Bästa MSM (Svavel) Jan 2023

MSM (svavel) är ett kosttillskott som blivit populärt på senare tid. Positiva effekter för hud, hår, naglar samt minskad värk i leder är några av anledningarna till att detta blivit populärt.

Vi har här samlat information om vad bästa MSM är och vilken nytta det kan göra. Du hittar även våra tester av olika produkter och kan läsa om vilka vi har bedömt som bäst i test.

Sidan innehåller annonser

Bästa MSM – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Lignisul MSM
 2. Bästa snabbverkande : Core MSM Caps+
 3. Billigast köp: Lignisul MSM
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Lignisul MSM
 5. Bästa tabletter : Hår, Hud & Naglar
 6. Populärast i sökningar : Core MSM Caps+

Topp 10-lista bästa MSM

Topplistan

msm kosttillskott
Rank 1 Bäst i Test

Lamberts MSM

betyg
(4/5)
Pris
139 kr
Antal portioner
120
Mängd MSM per portion
1 g
Användare skriver om att de märkt skillnad på håret efter ca 3 veckor. Även bättre i leder och rygg rapporteras.
MSM 500 gram
Rank 2

Lignisul MSM

betyg
(5/5)
Pris
177 kr
Antal portioner
250
Mängd MSM per portion
2 g
MSM med högt betyg och bra pris gör denna naturlig svavelkälla till en utmärkt produkt. 100% MSM för bra ledhälsa, hud och hår.
msm core caps
Rank 3 Med C-vitamin!

Core MSM Caps+

betyg
(5/5)
Pris
269 kr
Antal kapslar (2-6/dag)
360
Mängd MSM per portion
1,5 g
MSM kombinerat med C-vitamin i kapselformat. C-vitamin bidrar till kollagenbildningen och upptaget av MSM i kroppen.
kosttillskott för bättre hår hud och nagel
Rank 4

Hår, Hud & Naglar

betyg
(4/5)
Pris
249 kr
Antal Tabletter (2 per dag)
60
Mängd MSM/Kollagen per tablett
100 / 50 mg
Innehåller kollagen, MSM, Kisel och kondroitin. Allt för att minska risk för håravfall och hålla hår, hud och naglar friska. En mycket bra kombinationstablett.

Vad är MSM?

MSM står för Metylsulfonylmetan, men det kallas också DMSO2 och Dimetylsulfon. Svavel bildas i havet av mikroorganismer och plankton och blir då DMS. Detta, i sin tur, blir till DMSO genom att DMS stiger upp i atmosfären och samverkar med ozon och ultraviolett ljus.

Om man tar sig en titt på hur stor procent av vår kroppsvikt som utgörs av svavel är det 0,25 %. Det är inte bara människor som har detta ämne helt naturligt, utan det förekommer i alla levande organismer. Du hittar det alltså både i exempelvis djur och grönsaker. Vi människor har det minsta lagret av svavel.

MSM och välmående

MSM är en naturlig och organisk form av svavel, vilket är en beståndsdel av både kollagen och keratin. Då kollagen är det protein i vår kropp som gör att vävnaden runt ben, senor och hud får stöd är det oerhört viktigt för vårt välmående.

På tal om välmående och MSM är det också så att det behövs vid produktionen av dopamin. Dopamin är en del av vårt belöningssystem och påverkar bland annat vår psykiska häls och humör. Det är med andra ord ett ämne som är viktigt för många olika delar av vårt välmående, vare sig det handlar om psykisk eller fysisk hälsa.

Själva ämnet i sig är vitt och luktfritt. Det är delaktigt i många av kroppens processer som exempelvis produktion av nya celler. Det är dock främst effekten av MSM i relation till ledhälsa som det finns mycket forskning kring. Här har man sett att det är bra i kombination med glukosamin.

Glukosamin är något som kroppen behöver för att större molekyler i brosk och ledvätska ska kunna bildas. Ämnesomsättningen på brosket kan även det påverkas positivt.

Vad är MSM bra för?

Svavel finns i brosk, muskler, senor, ligament, skelett, hud, naglar och hår. Organiskt svavel är därför bra för dig som har hudproblem, problem med tunt hår/håravfall samt sköra naglar. Dessutom är det naturligtvis bra med extra MSM i kroppen om du har värk i lederna.

msm för bättre hår och naglar

Det är ett ämne som tillhör naturens minst giftiga ämnen. Detta innebär att det går alldeles utmärkt att äta MSM löpande och utan uppehåll. Även om det inte är giftigt för kroppen är det så att det kan ha en utrensande effekt på kroppen. På grund av det är det bra att starta med en mindre dos för att sedan öka på intaget.

Du behöver inte själv klura ut hur mycket MSM du ska ta, utan det är en sådan sak som du får information om när du köper det. Detta underlättar då det innebär att man inte behöver oroa sig över själva doseringen.

Då det är bra för olika saker är det så att du kanske börjar äta MSM för att din hud har eksem, eller för att du har håravfall. Senare kan det istället vara så att detta ämne istället hjälper dig och din kropp med lederna så att du slipper ledvärk och liknande. Man kan alltså säga att MSM hår, MSM hud och MSM leder hör ihop som ler och långhalm. 

Några positiva effekter som kan uppstå vid intag av MSM

 • Bättre hud
 • Minskat håravfall
 • Minskad ledvärk

Nackdelar och biverkningar vid intag av MSM

Det finns faktiskt inga kända biverkningar, men det kan vara så att du upplever trötthet och värk i början. Detta handlar om att kroppen får hjälp att göra sig av med gifter när man tar MSM tabletter, eller MSM kapslar.

Detta gäller naturligtvis även för MSM i pulverform, eller andra former. Det är helt enkelt utrensningssymptom som kroppen upplever och ju mer gifter din kropp har i sig, desto svårare blir själva ”reningen”.

msm för minskad smärta i leder och muskler

Just utrensningen i samband med MSM är det många som upplever som jobbigt. Om man tar sig igenom den första perioden och är medveten om att detta kommer att ske är det dock lätt att förbereda sig.

Vilket är det bästa MSM tillskottet?

När vi sammanfattar alla faktorer med innehåll, pris, recensioner, omdömen, tester och betyg ifrån användare så har vi utsett denna till vinnare som bästa tillskott msm.

Detta är en omtyckt produkt till vettigt pris ifrån Svenskt kosttillskott, du hittar direktlänk i vår topplista av bästa msm ovan. Mindre stelhet och mindre träningsvärk är några av kommentarerna ifrån användare.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter än dem i topplistan just nu.

Vanliga frågor – MSM

Vad är MSM?

det är en kemisk sammansättning, som innehåller svavel.

Vad är MSM bra för?

Svavel finns i brosk, muskler, senor, ligament, skelett, hud, naglar och hår. Organiskt svavel är därför är exempelvis bra för dig som har hudproblem, problem med tunt hår/håravfall samt sköra naglar.

Finns det några kända biverkningar med MSM

Nej, det finns i dagsläget inga kända biverkningar. Du kan uppleva lite trötthet och värk precis i början med det är pga gifter som ska ut ur kroppen.

Intag av MSM

Trots att vi får i oss MSM normalt genom maten är det många som vill öka intaget. Vissa föredrar MSM pulver, medan andra tycker att MSM kapslar eller flytande MSM är bättre.

För att veta vilken form av MSM du gillar bäst kan du prova dig fram. Då det smakar lite beskt är det så att det är många som blandar pulvret i smoothies eller liknande. Ett bra tips är att du blandar med någonting som är rikt på C-vitamin.

Anledningen till ovan är att detta vitamin ökar upptaget av MSM. Här är egentillverkad ”ren” juice ett bra tips. Det blir en väldigt bra blandning då du får i dig naturligt svavel plus massor av annat nyttigt och gott.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa svavlet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa MSM – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Lignisul MSM
 2. Bästa snabbverkande : Core MSM Caps+
 3. Billigast köp: Lignisul MSM
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Lignisul MSM
 5. Bästa tabletter : Hår, Hud & Naglar
 6. Populärast i sökningar : Core MSM Caps+

KÄLLOR

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :