BĂ€sta massagepistolen 2022

Är du pĂ„ jakt efter en massagepistol har du hittat helt rĂ€tt. Oavsett om du vill Ă„terhĂ€mta dig  efter ett trĂ€ningspass, vill mjuka upp kroppen inför ett pass eller om du bara vill mjuka upp stela leder och muskler, kan massagepistolen vara rĂ€tt verktyg för dig. 

Titta i vÄr recension för att ta del av jÀmförelser och tips om vad du ska tÀnka pÄ nÀr du vill köpa en massagepistol. Ta del av vÄrt bÀst i test för att hitta bÀsta massagepistol för dig.

Testvinnare de 3 bÀsta massagepistolerna:

BĂ€sta massagepistol mest prisvĂ€rda – Flowlife Flowgun Go 2.0 >

BĂ€sta kompakta massagepistol – Flowlife Flowgun Pocket >

BĂ€sta professionella massagepistol – Theragun Massager Pro >

Topplista bÀsta massagepistol (fler tester pÄgÄr)

Topplistan

flowlife-massagpistol
Rank 1 BĂ€st i Test BĂ€st i test!

Flowlife Flowgun Go 2.0

betyg
(5/5)
Pris
2490 kr
Strömtyp
Laddningsbar
Munstycken
6
Minska spÀnningar och muskelvÀrk med denna massagepistol i mellanklassen. Kraftfull och tyst med fler munstycken sÄ att du kommer Ät överallt och kan knÄda triggerpunkter pÄ bÀsta sÀtt. 3200 slag per minut. Mycket fina betyg och omdömen av anvÀndare. Superbra och lÄng batteritid Àr nÄgra av kommentarerna. Riktigt bra kvalitet och bra funktioner för en rimlig prislapp gör detta till vÄr bÀst i test vinnare.
kompakt massagepistol
Rank 2

Flowlife Flowgun Pocket

betyg
(5/5)
Pris
1990 kr
Strömtyp
Laddningsbar
Munstycken
4
Enkel massagepistol i mindre format. Perfekt för dig som vill ha den med i fickan eller pÄ resan. FörvÄnadsvÀrt bra tryck i massagen med tanke pÄ storleken. Rekommenderas starkt.
theragun massagepistol proffs
Rank 3

Theragun Massager Pro, Black

betyg
(4/5)
Pris
6999 kr
Strömtyp
Laddningsbar
Munstycken
6
Massagepistol i proffsklassen. GÄr extra djupt i massagen, har mer kraft och fler instÀllningsmöjligheter Àn de flesta andra. Justerbar arm sÄ man nÄr bÀttre, förinstÀllda program eller egna som kan styras via app. En proffsprodukt med bra betyg av sÄvÀl experter som anvÀndare.
lola-massage-pistol
Rank 4

Lola Massage Gun

betyg
(4/5)
Pris
999 kr
Strömtyp
Laddningsbar
Munstycken
4
Den allra minsta massagepistolen i vÄrt test. Bra batteritid pÄ 3-7 timmar och endast 500 g. (massagepistoler Àr rÀtt kompakta och tunga i allmÀnhet, sÄ det Àr riktigt lÄg vikt)
bÀsta massagepistolen för dig

Vad Àr en massagepistol?

En massage pistol Ă€ven kallad massage gun pĂ„ engelska har blivit en mycket populĂ€r produkt under de senaste Ă„ren. Detta Ă€r ett verktyg som har visat sig vara mycket effektivt eftersom det anvĂ€nder sig av vibrationer i olika hastigheter, vilket innebĂ€r en trĂ€ffsĂ€ker massage. 

Massagepistolen utvecklades efter inspiration av en behandlingsmetod med namn shockwave therapy. Detta Ă€r en teknik som anvĂ€nts inom vĂ„rden sedan 1980-talet. Denna behandling innebĂ€r att med hjĂ€lp av hastiga och tĂ€ta stötar behandlar olika besvĂ€r och skador i muskler och leder. Behandlingen har blivit vetenskapligt utvĂ€rderad med en konstaterad positiv effekt. 

Olika munstycken

Kula: Med det kulformade munstycket kommer du Ät olika punkter vÀldigt exakt och det tillÄter Àven att du nÄr smÄ partier sÄsom fötter och hÀnder. Kula Àr speciellt effektivt mot envisa muskelknutor

Platt munstycke: Med det platta munstycket fÄr du samma kÀnsla som nÀr en massör tar i med handen mellan handleden, tummen och pressar. Detta munstycke gÄr inte lika djupt som kulan utan ger istÀllet en mer skön, vÀrmande kÀnsla i muskelpartier som pistolen behandlar. Detta Àr bra för muskler som sitter i tÀta grupper sÄsom bröstet, rumpan och skuldrorna. Det Àr Àven bra mot vÀrkande skenben och knÀn.

Gaffel: Gaffel- munstycket ser ut som en stor gaffel dĂ€r de tvĂ„ mellanspetsarna saknas. Det fungerar i jĂ€mförelse med tvĂ„ tummar som masserar. Du kan lĂ„ta massagepistolen löpa utmed olika muskelgrupper, utmed armarna, fötterna, vaderna och sĂ„ vidare. 

Boll: Detta Ă€r en större variant av kulan och den tĂ€cker en större yta. Den kĂ€nns skön mot större partier sĂ„som benmuskler, rygg, axlar och nacke. Den vĂ€rmer skönt som en snabbgĂ„ende handflata. Detta munstycke Ă€r Ă€ven det bĂ€sta att anvĂ€nda för en allmĂ€n uppvĂ€rmning. 

olika tillbehör massagepistol

Vem kan anvÀnda sig av en massagepistol?

En massagepistol Ă€r ett bra verktyg för alla som har ömma leder och muskler. Du kan anvĂ€nda verktyget pĂ„ dig sjĂ€lv vilket ger alternativet till att nĂ€r som helst fĂ„ en djupgĂ„ende massage. Verktyget passar sig Ă€ven för dig som trĂ€nar. Kanske hĂ„ller du pĂ„ med löptrĂ€ning, suning, core eller nĂ„gon annan sport, oavsett kan en massagepistol vara perfekt för Ă„terhĂ€mtning. Du kan anvĂ€nda verktyget innan trĂ€ning för att mjuka upp din kropp eller efter för att frigöra restprodukter som du har i din kropp. 

Massagepistol bra eller dÄligt?

En massagepistol Àr enkel att anvÀnda och du kan anvÀnda den pÄ din egna kropp. Den passar för alla oavsett om du Àr en elitidrottare, trÀningsentusiast eller för dig som vill ha vÀlbefinnande och avslappning. NÄgra andra fördelar kan vara:

 • Ökad blodcirkulation till dina muskler: NĂ€r musklerna masseras skapas ett tryck som innebĂ€r att blodet fĂ€rdas snabbare till och frĂ„n ditt hjĂ€rta. Det Ă€r nyttigt för din kropp och gör sĂ„ att kroppen klarar av mer. Blodcirkulationen Ă€r livsviktig för att hĂ„lla din kropp frisk. Blodflödet ökar vanligtvis vid motion men samma sak hĂ€nder vid massage. 
 • Avlastning av Ă€rrvĂ€vnad: Massagepistolen kan hjĂ€lpa till att krympa oönskade Ă€rr och detta beror pĂ„ att massage fĂ„r huden att slappna av. NĂ€r du masserar över Ă€rrvĂ€vnaden, strĂ€cks vĂ€vnaden ut Ă„t flera hĂ„ll. Detta innebĂ€r att huden slappnar av mer och kan göra Ă€rret mindre synligt. 
 • Snabbare Ă„terhĂ€mtning: En av de bĂ€sta metoderna för Ă„terhĂ€mtning Ă€r massage. Massagen lindrar smĂ€rtor och obehag i musklerna. NĂ€r du trĂ€nar kan det exempelvis bildas mjölksyra i dina muskler som dĂ„ kan kĂ€nnas svaga och stela. Detta gĂ„r över av sig sjĂ€lv efter nĂ„gra dagar men du kan med hjĂ€lp av massage pĂ„skynda processen. 
 • Lossar knutor: Ibland nĂ€r du fĂ„r ömma muskler kan du Ă€ven fĂ„ hĂ„rda knutor som gör mer ont. Muskelknutor Ă€r delar av dina muskler som Ă€r mer spĂ€nda Ă€n resten. Dessa hittas oftast i omrĂ„den kring skuldror och nacke. Med hjĂ€lp av vibrationer kan massagepistolen fĂ„ muskelomrĂ„det att slappna av mer och fĂ„ knutorna att slĂ€ppa.

Lyckas med din massage

Det Àr inte svÄrt att anvÀnda sig av en massagepistol. Dock finns det lite tips du kan ta med dig för att göra massagen sÄ effektiv som möjligt.

 1. LÀr dig om de olika musklerna och muskelgrupperna. LÀr dig hur de löper lÀngst med din kropp. PÄ sÄ sÀtt Àr det mycket lÀttare att fokusera pÄ rÀtt muskel.
 2. Starta pistolen innan du sÀtter den mot din kropp för att undvika obehag eller nÄgra blÄmÀrken.
 3. Börja lĂ„ngsamt och höj successivt. Lyssna pĂ„ din kropp och massera bara nĂ„gra minuter per dag som start. 
 4. Slappna av i muskeln och lÄt pistolen arbeta fritt. Har du spÀnda muskler kan de innebÀra flera fördelar med massage.
 5. Vill du vĂ€rma upp en muskel inför trĂ€ning, rĂ€cker det med 15-30 sekunder. NĂ€r det gĂ€ller Ă„terhĂ€mtning brukar 2 minuter vara lagom. 
 6. Pressa inte pistolen mot din kropp utan lĂ„t den istĂ€llet glida fram och tillbaka över muskeln som masseras. Behöver du komma Ă„t lĂ€ngre ner i muskeln kan du försiktigt lĂ€gga lite press pĂ„. 

Köpguide- bÀsta massagepistol

Utbudet pÄ massagepistoler pÄ marknaden Àr stort och dÀrför Àr det kanske inte helt lÀtt att veta vad du ska tÀnka pÄ men det ska vi hjÀlpa dig med. Det finns exempelvis en stor skillnad i ljudnivÄ mellan de olika apparaterna. En annan sak att tÀnka pÄ Àr att batteriet behöver en viss kraft för att ge en effektiv massage under lÀngre tid. Men det finns Àven andra saker du kan undersöka innan du bestÀmmer dig.

 • Pris: Det finns massage pistoler i de flesta prisklasser. Ett vanligt spann Ă€r mellan        1 000  och 7 500 kronor. Prislappen bestĂ€ms av bland annat batterilĂ€ngd, design, munstycke och tillverkare. 
 • Batteritid: Massagepistolen behöver ett bra och kvalitativt batteri precis som flera andra elektroniska prylar. Detta behövs för att du ska kunna anvĂ€nda den en lĂ€ngre tid. Sikta dĂ€rför pĂ„ modeller som har en tillrĂ€ckligt lĂ„ng batteritid  för att kunna klara av de massageprogram som du önskar anvĂ€nda. 
 • Slagkraft: En annan viktig sak att titta pĂ„ Ă€r antal slag per minut. Pistolen bör vara utrustad med olika hastighetslĂ€gen som gör det möjligt för dig att justera slagkraften sjĂ€lv. SjĂ€lvklart vill du att massagen ska verka djupgĂ„ende och vara effektiv. DĂ€rför Ă€r denna punkt viktig. Det krĂ€vs nĂ€mligen olika slagkraft beroende pĂ„ vilken muskelgrupp som du vill massera. 
 • Munstycke: Det finns fyra olika vanliga munstycken och dessa Ă€r, gaffel, boll, brett och platt munstycke. Vilket eller vilka som du behöver beror pĂ„ vilket omrĂ„de du vill massera. Vill du kunna anvĂ€nda massagepistolen till flera olika muskelgrupper kan det dĂ€rför vara smart att titta pĂ„ vilka munstycke som ingĂ„r. 
 • VibrationsnivĂ„er: En av de vanligaste typerna av massage Ă€r just vibrationsmassage och dĂ€rför Ă€r det viktigt att det finns möjlighet för dig att Ă€ndra mellan olika vibrationsnivĂ„er. Finns det bara en nivĂ„ finns det en risk att massagepistolen inte nĂ„r ner pĂ„ djupet. 
 • LjudnivĂ„: Det finns olika ljudnivĂ„ hos de olika modellerna. Vissa har en hög ljudnivĂ„ eftersom de inte Ă€r utrustade med inbyggd ljuddĂ€mpare. En hög ljudnivĂ„ kan orsaka onödig stress och irritation istĂ€llet för att ge en avslappnad stund. 
 • Vikt: En för tung massagepistol kommer bli jobbigt att anvĂ€nda under en lĂ€ngre tid. Det kan Ă€ven vara jobbigt att hĂ„lla i vissa stĂ€llningar. Kolla vad pistolen vĂ€ger innan du bestĂ€mmer dig. 

SÄ utser i bÀst i test

I vĂ„rt bĂ€st i test har vi testat de bĂ€sta massagepistolerna pĂ„ marknaden. Vi har bland annat tittat pĂ„ pris, slagkraft, batteritid, ljudnivĂ„ och vibrationsnivĂ„er. VĂ„r testpanel har fĂ„tt testa produkterna och sĂ€tta individuella betyg. 

Vi har Ă€ven tittat pĂ„ anvĂ€ndares omdömen, bĂ€st i test, recensioner och olika jĂ€mförelser. Oavsett vilken produkt du vĂ€ljer frĂ„n vĂ„rt bĂ€st i test sĂ„ kommer du fĂ„ en bra massagepistol. 

köp rÀtt massagepistol

Vanliga frĂ„gor – Massagepistolen

Hur mycket behöver du spendera pÄ en massagepistol?

MÄnga spenderar ett par tusenlappar och det rekommenderar vi ocksÄ att du gör, detta pÄ grund av att de billigare inte brukar ha tillrÀckligt bra kvalitét som hÄller i lÀngden.

Sammanfattning

Oavsett om du vill ha en vÀrmande, avslappnande stund eller om du vill ha uppvÀrmning eller ÄterhÀmtning frÄn ett trÀningspass, dÄ passar massagepistolen som ett bra alternativ. TÀnk pÄ att vÀlja en pistol som uppfyller de funktioner som du anser dig behöva.

Det bÀsta av allt Àr du kan anvÀnda massagepistolen pÄ dig sjÀlv och inte behöva vara beroende av nÄgon annan. En massagepistol kommer med mÄnga fördelar sÄsom lossa knutor, ÄterhÀmtning, uppvÀrmning och ökat blodflöde.

Ta hjÀlp av vÄrt test för att hitta vilken av pistolerna som passar dig och ditt behov bÀst. Vi hoppas att vÄr recension ska vara till hjÀlp och guida dig till rÀtt val.

Fler produkter som kan minska muskelvÀrk och pÄskynda ÄterhÀmtning hittar du exempelvis i vÄra artiklar om gainers, eaa och proteinpulver.

KĂ€llor: 

https://www.aftonbladet.se/halsa/a/0n-m24g/massagepistol-sa-hanterar-idrottsstjarnorna-smarta