Bästa Multivitamin För Träning Jan 2023

Om du tränar väldigt mycket är det inte en dum idé att överväga kosttillskott i någon form. Din kropp behöver nämligen betydligt mer näring än vanligt i form av kalorier, protein, vitaminer och mineraler.

Trots att proteinpulver är den vanligaste typen av kosttillskott för någon som tränar, likt kasein, kreatin och aminosyror — så är det inte allt för många som vet vilka de bästa multivitaminerna för träning är.

Vi har därför sammanställt en jämförelse nedan som vi hoppas kunna hjälpa dig hitta rätt multivitamin för att ta din träning till nästa nivå!

Sidan innehåller annonser

Topplistan

vitamin o mineral daily star nutrition
Rank 1 Bäst i Test

Vitamins & Minerals Daily

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,65 kr
Ett grymt kosttillskott från Star Nutrition som innehåller alla viktiga näringsämnen, både i form av vitaminer och mineraler som din kropp kan tänkas behöva under en dag. Extra bra för dig som tränar, varför vi gett tillskottet utnämningen bästa multivitaminen/multimineral just nu.
ultimate vitamin och mineral
Rank 2

Ultimate Vitamins & Minerals

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
2,98 kr
En fantastisk multivitamintablett från Star Nutrition som inkluderar antioxidanterna vitamin-A, -E, -C och Selen. Perfekt att ta en tablett till frukost ifall du tränar mycket. Innehåller tabletter som räcker i hela 60 dagar.
smart supps multivitamin
Rank 3

SmartSupps MULTI

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,89 kr
Ett grymt kosttillskott. En enda tablett om dagen ger dig ett tillskott av 20 viktiga mikronäringsämnen! Prisvärt är det dessutom då en burk bara kostar 89 kr.
optimen kosttillskott
Rank 4

Optimum Nutrition Opti-Men

betyg
(3/5)
Pris/tablett
1,87 kr
Ett premium multivitamin för män från Optimum Nutrition. En produkt för den aktive mannen som vill optimera sin mentala och fysiska prestation med en enda multivitamin. Lite dyrare portionspris än övriga multivitaminer, men man får verkligen vad man betalar för här.
elit nutrition multi well
Rank 5

Elit Nutrition Multi Well

betyg
(3/5)
Pris/tablett
1,87 kr
Det här är bokstavligen talat det ultimata kosttillskottet. Det innehåller nämligen samtliga 13 vitaminer och 8 mineraler vid varje tablett vilket gör det oerhört nyttigt.
sport vitamin tillskott
Rank 6

Vita-Min Multiple Sport

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
2,65 kr
Ett kosttillskott från Olimp, speciellt skapad för dig som tränar mycket. Unikt i den bemärkelsen att ena kapseln består av vitaminer, andra av mineraler.
vitamin mix för män
Rank 7

Core Vitamins Man

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,40 kr
Vitamin- och mineraltillskott i kapselform. Innehåller zink, koppar och selen. Speciellt skapat för aktiva män. Bidrar till en starkare och friskare vardag. Enda produkten saknar är järn, annars innehåller den det mesta som är viktigt för en man att få i sig på daglig basis.
Mutan series multivitamin
Rank 8

Mutant Core Series Multi

betyg
(2/5)
Pris/tablett
3,31 kr
Ett högdoserat multivitamintillskott från Mutant. 2 tabletter per dag bör intas med måltid.
bild på vad vi anser vara bästa vitaminerna för träning

Varför ska man ta multivitaminer om man tränar?

Varför inte? Det gäller att maximera sin träning fullkomligen i vårt tycke.

Om du ändå tar dig tiden att träna hårt är det lika bra att du börjar se resultat av det. Även om du redan ser resultat finns det kanske ett ännu bättre sätt för dig och dina muskler att återhämta sig på?

Vilka typer av multivitaminer i form av kosttillskott är bäst att köpa för någon som tränar?

Vilken tid på dagen bör multivitaminer för träning intas?

Vi föreslår att alla typer av vitaminer tas långt innan träningspassets början, förslagsvis redan under morgonen till din frukost. Detta då många vitaminer innehåller ämnen som agerar uppiggande varför du kan nyttja effekterna av dessa under dagens gång.

Fungerar multivitaminer bra för någon som tränar?

Självklart!

Det beror förstås även på hur mycket du tränar, vad för typ av träning du utför, kvalitén på vitamintillskotten du köper och hur duktig du är att på att följa produktens rekommenderade intag under en längre period.

Vilket är det enskilt bästa multivitaminet för någon som tränar just nu enligt teamet bakom Tillskottsbibeln.se?

Vinnaren i vårt test!

Just nu anser vi produkten Vitamins & Minerals Daily från Star Nutrition vara den bästa produkten ur flera perspektiv, främst för att den passar de flesta som tränar väldigt bra.

Vanliga frågor – Multivitaminerna för träning

Kan jag ta vitaminer när som helst?

Ja det kan du, men det rekommenderas oftast att de tas långt innan träning.

Varför ska jag ta en multivitamin?

Anledningen att man tar en multivitamin är att du säkrar upp behovet av alla vitaminer samt också de flesta viktiga mineraler som de också brukar innehålla.

Kan man ta multivitamin varje dag?

Ja, de flesta är doserade så att man ska ta varje dag. De flest vitaminer som man får överskott på försvinner ut via urinet så du behöver fylla på ofta.

Sammanfattning

Vi anser multivitaminer vara något som verkligen kan ta din träning till nästa nivå, nästan oavsett vad du gör. Multivitaminer är verkligen underskattade när det kommer till alla former av träning i vårt tycke.

Vi hoppas vår jämförelse av och vår benämning av vad vi anser vara de bästa multivitaminerna för träning hjälper dig i din resa. Lycka till!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa multivitaminerna för träning som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Multivitaminerna för träning – Testvinnare

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa multivitamin-produkter är Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :