BĂ€sta MSM (Svavel) 2022

MSM (svavel) Àr ett kosttillskott som blivit populÀrt pÄ senare tid. Positiva effekter för hud, hÄr, naglar samt minskad vÀrk i leder Àr nÄgra av anledningarna till att detta blivit populÀrt.

Vi har hÀr samlat information om vad bÀsta MSM Àr och vilken nytta det kan göra. Du hittar Àven vÄra tester av olika produkter och kan lÀsa om vilka vi har bedömt som bÀst i test.

BĂ€sta MSM – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Lignisul MSM
 2. BĂ€sta snabbverkande : Core MSM Caps+
 3. Billigast köp: Lignisul MSM
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Lignisul MSM
 5. BĂ€sta tabletter : HĂ„r, Hud & Naglar
 6. PopulÀrast i sökningar : Core MSM Caps+

Topp 10-lista bÀsta MSM

Topplistan

kosttillskott för bÀttre hÄr hud och nagel
Rank 1 BĂ€st i Test

HĂ„r, Hud & Naglar

betyg
(4/5)
Pris
249 kr
Antal Tabletter (2 per dag)
60
MĂ€ngd MSM/Kollagen per tablett
100 / 50 mg
InnehÄller kollagen, MSM, Kisel och kondroitin. Allt för att minska risk för hÄravfall och hÄlla hÄr, hud och naglar friska. En mycket bra kombinationstablett.
msm kosttillskott
Rank 2

Lamberts MSM

betyg
(4/5)
Pris
139 kr
Antal portioner
120
MĂ€ngd MSM per portion
1 g
AnvĂ€ndare skriver om att de mĂ€rkt skillnad pĂ„ hĂ„ret efter ca 3 veckor. Även bĂ€ttre i leder och rygg rapporteras.
MSM 500 gram
Rank 3

Lignisul MSM

betyg
(5/5)
Pris
177 kr
Antal portioner
250
MĂ€ngd MSM per portion
2 g
MSM med högt betyg och bra pris gör denna naturlig svavelkÀlla till en utmÀrkt produkt. 100% MSM för bra ledhÀlsa, hud och hÄr.
msm core caps
Rank 4 Med C-vitamin!

Core MSM Caps+

betyg
(5/5)
Pris
269 kr
Antal kapslar (2-6/dag)
360
MĂ€ngd MSM per portion
1,5 g
MSM kombinerat med C-vitamin i kapselformat. C-vitamin bidrar till kollagenbildningen och upptaget av MSM i kroppen.

Vad Àr MSM?

MSM stÄr för Metylsulfonylmetan, men det kallas ocksÄ DMSO2 och Dimetylsulfon. Svavel bildas i havet av mikroorganismer och plankton och blir dÄ DMS. Detta, i sin tur, blir till DMSO genom att DMS stiger upp i atmosfÀren och samverkar med ozon och ultraviolett ljus.

Om man tar sig en titt pÄ hur stor procent av vÄr kroppsvikt som utgörs av svavel Àr det 0,25 %. Det Àr inte bara mÀnniskor som har detta Àmne helt naturligt, utan det förekommer i alla levande organismer. Du hittar det alltsÄ bÄde i exempelvis djur och grönsaker. Vi mÀnniskor har det minsta lagret av svavel.

MSM och vÀlmÄende

MSM Àr en naturlig och organisk form av svavel, vilket Àr en bestÄndsdel av bÄde kollagen och keratin. DÄ kollagen Àr det protein i vÄr kropp som gör att vÀvnaden runt ben, senor och hud fÄr stöd Àr det oerhört viktigt för vÄrt vÀlmÄende.

PÄ tal om vÀlmÄende och MSM Àr det ocksÄ sÄ att det behövs vid produktionen av dopamin. Dopamin Àr en del av vÄrt belöningssystem och pÄverkar bland annat vÄr psykiska hÀls och humör. Det Àr med andra ord ett Àmne som Àr viktigt för mÄnga olika delar av vÄrt vÀlmÄende, vare sig det handlar om psykisk eller fysisk hÀlsa.

SjÀlva Àmnet i sig Àr vitt och luktfritt. Det Àr delaktigt i mÄnga av kroppens processer som exempelvis produktion av nya celler. Det Àr dock frÀmst effekten av MSM i relation till ledhÀlsa som det finns mycket forskning kring. HÀr har man sett att det Àr bra i kombination med glukosamin.

Glukosamin Ă€r nĂ„got som kroppen behöver för att större molekyler i brosk och ledvĂ€tska ska kunna bildas. ÄmnesomsĂ€ttningen pĂ„ brosket kan Ă€ven det pĂ„verkas positivt.

Vad Àr MSM bra för?

Svavel finns i brosk, muskler, senor, ligament, skelett, hud, naglar och hÄr. Organiskt svavel Àr dÀrför bra för dig som har hudproblem, problem med tunt hÄr/hÄravfall samt sköra naglar. Dessutom Àr det naturligtvis bra med extra MSM i kroppen om du har vÀrk i lederna.

msm för bÀttre hÄr och naglar

Det Ă€r ett Ă€mne som tillhör naturens minst giftiga Ă€mnen. Detta innebĂ€r att det gĂ„r alldeles utmĂ€rkt att Ă€ta MSM löpande och utan uppehĂ„ll. Även om det inte Ă€r giftigt för kroppen Ă€r det sĂ„ att det kan ha en utrensande effekt pĂ„ kroppen. PĂ„ grund av det Ă€r det bra att starta med en mindre dos för att sedan öka pĂ„ intaget.

Du behöver inte sjÀlv klura ut hur mycket MSM du ska ta, utan det Àr en sÄdan sak som du fÄr information om nÀr du köper det. Detta underlÀttar dÄ det innebÀr att man inte behöver oroa sig över sjÀlva doseringen.

DĂ„ det Ă€r bra för olika saker Ă€r det sĂ„ att du kanske börjar Ă€ta MSM för att din hud har eksem, eller för att du har hĂ„ravfall. Senare kan det istĂ€llet vara sĂ„ att detta Ă€mne istĂ€llet hjĂ€lper dig och din kropp med lederna sĂ„ att du slipper ledvĂ€rk och liknande. Man kan alltsĂ„ sĂ€ga att MSM hĂ„r, MSM hud och MSM leder hör ihop som ler och lĂ„nghalm. 

NÄgra positiva effekter som kan uppstÄ vid intag av MSM

 • BĂ€ttre hud
 • Minskat hĂ„ravfall
 • Minskad ledvĂ€rk

Nackdelar och biverkningar vid intag av MSM

Det finns faktiskt inga kÀnda biverkningar, men det kan vara sÄ att du upplever trötthet och vÀrk i början. Detta handlar om att kroppen fÄr hjÀlp att göra sig av med gifter nÀr man tar MSM tabletter, eller MSM kapslar.

Detta gĂ€ller naturligtvis Ă€ven för MSM i pulverform, eller andra former. Det Ă€r helt enkelt utrensningssymptom som kroppen upplever och ju mer gifter din kropp har i sig, desto svĂ„rare blir sjĂ€lva ”reningen”.

msm för minskad smÀrta i leder och muskler

Just utrensningen i samband med MSM Àr det mÄnga som upplever som jobbigt. Om man tar sig igenom den första perioden och Àr medveten om att detta kommer att ske Àr det dock lÀtt att förbereda sig.

Vilket Àr det bÀsta MSM tillskottet?

NÀr vi sammanfattar alla faktorer med innehÄll, pris, recensioner, omdömen, tester och betyg ifrÄn anvÀndare sÄ har vi utsett denna till vinnare som bÀsta tillskott msm.

Detta Àr en omtyckt produkt till vettigt pris ifrÄn Svenskt kosttillskott, du hittar direktlÀnk i vÄr topplista av bÀsta msm ovan. Mindre stelhet och mindre trÀningsvÀrk Àr nÄgra av kommentarerna ifrÄn anvÀndare.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter Àn dem i topplistan just nu.

Vanliga frĂ„gor – MSM

Vad Àr MSM?

det Àr en kemisk samansÀttning, som innehÄller svavel.

Intag av MSM

Trots att vi fÄr i oss MSM normalt genom maten Àr det mÄnga som vill öka intaget. Vissa föredrar MSM pulver, medan andra tycker att MSM kapslar eller flytande MSM Àr bÀttre.

För att veta vilken form av MSM du gillar bÀst kan du prova dig fram. DÄ det smakar lite beskt Àr det sÄ att det Àr mÄnga som blandar pulvret i smoothies eller liknande. Ett bra tips Àr att du blandar med nÄgonting som Àr rikt pÄ C-vitamin.

Anledningen till ovan Ă€r att detta vitamin ökar upptaget av MSM. HĂ€r Ă€r egentillverkad ”ren” juice ett bra tips. Det blir en vĂ€ldigt bra blandning dĂ„ du fĂ„r i dig naturligt svavel plus massor av annat nyttigt och gott.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta svavlet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta MSM – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Lignisul MSM
 2. BĂ€sta snabbverkande : Core MSM Caps+
 3. Billigast köp: Lignisul MSM
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Lignisul MSM
 5. BĂ€sta tabletter : HĂ„r, Hud & Naglar
 6. PopulÀrast i sökningar : Core MSM Caps+

KÄLLOR