Bästa NAC (n-acetylcystein) som tillskott Jan 2023

Med ett regelbundet intag av NAC (N-Acetylcystein) kosttillskott kan du uppnå många bra effekter på hår, hud och naglar samt vid träning och detox. Denna viktiga aminosyra stärker och renar kroppen på ett antal sätt.

NAC kan ha en stor avgiftningsförmåga och skydda lever, vilket är riktigt bra. Men finns det också stora och kontroversiella problem med ökad cancerrisk och andra problem som gör det riktigt dåligt? Detta ska vi försöka svara på genom de senaste forskningsrönen som vi har analyserat och dragit egna slutsatser från.

Vi har sammanställt en lista med de kosttillskott som är bäst i test. Dessutom hjälper vi dig att välja den bästa produkten i vår köpguide bästa NAC. Nu sätter vi igång.

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa NAC kosttillskott (N Acetylcystein)

Topplistan

cystein-nac-1
Rank 1 Bäst i Test

NAC N-acetylcystein

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
Typ
kapsel
Veganskt tillskott som hjälper hår, hud, matsmältning och muskelbygge. En del säger att den också hjälper mot bakfylla. Flera positiva omdömen om bla energi, naglar och bättre maghälsa.
nac-hollistic-kosttillskott
Rank 2

Holistic NAC

betyg
(4/5)
Pris
328 kr
Kapslar
90
Ett NAC kosttillskott från Hollistic som levereras i veganvänliga kapslar. Liksom övriga NAC produkter så stödjer dessa kroppens glutationnivåer samt syntesen av keratin, proteinet i bindväv, hud, hår och naglar. En kapsel per dag rekommenderas.
BioCare-n-acetyl-Cysteine-1
Rank 3

BioCare N-Acetyl Cysteine

betyg
(5/5)
Pris
409 kr
Kapslar
90
Med det här tillskottet får du hjälp med att bygga upp skadat hår och hud och en bättre fungerande matsmältning. Varje kapsel innehåller 500 mg NAC av hög kvalitet!
Thorne-NAC
Rank 4

Thorne NAC

betyg
(5/5)
Pris
288 kr
Kapslar
90
NAC-kapslarna från Thorne innehåller 500 mg NAC. Underlättar avgiftning av levern, stärker immunförsvaret och är slemlösande. Kapslarna är dessutom veganska.
Battre-halsa-n-Acetyl-Cystein
Rank 5

Bättre Hälsa N-Acetyl Cystein

betyg
(4/5)
Pris
295 kr
Kapslar
90
Ge naglar, hud och hår en boost med Bättre Hälsas NAC-tillskott! Halten av NAC i varje kapsel är 500 mg, och ger dig alla fördelar med denna svavelaminosyra. Det här tillskottet är veganskt.
N-acetylcystein
Rank 6

Lamberts N-acetylcystein

betyg
(4/5)
Pris
289 kr
Kapslar
60
Ett högdoserat tillskott med N-acetylcystein som kan bidra till att minska slembildning i luftrören. Det kan även ha en positiv effekt på levern vid mycket hård träning. Det är också en mycket effektiv antioxidant!
N-Acetyl-L-Cystein
Rank 7

Bulk NAC

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
g
100
Bulks NAC kommer i pulverform, vilket gör att det blir lätt att blanda den i valfri proteindryck! Användare tycker att det är en bra produkt som gör det den ska, men att smaken är ganska sur.
Elit-nutrition-liver-pro
Rank 8

Elit Nutrition Liver Pro

betyg
(3/5)
Pris
199 kr
Tabletter
90
Det här är ett kosttillskott som är utvecklat för att stödja leverns hälsa. Varje dos innehåller 95 mg N-acetylcystein och även andra ingredienser är till exempel grönt te, gurkmeja och l-teanin.
bästa nac

Vad är NAC?

NAC är en förkortning för N-Acetylcystein. Det är en svavelbärande aminosyra som är väsentlig för att kroppen ska fungera normalt. Ämnet är en form av aminosyran cystein som förekommer naturligt i kroppen. Detta ämne hjälper din kropp genom att stödja glutationnivåerna och ger kraftfulla antioxidativa egenskaper.

Ämnet är en semi-essentiell aminosyra och förekommer naturligt i kroppen. Du kan även inta aminosyran genom mat. Ämnet finns bland annat i protein, ägg och grönsaker.

Studier visar att du kan dra fördel av att inta tillskottet vid hård träning, detox och för att stärka hår och hud.

6 fördelar med att inta N-Acetylcystein

Det finns en rad fördelar med att regelbundet inta NAC. Produkterna i vårt test höll alla hög kvalitet och användare upplever att de fort får fina resultat och bra effekt av ämnet. Den bästa NAC kommer bland annat att:

 • Förbättra keratinsyntesen
 • Stödja glutationnivåerna
 • Verka fördelaktigt för hår, hud och naglar
 • Avgifta din lever
 • Stödja immunförsvaret
 • Bygga upp och reparera muskler

Med ett regelbundet intag av detta kosttillskott så hjälper du huden att bibehålla sin fina kvalitet och lyster. Tillskottet stärker även hår och naglar då det hjälper till att förbättra keratinsyntesen i kroppen.

En annan fördel med aminosyran är att den har leveravgiftande egenskaper och en antioxidativ effekt. På så sätt kan du stärka din hälsa och rena kroppen inifrån och ut genom att detoxa den. Samtidigt som kroppen avgiftas så stärks även immunförsvaret. Du kan även märka av en tydlig slemlösande effekt.

Därför ska du inta NAC som kosttillskott vid träning

N-Acetylcystein är ett mycket bra kosttillskott att inta vid träning, speciellt om du har en hög nivå av fysisk aktivitet. Vid hög träning har kroppen nämligen ett ökat behov av aminosyror.

Aminosyran hjälper dig till att bygga upp och reparera muskler, vilket ger dig en stor fördel när du tränar. Aminosyran är nämligen naturligt förekommande i protein och muskler. Du kan alltså dra stor fördel av att inta detta ämne när du bygger muskler. Vi på Tillskottsbibeln rekommenderar dock ett intag av tillskottet vid alla sorters träning.

använd nac vid träning

Hur stor dos ska jag inta av NAC?

Med rätt dosering av ett högkvalitativt tillskott kommer du snabbt att få en bra effekt. Vi på Tillskottsbibeln rekommenderar att du intar 600-1800 mg per dag. Om du väljer att inta en hög dos så bör du dela upp intaget under dagen för optimalt upptag.

Det bästa är att välja ett NAC kosttillskott med låg dosering så att du kan öka dosen och enkelt mäta upp hur mycket du tar. Det är få som har brist på ämnet i kroppen, men ett extra tillskott ger bra effekt.

Vilken beredningsform är bäst? (Kapslar, tabletter, pulver, flytande)

Om du är intresserad av att testa N Acetyl cystein som kosttillskott så måste du bestämma om du vill inta tillskottet i form av tabletter, kapslar eller pulver. Vår genomgång visar att det finns flera olika beredningsformer att välja mellan som alla har sina fördelar.

Pulver är ett riktigt bra val för dig som vill kunna mäta upp en exakt dos. Med ett pulver kan du inta tillskottet i smoothies, shakes eller upplöst i vatten.

Kapslar och tabletter är enklare att ta med sig på resor och gör att du enklare kan ta tillskottet. Här får du dock nöja dig med den förutbestämda doseringen.

Få biverkningar av NAC -tillskott

Studier visar att N-Acetylcystein generellt har mycket få biverkningar om du håller dig inom det rekommenderade intaget. Du bör dock inte inta ämnet om du har astma och är extra känslig eftersom du kan drabbas av ett försämrat tillstånd. Ämnet bör inte heller intas om du är känslig mot sulfiter.

Ett för högt intag kan leda till illamående, diarré och förstoppning.

handla nac på nätet
Beställ NAC online snabb leverans

Acetylcystein

N-acetylcystein (slarvigt kallad även för acetylcystein, utan N) används även som slemlösande läkemedel vid bronkit och cystisk fibros. Det kan även användas vid avgiftning vid förgiftning av levern som kan uppstå vid exempelvis för mycket paracetamol.

Källa :https://sv.wikipedia.org/wiki/Acetylcystein

Vanliga frågor om NAC som kosttillskott

Hur är det med NAC tillskott och Covid 19?

Det finns några studier som antyder att NAC i kombination med andra insatser skulle kunna lindra symptomen. Det krävs dock mer forskning för att kunna säga detta med säkerhet.

Kan N-acetylcystein hjälpa dig att bli gravid?

Det beror givetvis på vilken anledning är att du inte blir gravid, det finns dock studier som visar på att tillskott av NAC kan öka kvinnans fertilitet något.

Kan NAC avgifta levern?

Ja, forskning och flera studier visar på att dina leverproblem kan minska med NAC

Vad är n acetylcystein?

Ämnet är en form av aminosyran cystein som förekommer naturligt i kroppen. Detta ämne hjälper din kropp genom att stödja glutationnivåerna och ger kraftfulla antioxidativa egenskaper.

Bäst i test av NAC tillskott

Testpanelen har noggrant granskat, testat och valt ut populära produkter för att utse vilket tillskott som är bäst i test. Bästa NAC kosttillskott utsågs sedan genom att dela ut betyg och sammanställa såväl betyg som användares recensioner.

Vi har inte tagit hänsyn till pris eller märke i vårt test, utan vi har endast undersökt kvalitet och effekt.

Här hittar du vår topplista med bästa NAC

Avslutande ord

N-Acetylcystein hjälper dig att stärka dina muskler, detoxa levern och mycket mer. Aminosyran finns naturligt i kroppen, men genom att inta ett kosttillskott kan du få extra bra effekt. Tillskottet har få biverkningar, men effekten är desto kraftfullare.

Inta regelbundet en hög dos NAC i den beredningsform som du föredrar. Det bästa är att dela upp tillskottet i mindre doser under dagen.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de NAC -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa NAC – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : NAC N-acetylcystein
 2. Bästa för levern : Elit Nutrition Liver Pro
 3. Billigast : Elit Nutrition Liver Pro
 4. Bästa veganska : Bättre Hälsa N-Acetyl Cystein
 5. Bästa pulvret : Bulk NAC
 6. Populärast i sökningar : NAC N-acetylcystein

Stort lycka till med din träning i allmänhet och livet i synnerhet!

Källor: https://www.healthline.com/nutrition/nac-benefits

https://www.verywellhealth.com/the-benefits-of-n-acetylcysteine-89416

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :