BĂ€sta produkterna mot eksem 2022

Har man nÄgon gÄng lidit av eksem sÄ vet man verkligen hur jobbigt det kan vara. Men tack och lov sÄ finns det hjÀlp att fÄ!

Vi ska göra en liten recension av produkter mot eksem i den hÀr artikeln och i vÄrt test avgöra vilka produkter mot eksem som Àr bÀst i test!

BÀst i test lista med de bÀsta produkterna mot eksem

Topplistan

jojobaolja-eko-pure
Rank 1 BĂ€st i Test

Pure Jojobaolja Eko

betyg
(5/5)
Pris
119 kr
Typ
Olja
Kallpressad och ekologisk jojobaolja av bra kvalitet. Bra för alla typer av hud, hudvÄrd, rengöring och hÄrvÄrd. Fina anvÀndaromdömen generellt. Kan Àven hjÀlpa vid problem med eksem.
ems-creme-eksem
Rank 2

Ems Creme

betyg
(5/5)
Pris
209 kr
Verksamt Àmne
MSM-Kolloidalt silver-EMU olja
Olika produkter Àr olika bra pÄ olika typer av eksem. Denna produkt har mÄnga blivit hjÀlpta av som har eksem problem. MÄnga positiva omdömen och nÄgot enstaka negativt. "Toppen! Har fÄtt bort mina hudutslag. Rekommenderas verkligen!" VÀrt att testa!
Core-Zink-svensk-kostillskott
Rank 3

Core Zink

betyg
(5/5)
Pris
79 kr
MĂ€ngd
100 kapslar
Zink Àr ett kÀnt hjÀlpmedel mot hudproblem som eksem. Du fÄr hela 25 mg zink per dos med den hÀr produkten och förutom bÀttre hud kommer du kunna fÄ bÀttre hÄr, starkare immunsystem och finare naglar!
pure-arganolja-eko
Rank 4

Pure Arganolja Eko

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Typ
Olja
Tunn olja som lÀtt trÀnger in i huden. Bra bland annat att smörja in under ögonen för att fÄ bort fina linjer. UtmÀrkt för hÄr och skÀggvÄrd, ger mjukt hÄr med lyster och en mild nötaktig doft. Fantastiskt bra betyg frÄn anvÀndare bÄde för de som anvÀnder den pÄ huden och i hÄret. Flera har blivit hjÀlpta med att minska sina eksembesvÀr. Blir vÄr testvinnare i kategorin arganolja.
O3-omega-3-pouri
Rank 5

O3 Omega

betyg
(5/5)
Pris
183 kr
MĂ€ngd
120 kapslar
Omega 3 kan hjÀlpa vid atopiskt eksem, och med den hÀr produkten fÄr du fiskolja av hög kvalitet som mjukar upp huden inifrÄn! Kapslarna har en smak av citron sÄ att du ska slippa fisksmaken, vilket gör dem lÀttare att svÀlja. MÄnga anser att den verkligen hjÀlper mot eksem, sÄ det Àr sÄ vÀrt att testa!
Vitamin-C-svensktkostillskott
Rank 6

Vitamin C Healthwell

betyg
(5/5)
Pris
89 kr
MĂ€ngd
100 kapslar
Helt vegetabiliska kapslar med bra effekt! En kapsel innehĂ„ller sĂ„ mycket som 500 mg C-vitamin. C-vitamin har en kraftig antioxiderande effekt som kan hjĂ€lpa till att lindra eksem. Åsikterna gĂ„r isĂ€r bland anvĂ€ndare om kapslarna Ă€r lĂ€tta att svĂ€lja, men de flesta Ă€r vĂ€ldigt nöjda med kvalitet och effekt!
Flora-20-14-Ultra-Strength-Probotika
Rank 7

Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika

betyg
(5/5)
Pris
459 kr
MĂ€ngd
60 kapslar
Tillskott av tarmbakterier kan hjÀlpa immunförsvaret att bekÀmpa eksem. Den hÀr lite mer exklusiva produkt har höga betyg av anvÀndare och bevisad effekt! Produkten Àr helt vegansk och har 20 miljoner bakterier i varje kapsel!
Biotin-500
Rank 8

Biotin 500

betyg
(4/5)
Pris
89 kr
MĂ€ngd
100 kapslar
En svagare variant av Healthwells biotinprodukt Biotin 10000. Om man inte har sÄ allvarliga eksem kan det hÀr vara ett bra alternativ. Har alla egenskaper som dess starkare syskon, men fÄr ett lite lÀgre betyg pÄ grund av styrkan. AnvÀndare Àr vÀldigt nöjda med den och den Àr helt vegansk!
Zink-25-mg
Rank 9

Zink 25 mg

betyg
(4/5)
Pris
114 kr
MĂ€ngd
100 kapslar
Skyddar cellerna mot oxidativ stress och ger ett starkt immunförsvar. Vid eksem sÄ kan man ha vÀldigt stor nytta av Zink. Varje kapsel innehÄller 25 mg zink och anvÀndare upplever att de har fÄtt bra effekt av den hÀr produkten!
bÀsta produkterna mot eksem

Vad Àr eksem?

Ja vad Àr dÄ eksem för nÄgot? Jo, det Àr en inflammation i huden som gör den röd, torr och ger ofta klÄda.

Orsakerna till att man fÄr eksem kan vara att hudens yttersta lager har skadats, Àr torr, eller att man har kommit i kontakt med nÄgot Àmne som man Àr allergisk mot. Som tur Àr smittar inte eksem!

Man kan fÄ eksem i vilken Älder som helst, men Àr ofta vanligare hos barn Àn vuxna. Om man har det som barn kan det dock vÀxa bort sÄ smÄningom.

Olika typer av eksem

Det finns olika typer av eksem, och hur ett eksem ser ut och vart man fÄr det pÄ kroppen beror just pÄ vilken av de hÀr typerna du har:

 • Allergiskt kontakteksem – Om huden kommer i kontakt med nĂ„got Ă€mne som man Ă€r allergisk emot sĂ„ kan man fĂ„ den hĂ€r typen av eksem. Vanliga Ă€mnen som brukar ge problem Ă€r till exempel nickel och latex.

StÀllen pÄ kroppen man brukar fÄ allergiskt kontakteksem Àr i ansiktet, pÄ hÀnderna och i armhÄlorna.

 • MjĂ€lleksem – Man tror att den hĂ€r typen av eksem uppkommer pĂ„ grund av en jĂ€stsvamp som finns i hĂ„ret och pĂ„ huden hos vuxna, men man vet inte sĂ€kert.

Man fÄr mjÀlleksem pÄ stÀllen dÀr man har mycket hÄrvÀxt som till exempel hÄrbotten, ansikte och armhÄlor. Man fÄr röd och fjÀllande hud nÀr man har mjÀlleksem och stress kan förvÀrra problemen.

 • Icke-allergiskt kontakteksem – Den hĂ€r typen av eksem kallas ocksĂ„ för handeksem pĂ„ grund av att det ofta uppkommer om man tvĂ€ttar hĂ€nderna vĂ€ldigt ofta eller utsĂ€tter hĂ€nderna för till exempel starka rengöringsmedel.
 • Atopisk dermatit – Det hĂ€r Ă€r en hudsjukdom som oftast smĂ„ barn fĂ„r, framförallt i knĂ€veck och armveck. DĂ€rför kallas det ofta för böjveckseksem. Torr hud, röda utslag som kliar, och knottrig hud Ă€r vanliga symptom.
 • Underbenseksem – Eksem som Ă€r vanligare hos Ă€ldre personer i samband med till exempel Ă„derbrock.
 • Myntformat eksem – Runda utslag som oftast kommer pĂ„ armar och ben. Personer över 50 Ă€r mer benĂ€gna att fĂ„ myntformade eksem. Ett annat namn pĂ„ myntformade eksem Ă€r nummulĂ€rt eksem.

Varför fÄr man eksem?

Ca 10 procent av Sveriges befolkning lider nÄgon gÄng av eksem. Av vad man vet idag sÄ finns det olika saker som kan utlösa det, men för vissa typer sÄ vet man faktiskt inte varför man fÄr det.

Till exempel nÀr det gÀller atopiskt eksem sÄ vet man inte varför det uppkommer, men man har en misstanke om att det kan vara sÄ att man har en sÀmre hudbarriÀr som kan vara Àrftlig.

Allergi kan ocksÄ vara orsaken till att man fÄr eksem, och vissa eksem beror pÄ upprepad nötning av huden som till exempel att man tvÀttar sig jÀtteofta.

Riktigt lÄngvarig stress Àr ocksÄ en kÀnd orsak till eksem.

stress kan ge eksem testa vÄra bÀsta produkter
stress kan ge eksem

Kan man bota eksem?

Ja det kan man, men det kan ta lite tid och man kan behöva behandla huden i förebyggande syfte lÀnge efterÄt. I vissa fall kan man behöva smörja in sig upp till 20 gÄnger per dag. Men trÀgen vinner som alltid!

Det viktiga Àr att man undviker sÄdant man vet triggar igÄng eksem, som till exempel stress och Àmnen man Àr mot. Plus att man inte torkar huden genom att tvÀtta den alltför ofta.

Det finns mÄnga olika salvor och krÀmer bÄde med och utan kortison som kan hjÀlpa, och olika typer av dem beroende pÄ vilken typ av eksem man har.

Det leder oss osökt till frĂ„gan – vilka produkter kan hjĂ€lpa mig?

Vilka produkter kan hjÀlpa dig?

Det finns faktiskt mÄnga olika produkter pÄ marknaden idag som kan hjÀlpa dig med olika typer av eksem. KrÀm, salva, schampo och oljor Àr nÄgra exempel.

Vissa innehÄller kortison och andra Àr bara mjukgörande, bÄda typerna Àr viktiga för att fÄ bort eksem.

I vÄrt test hittar du mÄnga olika produkter och dÄ sÄklart ocksÄ vilka vi tycker Àr det bÀsta!

olja mot eksem

Huskurer som kan hjÀlpa

Förutom de riktigt bra produkter som finns, sÄ finns det Àven huskurer man kan testa för att rÄda bot pÄ sina eksem. Exempel som vi har hittat Àr:

 • Honung – gnugga in i huden dĂ€r eksemproblemen finns och lĂ€mna kvar ett tag. Skölj sedan av.
 • Aloe Vera – AnvĂ€nd en aloe vera gel och smörj in i problemomrĂ„den, lĂ„t sitta kvar ett tag. Skölj sedan av.
 • Citrusfrukter – Ät mycket av dessa! C-vitaminet i dem hjĂ€lper till att minska histamin i kroppen. Histamin utsöndras i kroppen nĂ€r man kommer i kontakt med nĂ„got man Ă€r allergisk mot.
 • ÄppelcidervinĂ€ger – Att smörja in Ă€ppelcidervinĂ€ger pĂ„ sina eksem kan inte bara bota problemen, utan Ă€ven förebygga dem! Man blöter till exempel en handuk med det, lĂ„ter det ligga pĂ„ eksemet i nĂ„gra timmar och sköljs sen av.
 • Olivolja – Olivolja kan minska bakterier i huden, har antiinflammatoriska egenskaper och har en otrolig förmĂ„ga att mjuka upp huden. Man masserar bara in den drabbade huden med oljan och sköljer sedan av resterna efter ett par timmar. Enkelt och bra!

Var kan jag köpa produkter mot eksem?

Om du vill köpa produkter mot eksem ska du vÀnda dig till apotek eller butiker som sÀljer hudvÄrd. Det finns ocksÄ ett stort utbud med butiker pÄ nÀtet som sÀljer dessa produkter.

HÀr i vÄrt test kan du hitta olika stÀllen att bestÀlla de bÀsta produkterna mot eksem!

Vad kostar det?

Det kostar inte en förmögenhet att fÄ hjÀlp att fÄ bort sina eksem, vilket ju Àr vÀldigt bra!

I vÄr genomgÄng har vi hittat produkter som kostar frÄn ca 40 kr upp till ca 350 kr. VÀl investerade pengar med andra ord!

Man kan alltsÄ lÀtt konstatera att du kan hitta produkter mot eksem som passar bÄde för dig och din plÄnbok!

BĂ€st i test produkter mot eksem

HĂ€r kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta produkter mot eksem!

Vi har tittat pÄ en massa olika faktorer för att vÀlja ut vinnaren i vÄrt test, sÄ du kan vara sÀker pÄ att de Àr vÀldigt prisvÀrda. Konsitens, storlek pÄ förpackning och hur bra det hjÀlper Àr exempel pÄ faktorer för högt betyg i vÄrt test.

Vi lÀser mÄnga av andras tester, betygsÀttning och recensioner för att ge en sÄ nyanserad bild som möjligt.

I vÄrt test har vi valt ut produkter i olika priskklasser sÄ att du ska kunna hitta en hjÀlp mot eksem som passar dig bÀst, till rÀtt pris för just dig!

Vanliga frĂ„gor – Eksem

Vad Àr eksem?

Eksem Àr som en inflammation pÄ huden.

Sammanfattning

Eksem Àr en inflammation i huden som kan ge kliande, röda, fjÀllande och knottriga utslag.

10 procent av Sveriges befolkning lider nÄgon gÄng av eksem.

Det finns olika typer av eksem som Àr olika vanliga beroende pÄ vilken Älder man Àr i.

Eksem smittar inte och gÄr att bota med rÀtt hjÀlp.

Det finns produkter som hjÀlper mot eksem. Vissa innehÄller kortison medan andra bara Àr mjukgörande. Salvor, krÀmer och oljor Àr exempel pÄ produkter som finns att tillgÄ.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta produkterna mot eksem som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta eksemet – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Pure Arganolja Eko
 2. BĂ€sta oljan : Pure Arganolja Eko
 3. Billigast köp: Core Zink
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Ems Creme
 5. BĂ€sta kapseln : Core Zink
 6. PopulÀrast i sökningar : Ems Creme

KĂ€llor

https://www.1177.se/sjukdomar–besvar/hud-har-och-naglar/utslag-och-eksem/eksem/

https://doktor24.se/blogg/sa-behandlar-du-eksem/