BĂ€sta metionin 2022

NÀr man Àr en person som trÀnar mycket styrketrÀning sÄ Àr oftast det största mÄlet att bygga sÄ mycket muskelmassa som möjligt. Om man vill optimera sin trÀning och muskelmassa finns det en hel del kosttillskott som metionin att ta till pÄ marknaden, och en av de kategorierna Àr aminosyror.

Nu ska vi titta lite extra pĂ„ en av de hĂ€r aminosyrorna – metionin. Vi ska göra en recension av bĂ€sta metionin som kosttillskott och reda ut vad det har för effekter i kroppen, om det finns nĂ„gra biverkningar och vart man kan köpa det.

Vi ska ocksÄ avgöra vilket metionin som Àr bÀst i vÄrt bÀst i test!

Topplista bÀsta metionin

Topplistan

metionin-solgar
Rank 1 BĂ€st i Test

Solgar L-Methionine 500 mg

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
MĂ€ngd
30 kapslar
En vegansk kapsel med 500 mg l-metionin! Det finns inte sÄ mÄnga tillskott med rent metionin, sÄ det hÀr Àr en unik och bra produkt till ett bra pris. Ett bra och effektivt sÀtt att fÄ i sig den essentiella aminosyran!
EAA-XLNT-SPORTS
Rank 2

XLNT Sports EAA Sour Cola Candy

betyg
(5/5)
Pris
289 kr
Portioner
41
Ett proteintillskott med hela 200 mg metionin per portion. Blanda med vatten och drick innan trÀning pÄ trÀningsdagar och mellan mÄltider de dagar du inte trÀnar.
Thorne-Selenomethionine
Rank 3

Thorne Selenomethionine

betyg
(5/5)
Pris
115 kr
Kapslar
60
Den hÀr produkten innehÄller det viktiga Àmnet selen som Àr bundet med metionin. Du kommer att fÄ bÀttre hÄr och naglar, bÀttre immunförsvar och normal sköldkörtelfunktion om du tar det hÀr tillskottet!
Zink-Plus-Alpha-Plus
Rank 4

Zink Plus

betyg
(5/5)
Pris
145 kr
Tabletter
90
En zinkprodukt med 5 mg metionin i varje kapsel. Zink hjÀlper bland annat till att hÄlla benstommen frisk och bidrar till normal funktion av immunförsvaret. Kapslarna Àr helt veganska.
ZMC-Plus-Alpha-Plus-HMA
Rank 5

ZMC Plus

betyg
(5/5)
Pris
509 kr
Kapslar
180
Tillskottet innehÄller zink, mangan och C-vitamin i kombination med bland annat tiamin och metionin. Kapslarna Àr helt vegetabiliska vilket gör att det passar utmÀrkt att anvÀnda för veganer.
Holistic-Eaa
Rank 6

Holistic EAA

betyg
(4/5)
Pris
385 kr
Portioner
15
InnehÄller alla essentiella aminosyror för effektiv muskeluppbyggnad med 0,1 g L-metionin per portion. Magnesium och vitamin B6 finns ocksÄ med hÀr. LÀgre plats pÄ listan med tanke pÄ att den Àr rÀtt dyr i pris per portion.
Recovery XLNT SPORTS
Rank 7

XLNT Sports Recovery

betyg
(4/5)
Pris
249 kr
Portioner
16
För snabb ÄterhÀmtning efter ett hÄrt trÀningspass. InnehÄller en stor mÀngd aminosyror, och dÀribland metionin. MÄnga anvÀndare rekommenderar den hÀr produkten, bÄde för den bra effekten men Àven för den goda smaken!
bÀsta metionin just nu

Metionin Àr en essentiell aminosyra, det vill sÀga vi kan inte tillverka det sjÀlva i vÄra kroppar. AlltsÄ mÄste vi tillföra det via maten vi Àter eller genom tillskott.

Metionin bidrar som de flesta andra aminosyror till proteinsyntesen i kroppen, men den har ocksÄ andra viktiga egenskaper:

 • Har en avgiftande effekt.
 • Fungerar som en antioxidant.
 • Kan hjĂ€lpa vid hĂ„ravfall.
 • Ökar proteinsyntesen vilket ger mer muskelmassa.
 • I studer har metionin visat sig hjĂ€lpa vid depression.
 • SĂ€nker kolesterolvĂ€rdet.

Metionin finns naturligt i mat som:

 • Nötkött
 • Nötter
 • Fisk
 • Kyckling
 • Lever
 • Skaldjur
metionin mat kyckling nöt

Tecken pÄ metianinbrist

Under vissa förutsÀttningar kan man fÄ brist pÄ metionin och dÄ kan man fÄ symptom som:

 • Depression
 • Astma
 • HuvudvĂ€rk
 • HĂ„ravfall
 • Allergi
 • Schizofreni
 • Problem med hĂ„r och hud
 • Utmattning

Förutom att man kan ta tillskott av metionin för att behandla brist sÄ anvÀnds det till att behandla till exempel reumatiska besvÀr, grÄ starr, avgiftning av tungmetaller och för att sÀnka höga kopparnivÄer i kroppen.

MÄnga tar som sagt metionin som kosttillskott för att optimera muskelmassan och det finns som kapslar. Som tillskott heter det L-metionin.

Biverkningar vid intag metionin

Vissa kosttillskott kan ge biverkningar om man tar för höga doser, och metionin Àr ett av dem. Det vanligaste Àr illamÄende, krÀkningar och dÄsighet.

Riktigt allvarliga biverkningar vid för höga doser kan bli:

 • HjĂ€rnskador.
 • HjĂ€rt- och kĂ€rlproblem.
 • Kan öka storleken pĂ„ tumörer.
 • Död.

VÀldigt allvarligt alltsÄ, och dÀrför ska man vara vÀldigt noga med att tala med sin lÀkare innan man börjar ta det om man Àr osÀker! De allvarligaste biverkningarna Àr vid för höga doser, sÄ det Àr viktigt att man följer den rekommenderade doseringen pÄ förpackningen.

I vĂ„r genomgĂ„ng har vi funnit att den rekommenderade dosen ligger pĂ„ mellan 500 mg – 3000 mg per dag.

Var hittar jag metionin?

Metionintillskott kan du hitta pÄ vissa apotek, i hÀlsokostbutiker och butiker som sÀljer kosttillskott. Det finns ocksÄ en hel del butiker online som sÀljer metionin, och det Àr ju extra bekvÀmt att kunna bestÀlla det direkt hem!

Det kostar ungefĂ€r mellan 100 kr – 500 kr per burk. Det beror pĂ„ om det Ă€r rent metionin eller om det Ă€r en bestĂ„ndsdel i ett annat kosttillskott till exempel EAA.

I vÄrt test hittar du produkter fÄr olika prisklasser sÄ att du kan hitta det metionin som passar dig bÀst!

kop metionin pÄ nÀtet

BĂ€st i test metionin

HĂ€r kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta metionin!

NÀr vi bestÀmmer vilken produkt som Àr vinnare i vÄra test sÄ tar vi hÀnsyn till mÄnga faktorer. Faktorer som pris, smak och effekt Àr exempel pÄ vad vi tittar extra pÄ.

NĂ„got annat vi tittar pĂ„ Ă€r andra tester och recensioner. Även anvĂ€ndares betyg och omdömen vĂ€gs in för att ge bĂ€sta totalbetygen.

Om du vÀljer ett metioninprodukt frÄn vÄr topplista kan du vara sÀker pÄ att det Àr ett tryggt val!

Vanliga frĂ„gor – Metionin

Kan metionin hjÀlpa mig mentalt?

Ja, metionin har visats hjÀlpa mot bland annat depression.

Sammanfattning

Metionin Àr en essentiell aminosyra, vilket betyder att kroppen inte kan tillverka det pÄ egen hand. Vi mÄste alltsÄ fÄ i oss det via maten eller via tillskott.

Metionin hjÀlper till vid muskelbygge, har en avgiftande förmÄga och har ocksÄ visat sig hjÀlpa för behandling av depression.

Det finns i mat som kött, kyckling, skaldjur och fisk. Även i vissa nötter.

Rekommenderad dos vid tillskott Ă€r 500 mg – 3000 mg per dag, följ anvisningarna pĂ„ förpackningen. Om du Ă€r osĂ€ker pĂ„ om du bör ta tillskott av metionin bör du prata med din lĂ€kare först!

Om man tar för mycket av metionin sÄ kan man fÄ vÀldigt vanliga biverkningar. I vÀrsta fall kan det leda till döden. Mindre allvarliga biverkningar Àr illamÄende, dÄsighet och krÀkningar.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de metioninet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Metioninet – Testvinnare hos Tillskottsbibeln

 1. BÀst i vÄrt test : Solgar L-Methionine 500 mg
 2. BĂ€sta tabletten : Zink Plus
 3. Billigast köp : Thorne Selenomethionine
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Solgar L-Methionine 500 mg
 5. BĂ€sta pulvret : XLNT Sports EAA Sour Cola Candy
 6. PopulÀrast i sökningar : Solgar L-Methionine 500 mg

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa kelp-produkter Àr Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.


KĂ€llor

https://kurera.se/aminosyror-l-metionin/

https://nootriment.com/sv/e-side-effects/#safe