BÀsta mÄltidsersÀttningen 2022

NÀr det kommer till produkter för viktminskning finns det en hel del att vÀlja mellan. Vilken som Àr den bÀsta mÄltidsersÀttningen för just dig ska vi hjÀlpas Ät att komma fram till i detta test.

Det ska finnas en mÄltidsersÀttning för alla. Det finns exempelvis vegansk, laktosfri, glutenfri och sockerfri att vÀlja mellan. Oavsett om ditt mÄl Àr kickstart, viktnedgÄng eller en sundare livsstil sÄ kan mÄltidsersÀttning vara ett bra alternativ för dig.

Ta del av vÄrt bÀst i test och topplista sÄ hittar vi tillsammans den bÀsta mÄltidsersÀttningen för dig.

Topplista bÀsta mÄltidsersÀttning

Topplistan

Rank 1 BĂ€st i Test

Diet Shake

betyg
(5/5)
Pris
229 kr - 15 Port
Kcal/Protein port.
99/14,3
Fibrer/Socker
3,1/6
En riktig fulltrÀff bland mÄltidsersÀttningar frÄn Svenskt kosttillskott. Bra innehÄll och balans, endast 100 kcal per portion och bra med fiber och protein sÄ du hÄller dig mÀtt ett tag. Pulvret löser sig lÀtt till en krÀmig shake med smakbitar av frukt. Mest omtyckt bland anvÀndare av alla vi testat. Blir vÄr vinnare!
body-science-diet-shake
Rank 2

Body Science Diet Shake

betyg
(5/5)
Pris
129 kr - 16 Port
Kcal/Protein port.
107/16
Fibrer/Socker
3,6/5,1
Hög proteinhalt och utan tillsatt socker. Bra mix av protein, fibrer och nÀringsÀmnen. Sinnessjukt goda enligt mÄnga anvÀndare.
star mÄltidsersÀttning frukost
Rank 3 Frukost & lunch

Star Protein & Oat Breakfast Shake

betyg
(5/5)
Pris
149 kr - 15 Port
Kcal/Protein port.
185/19
Fibrer/Socker
3,5/5,5
Mycket omtyckt och vĂ€lbalanserat pulver som Ă€r avsett för i första hand som frukost men funkar sĂ„ klart Ă€ven mĂ„ltidsersĂ€ttning till andra mĂ„l. Äpple och kanel Ă€r vĂ€ldigt omtyckt av mĂ„nga. Bra med protein, fibrer och kolhydrater ifrĂ„n havre. Testa!
naturdiet mÄltidsersÀttning
Rank 4 BÀsta fÀrdiga drycken!

Naturdiet Low Sugar Shake

betyg
(5/5)
Pris
285 kr - 12 Port
Kcal/Protein port.
150/13
Fibrer/Socker
6,6/7,9
BÀsta fÀrdiga drycken som mÄltidsersÀttning enligt vÄr mening. Allt du behöver utan att de har överdrivit med sockerinnehÄllet. Mycket enkelt och gott för att ha koll pÄ sitt kaloriintag.
slim mÄltidsersÀttning
Rank 5 Pulver, glutenfri

Slim MÄltidsersÀttning

betyg
(5/5)
Pris
449 kr - 34 Port
Kcal/Protein
205/20
Fibrer/Socker
3,3/19
BÀstsÀljare hos protein.se. Naturliga smak och fÀrgÀmnen, glutenfri och mycket god för att denna passar mÄnga. Pulver som blandas i vatten eller mjölk. AnvÀndare Àr lyriska över smaker och snabba leveranser.
nutrilett vlcd
Rank 6 VLCD

Nutrilett Vlcd Smoothie

betyg
(5/5)
Pris
249 kr - 12 Port
Kcal/Protein port.
149/12
Fibrer/Socker
3,3/7,9
Nutriletts VLCD Smoothie. Flera smaker som de flesta tycker om. Ett smidigt mellanmÄl.
star nutrition protein bar salted caramel
Rank 7 Godast & glutenfri!

Star Nutrition Protein Bar, Salted caramel 55g

betyg
(5/5)
Pris
215 kr
Pris/bar
17.02 kr
Protein/bar
20 g
Proteinbar med högt fiberinnehÄll, bra protein och lite socker. Omdömen lyder, sjukt god! Godast enligt de flesta testare. Dessutom glutenfri. Endast 1,6g socker per bar.
barebells protein bar
Rank 8 Massor med goda smaker!

Barebells Protein Bar

betyg
(4/5)
Pris
239 kr
Pris/bar
19,90 kr
Protein/bar
20 g
KÀnt mÀrke med mÄnga goda varianter. LÄgt sockerinnehÄll (1.7g). MÄnga gillar deras konsistens och smaker. Blir rÀtt dyr per bar för de som inte tycker det Àr vÀrt pengarna. Annars riktigt poppis.
barebells vegan bar
Rank 9 Vegansk!

Barebells Vegan Bar

betyg
(4/5)
Pris
269 kr
Pris/bar
11,20 kr
Protein/bar
15 g
Protein ifrÄn soja, Àrta och ris. Finns i smakerna Chocolate Doug och Hazelnut & Nougat samt Salty peanut. Bra med protein och lite socker (1g). Godaste Vegan varianten hittills.
super meal mÄltidsersÀttning
Rank 10 För dig som trÀnar - sockerfri

Supermass Super Meal

betyg
(4/5)
Pris
329 kr - 20 Port
Kcal/Protein port.
225/24
Fibrer/Socker
4/0
Enkel och smidig produkt produkt speciellt för dig som idrottar. Stödjer ÄterhÀmtning, bra med protein och nyttigheter som omega-3 och vitaminer. Blandade Äsikter om de olika smakerna, tropical mango verkar vara favoriten.

HÀr hittar du fler som kanske Àr den mÄltidsersÀttning som passar just dig.

bÀsta mÄltidsersÀttningen

Vad Àr mÄltidsersÀttning?

Grundtanken med mÄltidsersÀttningar Àr att du ska fÄ i dig en sÄ liten mÀngd kalorier som möjligt vilket bidrar till att du tappar i vikt. Med ersÀttningen ska du dock fÄ i dig alla nödvÀndiga nÀringsÀmnen trots det stora kaloriunderskottet.

Detta Àr en form av en mÄltid som avser att ersÀtta en vanlig mÄltid. PÄ detta sÀtt har du kontroll pÄ vilka nÀringsÀmnen du fÄr i dig och hur mÄnga kalorier. Det finns mÄnga olika varianter och nÄgra exempel Àr:

 • Pulver, billigt och bra.
 • Shake, gott och snabbt om den Ă€r fĂ€rdigblandad.
 • Soppa, mer matigt och vĂ€rmande.
 • Bars, snabbt och enkelt att ta med.

VLCD Àr den nyaste typen av mÄltidsersÀttningar som ska ersÀtta mÄltider med syftet att du ska gÄ ner i vikt. VLCD stÄr för Very Low Calorie Diet och Àr en komplett form av mÄltidsersÀttning.

LCD som stÄr för Low Calorie Diet hör med till de nya ersÀttningarna. För att en en mÄltidsersÀttning ska fÄ nÄgon av dessa beteckningarna Àr kraven att den ger dig tillrÀckligt mycket energi samt har ett fullgott innehÄll av bÄde mineraler och vitaminer.

MÄltidsersÀttningarna med dessa beteckningarna kan ersÀtta alla eller nÄgra mÄltider men rekommenderas att endast följas nÄgra veckor sedan behöver du en mer varierad kost.

bÀsta mÄltidsersÀttningen pulver

ErsÀttningar som inte har beteckning VLCD eller LCD bör kompletteras med riktiga mÄltider för att fÄ ett fullgott nÀringsintag.

MÄltidsersÀttningar innehÄller mineraler och vitaminer som din kropp behöver och anvÀnds frÀmst för viktnedgÄng men kan Àven anvÀndas av kroppsbyggare som vill spara tid pÄ matlagningen eftersom de Àter uppemot sex mÄltider per dag.

Att anvÀnda dig av mÄltidsersÀttning Àr det snabbaste sÀttet att ersÀtta en mÄltid samtidigt som du fÄr i dig den nÀringen som din kropp behöver för att mÄ bra.

NÀr du anvÀnder mÄltidsersÀttning sÄ Àr meningen att du ska fÄ ett kaloriunderskott som i sin tur leder till en viktnedgÄng.

Vad innehÄller en bra mÄltidsersÀttning?

Den bÀsta mÄltidsersÀttningen har allt. Det Àr hungern som Àr din vÀrsta fiende nÀr du försöker gÄ ner i vikt. En flytande mÄltid kanske inte lÄter mÀttande men det Àr den faktiskt.

De ingredienserna du bör leta efter Àr protein, fiber, mineraler och vitaminer.

 • Proteinet Ă€r kroppens byggstenar och den viktigaste energikĂ€llan nĂ€r det kommer till viktnedgĂ„ng. Proteinet gör att du kĂ€nner dig mĂ€tt och det tar lĂ€ngre tid att smĂ€lta Ă€n vad fett och kolhydrater gör.
 • Fiber Ă€r viktigt, genom att sakta ner matsmĂ€ltningen gör fibern att du kĂ€nner dig mĂ€tt.
 • KolhydratsinnehĂ„ll, mĂ„nga mĂ„ltidsersĂ€ttningar innehĂ„ller en för hög andel snabba kolhydrater, socker. Detta kan göra att du fĂ„r en motsatt effekt dĂ„ du snabbt blir hungrig igen och att sötsuget ökar.
 • En bra mĂ„ltidsersĂ€ttning bör Ă€ven vara rik pĂ„ aminosyror, vitaminer och andra essentiella Ă€mnen som du normalt sĂ€tt annars fĂ„r i dig genom vanlig föda.

För dig som har mÄlet att ha en lÄngvarig viktnedgÄng Àr en mÄltidsersÀttning som gör det möjligt att gÄ ner kroppsfett och inte bara vikt ett bra val.

VÀlj rÀtt mÄltidsersÀttning

Prio ett Àr att vÀlja en mÄltidsersÀttning som du kÀnner dig bekvÀm och tillfreds med. NÀr du vÀljer vilken mÄltidsersÀttning du ska vÀlja Àr det bra att titta pÄ sÄ att de ligger pÄ mellan 200 och 350 kalorier, detta för att sÀkerhetsstÀlla att du fÄr i dig tillrÀcklig mÀngd kalorier för att kunna ersÀtta en mÄltid.

VÄr rekommendation Àr att ersÀttningen minst ska innehÄlla 12 till 20 gram protein, för att göra att du kÀnner dig mÀtt en lÀngre tid.

MĂ„ltidsersĂ€ttningen bör Ă€ven innehĂ„lla tre till fem gram fiber. Även fiber hjĂ€lper dig att fĂ„ en lĂ€ngre mĂ€ttnadskĂ€nsla. Vill du öka fiberintaget kan du komplettera med en frukt eller grönsaker.

Du ska Àven vÀlja en mÄltidsersÀttning med lÄg fetthalt. Leta efter en som har 10 till 15 gram fett eller mindre per portion.

Ett vÀrde att ha koll pÄ Àr Àven mÀngd sockerarter, en del ersÀttningar innehÄller en orimligt stor mÀngd socker. Kolhydrater behövs för att ge energi och en bra tankeverksamhet men det bör vara i begrÀnsad mÀngd.

Vitaminer behöver vi och det Àr bra om ersÀttningen innehÄller detta. Det Àr bra om de innehÄller en tredjedel av den dagliga rekommenderade dosen av mineraler och vitaminer.

Följande borde ha 33%: Vitamin A, Vitamin B, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K, kalcium, kalium och magnesium

Ett annat tips vi har Àr att börja i liten skala. köp hem nÄgra först och se om du gillar dem innan du köper pÄ dig massvis.

smaka pÄ mÄltidsersÀttningen

Följ vÄr recension nÀr du vÀljer vilket alternativ som Àr bÀst. Saker du kan ha i Ätanke Àr saker som smak, textur, tillgÀnglighet och pris.

Följ vÄrt bÀst i test sÄ kommer du att hitta den bÀsta mÄltidsersÀttningen för dig.

AnvÀndning av mÄltidsersÀttning.

Studier som Àr gjorda visar att viktminskning med pulverdiet Àr det snabbaste och mest effektiva alternativet. Vill du gÄ ner i vikt och börjar med mÄltidsersÀttning Àr planering av mÄltiderna prio ett.

Du behöver först och frÀmst vÀlja ut vilken eller vilka mÄltider som du ska ersÀtta. NÀr du bestÀmt dig Àr det bra att du planerar de andra mÄltiderna utifrÄn en meny och sedan handlar hem sakerna till denna.

Det bÀsta för viktnedgÄngen Àr att kombinera mÄltidsersÀttning med motion. Vilken form av motion spelar ingen större roll men studier visar att det Àr bra att i alla fall försöka trÀna minst tre timmar varje vecka.

MÄltidsersÀttning kan du ta hjÀlp av nÀr du inte riktigt vet hur du ska kombinera livsmedel sÄ du fÄr ett kaloriunderskott samtidigt som du ska fÄ i dig viktiga nÀringsÀmnen och kÀnna dig mÀtt. En mÄltidsersÀttning kan vara bra att ta till om du exempelvis har stÄtt still i din vikt ett tag.

Vi anser att det Àr bra att ha som huvudregel att byta ut den mÄltid som du kÀmpar mest med eller den som brukar tendera att bli mest ohÀlsosam. En mÄltidsersÀttning kan vara bra att ta till om du exempelvis har stÄtt still i din vikt ett tag.

MÄltid pÄ sprÄng

Den mÄltidsersÀttning du vÀljer som din mÄltid pÄ sprÄng bör ha en nÀring liknande mjölets. Den behöver nÀmligen en bra kombination av protein, fett, mikronÀringsÀmnen och kolhydrater för att ersÀtta vad som skulle varit en balanserad mÄltid.

En annan viktig faktor Àr mÀttnadskÀnslan som du ska uppleva. NÀr du kÀnner dig mÀtt fungerar du bÀttre och kan fokusera lÀttare. Dessutom bidrar en bra mÀttnadskÀnsla till minskat smÄÀtande mellan mÄltiderna.

HÀlsoskÀl

Innan du börjar sÄ var sÀker pÄ att mÄltidsersÀttningen som du vÀljer passar just dina behov.

För en diabetiker som vill gÄ ner i vikt men samtidigt behÄlla bra blodsockernivÄ kan en mÄltidsersÀttning som innehÄller lite kolhydrater men som samtidigt Àr rik pÄ proteiner och nÀringsÀmnen vara den rÀtta att anvÀnda. För att hÄlla energin uppe kan mÄltidsersÀttning anvÀndas som ett mellanmÄl.

Är man underviktig kan man anvĂ€nda mĂ„ltidsersĂ€ttning som en extra mĂ„ltid under dagen. En bekvĂ€m lösning som innehĂ„ller de nĂ€ringsĂ€mnena som behövs.

Har du brist pÄ nÀringsÀmnen kan mÄltidsersÀttning anvÀndas för att öka nÀringskonsumtionen dÄ den innehÄller mycket mineraler och vitaminer. En viktig del Àr Àven protein och fett för att nÀringsÀmnen ska kunna tas upp i din kropp pÄ det bÀsta sÀttet.

ViktnedgÄng

Det vanligaste anvÀndningsomrÄdet av mÄltidsersÀttare Àr för att gÄ ner i vikt. ErsÀttningen mÄste vara en del av en hÀlsosam och vÀlplanerad kost för att den ska fungera pÄ bÀsta sÀtt. NÀr du anvÀnder en produkt med mÄlet att gÄ ner i vikt ska den innehÄlla minimal med fett men ÀndÄ ha tillrÀckligt med kalorier för energi för att kunna ersÀtta en mÄltid.

bÀsta mÄltidsersÀttning shake

Atletisk trÀning

Kroppen behöver mer av allt nÀr du trÀnar. MÄltidsersÀttningar Àr dÀrför bra att ha som komplement eftersom de kan ge mer energi och nÀringsÀmnen.

Under intensiv trÀning ska ersÀttningen anvÀndas inom en timme efter avslutad trÀning. Denna bör innehÄlla mycket kolhydrater och proteiner för att kunna hjÀlpa kroppen med ÄterhÀmtning och uppbyggnad. Om du trÀnar varje dag rekommenderar vi att tar en mÄltidsersÀttare som mellanmÄl för att ge kroppen de extra kalorierna den behöver.

Har du tÀnkt att anvÀnda ersÀttningen nÀra inpÄ din trÀning sÄ kan det vara bra att undvika de som har stora mÀngder fibrer eftersom magen kan bli orolig av det. Dessutom sÄ saktar matsmÀltningen ner under den intensiva aktiviteten sÄ att anvÀnda nÄgot som tar lÄngt tid att smÀlta ner Àr inte att rekommendera.

Vilka fördelar och nackdelar finns det med mÄltidsersÀttning?

Fördelar:  Det finns en hel del fördelar med mĂ„ltidsersĂ€ttning. För mĂ„nga handlar problemet om för stora portioner eller att Ă€ta regelbundet. DĂ„ Ă€r det perfekt att kunna ta nĂ„gon form av mĂ„ltidsersĂ€ttning nĂ€r du Ă€r till exempel Ă€r pĂ„ sprĂ„ng.

Det gÄr enkelt och snabbt att fÄ i sig mÄltidsersÀttningen.

Med en mÄltidsersÀttning fÄr du en kalorisnÄl, kalorikontrollerad samtidigt som du fÄr en nÀringsriktig balanserad mÄltid. Det stÄr pÄ paketet vad den innehÄller och hur mÄnga kalorier. Detta gör det enkelt för dig att veta vad du faktiskt fÄr i dig.

Fler fördelar Àr att det finns mÄnga anvÀndningsomrÄden och att en mÄltidsersÀttning kan komma i mÄnga olika alternativ.

Nackdelar: I vissa mÄltidsersÀttningar finns det exempelvis tillsatt konserveringsmedel, tillsatt socker eller annat.

För att du ska lyckas hitta den perfekta ersÀttningen för dig behöver du bli en expert pÄ att lÀsa innehÄllsförteckningar. Ett exempel Àr att tvÄ olika mÄltidsersÀttningar kan ha olika natriuminnehÄll. Har du dÄ blodtrycksproblem ska du sjÀlvklart vÀlja den lÀgre.


Viktminskning vill man ska vara enkelt och bekvÀmt men det Àr inte alltid den lÀtta vÀgen lÀr dig att göra hÀlsosamma val i lÀngden.

Vanliga frĂ„gor – MĂ„ltidsersĂ€ttning

Kan jag endast anvÀnda mÄltidsersÀttning?

Det finns inget som stoppar dig men se till att dina mÄltider innehÄller allt du behöver. Samt att vissa har fÄtt problem med magen, dÀrför att det blir för lite fast mat.

Hur utser vi bÀst i test?

I vÄrt bÀst i test har testpanelen fÄtt sÀga sitt i egna recensioner. Det viktigaste Àr att ersÀttningen innehÄller vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Vi har tittat pÄ kalorier, fetter, fibrer, proteiner, kolhydrater, vitaminer och mineraler. Detta har spelat stor roll i betygsÀttningen i vÄrt bÀst i test.

Vi har Àven jÀmfört priser, smak och konsistenser. I kombination med vÄra egna reflektioner har vi Àven tittat pÄ vad andra konsumenter tycker och vad de har lÀmnat för omdöme pÄ produkterna. Detta Àr för att du ska fÄ en sÄ rÀttvis och tydlig bild som möjligt över produkterna. HÀr kommer du till vÄr lista över bÀsta mÄltidsersÀttning.

Övriga produkter i testet

less suger diet shake
Rank 11

Diet Shake Less Sugar

betyg
(4/5)
Pris
229 kr - 15 Port
Kcal/Protein port.
83/15,8
Fibrer/Socker
3,9/2,7
LÄglaktos och utan tillsatt socker gör att mÄnga testar denna mÄltidsersÀttning. RÀtt blandade omdömen en del Àlskar och nÄgra tycker inte alls om den.
dietpulver-protein
Rank 12 Glukomannan

Diet Protein

betyg
(4/5)
Pris
229 kr - 21 Port
Kcal/Protein port.
92/16,1
Fibrer/Socker
1,6/0,8
Proteintillskott med glukomannan, mineraler och vitaminer. Bra för dig som trÀnar hÄrt men Àven för andra. LÄglaktos, passar för LCHF eller GI
nutrilett-vlcd-soup
Rank 13 Soppa

Nutrilett Vlcd Soup

betyg
(3,5/5)
Pris
449 kr - 30 Port
Kcal/Protein port.
117/12
Fibrer/Socker
2,5/0,8
Nutriletts VLCD soppa. Flera goda smaker. Enkelt system för att gÄ ner i vikt. Vegansk
allevo-vlcd-shake
Rank 14 Soppa

Allevo Vlcd Shake

betyg
(3,5/5)
Pris
185 kr - 24 Port
Kcal/Protein port.
115/9,9
Fibrer/Socker
2,8/5,9
Allevo VLCD soppa. Bra betyg.

Lycka till!

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta mÄltidsersÀttningen som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BÀsta MÄltidsersÀttningen- BÀst i vÄrt test

 1. BÀst i vÄrt test : Diet Shake
 2. BĂ€sta snabbverkande : Mutant Test
 3. Billigast köp: Body Science Diet Shake
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Diet Shake
 5. Glutenfri : Slim MÄltidsersÀttning
 6. PopulÀrast i sökningar : Diet Shake

KĂ€llor:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/maltidsersattningar-en-sockerfalla

https://www.gymgrossisten.com/kosttillskott/proteinpulver/maltidsersattning