Bästa Mangan Jan 2023

Genom att inta ett kosttillskott av mineralet mangan hjälper du din kropp att omsätta protein och kolhydrater. Du behöver bara inta små mängder för att kunna förbättra din hälsa.

Tillskottet är enkelt att få tag i och kan göra under för ditt välmående. Vi har testat en rad olika produkter på marknaden för att utse det tillskott som är bästa mangan. På vår bäst i test lista hittar du säkra och välbeprövade produkter. Häng med så kikar vi!

Artikeln innehåller annonser

Topplista bästa mangan

Topplistan

holistic-mangan
Rank 1 Bäst i Test

Holistic mangan

betyg
(5/5)
Pris
109 kr
Mängd
100 kapslar
Dessa kapslar innehåller 5 mg mangan. Mangan är en väldigt viktig antioxidant och skyddar dina celler. Holistic har sett till att manganet är gjorda av organiska föreningar vilket leder till att kroppen kommer att ta upp det mycket bättre! Många tycker att det är en väldigt bra produkt!
Solgar-Chelated-Mangan
Rank 2

Solgar Chelated Mangan

betyg
(5/5)
Pris
124 kr
Tabletter
100
Detta är kelaterad mangan i kapselform. Att det är just kelaterat leder till att kroppen lättare kan tillgodogöra sig och ta upp det. Det kommer stödja kolhydrat- och proteinomsättningen i din kropp! Varje kapsel innehåller 8 mg mangan.
Thorne-Manganese-Bisglucinate
Rank 3

Thorne manganese bisglycinate

betyg
(5/5)
Pris
229 kr
Kapslar
60
Med hjälp av detta lättupptagliga mangan från Thorne kommer du ha lättare att bibehålla friska muskler och leder. Din ämnesomsättning kommer också att fungera bättre om du tar det här. Det är högdoserat och varje kapsel innehåller 15 mg mangan!
Alpha-Plus-HMA-mangan-Plus
Rank 4 Vegansk!

Alpha plus hma mangan plus

betyg
(4/5)
Pris
155 kr
Tabletter
90
Förutom mangan innehåller det här tillskottet också vitamin B1. Det ska ha särskilt god effekt på håret och nervsystemets normala funktion. Varje tablett innehåller 15 mg mangan och är helt vegansk.
Rank 5

Helhetshälsa LedOptimal

betyg
(3/5)
Pris
253 kr
Kapslar
100
Utvecklat speciellt för ledernas hälsa är det här kosttillskottet. Det är också ett sätt att få i sig mangan. I varje kapsel finns det 1 mg mangan men även ingredienser som nyponpulver, zink, kisel och MSM.
Vita-Silica-Vitaprana-1
Rank 6

Vita-Silica

betyg
(3/5)
Pris
139 kr
Kapslar
60
Ett kosttillskott för bättre hud, hår och naglar. I ingredienslistan finns mangan, och i varje kapsel finns det 2 mg . Andra ingredienser är selen, biotin, kisel och zink.
Solid-Nutrition-Multi
Rank 7

SOLID Nutrition Multivitamin

betyg
(3/5)
Pris
99 kr
Kapslar
90
Ett vitamin- och mineraltillskott av hög kvalitet. Manganet i en kapsel är 1,5 mg. Dessa kapslar kommer att ge dig alla viktiga näringsämnen du behöver dagligen! Ett bra tillskott för en aktiv livsstil.
bästa mangan tillskott just nu

Detta gör mangan i din kropp

Mangan är en naturlig förekommande mineral som finns i berggrunden och grundvattnet. Det är ett viktigt ämne för din kropp då det ser till att din kropp klarar av att omsätta protein och kolhydrater.

Du kan få i dig ämnet på naturlig väg genom din mat. Ämnet finns framförallt i mat som kommer från växtriket, såsom bladgrönsaker, bär och ris. Eftersom mineralen finns i grundvattnet så får du även i dig det när du dricker vatten.

Många användare upplever dock att de får en bättre hälsa och livskvalitet när de väljer att inta mangan som ett kosttillskott. Det utgör då ett komplement till maten. Ämnet skyddar nämligen kroppens celler mot oxidativ stress.

bladgrönsaker och bär innehåller mangan

3 viktiga fördelar med kosttillskottet

Det finns en mängd viktiga fördelar med varför du bör inta ett extra tillskott av mangan. Du kan få i dig mycket genom en varierad kost och vattnet, men ibland kan kroppen behöva en extra skjuts.

  • Skyddar dig mot oxidativ stress
  • Ger dig ett extra tillskott vid hård träning
  • Ger dig ett extra tillskott vid strikt diet

Det finns tre specifika tillfällen då din kropp kan ha svårt att uppta mineralet. Studier visar att du då mår bra av att inta ett kosttillskott.

Mineralet skyddar bland annat cellerna i din kropp mot oxidativ stress. Om du tränar mycket hårt under en lång period eller om du håller en strikt diet, då kan kroppen få det svårt att ta upp tillräckligt av mineralet genom kosten och då behövs ett tillskott.

Välj rätt sorts tillskott

För att välja rätt tillskott anser vi att du bör jämföra de olika produkter som finns på marknaden. De kan nämligen variera i både kvalitet och innehåll.

  • Mängden mangan
  • Kapslar eller tabletter

Du kan hitta mangan både i kapslar och i tabletter. Det är något vi har tagit hänsyn till när vi har testa våra produkter och du hittar därför båda sorterna i vårt bäst i test. Om du är vegetarian eller vegan bör du välja kapslar som är tillverkade av vegetabiliskt material. Tabletter kan ofta vara mer lättsväljda då de är mindre.

De olika produkterna innehåller olika mängd mangan, se därför till att fundera på hur stor dos du vill ta innan du beställer hem kosttillskottet. Om du väljer ett tillskott med en hög dos i kapselform så kan du inte dela upp det till mindre doser.

handla mangan online
Handla mangantillskott på nätet

Så stor dos behöver du inta för bäst effekt

Vuxna har ett uppskattat dagligt intag av 3 milligram. På den nivån så får kroppen i sig tillräckligt av ämnet och fungerar som den ska. Om du vill testa att inta ett tillskott så rekommenderar vi på Tillskottsbibeln att du intar runt 8-15 mg per dag. Om du tar mer än så bör du inta tabletterna uppdelat under dagen för bästa upptag.

Bäst i test av mangan

Vi har testat en rad olika produkter för att utse vilken som är det bästa mangantillskottet. Vi har granskat marknaden för att välja de populäraste kvalitetstillskottet. Dessutom har vi läst användares recensioner och åsikter om de olika produkterna.

Genom att testa, jämföra och sammanställa betyg så har vi utsett den produkt som är bäst i test. Allt för att hjälpa dig att välja en trygg och säker produkt som ger goda resultat för din hälsa. Här hittar du vår lista bästa mangan.

Vanliga frågor – Mangan

Vad är mangan?

Mangan är ett naturligt mineral som finns i naturen.

Varför kan man behöva ta ett tillskott med mangan i?

Mineralet skyddar bland annat cellerna i din kropp mot oxidativ stress. Om du tränar mycket hårt under en lång period eller om du håller en strikt diet, då kan kroppen få det svårt att ta upp tillräckligt av mineralet genom kosten och då behövs ett tillskott.

Avslutande ord

Mangan hjälper dig att få och bibehålla en frisk kropp. Vår genomgång visar att ett extra intag hjälper kroppens funktioner, speciellt vid hård träning, mycket stress eller en strikt diet.

Det behövs inte mycket av tillskottet för att uppnå en bra effekt, men du bör inta kosttillskottet regelbundet. Du finner ämnet i många multivitamintabletter, men det blir enklast för dig att kontrollera dosen och dess effekt om du intar ett rent kosttillskott.

Källor: https://www.livsmedelsverket.se/-livsmedel-och-innehall/salt-och-mineraler1/mangan

Här kommer vår sammanfattade topplista med den Mangan som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare Bästa Mangan – Sammanfattning

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa mangan -produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :