Bästa Proteinpulvret För Äldre Jan 2023

I takt med att du blir äldre blir det svårare för kroppen att bygga ny muskelmassa, än mindre behålla den. Det är därför viktigt att man ser till att man får i sig nödvändigt med protein — i synnerhet ifall man är äldre och tränar relativt ofta.

Då det kan vara svårt att göra förändringarna som är nödvändiga i ens kost för att få i sig mer protein på en daglig basis kan proteinpulver vara ett riktigt bra tillskott att lägga händerna på.

Då vi på Tillskottsbibeln jämfört hundratals kosttillskott genom åren har vi valt att sammanställa en jämförelse av och även utsett vad vi anser vara det bästa proteinpulvret för äldre.

Sidan innehåller annonser

Topplistan

Core Whey Protein
Rank 1 Bäst i Test Bästa vassle proteinet

Core Whey Protein, 1kg

betyg
(5/5)
Pris
159 kr
Proteinhalt
75-80%
Pris/KG
159 kr
Extremt prisvärt men samtidigt kvalitativ protein varför det fått bemärkelsen "bästa proteinpulvret" hos oss. Bra för muskeluppbyggnad och återhämtning. Kommer i otroliga smaker! En produkt vi inte bara rekommenderar för människor som är aktiva och tränar mycket, utan passar även bra för äldre sett till priset och proteinhalten i vårt tycke.
Star Nutrition Whey 80
Rank 2 Populär OTROLIGT pris!

Whey-80, 1 kg

betyg
(4,8/5)
Pris
159 kr
Proteinhalt
76%
Pris/KG
159 kr
Det enskilt mest prisvärda vassleproteinet på marknaden just nu. Det här var proteinpulvret jag köpte för första gången. 159:- för 1 kilo som räcker dig väldigt länge är ett fantastiskt pris! Ett proteinpulver som passar för unga som gamla, men som vi utnämner som det bästa proteinpulvret för äldre på grund av dess milda karaktär. Det här är ett effektivt proteinpulver, men det innehåller inte extrema doser av något utan är milt nog att användas av nästan alla.
whey-protein-aware-100
Rank 3

Aware 100% Whey

betyg
(5/5)
Pris
229 kr
Mängd protein
22 g /portion
Awares Whey är av hög kvalite med råvaror från svenska gårdar och finns i fantastiska smaker. Vi har precis testat denna ordentligt och det har blivit en ny favorit hos oss och även hos många andra. Har du inte provat? Gör det!
hemp protien organic superfood
Rank 4

healthwell Hampaprotein EKO

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
50%
Pris/KG
298 kr
Ekologiskt odlad hampaprotein från svenska healthwell. Ett klockrent tillskott till diverse nyttiga drinkar och smoothies, eller varför inte gröt? Den är helt naturlig, ekologisk och dessutom vegansk vilket gör att många människor återkommer till just den här produkten och varför vi vågar ge den benämningen bästa hampaproteinet på marknaden. Sett till hur skonsamt, milt och billigt det här proteinpulvret är anser vi det vara relevant att rekommendera även för den äldre befolkningen.
hampaprotein
Rank 5

Holistic Active Hampaprotein

betyg
(4/5)
Pris
145 kr
Proteinhalt
48%
Pris/KG
362 kr
Ett kvalitativt hampaprotein från svenska Holistic. Kommer dessutom i en fantastisk påse som är bra för miljön. Helt ekologiskt och perfekt för bland annat smoothies eller varför inte till gröten på morgonen? Helt fritt från tillsatser i övrigt vilket ger produkten ett högre betyg och gör det rimligt för den äldre befolkningen att använda anser vi.
ekologisk hampa protein
Rank 6

Wellaware Ekologiskt Hampaprotein

betyg
(2/5)
Pris
119 kr
Proteinhalt
50%
Pris/KG
238 kr
Ett ganska grundläggande hampaprotein som inte innehåller några extrema mängder av varken protein eller kalorier men är effektivt ändå. Rekommenderas för den äldre befolkningen.

Vanliga frågor (FAQ)

Varför ska man som äldre inkludera proteinpulver i sin kost?

Enkelt — för att få i sig en större dos protein på en daglig basis.

Istället för att behöva förbereda en måltid kan man blanda ned en skopa proteinpulver i sin gröt exempelvis för att få i sig 30 g protein extra under en dag. För någon som är äldre är detta ovärderligt, oberoende av ifall de är aktiva eller stillasittande stora delar av dagen.

När ska man använda proteinpulver som äldre?

Om man har som vana att träna exempelvis så anser vi bakom Tillskottsbibeln att man bör använda proteinpulver i samband med att man utför aktiviteten i fråga, oberoende av ifall man spelar tennis, löper eller styrketränar på ett lokalt gym.

Är det så att man inte är aktiv, men ändå är på jakt efter proteinpulver spelar det ingen större roll när man tar det men vi föreslår ändå att man tar det under början av dagen för att potentiellt kunna känna av effekter av tillskottet även på kort sikt. Med andra ord — du kanske mår mycket bättre under dagens gång av att ha fått i dig mer protein under morgonen.

Vilket är det bästa proteinpulvret för äldre?

Core Whey Protein

Vi anser produkten Core Whey Protein vara det bästa proteinpulvret på marknaden just nu sett till dess proteinhalt och prisklass. Ett proteinpulver som helt enkelt innehåller protein och inte allt för mycket mer i några extrema mängder.

Produkten är dessutom skapad i Sverige vilket inte gör saken sämre.

Sammanfattning

Det går alltid att få i sig mer mat i syfte att öka sitt proteinintag, men ett protintillskott i form av proteinpulver kan vara att föredra oberoende av ens nuvarande kost i den bemärkelsen att det är så billigt i kombination med att det är så lätt att öka sitt proteinintag på en daglig basis endast genom att inkludera en skopa av en viss produkt.

Vi hoppas vår jämförelse och utnämning av vad vi anser vara det bästa proteinpulvret för äldre hjälper dig och att du lyckas ta din träning till nästa nivå — oavsett hur gammal du är! Stort lycka till!

Har du behov av andra tillskott som passar för äldre så har vi här en artikel om just kosttillskott som äldre kan behöva.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa tillskotten för äldre som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa tillskotten för äldre – Bäst i vårt test

  1. Bäst i vårt test : Aware 100% Whey
  2. Bästa ekologiska : Wellaware Ekologiskt Hampaprotein
  3. Billigast köp: Whey-80, 1 kg
  4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Whey Protein, 1kg
  5. Bästa med Vassle protein : Core Whey Protein, 1kg
  6. Populärast i sökningar : Core Whey Protein, 1kg

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :