BĂ€sta Mangan 2022

Genom att inta ett kosttillskott av mineralet mangan hjÀlper du din kropp att omsÀtta protein och kolhydrater. Du behöver bara inta smÄ mÀngder för att kunna förbÀttra din hÀlsa.

Tillskottet Àr enkelt att fÄ tag i och kan göra under för ditt vÀlmÄende. Vi har testat en rad olika produkter pÄ marknaden för att utse det tillskott som Àr bÀsta mangan. PÄ vÄr bÀst i test lista hittar du sÀkra och vÀlbeprövade produkter. HÀng med sÄ kikar vi!

Topplista bÀsta mangan

Topplistan

holistic-mangan
Rank 1 BĂ€st i Test

Holistic mangan

betyg
(5/5)
Pris
109 kr
MĂ€ngd
100 kapslar
Dessa kapslar innehÄller 5 mg mangan. Mangan Àr en vÀldigt viktig antioxidant och skyddar dina celler. Holistic har sett till att manganet Àr gjorda av organiska föreningar vilket leder till att kroppen kommer att ta upp det mycket bÀttre! MÄnga tycker att det Àr en vÀldigt bra produkt!
Solgar-Chelated-Mangan
Rank 2

Solgar Chelated Mangan

betyg
(5/5)
Pris
124 kr
Tabletter
100
Detta Àr kelaterad mangan i kapselform. Att det Àr just kelaterat leder till att kroppen lÀttare kan tillgodogöra sig och ta upp det. Det kommer stödja kolhydrat- och proteinomsÀttningen i din kropp! Varje kapsel innehÄller 8 mg mangan.
Thorne-Manganese-Bisglucinate
Rank 3

Thorne manganese bisglycinate

betyg
(5/5)
Pris
229 kr
Kapslar
60
Med hjÀlp av detta lÀttupptagliga mangan frÄn Thorne kommer du ha lÀttare att bibehÄlla friska muskler och leder. Din ÀmnesomsÀttning kommer ocksÄ att fungera bÀttre om du tar det hÀr. Det Àr högdoserat och varje kapsel innehÄller 15 mg mangan!
Alpha-Plus-HMA-mangan-Plus
Rank 4 Vegansk!

Alpha plus hma mangan plus

betyg
(4/5)
Pris
155 kr
Tabletter
90
Förutom mangan innehÄller det hÀr tillskottet ocksÄ vitamin B1. Det ska ha sÀrskilt god effekt pÄ hÄret och nervsystemets normala funktion. Varje tablett innehÄller 15 mg mangan och Àr helt vegansk.
Rank 5

HelhetshÀlsa LedOptimal

betyg
(3/5)
Pris
253 kr
Kapslar
100
Utvecklat speciellt för ledernas hÀlsa Àr det hÀr kosttillskottet. Det Àr ocksÄ ett sÀtt att fÄ i sig mangan. I varje kapsel finns det 1 mg mangan men Àven ingredienser som nyponpulver, zink, kisel och MSM.
Vita-Silica-Vitaprana-1
Rank 6

Vita-Silica

betyg
(3/5)
Pris
139 kr
Kapslar
60
Ett kosttillskott för bÀttre hud, hÄr och naglar. I ingredienslistan finns mangan, och i varje kapsel finns det 2 mg . Andra ingredienser Àr selen, biotin, kisel och zink.
Solid-Nutrition-Multi
Rank 7

SOLID Nutrition Multivitamin

betyg
(3/5)
Pris
99 kr
Kapslar
90
Ett vitamin- och mineraltillskott av hög kvalitet. Manganet i en kapsel Àr 1,5 mg. Dessa kapslar kommer att ge dig alla viktiga nÀringsÀmnen du behöver dagligen! Ett bra tillskott för en aktiv livsstil.
bÀsta mangan tillskott just nu

Detta gör mangan i din kropp

Mangan Àr en naturlig förekommande mineral som finns i berggrunden och grundvattnet. Det Àr ett viktigt Àmne för din kropp dÄ det ser till att din kropp klarar av att omsÀtta protein och kolhydrater.

Du kan fĂ„ i dig Ă€mnet pĂ„ naturlig vĂ€g genom din mat. Ämnet finns framförallt i mat som kommer frĂ„n vĂ€xtriket, sĂ„som bladgrönsaker, bĂ€r och ris. Eftersom mineralen finns i grundvattnet sĂ„ fĂ„r du Ă€ven i dig det nĂ€r du dricker vatten.

MĂ„nga anvĂ€ndare upplever dock att de fĂ„r en bĂ€ttre hĂ€lsa och livskvalitet nĂ€r de vĂ€ljer att inta mangan som ett kosttillskott. Det utgör dĂ„ ett komplement till maten. Ämnet skyddar nĂ€mligen kroppens celler mot oxidativ stress.

bladgrönsaker och bÀr innehÄller mangan

3 viktiga fördelar med kosttillskottet

Det finns en mÀngd viktiga fördelar med varför du bör inta ett extra tillskott av mangan. Du kan fÄ i dig mycket genom en varierad kost och vattnet, men ibland kan kroppen behöva en extra skjuts.

  • Skyddar dig mot oxidativ stress
  • Ger dig ett extra tillskott vid hĂ„rd trĂ€ning
  • Ger dig ett extra tillskott vid strikt diet

Det finns tre specifika tillfÀllen dÄ din kropp kan ha svÄrt att uppta mineralet. Studier visar att du dÄ mÄr bra av att inta ett kosttillskott.

Mineralet skyddar bland annat cellerna i din kropp mot oxidativ stress. Om du trÀnar mycket hÄrt under en lÄng period eller om du hÄller en strikt diet, dÄ kan kroppen fÄ det svÄrt att ta upp tillrÀckligt av mineralet genom kosten och dÄ behövs ett tillskott.

VÀlj rÀtt sorts tillskott

För att vÀlja rÀtt tillskott anser vi att du bör jÀmföra de olika produkter som finns pÄ marknaden. De kan nÀmligen variera i bÄde kvalitet och innehÄll.

  • MĂ€ngden mangan
  • Kapslar eller tabletter

Du kan hitta mangan bÄde i kapslar och i tabletter. Det Àr nÄgot vi har tagit hÀnsyn till nÀr vi har testa vÄra produkter och du hittar dÀrför bÄda sorterna i vÄrt bÀst i test. Om du Àr vegetarian eller vegan bör du vÀlja kapslar som Àr tillverkade av vegetabiliskt material. Tabletter kan ofta vara mer lÀttsvÀljda dÄ de Àr mindre.

De olika produkterna innehÄller olika mÀngd mangan, se dÀrför till att fundera pÄ hur stor dos du vill ta innan du bestÀller hem kosttillskottet. Om du vÀljer ett tillskott med en hög dos i kapselform sÄ kan du inte dela upp det till mindre doser.

handla mangan online
Handla mangantillskott pÄ nÀtet

SÄ stor dos behöver du inta för bÀst effekt

Vuxna har ett uppskattat dagligt intag av 3 milligram. PÄ den nivÄn sÄ fÄr kroppen i sig tillrÀckligt av Àmnet och fungerar som den ska. Om du vill testa att inta ett tillskott sÄ rekommenderar vi pÄ Tillskottsbibeln att du intar runt 8-15 mg per dag. Om du tar mer Àn sÄ bör du inta tabletterna uppdelat under dagen för bÀsta upptag.

BĂ€st i test av mangan

Vi har testat en rad olika produkter för att utse vilken som Àr det bÀsta mangantillskottet. Vi har granskat marknaden för att vÀlja de populÀraste kvalitetstillskottet. Dessutom har vi lÀst anvÀndares recensioner och Äsikter om de olika produkterna.

Genom att testa, jÀmföra och sammanstÀlla betyg sÄ har vi utsett den produkt som Àr bÀst i test. Allt för att hjÀlpa dig att vÀlja en trygg och sÀker produkt som ger goda resultat för din hÀlsa. HÀr hittar du vÄr lista bÀsta mangan.

Vanliga frĂ„gor – Mangan

Vad Àr mangan?

Mangan Àr ett naturligt mineral som finns i naturen.

Avslutande ord

Mangan hjÀlper dig att fÄ och bibehÄlla en frisk kropp. VÄr genomgÄng visar att ett extra intag hjÀlper kroppens funktioner, speciellt vid hÄrd trÀning, mycket stress eller en strikt diet.

Det behövs inte mycket av tillskottet för att uppnÄ en bra effekt, men du bör inta kosttillskottet regelbundet. Du finner Àmnet i mÄnga multivitamintabletter, men det blir enklast för dig att kontrollera dosen och dess effekt om du intar ett rent kosttillskott.

KĂ€llor: https://www.livsmedelsverket.se/-livsmedel-och-innehall/salt-och-mineraler1/mangan

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med den Mangan som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare BĂ€sta Mangan – Sammanfattning

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa mangan -produkter Àr Svensk HÀlsokost, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.