BĂ€sta NAC (n-acetylcystein) som tillskott 2022

Med ett regelbundet intag av NAC (N-Acetylcystein) kosttillskott kan du uppnÄ mÄnga bra effekter pÄ hÄr, hud och naglar samt vid trÀning och detox. Denna viktiga aminosyra stÀrker och renar kroppen pÄ ett antal sÀtt.

Vi har sammanstÀllt en lista med de kosttillskott som Àr bÀst i test. Dessutom hjÀlper vi dig att vÀlja den bÀsta produkten i vÄr köpguide bÀsta NAC. Nu sÀtter vi igÄng.

Topplista bÀsta NAC kosttillskott (N Acetylcystein)

Topplistan

cystein-nac-1
Rank 1 BĂ€st i Test

NAC N-acetylcystein

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
Typ
kapsel
Veganskt tillskott som hjÀlper hÄr, hud, matsmÀltning och muskelbygge. En del sÀger att den ocksÄ hjÀlper mot bakfylla. Flera positiva omdömen om bla energi, naglar och bÀttre maghÀlsa.
nac-hollistic-kosttillskott
Rank 2

Holistic NAC

betyg
(4/5)
Pris
328 kr
Kapslar
90
Ett NAC kosttillskott frÄn Hollistic som levereras i veganvÀnliga kapslar. Liksom övriga NAC produkter sÄ stödjer dessa kroppens glutationnivÄer samt syntesen av keratin, proteinet i bindvÀv, hud, hÄr och naglar. En kapsel per dag rekommenderas.
BioCare-n-acetyl-Cysteine-1
Rank 3

BioCare N-Acetyl Cysteine

betyg
(5/5)
Pris
409 kr
Kapslar
90
Med det hÀr tillskottet fÄr du hjÀlp med att bygga upp skadat hÄr och hud och en bÀttre fungerande matsmÀltning. Varje kapsel innehÄller 500 mg NAC av hög kvalitet!
Thorne-NAC
Rank 4

Thorne NAC

betyg
(5/5)
Pris
288 kr
Kapslar
90
NAC-kapslarna frÄn Thorne innehÄller 500 mg NAC. UnderlÀttar avgiftning av levern, stÀrker immunförsvaret och Àr slemlösande. Kapslarna Àr dessutom veganska.
Battre-halsa-n-Acetyl-Cystein
Rank 5

BĂ€ttre HĂ€lsa N-Acetyl Cystein

betyg
(4/5)
Pris
295 kr
Kapslar
90
Ge naglar, hud och hÄr en boost med BÀttre HÀlsas NAC-tillskott! Halten av NAC i varje kapsel Àr 500 mg, och ger dig alla fördelar med denna svavelaminosyra. Det hÀr tillskottet Àr veganskt.
N-acetylcystein
Rank 6

Lamberts N-acetylcystein

betyg
(4/5)
Pris
289 kr
Kapslar
60
Ett högdoserat tillskott med N-acetylcystein som kan bidra till att minska slembildning i luftrören. Det kan Àven ha en positiv effekt pÄ levern vid mycket hÄrd trÀning. Det Àr ocksÄ en mycket effektiv antioxidant!
N-Acetyl-L-Cystein
Rank 7

Bulk NAC

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
g
100
Bulks NAC kommer i pulverform, vilket gör att det blir lÀtt att blanda den i valfri proteindryck! AnvÀndare tycker att det Àr en bra produkt som gör det den ska, men att smaken Àr ganska sur.
Elit-nutrition-liver-pro
Rank 8

Elit Nutrition Liver Pro

betyg
(3/5)
Pris
199 kr
Tabletter
90
Det hÀr Àr ett kosttillskott som Àr utvecklat för att stödja leverns hÀlsa. Varje dos innehÄller 95 mg N-acetylcystein och Àven andra ingredienser Àr till exempel grönt te, gurkmeja och l-teanin.
bÀsta nac

Vad Àr NAC?

NAC Ă€r en förkortning för N-Acetylcystein. Det Ă€r en svavelbĂ€rande aminosyra som Ă€r vĂ€sentlig för att kroppen ska fungera normalt. Ämnet Ă€r en form av aminosyran cystein som förekommer naturligt i kroppen. Detta Ă€mne hjĂ€lper din kropp genom att stödja glutationnivĂ„erna och ger kraftfulla antioxidativa egenskaper.

Ämnet Ă€r en semi-essentiell aminosyra och förekommer naturligt i kroppen. Du kan Ă€ven inta aminosyran genom mat. Ämnet finns bland annat i protein, Ă€gg och grönsaker.

Studier visar att du kan dra fördel av att inta tillskottet vid hÄrd trÀning, detox och för att stÀrka hÄr och hud.

6 fördelar med att inta N-Acetylcystein

Det finns en rad fördelar med att regelbundet inta NAC. Produkterna i vÄrt test höll alla hög kvalitet och anvÀndare upplever att de fort fÄr fina resultat och bra effekt av Àmnet. Den bÀsta NAC kommer bland annat att:

 • FörbĂ€ttra keratinsyntesen
 • Stödja glutationnivĂ„erna
 • Verka fördelaktigt för hĂ„r, hud och naglar
 • Avgifta din lever
 • Stödja immunförsvaret
 • Bygga upp och reparera muskler

Med ett regelbundet intag av detta kosttillskott sÄ hjÀlper du huden att bibehÄlla sin fina kvalitet och lyster. Tillskottet stÀrker Àven hÄr och naglar dÄ det hjÀlper till att förbÀttra keratinsyntesen i kroppen.

En annan fördel med aminosyran Àr att den har leveravgiftande egenskaper och en antioxidativ effekt. PÄ sÄ sÀtt kan du stÀrka din hÀlsa och rena kroppen inifrÄn och ut genom att detoxa den. Samtidigt som kroppen avgiftas sÄ stÀrks Àven immunförsvaret. Du kan Àven mÀrka av en tydlig slemlösande effekt.

DÀrför ska du inta NAC som kosttillskott vid trÀning

N-Acetylcystein Àr ett mycket bra kosttillskott att inta vid trÀning, speciellt om du har en hög nivÄ av fysisk aktivitet. Vid hög trÀning har kroppen nÀmligen ett ökat behov av aminosyror.

Aminosyran hjÀlper dig till att bygga upp och reparera muskler, vilket ger dig en stor fördel nÀr du trÀnar. Aminosyran Àr nÀmligen naturligt förekommande i protein och muskler. Du kan alltsÄ dra stor fördel av att inta detta Àmne nÀr du bygger muskler. Vi pÄ Tillskottsbibeln rekommenderar dock ett intag av tillskottet vid alla sorters trÀning.

anvÀnd nac vid trÀning

Hur stor dos ska jag inta av NAC?

Med rÀtt dosering av ett högkvalitativt tillskott kommer du snabbt att fÄ en bra effekt. Vi pÄ Tillskottsbibeln rekommenderar att du intar 600-1800 mg per dag. Om du vÀljer att inta en hög dos sÄ bör du dela upp intaget under dagen för optimalt upptag.

Det bÀsta Àr att vÀlja ett NAC kosttillskott med lÄg dosering sÄ att du kan öka dosen och enkelt mÀta upp hur mycket du tar. Det Àr fÄ som har brist pÄ Àmnet i kroppen, men ett extra tillskott ger bra effekt.

Vilken beredningsform Àr bÀst? (Kapslar, tabletter, pulver, flytande)

Om du Àr intresserad av att testa N Acetyl cystein som kosttillskott sÄ mÄste du bestÀmma om du vill inta tillskottet i form av tabletter, kapslar eller pulver. VÄr genomgÄng visar att det finns flera olika beredningsformer att vÀlja mellan som alla har sina fördelar.

Pulver Àr ett riktigt bra val för dig som vill kunna mÀta upp en exakt dos. Med ett pulver kan du inta tillskottet i smoothies, shakes eller upplöst i vatten.

Kapslar och tabletter Àr enklare att ta med sig pÄ resor och gör att du enklare kan ta tillskottet. HÀr fÄr du dock nöja dig med den förutbestÀmda doseringen.

FĂ„ biverkningar av NAC -tillskott

Studier visar att N-Acetylcystein generellt har mycket fĂ„ biverkningar om du hĂ„ller dig inom det rekommenderade intaget. Du bör dock inte inta Ă€mnet om du har astma och Ă€r extra kĂ€nslig eftersom du kan drabbas av ett försĂ€mrat tillstĂ„nd. Ämnet bör inte heller intas om du Ă€r kĂ€nslig mot sulfiter.

Ett för högt intag kan leda till illamÄende, diarré och förstoppning.

handla nac pÄ nÀtet
BestÀll NAC online snabb leverans

Acetylcystein

N-acetylcystein (slarvigt kallad Àven för acetylcystein, utan N) anvÀnds Àven som slemlösande lÀkemedel vid bronkit och cystisk fibros. Det kan Àven anvÀndas vid avgiftning vid förgiftning av levern som kan uppstÄ vid exempelvis för mycket paracetamol.

KĂ€lla :https://sv.wikipedia.org/wiki/Acetylcystein

Vanliga frÄgor om NAC som kosttillskott

Hur Àr det med NAC tillskott och Covid 19?

Det finns nÄgra studier som antyder att NAC i kombination med andra insatser skulle kunna lindra symptomen. Det krÀvs dock mer forskning för att kunna sÀga detta med sÀkerhet.

Kan N-acetylcystein hjÀlpa dig att bli gravid?

Det beror givetvis pÄ vilken anledning Àr att du inte blir gravid, det finns dock studier som visar pÄ att tillskott av NAC kan öka kvinnans fertilitet nÄgot.

Kan NAC avgifta levern?

Ja det kan det, dina leverproblem kan minska.

BĂ€st i test av NAC tillskott

Testpanelen har noggrant granskat, testat och valt ut populÀra produkter för att utse vilket tillskott som Àr bÀst i test. BÀsta NAC kosttillskott utsÄgs sedan genom att dela ut betyg och sammanstÀlla sÄvÀl betyg som anvÀndares recensioner.

Vi har inte tagit hÀnsyn till pris eller mÀrke i vÄrt test, utan vi har endast undersökt kvalitet och effekt.

HÀr hittar du vÄr topplista med bÀsta NAC

Avslutande ord

N-Acetylcystein hjÀlper dig att stÀrka dina muskler, detoxa levern och mycket mer. Aminosyran finns naturligt i kroppen, men genom att inta ett kosttillskott kan du fÄ extra bra effekt. Tillskottet har fÄ biverkningar, men effekten Àr desto kraftfullare.

Inta regelbundet en hög dos NAC i den beredningsform som du föredrar. Det bÀsta Àr att dela upp tillskottet i mindre doser under dagen.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de NAC -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta NAC – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : NAC N-acetylcystein
 2. BÀsta för levern : Elit Nutrition Liver Pro
 3. Billigast : Elit Nutrition Liver Pro
 4. BĂ€sta veganska : BĂ€ttre HĂ€lsa N-Acetyl Cystein
 5. BĂ€sta pulvret : Bulk NAC
 6. PopulÀrast i sökningar : NAC N-acetylcystein

Stort lycka till med din trÀning i allmÀnhet och livet i synnerhet!

KĂ€llor: https://www.healthline.com/nutrition/nac-benefits

https://www.verywellhealth.com/the-benefits-of-n-acetylcysteine-89416

 Kosttillskott bör ej anvĂ€ndas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.