BÀsta Multivitamin För Gravida Och Ammande 2020

Vi har redan skrivit ett inlÀgg om vad vi anser vara de bÀsta kosttillskotten för gravida kvinnor, samt ett inlÀgg om de bÀsta kosttillskotten för ammande kvinnor.

I det hÀr inlÀgget Àr det tÀnkt att vi specifikt kollar pÄ de bÀsta multivitaminerna för gravida och och ammande.

Vi hoppas du hittar ett multivitamin som passar dina behov, din plĂ„nbok men kanske framför allt — din smak! Lycka till i din jĂ€mförelse!

Topplistan

HelhetshÀlsa MammaOptimal
Rank 1 BĂ€st i Test

HelhetshÀlsa MammaOptimal

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
2,75 kr
Ett kosttillskott specifikt skapat för gravida och ammande kvinnor. InnehÄller bode jod och jÀrn för normal blodbildning. Varje kapsel innehÄller dessutom mycket mer Àn ditt rekommenderade dagliga intag av folsyra vid en graviditet (vilket Àr extra viktigt första 3-6 mÄnaderna). Det hÀr Àr ett kosttillskott som bokstavligen talat innehÄller över 10 olika mineraler, vitaminer och en lÄng rad andra Àmnen som Àr viktiga för dig och ditt foster nÀr du vÀl blivit gravid.
Rank 2

healthwell Folsyra

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,46 kr
Antal kapslar
150 st
Folsyra/kapsel
400 ”g
BĂ€sta folsyra-tillskottet pĂ„ marknaden idag i vĂ„rt tycke. Ett mĂ„ste att köpa för dig som Ă€r gravid — om inte annat stĂ„r det pĂ„ paketet om inte det var tydligt nog!
Rank 3

Ferronol

betyg
(2/5)
Pris/portion
4 kr
JĂ€rn/portion
21 mg
Ett grymt jÀrntillskott som inte bara Àr vÀldigt effektivt men Àven skonsamt mot magen. LÀttupptagligt och har god smak. För dig som tycker det Àr mer smidigt med en flytande produkt. Dina jÀrnvÀrden kommer vara pÄ topp efter att du börjat inta den hÀr produkten varje morgon. InnehÄller dessutom vitamin C, vitamin B6, vitamin B2, vitamin B1, Folsyra och vitamin B12.
Rank 4

Terranova Prenatal Multivitamin

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
4,40 kr
Ett högdoserat vitamintillskott specifikt skapat för gravida kvinnor. Terranova Multivitamin för gravida innehÄller utvalda vitaminer och mineraler tillsammans med vÀxtkomplexet MagnifoodŸ som hjÀlper till att skydda vitaminerna för bÀsta effekt i kroppen. Terranovas multivitamin Àr fri frÄn tillsatser och sÀker att anvÀnda.
Rank 5

Folsyra+B6+B12 + D

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,76 kr
Vi försöker hÄlla oss frÄn att göra allt för uppenbara produktrekommendationer pÄ Tillskottsbibeln, men det hÀr Àr tillskottet du bara behöver köpa under en graviditet eller nÀr du ammar. Det innehÄller en bra mix av folsyra, vitamin B6 och vitamin B12 samt vitamin D3. VÀnligt för vegetarianer och gör sÄ du kÀnner dig piggare i allmÀnhet med största sannolikhet. Bra mot illamÄende dessutom.
Rank 6

Alpha Plus JĂ€rn Synergi

betyg
(2/5)
Pris/kapsel
1,65 kr
JĂ€rn/kapsel
12,5 mg
Ett fantastiskt jÀrntillskott med tillsatt vitamin B12 och folsyra vilket gör det till ett perfekt kosttillskott för dig som genomgÄr en graviditet. Bidrar till normal blodbildning av röda blodkroppar. InnehÄller Àven vitamin C för att motverka trötthet och fÄ dig att kÀnna dig mer pigg under en graviditet vilket du inte kommer ha nÄgot emot.
En gravid kvinna vid en spjÀlsÀng.

Varför ska man ta multivitamin om man Àr gravid och/eller ammande?

Enkelt — för ens kropp och ens barn behöver mer nĂ€ring Ă€n vanligt under den hĂ€r perioden. Det Ă€r inte ovanligt att gravida kvinnor lider av jĂ€rn- eller d-vitaminbrist exempelvis.

Trots att mÄnga av alla vitaminer och mineraler gÄr att hitta i maten du Àter Àr det ofta svÄrt att Àta exakt vad som behövs Àn mindre Àndra i sin kost till den grad att man fÄr i sig den mÀngd vitaminer man behöver.

Det Àr dÀrför vi, och mÄnga andra, föresprÄkar att kvinnor som Àr gravida och/eller Àr ammande fÄr i sig mer nÀring via diverse kosttillskott.

Vilken tid pÄ dagen bör multivitaminer intas för nÄgon som Àr gravid och/eller ammar?

Vi föreslÄr att den hÀr typen av tillskott intas det första man gör pÄ dagen, förslagsvis till sin frukost dÄ det Àr lÀttast att fÄ ner en kapsel eller tablett dÄ.

MÄnga kosttillskott ger dig dessutom höjda energinivÄer, fÄr dig att kÀnna dig mer pigg och alert under dagens gÄng varför det Àr ytterligare en anledning till att ta den hÀr typen av kosttillskott redan under dagens början.

Fungerar multivitaminer bra för nÄgon som Àr gravid och/eller ammar?

Ja — milt uttryckt.

Multivitaminer för gravida och ammande Àr nÄgot vi genuint rekommenderar alla att pröva.

Det kostar inte mycket, kommer göra stor skillnad och Àr bra för bÄde dig och ditt foster. Min fru hade blivit hur glad som helst ifall hon fick en present i form av en lÄda som innehÄller mÀngder med kosttillskott.

Om inte annat sĂ„ Ă€r det nĂ€stan omöjligt att fĂ„ i sig den dagliga rekommenderade dosen av folsyra (vitamin B) genom att bara Ă€ta mat — varför kosttillskott onekligen blir vĂ€ldigt intressant att övervĂ€ga.

Vilken typ av vitamin Àr absolut viktigast för nÄgon som Àr gravid och/eller ammande och vilken hade ni rekommenderat ifall ni bara fick vÀlja ett?

Som tur för dig innehĂ„ller de flesta multivitamintillskotten, som namnet kanske antyder, mĂ€ngder av olika vitaminer — ofta alla 13.

Men om vi bara fick vÀlja en vitamin som var viktigast för kvinnor i den hÀr mÄlgruppen att lÀgga sina pengar pÄ sÄ vore det Folsyra (B-vitamin).

Detta dÄ Livsmedelverket rekommenderar alla gravida och/eller ammande kvinnor att inta 400 mikrogram folsyra om dagen, i minsta fall tills dess att fostret Àr 16 veckor gammalt för att minska risken för ryggmÀrgsbrÄck.

Vilket Àr det enskilt bÀsta multivitaminet just nu för kvinnor som Àr gravida och/eller ammar enligt teamet bakom Tillskottsbibeln.se?

Sammanfattning

Vi tycker alla som Àr gravida ska övervÀga kosttillskott i allmÀnhet, men multivitaminer i synnerhet.

Vi hoppas vÄr lista hjÀlpte dig hitta ett multivitamin som passar dig bra.

Kika gÀrna igenom resten av vÄr webbplats för mer rÄd kring din graviditet och ditt ammande. Vi försöker rekommendera bra produkter ifall det Àr relevant.