Bästa Proteinpulvret Jan 2023

Få ut det mesta av din träning med det bästa proteinpulvret för dig.

Guide och topplistor inom en mängd kategorier. Se topplistan i vårt test bästa proteinpulver nedan eller hoppa direkt till separata topplistor i kategorierna – laktosfri, soja, ägg, äldre, tjej, vegan, pannkaksmix eller för viktminskning här.

Artikeln innehåller annonser

Topplistan

Core Whey Protein
Rank 1 Bäst i Test Bästa vassle proteinet

Core Whey Protein, 1kg

betyg
(5/5)
Pris
159 kr
Proteinhalt
75-80%
Pris/KG
159 kr
Extremt prisvärt men samtidigt kvalitativ protein varför det fått bemärkelsen "bästa proteinpulvret" hos oss. Bra för muskeluppbyggnad och återhämtning. Kommer i otroliga smaker! En produkt vi inte bara rekommenderar för människor som är aktiva och tränar mycket, utan passar även bra för äldre sett till priset och proteinhalten i vårt tycke.
Star Nutrition Whey 80
Rank 2 Populär OTROLIGT pris!

Whey-80, 1 kg

betyg
(4,8/5)
Pris
159 kr
Proteinhalt
76%
Pris/KG
159 kr
Det enskilt mest prisvärda vassleproteinet på marknaden just nu. Det här var proteinpulvret jag köpte för första gången. 159:- för 1 kilo som räcker dig väldigt länge är ett fantastiskt pris! Ett proteinpulver som passar för unga som gamla, men som vi utnämner som det bästa proteinpulvret för äldre på grund av dess milda karaktär. Det här är ett effektivt proteinpulver, men det innehåller inte extrema doser av något utan är milt nog att användas av nästan alla.
whey-protein-aware-100
Rank 3

Aware 100% Whey

betyg
(5/5)
Pris
229 kr
Mängd protein
22 g /portion
Awares Whey är av hög kvalite med råvaror från svenska gårdar och finns i fantastiska smaker. Vi har precis testat denna ordentligt och det har blivit en ny favorit hos oss och även hos många andra. Har du inte provat? Gör det!
vegan-protein-by-aware-1
Rank 4 Ris och ärtprotein

Vegan Protein By Aware

betyg
(5/5)
Pris
289 kr
Proteinhalt
74%
Pris/KG
277 kr
När du tränar hårt eller bara behöver ett tillskott av protein samtidigt som du håller dig till vegetarisk/vegansk kost så är detta produkten för dig. Ärtprotein från gula ärtor har efter beredning en proteinhalt på runt 50%, medan risproteinet ligger på 80%. De blandas för att få en bra balans av bla aminosyrorna. Även fri från laktos, gluten och soja. Omtyckt av användare med fina betyg. Flera smaker där chokladboll är en favorit.
Lean Whey protein för större rumpa
Rank 5

Lean Whey Protein

betyg
(5/5)
Pris
229 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
229 kr
Det kanske mest kända proteinpulvret för tjejer — från Star Nutrition Hers som lanserades år 2014 med målet att erbjuda högkvalitativa produkter till tränande kvinnor på alla nivåer. Nästan alla tjejer som prövar på det här proteinpulvret älskar dess smak och faktumet att påsen är rosa. Ett säkert kort med andra ord.
hemp protien organic superfood
Rank 6

healthwell Hampaprotein EKO

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
50%
Pris/KG
298 kr
Ekologiskt odlad hampaprotein från svenska healthwell. Ett klockrent tillskott till diverse nyttiga drinkar och smoothies, eller varför inte gröt? Den är helt naturlig, ekologisk och dessutom vegansk vilket gör att många människor återkommer till just den här produkten och varför vi vågar ge den benämningen bästa hampaproteinet på marknaden. Sett till hur skonsamt, milt och billigt det här proteinpulvret är anser vi det vara relevant att rekommendera även för den äldre befolkningen.
plant-based-protein
Rank 7 Ärtprotein Vegan Laktosfritt

100% Plant Protein, 1 kg

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
369 kr
Ett risprotein som inte bara har en hög halt av protein men dessutom håller dig mätt en längre stund. Ett 100% vegetabiliskt protein från Scitec Nutrition. Fritt från Ägg, Gelatin, Gluten, Laktos, Mjölk, Mjölkprotein
kvinna protein
Rank 8

Womens Best Fit Whey Protein

betyg
(4/5)
Pris
349 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
349 kr
Ett proteinpulver speciellt framtaget för tjejer med smak av choklad. Smakar lika bra i kallt vatten som ljummen mjölk. Pröva att blanda in i gröt för bästa möjliga effekt.
night casein pulver
Rank 9

Womens Best Casein Night Protein

betyg
(4/5)
Pris
399 kr
Proteinhalt
86%
Pris/KG
Ett långsamt proteinpulver speciellt framtaget för tjejer. Detta är det tänkt att du tar precis innan du lägger dig för att maximera mängden protein till dina muskler under sömn. Detta är viktigt då majoriteten av kroppens återhämtning nämligen sker under sömn.
Core Soy Protein
Rank 10 Bästa laktosfria proteinet Sojaprotein

Core Soy Protein, 500g

betyg
(4,6/5)
Pris
99 kr
Proteinhalt
88%
Pris/KG
198 kr
Ett sojaprotein med hög proteinhalt som är helt laktosfritt. 100% vegetabiliskt. Det här är enligt oss det bästa laktosfria proteinpulvret.
bästa proteinpulvret

Varför ska man ta proteinpulver?

Proteinpulver är något man tar i syfte att ge sina muskler ett extra tillskott av protein. Det är därför detta är ett vanligt tillskott bland människor som tränar, just för att deras muskler ställer högre krav på mängden protein som behövs för att återhämta sig och även bidra till muskeltillväxt.

Jag som skriver det här inlägget heter Nabil och har tränat på gym i ett antal år och dricker fortfarande en shake med proteinpulver på en daglig basis.

Varför?

För jag vill vara helt säker på att jag får i mig den mängd protein min kropp behöver för att växa ordentligt.

Om du tröttnat på proteinpulver blandat med mjölk eller vatten kan du alltid ta en titt på vårt test av ett gäng fantastiska proteinpannkaksmixer.

Vad innehåller proteinpulver?

Protein innehåller, som namnet kanske antyder, främst protein. De flesta produkterna på dagens marknad innehåller dessutom nästan enbart protein vilket är något som efterfrågas av konsumenter i allt större utsträckning.

Det hela beror ju dock förstås på vilket typ av protein man väljer. Här på Tillskottsbibeln har vi utfört tester och jämfört allt från ägg- och ärtproteinpulver till sojaproteinpulver.

Det här innebär med andra ord att proteinet du köper kan vara gjort på allt från vassle (whey) till protein enbart gjorda på vegetabiliska produkter.

Något som även kan skilja vissa proteinpulver från andra är nämligen huruvida produkten består av enskilt protein eller isolat. Det gör dock ingen skillnad i hur du väljer att få i dig ditt protein — alltid en shake some gäller.

Som tur för dig så har inte bara alla tillverkare av proteinpulver men även webbutikerna som agerar återförsäljare en plikt att lista exakt vad deras pulver innehåller i en innehållsförteckning på paketet.

Vad som också kan vara intressant att kika på är antalet kcal varje gram protein innehåller i förhållande till några andra produkter:

proteinpulver kcal per 1g protein
Endast jämförelse av mängden kalorier per 1 gram protein

Vad är skillnaden mellan vassle och kasein?

Vassle och kasein är namnen på de 2 enskilt vanligaste proteinerna att skapa proteinpulver på. Båda kommer från kossan. Vassle tas upp av dina muskler snabbt, kasein långsamt. Det är allt du behöver veta, kort och gott.

Det här innebär att proteinpulver gjort på vassle är perfekta att ta direkt efter ett styrketräningspass, och proteinpulver gjorda på kasein precis innan du lägger dig för att maximera proteinsyntesen under timmarna du sover.

Vi rekommenderar att man primärt använder sig av ett proteinpulver baserat på vassle i syfte att maximera proteinsyntesen direkt i samband med ett träningspass. Förutsatt att man äter ett stort mål på kvällen är ett protein baserat på kasein inte nödvändigt.

Star Nutrition erbjuder ett kit hos Gymgrossisten där du får 1 kg whey protein, och 1 kg whey kasein för endast 199 kr.

När ska man använda proteinpulver?

Proteinpulver är något som bör tas in direkt i samband med att man tränat klart på gymmet. Detta då dagens moderna proteinpulver (primärt baserade på mjölkprotein) består av både proteiner och kolhydrater som snabbt kan tas upp av kroppen.

Vilket proteinpulver är bäst i test?

Just nu anser vi Core Whey Protein vara det bästa proteinpulvret på marknaden. Detta baserat på innehållet i kombination med priset. Ett perfekt protein, vare sig du är ny eller nygammal på gymmet.

proteinpulver whey 80 vassle

Vilka typer av proteinpulver har ni recenserat?

Hur stor är effekten när du använder proteinpulver?

Om du inte har en bra kost i övrigt så kommer du märka stor skillnad när du börjar dricka en shake med ett proteinpulver efter ett tungt styrkepass.

Äter du redan väldigt bra i övrigt men väljer att köpa proteinpulver ändå gör du egentligen bara dig själv en björntjänst, men man kan även se det som att du säkerställer optimal muskelhypertrofi på lång sikt genom att alltid se till att dina proteinnivåer är höga i kroppen.

Hur ska man blanda proteinpulver?

Proteinpulver blandas enklast med 3 dl vatten i en shake, kort och gott.

Har du i för lite vatten blir shaken för klumpig, har du i för mycket vatten blir den alldeles för utspädd (även fast du fortfarande får i dig proteininnehållet).

Ett annat tips kan vara att nyttja ditt proteinpulver för annat än att bara dricka det.

Det går faktiskt att laga fantastiska pannkakor till frukost med ditt proteinpulver som en vital del av receptet exempelvis.

Kan proteinpulver rekommenderas till alla som tränar?

Ja, absolut!

Proteinpulver är en av få kosttillskott jag rekommenderar till alla som tränar. Alla som tränar har ett större behov av protein i sitt liv, varför proteinpulver allt som oftast passar perfekt.

Om du får gasbesvär efter att du börjar använda proteinpulver kan laktosfria proteinpulver vara ett bra alternativ.

Vart kan man köpa proteinpulver i Sverige?

Något som är speciellt med proteinpulver, kontra många andra kosttillskott för träning, är att man kan hitta det på ställen man minst anar ska ha det!

Ibland går det faktiskt att hitta vanliga livsmedelsbutiker i stil med LIDL och ICA sälja proteinpulver i stora påsar.

Du kan enkelt hitta proteinpulver i vanliga hälso- och träningsbutiker likt Life men det är enklast (och oftast billigast!) att lägga en beställning hos en webbutik istället.

Vi rekommenderar Gymgrossisten för ditt eventuella köp av proteinpulver. Detta då de helt enkelt erbjuder oslagbara priser just nu i jämförelse med resten av marknaden enligt oss.

Fördelar med proteinpulver

  • Ser till att du når ditt dagliga rekommenderade intag av protein
  • Enkelt att ta med sig vart du än är
  • Kan användas till mycket mer än bara blanda med vatten
  • Går att laga goda pannkakor med det och på så vis ”lura” kroppen

Nackdelar med proteinpulver

Det finns inga nackdelar med proteinpulver i vårt tycke, och då är vi verkligen så transparenta som möjligt på den här webbplatsen.

Övriga produkter i testet

Rank 11 Bästa kasein proteinet

Core Casein, 750g

betyg
(4,8/5)
Pris
189 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
252 kr
Prisvärt protein med långsamt upptag. Perfekt efter ett träningspass precis innan läggdags för att dina muskler ska få sig rätt mängd näringsämnen även när du sover.
GAAM Nutrition 100% Whey Premium Rabarberpaj
Rank 12 Många smaker

GAAM Nutrition 100% Whey Premium

betyg
(4,5/5)
Pris
159 kr
Proteinhalt
74%
Pris/KG
159 kr
Ett protein som vunnit många hjärtan bland människor som styrketränar. Detta med bla en väldigt unikt smak — nämligen av rabarberpaj. Rekommenderas för känslan av nostalgi. Anses av oss vara ett av de bästa proteinpulvren för tjejer med tanke på godissmaken.
hampaprotein
Rank 13

Holistic Active Hampaprotein

betyg
(4/5)
Pris
145 kr
Proteinhalt
48%
Pris/KG
362 kr
Ett kvalitativt hampaprotein från svenska Holistic. Kommer dessutom i en fantastisk påse som är bra för miljön. Helt ekologiskt och perfekt för bland annat smoothies eller varför inte till gröten på morgonen? Helt fritt från tillsatser i övrigt vilket ger produkten ett högre betyg och gör det rimligt för den äldre befolkningen att använda anser vi.
hemp protein superfruit
Rank 14

Superfruit Hampaprotein

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Proteinhalt
45%
Pris/KG
318 kr
Vegetabilisk källa till högvärdigt protein. Innehåller dessutom omega-fettsyror och fiber i hög grad. Många blir överraskade över hur bra hampaproteinet smakar, i synnerhet med tanke på hur riklig den är på aminosyror och diverse fetter. Grym att ha i en smoothie. Perfekt både före eller efter träningen.
Rank 15 Toppsäljare Vassleprotein

Whey-100, 1 kg

betyg
(4,5/5)
Pris
269 kr
Proteinhalt
85%
Pris/KG
269 kr
Ett välkänt proteinpulver gjort på kvalitativt mjölkprotein. Skopa ingår om du handlar hos Gymgrossisten. Lättblandat och skummar eller klumpar sig inte. Vi anser det här vara det bästa proteinpulvret för viktminskning. Bidrar inte bara till muskeluppbyggnad men även fettförbränning vilket är unikt för ett proteinpulver skapat av ett svenskt företag i vårt tycke. Kommer i många goda smaker och är väldigt populär att använda under en diet bland professionella muskelbyggare. Ett kosttillskott som inte bara hjälper dig bygga muskler, men även gå ner i vikt samtidigt med andra ord.
Micro Whey Active
Rank 16 Unik smak Lättblandat

Micro Whey Active, 1kg

betyg
(4,6/5)
Pris
219 kr
Proteinhalt
84%
Pris/KG
219 kr
Högkvalitativt vassleprotein som kommer i en cool burk som är väldigt macho. Finns i ny smak som endast säljs hos SvensktKosttillskott.se.
100% whey protein
Rank 17

Scitec Nutrition 100% Whey Protein Professional

betyg
(3/5)
Pris
259 kr
Proteinhalt
73%
Pris/KG
259 kr
Ett utmärkt vassleprotein som fungerar minst lika bra för både tjejer som killar, men som vi ändå väljer att inkludera i den här listan. Ett kvalitativt proteinpulver som kommer i flertalet olika smaker.
Rank 18

Ultimate Whey, 1kg

betyg
(4,3/5)
Pris
219 kr
Proteinhalt
77%
Pris/KG
219 kr
Ett fantastiskt vassleprotein som innehåller matspjälkningsenzymer. Superbt post workout-protein. Här får du verkligen valuta för både pengarna och din träning. Snabbt upptag.
hampaprotein rawpowder
Rank 19

Rawpowder Hampaprotein 50% EKO

betyg
(2/5)
Pris
175 kr
Proteinhalt
50%
Pris/KG
350 kr
Det mest kontroversiella kosttillskottet vi någonsin recenserat på Tillskottsbibeln. Hampaprotein från Rawpowder är ett malt frö av den välkända plantan ”Cannabis sativa”. Var lugn dock, produkten innehåller inte den aktiva substansen THC utan är endast menad att tas i syfte att ge dina muskler mer protein att jobba med. 100% ekologisk med andra ord.
ultimate hydro
Rank 20

Ultimate Hydro Whey

betyg
(3/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
74%
Pris/KG
221 kr
Ett hydrolyserat vassleprotein från Star Nutrition för dig som kräver det bästa. Kan även bidra till viktminskning indirekt. Proteinet utgörs av Optipep®, en varumärkesskyddad råvara som garanterar en genomgående hög kvalitet och konsekvent hydrolyseringsgrad. Du kan med andra ord vara 100% säker på att proteinet är grundligt förspjälkat och ger alla de effektmässiga fördelar ett hydrolyserat vassleprotein avser ge. Det vill säga: Ett snabbt upptag och en effektiv stimulering av muskeluppbyggnaden. Rekommenderas att man blandar med vatten och inte mjölk för bästa möjliga upplevelse.
100% Whey Gold Standard
Rank 21 Ett av dem populäraste proteinen i världen

100% Whey Gold Standard, 900g

betyg
(4,9/5)
Pris
299 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
330 kr
Ett klassiskt proteinpulver. Ett av världens mest sålda proteinpulver med anledning av det. Innehåller en exklusiv proteinblandning och kommer i en häftig burk som räcker länge.
iso soy
Rank 22

Pro Nutrition ISO Soy

betyg
(4,6/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
88%
Pris/KG
198 kr
Ett specialbehandlat sojaproteinpulver med hög proteinhalt som är helt fritt från fett och kolhydrater. För någon som inte är van vid sojaproteinpulver kan denna upplevas som något tjock och mjölig. En produkt som innehåller mycket protein och lite kalorier, helt enkelt.
non animal protein
Rank 23

Scitec Nutrition Soy Pro

betyg
(3/5)
Pris
169 kr
Pris/KG
185 kr
Ett sojaproteinpulver från Scitec Nutrition som är kända för att ha ett av världens proteiner just nu. Det här proteinpulvret fungerar perfekt för proteinpannkakor av olika slag.
ekologisk hampa protein
Rank 24

Wellaware Ekologiskt Hampaprotein

betyg
(2/5)
Pris
119 kr
Proteinhalt
50%
Pris/KG
238 kr
Ett ganska grundläggande hampaprotein som inte innehåller några extrema mängder av varken protein eller kalorier men är effektivt ändå. Rekommenderas för den äldre befolkningen.
Rank 25

SmartSupps Whey Protein, 1 kg

betyg
(4,5/5)
Pris
249 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
124,50 kr
Ett unikt proteintillskott med högt biologiskt värde. Lättblandad och innehåller alla essentionella och icke-essentiella aminosyror. Finns i många goda smaker. Underskattat proteinpulver.
Optimum Nutrition 100% Casein Gold Standard, 450 g, Creamy Vanilla
Rank 26 God smak

Optimum Nutrition 100% Casein Gold Standard, 450 g, Creamy Vanilla

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
75%
Pris/KG
384 kr
Ett långsamt protein, perfekt att ta innan du ska lägga dig. En kvalitativ produkt från Star Nutrition som vanligt.
Rank 27 Äggprotein Inget fett & inga kolhydrater

Self Omninutrition Egg White Premium, 1kg

betyg
(4,2/5)
Pris
399 kr
Proteinhalt
88%
Pris/KG
299 kr
Ett proteinpulver gjort på äggvita. Bidrar till ökad muskeltillväxt. Innehåller inget fett och inga kolhydrater.
Holistic Vassleprotein
Rank 28 Ultrafiltrerat vassleprotein

Holistic Vassleprotein, 750g

betyg
(4,4/5)
Pris
269 kr
Proteinhalt
75%
Pris/KG
358 kr
Proteinpulver gjort på mjölkprotein (vassle). Ett ultrafiltrerat vassleprotein-koncentrat med smak av vanilj.
Rank 29

100% Whey Protein Professional, 2,3 kg

betyg
(4,5/5)
Pris
499 kr
Proteinhalt
73%
Pris/KG
120 kr
Ett omtyckt proteinpulver av Scitec Nutritions. Används av väldigt många professionella atleter och träningsentusiaster i allmänhet. Beskrivs som för söt av vissa.
Rank 30 Äggprotein

Core Egg Protein, 400g

betyg
(3,6/5)
Pris
129 kr
Proteinhalt
75%
Pris/KG
310 kr
Äggprotein gjort på primärt äggvita med en väldigt hög proteinhalt. Naturligt laktosfritt till en följd av det. Inget tillsatt socker heller.
Rank 31

Whey-80, 750 g, w/ Bites & Pieces

betyg
(4,8/5)
Pris
159 kr
Proteinhalt
70-73%
Pris/KG
212 kr
Ett unikt protein från Star Nutrition. Med smakrika, tuggbara bitar av maräng, kakor och/eller frystorkade hallon. Dock med max 3g socker/portion. Tillgänglig i hela 3 olika smaker. Värt ett test enligt oss!
Rank 32 För dig som tänker på miljön! Hampaprotein

Hampaprotein EKO, 500g

betyg
(4,5/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
50%
Pris/KG
299 kr
Enda gröna proteinet på vår stora lista över alla bästa proteinpulver på marknaden. För dig som ställer stora krav på produkterna du stoppar i dig.
Rank 33 Gjort på nötkött Biffprotein

Pro Nutrition 100% Beef Protein, 2,2kg

betyg
(4,1/5)
Pris
499 kr
Proteinhalt
85%
Pris/KG
227 kr
Ett fantastiskt protein med proteinisolat från nötkött med hög proteinhalt, tillsatt BCAA och helt fri från socker. Rekommenderas varmt.
Rank 34 Perfekta biologiska värden (BV) på 100. Äggprotein

Bulk Powders Äggvitepulver

betyg
(4,5/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
Över 80%
Pris/KG
259 kr
Beskrivs många gånger som "den gyllene standarden" vad gäller äggproteinpulver. Innehåller över 80% protein. Väldigt lågt förekomst av fett och kolhydrater.
Rank 35

Lean Whey Protein, 900 g

betyg
(4,7/5)
Pris
229 kr
Proteinhalt
78-80%
Pris/KG
252 kr
Ett högkvalitativ proteinpulver från svenska Star Nutrition som är berikat med enzymer för bättre upptag. Lättblandat och finns i hela 4 olika smaker med lågt fett- och sockerinnehåll.
Rank 36 Ekologiskt ärtprotein

Holistic Ärtprotein, 500g

betyg
(4,1/5)
Pris
169 kr
Proteinhalt
83%
Pris/KG
338 kr
Ett ekologiskt äggprotein gjort på ärtor. En stor favorit bland människor som ställer krav på att få i sig organiska produkter! Hög proteinhalt och fullkomligt glutenfritt.
Rank 37 Ett mjölk- och äggfritt protein! Sojaprotein

Soy Protein Isolate, 1 kg

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
Upp till 84%
Pris/KG
199 kr
Ett vegetabiliskt proteinpulver baserat på näringsrika sojabönor. För dig som är ute efter ett proteinpulver som inte bara är laktosfritt, men även mjölk- och äggfritt så är det här rätt produkt för dig.
Rank 38 91% protein! Sojaprotein

Self Omninutrition Soy Protein, 1kg

betyg
(3,7/5)
Pris
179 kr
Proteinhalt
91%
Pris/KG
179 kr
Ett utmärkt alternativ till klassiskt, animaliskt protein. Perfekt för vegetarianer och människor som är laktosintolerante. Finns i många roliga smaker!
Helt Ärligt Äggpulver
Rank 39 25 % mer energi än i traditionellt proteinpulver! Äggprotein

Helt Ärligt Äggpulver, 750g

betyg
(3,7/5)
Pris
159 kr
Proteinhalt
Upp till 55%
Pris/KG
212 kr
Ett fantastiskt äggproteinpulver som är perfekt för dig som styrketränar hårt. Naturligt rikt på BCAA och kommer i flera goda smaker.
Rank 40 79 % proteininnehåll! Äggprotein

Helt Ärligt Äggvitepulver, 400g

betyg
(3,9/5)
Pris
129 kr
Proteinhalt
79%
Pris/KG
322 kr
Äggproteinpulver gjort på äggvita med en hög andel aminosyror — utan tillsatt socker.
Rank 41 Pulver som smakar gott! Äggprotein

Scitec Nutrition Egg PRO, 930 g, Chocolate

betyg
(4,1/5)
Pris
329 kr
Proteinhalt
73%
Pris/KG
329 kr
Även det här proteinet är gjort på äggvita. Använts av muskelbyggare med stor framgång.
Rank 42 Ger 4 liter konsumtionsfärdig äggvita! Äggprotein

Fairing Äggvita, 500 g

betyg
(4/5)
Pris
229 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
458 kr
Pastöriserad, torkad och pulvriserad äggvita gjord på över 100 hönsägg. Detta märks när man blandar pulvret med vatten då den flytande äggvitan hittar tillbaka.
Rank 43 Glutenfria

Goodlife Protein Pancakes, 750 g

betyg
(4,9/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
43%
Serveringar
15 st
Oerhört nyttiga proteinpannkakor med ett lågt sockerinnehåll. Även glutenfria. Finns i 2 bra smaker.
Rank 44 Ärtprotein

Pea Protein Isolate, 1 kg

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
72%
Pris/KG
199 kr
Ett 100% vegetabiliskt protein från Star Nutrition. Proteinpulvret bör användas av personer som är känsliga eller intoleranta mot mjölk och andra mjölkbaserade produkter. 40 serveringar per påse.
Rank 45 Ärtprotein

Ärtprotein EKO, 400 g

betyg
(3,9/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
372,50 kr
Ett prisvärt ärtprotein från företaget Superfruit. Producerat på gula ärtor. Högt proteininnehåll om 80%. Har en naturlig smak och kan även användas i matlagning och bakning.
Rank 46 Ärtprotein Vegan

Select Vegan Protein, 27 portioner

betyg
(4,5/5)
Pris
399 kr
Proteinhalt
59%
Pris/KG
999 kr
Ett kvalitativt protein baserat på växtprotein. Perfekt för dig som i övrigt äter en vegansk kost. Finns i många flera goda smaker trots detta. Söt och laktosfri.
Rank 47

Scitec Nutrition Protein Pancake, 1036 g

betyg
(4,5/5)
Pris
249 kr
Proteinhalt
30%
Serveringar
28 st
Allt du behöver tillsätta är vatten och du har fantastiska proteinpannkakor redo att gräddas. Njut av något barnsligt gott – njut av proteinpannkakor med vaniljsmak.
Rank 48

FAST Protein Pancake Mix, 450 g

betyg
(4/5)
Pris
169 kr
Proteinhalt
45%
Serveringar
9 st
Gjord på mald havre, äggpulver och vassleproteinisolat. Du hittar dessutom bra fetter, kalcium och fiber i denna proteinpannkaksmix från FAST Sports Nutrition.
Rank 49 Ärtprotein Vegan

Weider Vegan Protein, 750 g

betyg
(3,5/5)
Pris
289 kr
Proteinhalt
76%
Pris/KG
385 kr
Ett veganskt protein som faktiskt smakar gott. Gjort på ärtor. Innehåller ett naturligt protein som inte tillverkats med hjälp av kemiska lösningsmedel. Laktos- och glutenfri.
Rank 50 Ärtprotein Vegan

Ekologiskt Ärtprotein, 500 g

betyg
(4/5)
Pris
165 kr
Proteinhalt
83%
Pris/KG
330 kr
Ett ärtprotein gjort på gula ärtor av märket Holistic. Hög proteinhalt, men en mild smak. Även aminosyraprofilen är god för att vara ett vegetariskt protein med ärtor som bas.
Rank 51

Protein Pancake Mix, 500 g

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
50%
Serveringar
20 st
Ett perfekt startpaket för dig som är sugen på att köpa in proteinpannkakor. Oerhört prisvärt och väldigt, väldigt gott! Köp 2 när du ändå är på gång föreslår vi.
Rank 52

Protein Pancake-Kit + 1 Peanut Butter + 1 Hazelnut Cream

betyg
(4/5)
Pris
325 kr
Proteinhalt
50%
Serveringar
20 st
Här var det pannkaksfest! Med det här kittet från Star Nutrition har du allt du behöver och lite till för en fulländad lyxfrukost. Perfekt för dig som styrketränar tungt, vill få i dig mängder med näring men ändå äta något som faktiskt är gott.
Rank 53

Protein Pancake mix, 1 kg + Protein Hazelnut Cream

betyg
(3,9/5)
Pris
249 kr
Proteinhalt
50%
Serveringar
20 st
Pannkaksmix med choklad som medföljer. Perfekt för dig som försöka bulka eller bara öka i styrka allmänt.
Rank 54 100% veganska ingredienser

Vegan Protein Blend, 1 kg

betyg
(3,5/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
69–74%
Pris/KG
199 kr
Ett smakrikt proteinpulver som är fullkomligt bestående av veganska proteinkällor samt frukt- och grönsaksextrakt. Ett perfekt och hälsosamt mellanmål efter ett tungt styrketräningspass.
Rank 55

Protein Pancake Mix, 1 kg

betyg
(3,5/5)
Pris
239 kr
Proteinhalt
50%
Serveringar
20 st
Proteinpannkakor med vaniljsmak är något av det godaste du kan äta till frukost. Vad väntar du på? Det här är den enskilt godaste smaken som erbjuds av Star Nutrition just nu i vårt tycke. Testa!
Rank 56

Wider Pancake Mix, 600 g

betyg
(3/5)
Pris
229 kr
Proteinhalt
35%
Serveringar
24 st
Allt du behöver tillsätta är vatten och du har fantastiska proteinpannkakor redo att gräddas. Njut av något barnsligt gott – njut av proteinpannkakor med vaniljsmak.
Rank 57

High Protein Pancake Blend, 700 g

betyg
(3/5)
Pris
249 kr
Proteinhalt
66%
Serveringar
14 st
Allt du behöver tillsätta är vatten och du har fantastiska proteinpannkakor redo att gräddas. Njut av något barnsligt gott – njut av proteinpannkakor med vaniljsmak.

Sammanfattning

Tänk på din kost! Majoriteten av proteinet du får i dig bör komma från mat, inte från proteinpulver eller tillskott i allmänhet.

Får du i dig tillräckligt med protein som det ser ut?

Är du i behov av ett kosttillskott?

Om så är fallet är proteinpulver något för dig. Vi hoppas att vårt stora test av alla proteinpulver på den svenska marknaden varit till hjälp.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de proteinpulvret som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare Proteinpulver – Bäst i Tillskottsbibelns test

  1. Bäst i vårt test : Aware 100% Whey
  2. Bästa laktosfria : Core Soy Protein, 500g
  3. Billigast köp : Wellaware Ekologiskt Hampaprotein
  4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Whey Protein, 1kg
  5. Högst proteinhalt : Core Soy Protein, 500g
  6. Populärast i sökningar : Core Whey Protein, 1kg

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa proteinpulver är Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport


Källor

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :