Bästa massagepistolen Jan 2023

Är du på jakt efter en massagepistol har du hittat helt rätt. Oavsett om du vill återhämta dig  efter ett träningspass, vill mjuka upp kroppen inför ett pass eller om du bara vill mjuka upp stela leder och muskler, kan massagepistolen vara rätt verktyg för dig. 

Titta i vår recension för att ta del av jämförelser och tips om vad du ska tänka på när du vill köpa en massagepistol. Ta del av vårt bäst i test för att hitta bästa massagepistol för dig.

Artikeln innehåller annonser

Testvinnare de 3 bästa massagepistolerna:

Bästa massagepistol mest prisvärda – Flowlife Flowgun Go 2.0 >

Bästa kompakta massagepistol – Flowlife Flowgun Pocket >

Bästa professionella massagepistol – Theragun Massager Pro >

Topplista bästa massagepistol (fler tester pågår)

Topplistan

kompakt massagepistol
Rank 1 Bäst i Test

Flowlife Flowgun Pocket

betyg
(5/5)
Pris
1990 kr
Strömtyp
Laddningsbar
Munstycken
4
Enkel massagepistol i mindre format. Perfekt för dig som vill ha den med i fickan eller på resan. Förvånadsvärt bra tryck i massagen med tanke på storleken. Rekommenderas starkt.
theragun massagepistol proffs
Rank 2

Theragun Massager Pro, Black

betyg
(4/5)
Pris
6999 kr
Strömtyp
Laddningsbar
Munstycken
6
Massagepistol i proffsklassen. Går extra djupt i massagen, har mer kraft och fler inställningsmöjligheter än de flesta andra. Justerbar arm så man når bättre, förinställda program eller egna som kan styras via app. En proffsprodukt med bra betyg av såväl experter som användare.
flowlife-massagpistol
Rank 3 Bäst i test!

Flowlife Flowgun Go 2.0

betyg
(5/5)
Pris
2490 kr
Strömtyp
Laddningsbar
Munstycken
6
Minska spänningar och muskelvärk med denna massagepistol i mellanklassen. Kraftfull och tyst med fler munstycken så att du kommer åt överallt och kan knåda triggerpunkter på bästa sätt. 3200 slag per minut. Mycket fina betyg och omdömen av användare. Superbra och lång batteritid är några av kommentarerna. Riktigt bra kvalitet och bra funktioner för en rimlig prislapp gör detta till vår bäst i test vinnare.
lola-massage-pistol
Rank 4

Lola Massage Gun

betyg
(4/5)
Pris
999 kr
Strömtyp
Laddningsbar
Munstycken
4
Den allra minsta massagepistolen i vårt test. Bra batteritid på 3-7 timmar och endast 500 g. (massagepistoler är rätt kompakta och tunga i allmänhet, så det är riktigt låg vikt)
Bästa massagepistolen för dig

Vad är en massagepistol?

En massage pistol även kallad massage gun på engelska har blivit en mycket populär produkt under de senaste åren. Detta är ett verktyg som har visat sig vara mycket effektivt eftersom det använder sig av vibrationer i olika hastigheter, vilket innebär en träffsäker massage. 

Massagepistolen utvecklades efter inspiration av en behandlingsmetod med namn shockwave therapy. Detta är en teknik som använts inom vården sedan 1980-talet.

Denna behandling innebär att med hjälp av hastiga och täta stötar behandlar olika besvär och skador i muskler och leder. Behandlingen har blivit vetenskapligt utvärderad med en konstaterad positiv effekt. 

Olika munstycken

Kula: Med det kulformade munstycket kommer du åt olika punkter väldigt exakt och det tillåter även att du når små partier såsom fötter och händer. Kula är speciellt effektivt mot envisa muskelknutor

Platt munstycke: Med det platta munstycket får du samma känsla som när en massör tar i med handen mellan handleden, tummen och pressar. Detta munstycke går inte lika djupt som kulan utan ger istället en mer skön, värmande känsla i muskelpartier som pistolen behandlar. Detta är bra för muskler som sitter i täta grupper såsom bröstet, rumpan och skuldrorna. Det är även bra mot värkande skenben och knän.

Gaffel: Gaffel- munstycket ser ut som en stor gaffel där de två mellanspetsarna saknas. Det fungerar i jämförelse med två tummar som masserar. Du kan låta massagepistolen löpa utmed olika muskelgrupper, utmed armarna, fötterna, vaderna och så vidare. 

Boll: Detta är en större variant av kulan och den täcker en större yta. Den känns skön mot större partier såsom benmuskler, rygg, axlar och nacke. Den värmer skönt som en snabbgående handflata. Detta munstycke är även det bästa att använda för en allmän uppvärmning. 

Olika tillbehör massagepistol

Vem kan använda sig av en massagepistol?

En massagepistol är ett bra verktyg för alla som har ömma leder och muskler. Du kan använda verktyget på dig själv vilket ger alternativet till att när som helst få en djupgående massage. Verktyget passar sig även för dig som tränar.

Kanske håller du på med löpträning, suning, core eller någon annan sport, oavsett kan en massagepistol vara perfekt för återhämtning. Du kan använda verktyget innan träning för att mjuka upp din kropp eller efter för att frigöra restprodukter som du har i din kropp. 

Massagepistol bra eller dåligt?

En massagepistol är enkel att använda och du kan använda den på din egna kropp. Den passar för alla oavsett om du är en elitidrottare, träningsentusiast eller för dig som vill ha välbefinnande och avslappning. Några andra fördelar kan vara:

 • Ökad blodcirkulation till dina muskler: När musklerna masseras skapas ett tryck som innebär att blodet färdas snabbare till och från ditt hjärta. Det är nyttigt för din kropp och gör så att kroppen klarar av mer. Blodcirkulationen är livsviktig för att hålla din kropp frisk. Blodflödet ökar vanligtvis vid motion men samma sak händer vid massage. 
 • Avlastning av ärrvävnad: Massagepistolen kan hjälpa till att krympa oönskade ärr och detta beror på att massage får huden att slappna av. När du masserar över ärrvävnaden, sträcks vävnaden ut åt flera håll. Detta innebär att huden slappnar av mer och kan göra ärret mindre synligt. 
 • Snabbare återhämtning: En av de bästa metoderna för återhämtning är massage. Massagen lindrar smärtor och obehag i musklerna. När du tränar kan det exempelvis bildas mjölksyra i dina muskler som då kan kännas svaga och stela. Detta går över av sig själv efter några dagar men du kan med hjälp av massage påskynda processen. 
 • Lossar knutor: Ibland när du får ömma muskler kan du även få hårda knutor som gör mer ont. Muskelknutor är delar av dina muskler som är mer spända än resten. Dessa hittas oftast i områden kring skuldror och nacke. Med hjälp av vibrationer kan massagepistolen få muskelområdet att slappna av mer och få knutorna att släppa.

Lyckas med din massage

Det är inte svårt att använda sig av en massagepistol. Dock finns det lite tips du kan ta med dig för att göra massagen så effektiv som möjligt.

 1. Lär dig om de olika musklerna och muskelgrupperna. Lär dig hur de löper längst med din kropp. På så sätt är det mycket lättare att fokusera på rätt muskel.
 2. Starta pistolen innan du sätter den mot din kropp för att undvika obehag eller några blåmärken.
 3. Börja långsamt och höj successivt. Lyssna på din kropp och massera bara några minuter per dag som start. 
 4. Slappna av i muskeln och låt pistolen arbeta fritt. Har du spända muskler kan de innebära flera fördelar med massage.
 5. Vill du värma upp en muskel inför träning, räcker det med 15-30 sekunder. När det gäller återhämtning brukar 2 minuter vara lagom. 
 6. Pressa inte pistolen mot din kropp utan låt den istället glida fram och tillbaka över muskeln som masseras. Behöver du komma åt längre ner i muskeln kan du försiktigt lägga lite press på. 

Köpguide- bästa massagepistol

Utbudet på massagepistoler på marknaden är stort och därför är det kanske inte helt lätt att veta vad du ska tänka på men det ska vi hjälpa dig med.

Det finns exempelvis en stor skillnad i ljudnivå mellan de olika apparaterna. En annan sak att tänka på är att batteriet behöver en viss kraft för att ge en effektiv massage under längre tid.

Men det finns även andra saker du kan undersöka innan du bestämmer dig.

 • Pris: Det finns massage pistoler i de flesta prisklasser. Ett vanligt spann är mellan        1 000  och 7 500 kronor. Prislappen bestäms av bland annat batterilängd, design, munstycke och tillverkare. 
 • Batteritid: Massagepistolen behöver ett bra och kvalitativt batteri precis som flera andra elektroniska prylar. Detta behövs för att du ska kunna använda den en längre tid. Sikta därför på modeller som har en tillräckligt lång batteritid  för att kunna klara av de massageprogram som du önskar använda. 
 • Slagkraft: En annan viktig sak att titta på är antal slag per minut. Pistolen bör vara utrustad med olika hastighetslägen som gör det möjligt för dig att justera slagkraften själv. Självklart vill du att massagen ska verka djupgående och vara effektiv. Därför är denna punkt viktig. Det krävs nämligen olika slagkraft beroende på vilken muskelgrupp som du vill massera. 
 • Munstycke: Det finns fyra olika vanliga munstycken och dessa är, gaffel, boll, brett och platt munstycke. Vilket eller vilka som du behöver beror på vilket område du vill massera. Vill du kunna använda massagepistolen till flera olika muskelgrupper kan det därför vara smart att titta på vilka munstycke som ingår. 
 • Vibrationsnivåer: En av de vanligaste typerna av massage är just vibrationsmassage och därför är det viktigt att det finns möjlighet för dig att ändra mellan olika vibrationsnivåer. Finns det bara en nivå finns det en risk att massagepistolen inte når ner på djupet. 
 • Ljudnivå: Det finns olika ljudnivå hos de olika modellerna. Vissa har en hög ljudnivå eftersom de inte är utrustade med inbyggd ljuddämpare. En hög ljudnivå kan orsaka onödig stress och irritation istället för att ge en avslappnad stund. 
 • Vikt: En för tung massagepistol kommer bli jobbigt att använda under en längre tid. Det kan även vara jobbigt att hålla i vissa ställningar. Kolla vad pistolen väger innan du bestämmer dig. 

Så utser i bäst i test

I vårt bäst i test har vi testat de bästa massagepistolerna på marknaden. Vi har bland annat tittat på pris, slagkraft, batteritid, ljudnivå och vibrationsnivåer. Vår testpanel har fått testa produkterna och sätta individuella betyg. 

Vi har även tittat på användares omdömen, bäst i test, recensioner och olika jämförelser. Oavsett vilken produkt du väljer från vårt bäst i test så kommer du få en bra massagepistol. 

köp rätt massagepistol

Vanliga frågor – Massagepistolen

Hur mycket behöver du spendera på en massagepistol?

Många spenderar ett par tusenlappar och det rekommenderar vi också att du gör, detta på grund av att de billigare inte brukar ha tillräckligt bra kvalitét som håller i längden.

Vilka är de mest prisvärda massagepistolerna enligt Tillskottsbibeln.se

Vi är stor fan av flowlifes produkter, bra kvalitet, support till ett rimligt pris.

Varför ska man ha en massagepistol?

Så kallade massagepistoler, som används för vibrationsmassage, är det senaste inom massage. Apparaterna har bland annat utvecklats för att lindra trötta muskler och minska mjölksyra i musklerna och används därför både av idrottare och sjukgymnaster vid behandling av patienter.

Sammanfattning

Oavsett om du vill ha en värmande, avslappnande stund eller om du vill ha uppvärmning eller återhämtning från ett träningspass, då passar massagepistolen som ett bra alternativ. Tänk på att välja en pistol som uppfyller de funktioner som du anser dig behöva.

Det bästa av allt är du kan använda massagepistolen på dig själv och inte behöva vara beroende av någon annan. En massagepistol kommer med många fördelar såsom lossa knutor, återhämtning, uppvärmning och ökat blodflöde.

Ta hjälp av vårt test för att hitta vilken av pistolerna som passar dig och ditt behov bäst. Vi hoppas att vår recension ska vara till hjälp och guida dig till rätt val.

Fler produkter som kan minska muskelvärk och påskynda återhämtning hittar du exempelvis i våra artiklar om gainers, eaa och proteinpulver.

Källor: 

https://www.aftonbladet.se/halsa/a/0n-m24g/massagepistol-sa-hanterar-idrottsstjarnorna-smarta

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :