Bästa produkterna mot eksem Jan 2023

Har man någon gång lidit av eksem så vet man verkligen hur jobbigt det kan vara. Men tack och lov så finns det hjälp att få!

Vi ska göra en liten recension av produkter mot eksem i den här artikeln och i vårt test avgöra vilka produkter mot eksem som är bäst i test!

Sidan innehåller annonser

Bäst i test lista med de bästa produkterna mot eksem

Topplistan

pure-arganolja-eko
Rank 1 Bäst i Test

Pure Arganolja Eko

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Typ
Olja
Tunn olja som lätt tränger in i huden. Bra bland annat att smörja in under ögonen för att få bort fina linjer. Utmärkt för hår och skäggvård, ger mjukt hår med lyster och en mild nötaktig doft. Fantastiskt bra betyg från användare både för de som använder den på huden och i håret. Flera har blivit hjälpta med att minska sina eksembesvär. Blir vår testvinnare i kategorin arganolja.
jojobaolja-eko-pure
Rank 2

Pure Jojobaolja Eko

betyg
(5/5)
Pris
119 kr
Typ
Olja
Kallpressad och ekologisk jojobaolja av bra kvalitet. Bra för alla typer av hud, hudvård, rengöring och hårvård. Fina användaromdömen generellt. Kan även hjälpa vid problem med eksem.
ems-creme-eksem
Rank 3

Ems Creme

betyg
(5/5)
Pris
209 kr
Verksamt ämne
MSM-Kolloidalt silver-EMU olja
Olika produkter är olika bra på olika typer av eksem. Denna produkt har många blivit hjälpta av som har eksem problem. Många positiva omdömen och något enstaka negativt. "Toppen! Har fått bort mina hudutslag. Rekommenderas verkligen!" Värt att testa!
Core-Zink-svensk-kostillskott
Rank 4

Core Zink

betyg
(5/5)
Pris
79 kr
Mängd
100 kapslar
Zink är ett känt hjälpmedel mot hudproblem som eksem. Du får hela 25 mg zink per dos med den här produkten och förutom bättre hud kommer du kunna få bättre hår, starkare immunsystem och finare naglar!
Biotin-500
Rank 5

Biotin 500

betyg
(4/5)
Pris
89 kr
Mängd
100 kapslar
En svagare variant av Healthwells biotinprodukt Biotin 10000. Om man inte har så allvarliga eksem kan det här vara ett bra alternativ. Har alla egenskaper som dess starkare syskon, men får ett lite lägre betyg på grund av styrkan. Användare är väldigt nöjda med den och den är helt vegansk!
O3-omega-3-pouri
Rank 6

O3 Omega

betyg
(5/5)
Pris
183 kr
Mängd
120 kapslar
Omega 3 kan hjälpa vid atopiskt eksem, och med den här produkten får du fiskolja av hög kvalitet som mjukar upp huden inifrån! Kapslarna har en smak av citron så att du ska slippa fisksmaken, vilket gör dem lättare att svälja. Många anser att den verkligen hjälper mot eksem, så det är så värt att testa!
Vitamin-C-svensktkostillskott
Rank 7

Vitamin C Healthwell

betyg
(5/5)
Pris
89 kr
Mängd
100 kapslar
Helt vegetabiliska kapslar med bra effekt! En kapsel innehåller så mycket som 500 mg C-vitamin. C-vitamin har en kraftig antioxiderande effekt som kan hjälpa till att lindra eksem. Åsikterna går isär bland användare om kapslarna är lätta att svälja, men de flesta är väldigt nöjda med kvalitet och effekt!
Flora-20-14-Ultra-Strength-Probotika
Rank 8

Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika

betyg
(5/5)
Pris
459 kr
Mängd
60 kapslar
Tillskott av tarmbakterier kan hjälpa immunförsvaret att bekämpa eksem. Den här lite mer exklusiva produkt har höga betyg av användare och bevisad effekt! Produkten är helt vegansk och har 20 miljoner bakterier i varje kapsel!
Zink-25-mg
Rank 9

Zink 25 mg

betyg
(4/5)
Pris
114 kr
Mängd
100 kapslar
Skyddar cellerna mot oxidativ stress och ger ett starkt immunförsvar. Vid eksem så kan man ha väldigt stor nytta av Zink. Varje kapsel innehåller 25 mg zink och användare upplever att de har fått bra effekt av den här produkten!
bästa produkterna mot eksem

Vad är eksem?

Ja vad är då eksem för något? Jo, det är en inflammation i huden som gör den röd, torr och ger ofta klåda.

Orsakerna till att man får eksem kan vara att hudens yttersta lager har skadats, är torr, eller att man har kommit i kontakt med något ämne som man är allergisk mot. Som tur är smittar inte eksem!

Man kan få eksem i vilken ålder som helst, men är ofta vanligare hos barn än vuxna. Om man har det som barn kan det dock växa bort så småningom.

Olika typer av eksem

Det finns olika typer av eksem, och hur ett eksem ser ut och vart man får det på kroppen beror just på vilken av de här typerna du har:

 • Allergiskt kontakteksem – Om huden kommer i kontakt med något ämne som man är allergisk emot så kan man få den här typen av eksem. Vanliga ämnen som brukar ge problem är till exempel nickel och latex.

Ställen på kroppen man brukar få allergiskt kontakteksem är i ansiktet, på händerna och i armhålorna.

 • Mjälleksem – Man tror att den här typen av eksem uppkommer på grund av en jästsvamp som finns i håret och på huden hos vuxna, men man vet inte säkert.

Man får mjälleksem på ställen där man har mycket hårväxt som till exempel hårbotten, ansikte och armhålor. Man får röd och fjällande hud när man har mjälleksem och stress kan förvärra problemen.

 • Icke-allergiskt kontakteksem – Den här typen av eksem kallas också för handeksem på grund av att det ofta uppkommer om man tvättar händerna väldigt ofta eller utsätter händerna för till exempel starka rengöringsmedel.
 • Atopisk dermatit – Det här är en hudsjukdom som oftast små barn får, framförallt i knäveck och armveck. Därför kallas det ofta för böjveckseksem. Torr hud, röda utslag som kliar, och knottrig hud är vanliga symptom.
 • Underbenseksem – Eksem som är vanligare hos äldre personer i samband med till exempel åderbrock.
 • Myntformat eksem – Runda utslag som oftast kommer på armar och ben. Personer över 50 är mer benägna att få myntformade eksem. Ett annat namn på myntformade eksem är nummulärt eksem.

Varför får man eksem?

Ca 10 procent av Sveriges befolkning lider någon gång av eksem. Av vad man vet idag så finns det olika saker som kan utlösa det, men för vissa typer så vet man faktiskt inte varför man får det.

Till exempel när det gäller atopiskt eksem så vet man inte varför det uppkommer, men man har en misstanke om att det kan vara så att man har en sämre hudbarriär som kan vara ärftlig.

Allergi kan också vara orsaken till att man får eksem, och vissa eksem beror på upprepad nötning av huden som till exempel att man tvättar sig jätteofta.

Riktigt långvarig stress är också en känd orsak till eksem.

stress kan ge eksem testa våra bästa produkter
stress kan ge eksem

Kan man bota eksem?

Ja det kan man, men det kan ta lite tid och man kan behöva behandla huden i förebyggande syfte länge efteråt. I vissa fall kan man behöva smörja in sig upp till 20 gånger per dag. Men trägen vinner som alltid!

Det viktiga är att man undviker sådant man vet triggar igång eksem, som till exempel stress och ämnen man är mot. Plus att man inte torkar huden genom att tvätta den alltför ofta.

Det finns många olika salvor och krämer både med och utan kortison som kan hjälpa, och olika typer av dem beroende på vilken typ av eksem man har.

Det leder oss osökt till frågan – vilka produkter kan hjälpa mig?

Vilka produkter kan hjälpa dig?

Det finns faktiskt många olika produkter på marknaden idag som kan hjälpa dig med olika typer av eksem. Kräm, salva, schampo och oljor är några exempel.

Vissa innehåller kortison och andra är bara mjukgörande, båda typerna är viktiga för att få bort eksem.

I vårt test hittar du många olika produkter och då såklart också vilka vi tycker är det bästa!

olja mot eksem

Huskurer som kan hjälpa

Förutom de riktigt bra produkter som finns, så finns det även huskurer man kan testa för att råda bot på sina eksem. Exempel som vi har hittat är:

 • Honung – gnugga in i huden där eksemproblemen finns och lämna kvar ett tag. Skölj sedan av.
 • Aloe Vera – Använd en aloe vera gel och smörj in i problemområden, låt sitta kvar ett tag. Skölj sedan av.
 • Citrusfrukter – Ät mycket av dessa! C-vitaminet i dem hjälper till att minska histamin i kroppen. Histamin utsöndras i kroppen när man kommer i kontakt med något man är allergisk mot.
 • Äppelcidervinäger – Att smörja in äppelcidervinäger på sina eksem kan inte bara bota problemen, utan även förebygga dem! Man blöter till exempel en handuk med det, låter det ligga på eksemet i några timmar och sköljs sen av.
 • Olivolja – Olivolja kan minska bakterier i huden, har antiinflammatoriska egenskaper och har en otrolig förmåga att mjuka upp huden. Man masserar bara in den drabbade huden med oljan och sköljer sedan av resterna efter ett par timmar. Enkelt och bra!

Var kan jag köpa produkter mot eksem?

Om du vill köpa produkter mot eksem ska du vända dig till apotek eller butiker som säljer hudvård. Det finns också ett stort utbud med butiker på nätet som säljer dessa produkter.

Här i vårt test kan du hitta olika ställen att beställa de bästa produkterna mot eksem!

Vad kostar det?

Det kostar inte en förmögenhet att få hjälp att få bort sina eksem, vilket ju är väldigt bra!

I vår genomgång har vi hittat produkter som kostar från ca 40 kr upp till ca 350 kr. Väl investerade pengar med andra ord!

Man kan alltså lätt konstatera att du kan hitta produkter mot eksem som passar både för dig och din plånbok!

Bäst i test produkter mot eksem

Här kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa produkter mot eksem!

Vi har tittat på en massa olika faktorer för att välja ut vinnaren i vårt test, så du kan vara säker på att de är väldigt prisvärda. Konsitens, storlek på förpackning och hur bra det hjälper är exempel på faktorer för högt betyg i vårt test.

Vi läser många av andras tester, betygsättning och recensioner för att ge en så nyanserad bild som möjligt.

I vårt test har vi valt ut produkter i olika priskklasser så att du ska kunna hitta en hjälp mot eksem som passar dig bäst, till rätt pris för just dig!

Vanliga frågor – Eksem

Vad är eksem?

Eksem är som en inflammation på huden.

Vad kan förvärra eksem?

Torr hud, svett, allergi, värme och stress kan alla vara faktorer som förvärrar eksem.

Kan man plötsligt få eksem?

Eksem kan vara kroniskt eller akut. Kroniskt eksem är ett långvarigt utslag med klåda, och huden är fläcktorr och flagnande. Kroniskt eksem kan ibland förvärras och se ut som akut eksem.

Sammanfattning

Eksem är en inflammation i huden som kan ge kliande, röda, fjällande och knottriga utslag.

10 procent av Sveriges befolkning lider någon gång av eksem.

Det finns olika typer av eksem som är olika vanliga beroende på vilken ålder man är i.

Eksem smittar inte och går att bota med rätt hjälp.

Det finns produkter som hjälper mot eksem. Vissa innehåller kortison medan andra bara är mjukgörande. Salvor, krämer och oljor är exempel på produkter som finns att tillgå.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa produkterna mot eksem som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa eksemet – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Pure Arganolja Eko
 2. Bästa oljan : Pure Arganolja Eko
 3. Billigast köp: Core Zink
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Ems Creme
 5. Bästa kapseln : Core Zink
 6. Populärast i sökningar : Ems Creme

Källor

https://www.1177.se/sjukdomar–besvar/hud-har-och-naglar/utslag-och-eksem/eksem/

https://doktor24.se/blogg/sa-behandlar-du-eksem/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :