Bästa Magnesium -tillskotten » Jan 2023

Magnesium är ett mineral som är mycket viktigt för olika delar av kroppen och ett flertal olika nödvändiga processer i kroppen. Det behövs för att hålla immunförsvar och skelett starkt likväl som för produktionen av protein. Trötthet, migrän och stress är något som kan minskas, hitta fler fördelar här för bästa magnesium. Vi presenterar även en del kontroversiella åsikter som visar på att Magnesiumtillskott i många fall fungerar exakt lika bra (eller dåligt) som ett tillskott som är ren placebo.

Vi på Tillskottsbibeln har sammanställt en övergripande köpguide samt bäst i test för att reda ut varför du kan behöva extra magnesium som kosttillskott, hur du får i dig det och vilka produkter som är bästa magnesium att köpa just nu!

Sidan innehåller annonser

Bästa Magnesium-tillskott – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : HealthWell Super Magnesium
 2. Bästa premium magnesium : Puori Mineral M3
 3. Billigast köp: Ultimate Magnesium
 4. Bästa högdoserade tillskott : HealthWell Super Magnesium
 5. Bästa kapslarna : Puori Mineral M3
 6. Populärast i sökningar : HealthWell Super Magnesium

Topp 10 lista bästa magnesium

Topplistan

super magnesium 3 sorter
Rank 1 Bäst i Test Högdoserat

HealthWell Trippel (Super) Magnesium

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,69 kr
Magnesium/kapsel
800 mg
Healthwell Trippel Magnesium är en produkt som tar magnesiumtillskotten till en ny nivå. Vi har verkligen inga problem med att utnämna den här produkten från svenska Healthwell till det bästa magnesiumtillskottet. Rekommenderas!
Namnet skvallrar lite om vad det här tillskottet handlar om. Det är helt enkelt laddat med inte mindre än tre typer av magnesium. Varför är det bra med tre olika typer? Det finns faktiskt mängder av typer av magnesium och alla har lite olika egenskaper, verkan och upptag i kroppen.

En anledning till att vi sätter Healthwell Trippel Magnesium högst på pallen är att du får magnesium med olika verkan och upptag. Kort och gott får du i princip allt det goda som det här mineralet kan erbjuda.

Fler fördelar? Vad sägs om att det räcker med en kapsel per dag för att få ett tillräckligt intag? Vi måste också nämna att priset per dag inte är särskilt högt. Det här magnesiumtillskottet är faktiskt ett av de billigaste på marknaden.

Ännu fler fördelar? Vi kan nämna att Healthwells tillskott är veganvänligt och att kapslarna är vegetabiliska (istället för gelatin).

Du ska dock inte ta vårt omdöme och vår uppfattning som enda källa till information om den här produkten. Låt oss se vad användare säger. Kundbetygen är övervägande positiva.

Vissa användare menar att Trippel Magnesium är det bästa tillskottet de har använt. Andra nämner att tillskottet verkligen fungerar mot kramper, sendrag och liknande och att det hjälper sömnen.

Vissa användare nämner dock problem med magen. Det kan ha att göra med att produkten är högdoserad. Magnesium kan vara tufft mot magen om man är känslig och tar högre doser.

Sammanfattningsvis måste vi säga att Healthwell har tagit fram en riktigt bra produkt. Hög dosering med tre olika typer av magnesium till ett bra pris - det går inte att önska så mycket mer!

Köp via butiksknappen ovan eller hos Svenskt kosttillskott eller Svensk hälsokost.

oxytarm
Rank 2

Oxytarm

betyg
(5/5)
Pris/tablett
1,96 kr
Magnesium/2 tabletter
300 mg
Om vi fick beskriva det här magnesiumtillskottet med några ord så skulle det vara: räddning för tröga magar. Oxytarm är ett välkänt kosttillskott som innehåller både magnesium och C-vitamin. Det är en kombination som kan bidra till ökad tarmbalans.

Det här är en produkt vi med glädje rekommenderar för människor som har problem med hård mage i allmänhet, och förstoppning i synnerhet. Ibland räcker det bara att man tar tillskottet i några dagar för att märka enorm skillnad. Priset är dessutom överkomligt - minst sagt.

Undrar du vad Oxytarm egentligen gör? Innehållet av magnesiumhydroxid gör att extra vätska samlas i tarmen. Det kan hjälpa till att göra innehållet i tarmen mjukare. Vad det i sin tur innebär kan du säkert enkelt räkna ut.

Vad är uppgiften för C-vitaminet? Det hjälper bland annat till med att rensa kroppen och tarmarna från gifter och bakterier.

Vi har undersökt och testat flera magnesiumtillskott för trög mage. Oxyfarm är i en klass för sig och vi kan verkligen rekommendera det för att få fart på magen.

”Magens vän”, ”toppen för tarmen” - kundomdömena för Oxytarm är många och positiva. Det här tillskottet verkar fungera för de allra flesta som börjar med det.

Sammanfattningsvis måste vi säga att Oxytarm är en produkt vi definitivt kan rekommendera. Om du har trög mage av olika anledningar kan Oxytarm förmodligen hjälpa dig. Utmärkt är också att priset är överkomligt. En dagsdos kostar ungefär två kronor. Det är småslantar i jämförelse med annan hälsokost för magen kostar.
magnesium taurat
Rank 3 750 mg magnesium/kapsel

HealthWell Magnesiumtaurat

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,87 kr
Magnesium/kapsel
750 mg
Healthwells tillskott med magnesiumtaurat är vårt val bland högdoserade magnesiumtillskott. En dagsdos av det här tillskottet ger en rejäl portion av det här mineralet som bland annat bidrar till normal muskelfunktion.

Vad säger vi om Healthwell Magnesiumtaurat? Varför blir det en tredjeplats på vår topplista? Vi anser att det finns en hel rad fördelar med det här tillskottet. Nackdelar? Det finns egentligen bara en.

I vårt test av magnesiumtillskott har vi kikat närmare på doserna av mineralet. Det är viktigt eftersom det inte finns någon dos som passar alla lika bra.

Det här tillskottet innehåller högre doser av magnesium, vilket är bra för dig som har brist eller som helt enkelt behöver mer av andra skäl. Per kapsel innehåller det här tillskottet 750 mg magnesiumtaurat varav 150 mg elementärt magnesium. Om det istället är för mycket för dig har vi andra bra tillskott här på sidan.

Andra fördelar? En fördel vi ser är att antalet ingredienser är minimalt. En kapsel (av cellulosa) innehåller i princip bara magnesium. En annan fördel är att veganer kan använda produkten.

När det gäller tillskott tycker vi att det är viktigt att du får mycket för pengarna. Är det så i det här fallet? Vi vill nog säga att priset är en liten nackdel. Det något höga priset per dag är också en anledning till att den här produkten får nöja sig med en bronsplats.

Sammanfattningsvis ska vi säga att Healthwells högdoserade magnesiumtillskott är perfekt för dig som behöver mer magnesium per dag. I vår mening är priset dock en aning för högt.

magnesium citrat+
Rank 4 Högdoserat

Core Magnesium Citrat+

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,69 kr
Magnesium/kapsel
800 mg
Ännu ett högdoserat magnesiumtillskott som lämpar sig bäst för dig som tränar väldigt hårt utan vila. Bidrar till ökad muskelfunktion och är väldigt prisvärt. Ett av de bästa magnesiumtillskotten på marknaden just nu, helt enkelt. Håller väldigt hög kvalité som alla andra produkter Core släppt genom åren, ingenting nytt under solen där inte.
magnesium bisglycin
Rank 5 Högdoserat

Magnesium Bisglycinat

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,69 kr
Magnesium/kapsel
800 mg
Ett magnesiumtillskott som har högsta möjliga upptag. Är dessutom snällt mot magen och sägs göra underverk för myrkrypningar i benen. Avslutar även sendrag för vissa. Ännu ett extremt effektivt tillskott från svenska HealthWell, helt enkelt.
magnesium holistic
Rank 6 Kapslar som bidrar till att minska trötthet och rekommenderas att man tar innan det är läggdags. Klockrent mot sömnstörningar i korta drag. Kan även bli dina musklers bästa vän.

Holistic Magnesium

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,19 kr
Magnesium/kapsel
120 mg
super magnesium
Rank 7 Högdoserat

Great Earth Super Magnesium

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,26 kr
Magnesium/kapsel
375 mg
Ett unikt magnesiumtillskott som med största sannolikhet kommer göra dig väldigt nöjd. Köp det. Våra högsta rekommendationer.
ultimate magnesium
Rank 8

Ultimate Magnesium

betyg
(4,5/5)
Pris/kapsel
0,98 kr
Magnesium/kapsel
117,5 mg
Ännu ett kvalitativt tillskott från svenska Star Nutrition. Bidrar till alla positiva fördelar ett magnesiumtillskott ska ge dig. Hjälper väldigt bra mot stickningar och muskelryckningar. Kan göra dig mindre stel och göra det möjligt för dig att sova bättre om nätterna.
magnesium m3
Rank 9

Puori Mineral M3

betyg
(4,5/5)
Pris/kapsel
1,5 kr
Magnesium/kapsel
225 mg
Innehåller 3 essentiella vitaminer och mineraler. Ett högkvalitativt tillskott från Puori i vanlig ordning. Kan hjälpa mot dubbelslag i hjärtat och värmevallningar samt göra att du sover mycket bättre. Perfekt att ta innan du lägger dig.
magnesium 800
Rank 10

healthwell Magnesium 800

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,99 kr
Magnesium/kapsel
800 mg
Ett extremt högdoserat magnesiumtillskott från svenska healthwell. Innehåller hela 800 mg magnesium per kapsel. En burk räcker i hela 100 dagar, varför detta kommit att bli populärt bland människor som tänker på priset. Perfekt för dig som tränar. Består av 100% vegetabiliska magnesiumkapslar. Kan hjälpa mot kramper i vader även.

Fler produkter hittar du här, vi lägger löpande till fler tester och recensioner.

Vår köpguide för magnesium -tillskott

bästa magnesium tillskotten

Vad är magnesium? 

Magnesium är den fjärde mest förekommande mineralen vi har naturligt i kroppen. Det är livsnödvändigt inte bara för oss människor, utan det är även viktigt för andra levande organismer. Det är uppdelat på så vis att 1 % av allt magnesium i kroppen finns i blodet medan 39 % finns i cellerna. Resterande 60 % hittar vi i skelettet. 

Magnesium har flera olika användningsområden i olika salter. Magnesiumhydroxid används mot sura uppstötningar. Magnesiumsulfat används i den typen av mineralsalt som är populärt bland personer som vill ha ett salt med mindre natriumklorid än vad som finns i “vanligt” bordssalt. 

Bland olika typer av bästa magnesium som finns hittar vi bland annat glycinate. Denna form sägs vara bra för muskelavslappning och sömnen. Sedan har vi magnesium threonate vars tabletter kommer i en mycket lättabsorberad form. 

Med magnesium taurate får du en variant som inte är laxerande, som absorberas snabbt och som är bra för bland annat blodtryckssänkning. Vad gäller magnesium malate anses den vara bra för dig som lider av trötthet. 

När du köper magnesium kan du köpa både tabletter, pulver, flytande och spray. 

Varför ska man ta magnesium? 

Vår genomgång visar att tillskott av bästa magnesium kan ge bättre livskvalitet till personer med bland annat:

 • migrän
 • muskelsvaghet
 • pms
 • ofrivilliga darrningar
 • psykiska besvär
 • trötthet
 • högt blodtryck
 • hög stress

Detta är endast några av de hälsoproblem magnesium anses hjälpa mot. 

Hur bör man ta magnesium?

När man tar magnesium som tillskott är det viktigt att veta att det förhåller sig på det viset att olika magnesiumföreningar tas upp olika snabbt av din kropp. Om man ska lista olika föreningar utifrån vilken som tillgodogörs i högst grad till den som tillgodogörs i lägst grad ser det ut såhär: 

 1. Magnesiumlaktat + Magnesiumcitrat + Magnesiumklorid
 2. Magnesiumoxid 

När du tar magnesium som tillskott är det viktigt att du tar den rekommenderade dosen. Om du “överdoserar” den här typen av tillskott kan du råka ut för biverkningar. Den vanligaste biverkningen när det kommer till just för hög dosering av magnesium är diarré. Detta är i princip de enda nackdelar vi har funnit i samband med intag av magnesium.

Rekommenderad dosering av magnesium för just dig enligt livsmedelsverket 
rekommenderat intag / dos magnesium per dag

För vem är magnesium bra?

Vi anser att magnesium som tillskott är bra för de flesta. Anledningen till detta är att det påverkar så många delar av kroppens funktioner. Då det kan hjälpa mot både exempelvis svårigheter med sömn och ett försvagat immunförsvar är det något som de flesta kan ha nytta av åtminstone ibland. 

Det tillhör inte vanligheterna att man har direkt magnesiumbrist. Man behöver dock inte ha magnesiumbrist för att kunna ta extra tillskott av detta mineral. Det är en bra idé för personer med exempelvis huvudvärk, sömnsvårigheter med mera.  Beroende av hur gammal du är och vilket kön du tillhör behöver du köpa mer eller mindre magnesium per dag.

Fördelar med magnesium

Det finns många hälsofördelar med magnesium och varken vi eller några studier har hittills funnit belägg för att avråda någon från att ta magnesium. Du kan med andra ord välja ut den form av magnesium du känner passar dig och använda det dagligen som ett tillskott. 

Oavsett orsak så kommer du att kunna lita på att magnesium bidrar till en förbättrad livskvalitet. Låt säga att du bestämmer dig för att använda detta tillskott för att du ofta har migrän. Då kan du även komma att se även andra hälsofördelar, så som exempelvis mindre PMS-symptom, hjälp mot depression etcetera. 

Om du är orolig för att det skulle kunna vara skadligt med magnesiumtillskott när du är gravid kan du slappna av. Det finns nämligen inga kända som pekar mot att det skulle vara farligt för dig som är gravid. 

Studier visar att även om magnesium passerar över i modersmjölken så är risken för att detta på något sätt skulle skada barnet osannolik. Vi tycker att det är en klar fördel att man kan ta detta tillskott utan att behöva oroa sig över att det skulle påverka fostret eller barnet. 

Hur kan man få magnesium naturligt? 

Ett av de bästa och enklaste sätten att få i sig magnesium naturligt är att dricka kranvatten. Om du bor på ett ställe som har hårt vatten får du extra mycket magnesium, men även mjukt och medelhårt vatten innehåller bra mängd av detta mineral. 

naturligt förekommande magnesium
Naturligt tillskott av magnesium

När det kommer till livsmedel som innehåller magnesium är det bland annat gröna grönsaker, baljväxter, fullkornsprodukter av olika slag samt potatis och färska örter av alla de sorter. Du kan med andra ord byta ut din vanliga pasta mot fullkornspasta och se till att äta fullkornsbröd. På så vis får du i dig magnesium naturligt, vilket är bra. 

Du hittar även magnesium i kött, fisk och skaldjur. Om du inte äter animaliska produkter av en eller annan anledning så ska du istället satsa på att få i dig mycket av ovan nämnda produkter. Det går med andra ord att få i sig magnesium naturligt vare sig man äter köttprodukter, eller om man är vegetarian/vegan. 

Innehåll av Magnesium i några olika livsmedel

LivsmedelMängd Mg, mg per 100g
Mineralsalt1000
Pumpafrö592
Paranötter400
Nypon240
Renkött85
Havregryn110
Torkad fisk120
Fakta ifrån livsmedelsverket

Stress och magnesium 

Att magnesium är ett livsviktigt mineral har vi klart för oss vid det här laget. Dess positiva effekt vid stress har att göra med att ämnet helt enkelt minskar trötthet och utmattning genom att reducera frisättningen av stresshormoner i din kropp. Detta leder till att vi blir mer stresståliga. 

Genom att ta magnesium dagligen, efter den rekommenderade mängden, kommer kroppen att må betydligt bättre än utan extra tillskott. Då kroppen förbrukar mer magnesium när vi stressar behöver den lite extra under sådana perioder av vårt liv. Att då kunna ta detta tillskott utan att vara orolig över negativa effekter, utan snarare andra extra “gratis” fördelar, är mycket positivt. 

Testvinnare – prispallen för magnesiumtillskott

testvinnare tillskottsbibeln bästa magnesium

Ett test av tillskott kan göras på flera olika sätt. Ett alternativ är att beställa hem produkt på produkt och testa tillskotten på sig själv alternativt en liten grupp testpersoner. Det finns några problem med det sättet. Resultaten låter vänta på sig och resultaten blir individuella.

Ett annat sätt är att göra ”skrivbordsundersökningar” utifrån innehållsförteckningar, kundomdömen, expertomdömen och forskning. 

Givetvis kan man också kombinera de två varianterna. I vårt test av magnesiumtillskott har vi gjort precis så. Anledningen till att vi har varit så grundliga är att magnesiumtillskott kan vara en så otroligt nyttig produkt för många.

I vårt test är det tre produkter som har fångat vår uppmärksamhet lite extra. Det handlar om Healthwell Trippel Magnesium, Oxytarm och Healthwell Magnesiumtaurat.

Det var inte svårt att utse Healthwell Trippel Magnesium till bäst i test, eller guldmedaljör om man så vill. Det här tillskottet innehåller magnesium som tas upp lätt av kroppen och det behövs bara en kapsel om dagen. 

Vi var ganska klara på att det här tillskottet skulle få förstaplatsen redan innan vi tittade på kundbetyg. En snabb titt på användarnas omdömen bekräftade vad vi trodde – Healthwell Trippel Magnesium fungerar verkligen.

healthwell trippel magnesium bäst i test hos tillskottsbibeln.se

På andra plats placerade vi Oxytarm. Det här är inget traditionellt magnesiumtillskott med fokus på muskelfunktion, sömn och liknande. Istället har Oxytarm fokus på tröga magar.

Som hjälp mot förstoppning och tröga magar är vår uppfattning att Oxytarm är det absolut bästa valet. Det är något som återkommer också när vi tittar på kundernas omdömen. Det är många som blir hjälpta av det här tillskottet. Lider du av trög mage? Då kan vi definitivt rekommendera Oxytarm.

Tredjeplatsen på vår topplista intas av Healthwells tillskott med magnesiumtaurat. Det här tillskottet är högdoserat och passar därför dem som har brist på eller på annat sätt behöver få i sig mer av mineralet. 

Om du tillhör någon av dessa grupper är vår rekommendation att du tittar närmare på det här tillskottet. Andra fördelar är att tillsatserna är obefintliga och att tillskottet är veganvänligt.

Så gjorde vi vårt test

Transparens är ett ledord när vi gör våra test och skriver våra rekommendationer. Varför är ett visst tillskott ”bra” eller ”effektivt”? Varför skiljer det i pris mellan två i princip likvärdiga produkter? Sådana frågor vill vi försöka besvara i våra tester, så även detta om magnesiumtillskott.

I vårt test har vi rent faktiskt testat produkterna, analyserat innehållsförteckningar, jämfört priser, undersökt resultat/effekter och gått igenom hundratals kundomdömen. Resultatet är en topplista med utvalda tillskott.

I vår analys och våra tester har vi tittat särskilt på följande:

Innehåll

Tillskott kan innehålla endast det aktiva ämnet tillsammans med något hjälpämne eller en hel rad ämnen. I vårt test har vi fokuserat mest på de magnesiumtillskott som innehåller endast ett fåtal ingredienser.

Användning och dosering

Ska du en eller två eller till och med tre tabletter eller kapslar per dag? Hur mycket är det i en kapsel? Det är ganska viktigt att veta hur doseringen är för att kunna anpassa sitt intag. Det är något vi har undersökt i vårt test.

Variant av magnesium

Det finns många olika varianter av magnesium och de har alla lite olika egenskaper och upptag. Biotillgängligheten, det vill säga hur lätt kroppen kan ta upp ett ämne, är central. I vårt test har vi tagit med de tillskott som har god biotillgänglighet.

Det finns tillskott som innehåller flera typer av magnesium. Dessa har vi tittat på lite extra för att se om det finns någon reell nytta. 

Pris

Det kan skilja någon krona per dag mellan det billigaste och det dyraste alternativet bland magnesiumtillskott, även om de egentligen har samma innehåll. Det blir några kronor per år och det är något vi har undersökt lite extra i vårt test. 

Produkter som vi tycker har onödigt höga prislappar i förhållande till innehåll och effekt har vi bortsett från i vårt test.

Användarnas betyg

Användarnas betyg säger egentligen allt om hur effektiv en produkt är, vilka biverkningar den har, med mera. Vi har gått igenom hundratals kundomdömen för magnesiumtillskott för att gallra ut de bästa produkterna.

Effekt och biverkningar

Effekten av ett tillskott kan mätas på olika sätt. Vi har i vår genomgång undersökt effekter på flera sätt, bland annat genom kundbetyg och våra egna tester. Där det är särskilt påkallat har vi skrivit om effekter i produkttexterna. Detsamma gäller eventuella biverkningar. 

Vanliga frågor – Magnesium

Varför behöver jag magnesium?

Magnesium är en mineral som är viktig för kroppen, du får det genom fisk och kött bland annat. Så om du äter väldigt lite av detta kan ett tillskott behövas.

Vilka symptom är vanliga vid magnesium brist?

Dåligt immunförsvar, svagt skelett, trötthet och migrän är vanliga tecken på brist av magnesium.

Är det farligt att ta magnesium som kosttillskott?

Vi har inte hitta några studier som säger att det ska vara farligt med extra magnesium. De som äter en bra varierad kost brukar få i sig tillräcklig mängd.

Sammanfattning för köp av magnesium

Som vanligt är det bra om man får i sig det man behöver helt naturligt via sin kost. När det gäller just magnesium behöver man inte vara orolig för att ta för mycket, så man kan lätt lägga till det som ett extra tillskott.  Vare sig du behöver hjälp med någon åkomma som magnesium hjälper mot (exempelvis migrän), eller om du bara vill se till att ha ett stadigt intag av mineralen konstant i din kropp, så passar det att ta en dos om dagen.

Övriga produkter i testet

mag tarm gel
Rank 11

Silicea Mag-Tarm Gel

betyg
(3/5)
Pris/portion
3,78 kr
Antal portioner
33 st
Pris
125 kr
En gel för dig som har allvarlig smärta i magen ofta. Kombinera det här med ett valfritt kosttillskott och du kommer med högsta sannolikhet vara bukt dina tarm- och magproblem. Skonsam för både mage och hals, och fungerar även för barn vilket är ett stort plus och visar hur pass mild produkten är! Tyvärr inte den bästa produkten för smärta i magen, men helt klart en produkt att överväga ifall man ändå ska köpa kosttillskott för ändamålet, kan även hjälpa vid IBS.
magnesium 375 mg
Rank 12

Elexir Pharma Magnesium

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,07 kr
Magnesium/kapsel
375 mg
Innehåller 3 typer av magnesium för bästa möjliga effekt. Högkvalitativt tillskott, milt uttryckt. Fyller sin funktion och gör oftast användare mer än nöjda när magnesiumbristen är ett faktum.
magnesium holistic
Rank 13

Magnesium Optimal

betyg
(1/5)
Pris/kapsel
1,07 kr
Magnesium/kapsel
125 mg
Ett 100% organiskt magnesiumtillskott från svenska Helhetshälsa och det är det enda positiva med det. Vi tycker uppriktigt sagt inte att detta kosttillskott utmärker sig nämnvärt varför vi rekommenderar att ni tittar på andra produkter i vår jämförelse. Innehåller normaldoserade kapslar.
magnesium 375 mg
Rank 14

Matters Magnesium Complex

betyg
(1/5)
Pris/kapsel
1,07 kr
Magnesium/kapsel
375 mg
Ännu ett magnesiumkomplex gjort på 3 magnesiumtyper. Ett ganska standard magnesiumtillskott. Ingenting nämnvärt utöver det vanliga med den här produkten i vårt tycke.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa Magnesium -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Magnesium-tillskott – Bäst i vårt test – snabblistan

 1. Bäst i vårt test : HealthWell Super Magnesium
 2. Bästa premium magnesium : Puori Mineral M3
 3. Billigast köp: Ultimate Magnesium
 4. Bästa högdoserade tillskott : HealthWell Super Magnesium
 5. Bästa kapslarna : Puori Mineral M3
 6. Populärast i sökningar : HealthWell Super Magnesium

Lite kontroversiellt om magnesium som tillskott

I läkemedelsvärlden finns en del åsikter om att magnesium som tillskott fungerar lika bra, eller lika dåligt som placebo tillskott. I denna artikel kan man se en studie om att det inte hjälper mot exempelvis benkramper.

Samtidigt skriver livsmedelsverket att Allvarlig magnesiumbrist kan ge kramper.


Källor

www.livsmedelsverket.se

https://halsosam.se/magnesium-halsofordelar/

https://www.vitalplus.se/magnesiumbrist/

https://www.revivabio.se/5-halsofordelar-med-magnesium/

https://www.lakemedelsvarlden.se/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :