BĂ€sta Magnesium-tillskotten 2022

Magnesium Àr ett mineral som Àr mycket viktigt för olika delar av kroppen och ett flertal olika nödvÀndiga processer i kroppen. Det behövs för att hÄlla immunförsvar och skelett starkt likvÀl som för produktionen av protein. Trötthet, migrÀn och stress Àr nÄgot som kan minskas, hitta fler fördelar hÀr för bÀsta magnesium.

Vi pÄ Tillskottsbibeln har sammanstÀllt en övergripande guide samt bÀst i test för att reda ut varför du kan behöva extra magnesium som kosttillskott, hur du fÄr i dig det och vilka produkter som Àr bÀsta magnesium att köpa just nu!

BĂ€sta Magnesium-tillskott – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : HealthWell Super Magnesium
 2. BĂ€sta premium magnesium : Puori Mineral M3
 3. Billigast köp: Ultimate Magnesium
 4. BÀsta högdoserade tillskott : HealthWell Super Magnesium
 5. BĂ€sta kapslarna : Puori Mineral M3
 6. PopulÀrast i sökningar : HealthWell Super Magnesium

Topp 10 lista bÀsta magnesium

Topplistan

super magnesium 3 sorter
Rank 1 BÀst i Test Högdoserat

HealthWell Super Magnesium

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,69 kr
Magnesium/kapsel
800 mg
Ett högdoserat magnesiumtillskott som innehÄller hela 3 olika sorters magnesium för bÀsta effekt och upptag. Efter en kapsel av det hÀr tillskottet kommer det inte fattas magnesium i ditt system. 100% vegetabiliska kapslar dessutom, för att göra det lÀtt för magen.
oxytarm
Rank 2

Oxytarm

betyg
(5/5)
Pris/tablett
1,96 kr
Magnesium/2 tabletter
300 mg
Om vi fick beskriva det hĂ€r magnesiumtillskottet med 3 ord sĂ„ vore det: friskvĂ„rd för din tarm. Oxytarm Ă€r ett vĂ€lkĂ€nt kosttillskott som innehĂ„ller bĂ„de magnesium och c-vitamin vilket bidrar till ökad tarmbalans. En produkt vi med glĂ€dje rekommenderar för mĂ€nniskor som har problem med hĂ„rd mage i allmĂ€nhet, men förstoppning i synnerhet. Ibland rĂ€cker det bara att man tar tillskottet i nĂ„gra dagar för att mĂ€rka enorm skillnad. Priset Ă€r dessutom överkomligt — minst sagt.
magnesium holistic
Rank 3 Kapslar som bidrar till att minska trötthet och rekommenderas att man tar innan det Àr lÀggdags. Klockrent mot sömnstörningar i korta drag. Kan Àven bli dina musklers bÀsta vÀn.

Holistic Magnesium

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,19 kr
Magnesium/kapsel
120 mg
super magnesium
Rank 4 Högdoserat

Great Earth Super Magnesium

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,26 kr
Magnesium/kapsel
375 mg
Ett unikt magnesiumtillskott som med största sannolikhet kommer göra dig vÀldigt nöjd. Köp det. VÄra högsta rekommendationer.
magnesium taurat
Rank 5 750 mg magnesium/kapsel

HealthWell Magnesiumtaurat

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,87 kr
Magnesium/kapsel
750 mg
Det enskilt högst doserade magnesiumtillskottet i vÄr jÀmförelse. InnehÄller hela 750 mg per kapsel! 100% vegetabiliskt dessutom. SnÀllt mot magen enligt mÄnga.
magnesium citrat+
Rank 6 Högdoserat

Core Magnesium Citrat+

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,69 kr
Magnesium/kapsel
800 mg
Ännu ett högdoserat magnesiumtillskott som lĂ€mpar sig bĂ€st för dig som trĂ€nar vĂ€ldigt hĂ„rt utan vila. Bidrar till ökad muskelfunktion och Ă€r vĂ€ldigt prisvĂ€rt. Ett av de bĂ€sta magnesiumtillskotten pĂ„ marknaden just nu, helt enkelt. HĂ„ller vĂ€ldigt hög kvalitĂ© som alla andra produkter Core slĂ€ppt genom Ă„ren, ingenting nytt under solen dĂ€r inte.
magnesium bisglycin
Rank 7 Högdoserat

Magnesium Bisglycinat

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,69 kr
Magnesium/kapsel
800 mg
Ett magnesiumtillskott som har högsta möjliga upptag. Är dessutom snĂ€llt mot magen och sĂ€gs göra underverk för myrkrypningar i benen. Avslutar Ă€ven sendrag för vissa. Ännu ett extremt effektivt tillskott frĂ„n svenska HealthWell, helt enkelt.
ultimate magnesium
Rank 8

Ultimate Magnesium

betyg
(4,5/5)
Pris/kapsel
0,98 kr
Magnesium/kapsel
117,5 mg
Ännu ett kvalitativt tillskott frĂ„n svenska Star Nutrition. Bidrar till alla positiva fördelar ett magnesiumtillskott ska ge dig. HjĂ€lper vĂ€ldigt bra mot stickningar och muskelryckningar. Kan göra dig mindre stel och göra det möjligt för dig att sova bĂ€ttre om nĂ€tterna.
magnesium m3
Rank 9

Puori Mineral M3

betyg
(4,5/5)
Pris/kapsel
1,5 kr
Magnesium/kapsel
225 mg
InnehÄller 3 essentiella vitaminer och mineraler. Ett högkvalitativt tillskott frÄn Puori i vanlig ordning. Kan hjÀlpa mot dubbelslag i hjÀrtat och vÀrmevallningar samt göra att du sover mycket bÀttre. Perfekt att ta innan du lÀgger dig.
magnesium 800
Rank 10

healthwell Magnesium 800

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,99 kr
Magnesium/kapsel
800 mg
Ett extremt högdoserat magnesiumtillskott frÄn svenska healthwell. InnehÄller hela 800 mg magnesium per kapsel. En burk rÀcker i hela 100 dagar, varför detta kommit att bli populÀrt bland mÀnniskor som tÀnker pÄ priset. Perfekt för dig som trÀnar. BestÄr av 100% vegetabiliska magnesiumkapslar. Kan hjÀlpa mot kramper i vader Àven.

Fler produkter hittar du hÀr, vi lÀgger löpande till fler tester och recensioner.

Vad Ă€r magnesium? 

Magnesium Ă€r den fjĂ€rde mest förekommande mineralen vi har naturligt i kroppen. Det Ă€r livsnödvĂ€ndigt inte bara för oss mĂ€nniskor, utan det Ă€r Ă€ven viktigt för andra levande organismer. Det Ă€r uppdelat pĂ„ sĂ„ vis att 1 % av allt magnesium i kroppen finns i blodet medan 39 % finns i cellerna. Resterande 60 % hittar vi i skelettet. 

Magnesium har flera olika anvĂ€ndningsomrĂ„den i olika salter. Magnesiumhydroxid anvĂ€nds mot sura uppstötningar. Magnesiumsulfat anvĂ€nds i den typen av mineralsalt som Ă€r populĂ€rt bland personer som vill ha ett salt med mindre natriumklorid Ă€n vad som finns i “vanligt” bordssalt. 

bÀsta magnesium tillskotten

Bland olika typer av bĂ€sta magnesium som finns hittar vi bland annat glycinate. Denna form sĂ€gs vara bra för muskelavslappning och sömnen. Sedan har vi magnesium threonate vars tabletter kommer i en mycket lĂ€ttabsorberad form. 

Med magnesium taurate fĂ„r du en variant som inte Ă€r laxerande, som absorberas snabbt och som Ă€r bra för bland annat blodtryckssĂ€nkning. Vad gĂ€ller magnesium malate anses den vara bra för dig som lider av trötthet. 

NĂ€r du köper magnesium kan du köpa bĂ„de tabletter, pulver, flytande och spray. 

Varför ska man ta magnesium? 

VÄr genomgÄng visar att tillskott av bÀsta magnesium kan ge bÀttre livskvalitet till personer med bland annat:

 • migrĂ€n
 • muskelsvaghet
 • pms
 • ofrivilliga darrningar
 • psykiska besvĂ€r
 • trötthet
 • högt blodtryck
 • hög stress

Detta Ă€r endast nĂ„gra av de hĂ€lsoproblem magnesium anses hjĂ€lpa mot. 

Hur bör man ta magnesium?

NĂ€r man tar magnesium som tillskott Ă€r det viktigt att veta att det förhĂ„ller sig pĂ„ det viset att olika magnesiumföreningar tas upp olika snabbt av din kropp. Om man ska lista olika föreningar utifrĂ„n vilken som tillgodogörs i högst grad till den som tillgodogörs i lĂ€gst grad ser det ut sĂ„hĂ€r: 

 1. Magnesiumlaktat + Magnesiumcitrat + Magnesiumklorid
 2. Magnesiumoxid 

NĂ€r du tar magnesium som tillskott Ă€r det viktigt att du tar den rekommenderade dosen. Om du â€œĂ¶verdoserar” den hĂ€r typen av tillskott kan du rĂ„ka ut för biverkningar. Den vanligaste biverkningen nĂ€r det kommer till just för hög dosering av magnesium Ă€r diarrĂ©. Detta Ă€r i princip de enda nackdelar vi har funnit i samband med intag av magnesium.

Rekommenderad dosering av magnesium för just dig enligt livsmedelsverket 
rekommenderat intag / dos magnesium per dag

För vem Àr magnesium bra?

Vi anser att magnesium som tillskott Ă€r bra för de flesta. Anledningen till detta Ă€r att det pĂ„verkar sĂ„ mĂ„nga delar av kroppens funktioner. DĂ„ det kan hjĂ€lpa mot bĂ„de exempelvis svĂ„righeter med sömn och ett försvagat immunförsvar Ă€r det nĂ„got som de flesta kan ha nytta av Ă„tminstone ibland. 

Det tillhör inte vanligheterna att man har direkt magnesiumbrist. Man behöver dock inte ha magnesiumbrist för att kunna ta extra tillskott av detta mineral. Det Ă€r en bra idĂ© för personer med exempelvis huvudvĂ€rk, sömnsvĂ„righeter med mera.  Beroende av hur gammal du Ă€r och vilket kön du tillhör behöver du mer eller mindre magnesium per dag.

Fördelar med magnesium

Det finns mĂ„nga hĂ€lsofördelar med magnesium och varken vi eller nĂ„gra studier har hittills funnit belĂ€gg för att avrĂ„da nĂ„gon frĂ„n att ta magnesium. Du kan med andra ord vĂ€lja ut den form av magnesium du kĂ€nner passar dig och anvĂ€nda det dagligen som ett tillskott. 

Oavsett orsak sĂ„ kommer du att kunna lita pĂ„ att magnesium bidrar till en förbĂ€ttrad livskvalitet. LĂ„t sĂ€ga att du bestĂ€mmer dig för att anvĂ€nda detta tillskott för att du ofta har migrĂ€n. DĂ„ kan du Ă€ven komma att se Ă€ven andra hĂ€lsofördelar, sĂ„ som exempelvis mindre PMS-symptom, hjĂ€lp mot depression etcetera. 

Om du Ă€r orolig för att det skulle kunna vara skadligt med magnesiumtillskott nĂ€r du Ă€r gravid kan du slappna av. Det finns nĂ€mligen inga kĂ€nda som pekar mot att det skulle vara farligt för dig som Ă€r gravid. 

Studier visar att Ă€ven om magnesium passerar över i modersmjölken sĂ„ Ă€r risken för att detta pĂ„ nĂ„got sĂ€tt skulle skada barnet osannolik. Vi tycker att det Ă€r en klar fördel att man kan ta detta tillskott utan att behöva oroa sig över att det skulle pĂ„verka fostret eller barnet. 

Hur kan man fĂ„ magnesium naturligt? 

Ett av de bĂ€sta och enklaste sĂ€tten att fĂ„ i sig magnesium naturligt Ă€r att dricka kranvatten. Om du bor pĂ„ ett stĂ€lle som har hĂ„rt vatten fĂ„r du extra mycket magnesium, men Ă€ven mjukt och medelhĂ„rt vatten innehĂ„ller bra mĂ€ngd av detta mineral. 

naturligt förekommande magnesium
Naturligt tillskott av magnesium

NĂ€r det kommer till livsmedel som innehĂ„ller magnesium Ă€r det bland annat gröna grönsaker, baljvĂ€xter, fullkornsprodukter av olika slag samt potatis och fĂ€rska örter av alla de sorter. Du kan med andra ord byta ut din vanliga pasta mot fullkornspasta och se till att Ă€ta fullkornsbröd. PĂ„ sĂ„ vis fĂ„r du i dig magnesium naturligt, vilket Ă€r bra. 

Du hittar Ă€ven magnesium i kött, fisk och skaldjur. Om du inte Ă€ter animaliska produkter av en eller annan anledning sĂ„ ska du istĂ€llet satsa pĂ„ att fĂ„ i dig mycket av ovan nĂ€mnda produkter. Det gĂ„r med andra ord att fĂ„ i sig magnesium naturligt vare sig man Ă€ter köttprodukter, eller om man Ă€r vegetarian/vegan. 

InnehÄll av Magnesium i nÄgra olika livsmedel

LivsmedelMĂ€ngd Mg, mg per 100g
Mineralsalt1000
Pumpafrö592
Paranötter400
Nypon240
Renkött85
Havregryn110
Torkad fisk120
Fakta ifrÄn livsmedelsverket

Stress och magnesium 

Att magnesium Ă€r ett livsviktigt mineral har vi klart för oss vid det hĂ€r laget. Dess positiva effekt vid stress har att göra med att Ă€mnet helt enkelt minskar trötthet och utmattning genom att reducera frisĂ€ttningen av stresshormoner i din kropp. Detta leder till att vi blir mer stresstĂ„liga. 

Genom att ta magnesium dagligen, efter den rekommenderade mĂ€ngden, kommer kroppen att mĂ„ betydligt bĂ€ttre Ă€n utan extra tillskott. DĂ„ kroppen förbrukar mer magnesium nĂ€r vi stressar behöver den lite extra under sĂ„dana perioder av vĂ„rt liv. Att dĂ„ kunna ta detta tillskott utan att vara orolig över negativa effekter, utan snarare andra extra “gratis” fördelar, Ă€r mycket positivt. 

VĂ„r testvinnare 🏆 bĂ€st i test

Efter att ha gÄtt igenom en mÀngd artiklar, anvÀndarrecensioner, omdömen samt tester av olika produkter sÄ har vi kommit fram att vÄr testvinnare i kategorin bÀsta Magnesium Àr HealthWell Super Magnesium tÀtt följd av Core Magnesium Citrat+. VÄr topplista över bÀsta magnesium hittar du hÀr.

Magnesium Àr ett tillskott som har mÀngder av bra fördelar för dig och din kropp. Det som Àr sÄ bra Àr att det Àr bÄde lÀtt att fÄ tag pÄ, billigt och sÀkert att anvÀnda. 

Vanliga frĂ„gor – Magnesium

Varför behöver jag magnesium?

Magnesium Àr en mineral i kroppen, du fÄr det genom fisk och kött bland annat. SÄ om du Àter vÀldigt lite av detta kan tillskott behövas.

Sammanfattning 

Som vanligt Ă€r det bra om man fĂ„r i sig det man behöver helt naturligt via sin kost. NĂ€r det gĂ€ller just magnesium behöver man inte vara orolig för att ta för mycket, sĂ„ man kan lĂ€tt lĂ€gga till det som ett extra tillskott.  Vare sig du behöver hjĂ€lp med nĂ„gon Ă„komma som magnesium hjĂ€lper mot (exempelvis migrĂ€n), eller om du bara vill se till att ha ett stadigt intag av mineralen konstant i din kropp, sĂ„ passar det att ta en dos om dagen.

Övriga produkter i testet

mag tarm gel
Rank 11

Silicea Mag-Tarm Gel

betyg
(3/5)
Pris/portion
3,78 kr
Antal portioner
33 st
Pris
125 kr
En gel för dig som har allvarlig smÀrta i magen ofta. Kombinera det hÀr med ett valfritt kosttillskott och du kommer med högsta sannolikhet vara bukt dina tarm- och magproblem. Skonsam för bÄde mage och hals, och fungerar Àven för barn vilket Àr ett stort plus och visar hur pass mild produkten Àr! TyvÀrr inte den bÀsta produkten för smÀrta i magen, men helt klart en produkt att övervÀga ifall man ÀndÄ ska köpa kosttillskott för ÀndamÄlet, kan Àven hjÀlpa vid IBS.
magnesium 375 mg
Rank 12

Elexir Pharma Magnesium

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,07 kr
Magnesium/kapsel
375 mg
InnehÄller 3 typer av magnesium för bÀsta möjliga effekt. Högkvalitativt tillskott, milt uttryckt. Fyller sin funktion och gör oftast anvÀndare mer Àn nöjda nÀr magnesiumbristen Àr ett faktum.
magnesium holistic
Rank 13

Magnesium Optimal

betyg
(1/5)
Pris/kapsel
1,07 kr
Magnesium/kapsel
125 mg
Ett 100% organiskt magnesiumtillskott frÄn svenska HelhetshÀlsa och det Àr det enda positiva med det. Vi tycker uppriktigt sagt inte att detta kosttillskott utmÀrker sig nÀmnvÀrt varför vi rekommenderar att ni tittar pÄ andra produkter i vÄr jÀmförelse. InnehÄller normaldoserade kapslar.
magnesium 375 mg
Rank 14

Matters Magnesium Complex

betyg
(1/5)
Pris/kapsel
1,07 kr
Magnesium/kapsel
375 mg
Ännu ett magnesiumkomplex gjort pĂ„ 3 magnesiumtyper. Ett ganska standard magnesiumtillskott. Ingenting nĂ€mnvĂ€rt utöver det vanliga med den hĂ€r produkten i vĂ„rt tycke.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta Magnesium -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Magnesium-tillskott – BĂ€st i vĂ„rt test – snabblistan

 1. BÀst i vÄrt test : HealthWell Super Magnesium
 2. BĂ€sta premium magnesium : Puori Mineral M3
 3. Billigast köp: Ultimate Magnesium
 4. BÀsta högdoserade tillskott : HealthWell Super Magnesium
 5. BĂ€sta kapslarna : Puori Mineral M3
 6. PopulÀrast i sökningar : HealthWell Super Magnesium

KĂ€llor

www.livsmedelsverket.se

https://halsosam.se/magnesium-halsofordelar/

https://www.vitalplus.se/magnesiumbrist/

https://www.revivabio.se/5-halsofordelar-med-magnesium/