger rikligt med nÀring till huden upp till hela 12 timmar efter applicering. Förutom att den lindrar solsveda med sin kylande effekt, sÄ gör den att den bruna fÀrgen hÄller mycket lÀngre efter solning.
Nivea-sun-after-sun
Rank 4

Nivea Sun After Sun Lotion

betyg
(5/5)
Pris
65 kr
MĂ€ngd
200 ml
En klassiker som Àr berikad med E-vitamin, aloe vera och vitamin B5! Den har en lÀtt formula som absorberas snabbt av huden. Kyler ner och ÄterstÀller hudens fuktbalans! Passar för normal hud. AnvÀndare tycker att den Àr underbar och mjukgörande.
Aco-after-sun-gel-cream
Rank 5

ACO Sun After Sun Gel Cream

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
MĂ€ngd
200 ml
En gelkrÀm som lugnar och svalkar huden vid solsveda. Ger en lÄngvarig Äterfuktning och gör huden len. Den milda formulan gör den lÀmplig för kÀnslig hud. AnvÀndare anser att den kunde ha en lite mer kylande effekt och att den inte luktar sÄ gott men att den annars Àr bra.
Sasco-aloe-vera-gel
Rank 6

Sasco aloe vera gel

betyg
(4/5)
Pris
69 kr
MĂ€ngd
75 ml
En allt-i-allo produkt som passar perfekt för solsveda. Den har ett högt innehÄll av aloe vera och Àr fri frÄn parfym, mineraloljor och fÀrgÀmnen. MÄnga anser att det Àr en vÀldigt bra produkt, sÀrskilt nÀr man har brÀnt sig i solen!
After-sun-cooling-gel-annemarie-borlind
Rank 7

Sasco aloe vera gel

betyg
(3/5)
Pris
250 kr
MĂ€ngd
25 ml
En fettfri som lugnar och lindrar vid solsveda. Skyddar och vÄrdar huden. Vissa tycker att den Àr jÀttebra medan andra har fÄtt allergiska reaktioner, vilket sÄklart Àr vÀldigt individuellt.
bÀsta-produkter-mot-solbrÀnna-solsveda

7 tips pÄ hur du kan lindra din solbrÀnna

Du har lyckats brÀnna dig i solen och vill nu hjÀlpa huden att lÀka snabbt. Hur ska du göra dÄ? HÀr kommer 7 tips pÄ hur du bÀst kan göra:

  1. Kyl ner den solbrÀnda huden sÄ fort du kan. Duscha kallt eller lÀgg pÄ en kall handduk!
  2. Smörj in med fuktgivande krÀm, men undvik produkter med fett och mycket nÀring.
  3. Drick mycket vatten! Huden behöver fukt Àven inifrÄn.
  4. Klia för guds skull inte! Det kan leda till permanenta skador i huden, anvÀnd till exempel hydrokortison istÀllet om det blir outhÀrdligt.
  5. Om det har gÄtt sÄ illa sÄ att huden börjat fjÀlla, skrubba inte bort det! Du kan i vÀrsta fall fÄ en infektion.
  6. Smörj in det brÀnda omrÄdet med nÄgon produkt som innehÄller Aloe Vera. Det svalkar, minskar risken för infektioner och reparerar huden.
  7. Se till att tÀcka solbrÀnnan med klÀder sÄ att huden fÄr vila den kommande tiden.
aloe vera bra mot solsveda

Att tÀnka pÄ nÀr du vill lindra din solbrÀnna

Det finns vÀldigt mÄnga produkter pÄ marknaden idag som ska kunna hjÀlpa dig att lindra din solbrÀnna, men vad ska du satsa pÄ? Det finns sÄ mÄnga olika prisklasser och olika typer av after sun-produkter sÄ det Àr inte helt lÀtt att veta vilken du ska vÀlja. Men vi har samlat nÄgra punkter om vad du ska tÀnka pÄ hÀr:

  • Vilken typ av after sun ska du ha? Du kan vĂ€lja mellan mousse, gel, lotion, body butter och sĂ„ kallad milk. De kĂ€nns olika pĂ„ huden och det Ă€r olika hur mycket ens egna hud absorberar.
  • Undvik feta produkter! Som tidigare sagts sĂ„ ska man undvika produkter med fett i för att fĂ„ bĂ€st lĂ€kning av solbrĂ€nnan. I de hĂ€r fallen Ă€r en gel eller milk ett bĂ€ttre val.
  • Försök att fĂ„ tag pĂ„ en produkt med aloe vera. Aloe vera Ă€r mycket effektivt nĂ€r det kommer till att lĂ€ka huden efter att man brĂ€nt sig i solen, sĂ„ om du hittar en sĂ„n – ta den.

Vanliga frÄgor om solsveda

Blir man brun Àven om man har brÀnt sig och blir röd i huden?

Det beror pÄ vilken hudtyp du har. Vissa personer blir alltid röda först för att sedan bli bruna, medan andra bara blir röda i huden med aldrig bli brun.

Hur ofta behöver man smörja med after sun?

Om du har brÀnt dig sÄ Àr det bra om du smörjer ganska ofta efterÄt, sÄ fort det kÀnns som att huden Àr mÀttad sÄ smörjer man pÄ mer. Men du ska alltid smörja in dig med after sun nÀr du har solat, Àven om du inte har brÀnt dig!

Hur lÄng tid tar det innan solbrÀnnan har lÀkt?

Om man undviker att exponera den brÀnda huden för mer sol sÄ brukar det lÀgga sig inom nÄgra dagar. I vÀrre fall kan det ta nÄgon vecka.

handla produkter mot solsveda pÄ nÀtet
Produkter mot solsveda kan vara rÀtt dyra, ett tips Àr att köpa dem pÄ nÀtet

BÀst i test lindring av solbrÀnna

HĂ€r kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta lindring av solbrĂ€nna!

NĂ€r vi ska avgöra vilken produkt som Ă€r bĂ€st, sĂ„ anser vi att man mĂ„ste ta olika faktorer i beaktande. Faktorer som pris, innehĂ„ll och effekt Ă€r nĂ„gra av de faktorer som vi har tagit hĂ€nsyn till nĂ€r vi har gjort det Ă€r testet! Även andra tester som gjorts samt de anvĂ€ndarrecensioner som vi hittar vĂ€ger tungt i vĂ„r betygsĂ€ttning.

Vanliga frĂ„gor – SolbrĂ€nna

NÀr blir jag solbrÀnd?

SolbrÀnd kan du bli nÀr UV Àr för högt för vad din hud kan klara av.

Sammanfattning

Att brÀnna sig i solen Àr nÄgot vi alla har rÄkat ut för nÄgon gÄng. Det Àr nÀr huden fÄr en brÀnnskada. Huden blir röd, svider och blir varm.

Det finns mÄnga saker att ta till för att lindra solbrÀnna, bland annat kan man anvÀnda produkter med Aloe Vera som har en vÀldigt bra effekt pÄ solskador.

Att lÀka solbrÀnna kan ta nÄgra dagar upp till nÄgon vecka beroende pÄ hur illa man har brÀnt sig. Det Àr viktigt att den brÀnda huden inte exponeras direkt av solen under lÀkningsprocessen!

Det bÀsta nÀr man ska vara i solen Àr att börja förebygga i god tid och att skydda sig med klÀder och solskyddmedel, hÀr finns fler tips för bÀsta solbrÀnnan.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med den bÀsta lindringen mot solsveda, som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare bĂ€sta lindringen mot solsveda – Sammanfattning

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa lindring mot solvsveda -produkter Àr Svensk HÀlsokost, Meds samt MMSport


KĂ€llor

https://www.expressen.se/ultimata-guiden-om-du-har-brant-dig-i-solen-expertens-basta-tips/

https://www.1177.se/olyckor–skador/brannskador-och-koldskador/solskador-pa-huden.