Bästa Proteinpulver För Tjejer & Kvinnor Jan 2023

Styrketräning är en träningsform som ökat lavinartat bland den kvinnliga befolkningen de senaste 20 åren. Det här har i sin tur lett till att betydligt fler kvinnor börjat leta efter kosttillskott som kan bidra till att ta deras träning till nästa nivå.

Då vi uppmärksammat att det finns många kvinnor som specifikt söker efter information kring vad det bästa proteinpulvret för tjejer är, har vi sammanställt en jämförelse nedan som hjälper dig inse just det. Lycka till i din jämförelse!

Sidan innehåller annonser

Topplistan

whey-protein-aware-100
Rank 1 Bäst i Test

Aware 100% Whey

betyg
(5/5)
Pris
229 kr
Mängd protein
22 g /portion
Awares Whey är av hög kvalite med råvaror från svenska gårdar och finns i fantastiska smaker. Vi har precis testat denna ordentligt och det har blivit en ny favorit hos oss och även hos många andra. Har du inte provat? Gör det!
Lean Whey protein för större rumpa
Rank 2

Lean Whey Protein

betyg
(5/5)
Pris
229 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
229 kr
Det kanske mest kända proteinpulvret för tjejer — från Star Nutrition Hers som lanserades år 2014 med målet att erbjuda högkvalitativa produkter till tränande kvinnor på alla nivåer. Nästan alla tjejer som prövar på det här proteinpulvret älskar dess smak och faktumet att påsen är rosa. Ett säkert kort med andra ord.
GAAM Nutrition 100% Whey Premium Rabarberpaj
Rank 3 Många smaker

GAAM Nutrition 100% Whey Premium

betyg
(4,5/5)
Pris
159 kr
Proteinhalt
74%
Pris/KG
159 kr
Ett protein som vunnit många hjärtan bland människor som styrketränar. Detta med bla en väldigt unikt smak — nämligen av rabarberpaj. Rekommenderas för känslan av nostalgi. Anses av oss vara ett av de bästa proteinpulvren för tjejer med tanke på godissmaken.
kvinna protein
Rank 4

Womens Best Fit Whey Protein

betyg
(4/5)
Pris
349 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
349 kr
Ett proteinpulver speciellt framtaget för tjejer med smak av choklad. Smakar lika bra i kallt vatten som ljummen mjölk. Pröva att blanda in i gröt för bästa möjliga effekt.
night casein pulver
Rank 5

Womens Best Casein Night Protein

betyg
(4/5)
Pris
399 kr
Proteinhalt
86%
Pris/KG
Ett långsamt proteinpulver speciellt framtaget för tjejer. Detta är det tänkt att du tar precis innan du lägger dig för att maximera mängden protein till dina muskler under sömn. Detta är viktigt då majoriteten av kroppens återhämtning nämligen sker under sömn.
100% whey protein
Rank 6

Scitec Nutrition 100% Whey Protein Professional

betyg
(3/5)
Pris
259 kr
Proteinhalt
73%
Pris/KG
259 kr
Ett utmärkt vassleprotein som fungerar minst lika bra för både tjejer som killar, men som vi ändå väljer att inkludera i den här listan. Ett kvalitativt proteinpulver som kommer i flertalet olika smaker.

Varför ska man som tjej ta proteinpulver?

Proteinpulver, oberoende av kön, är något man tar för att hjälpa sina muskler återhämta sig snabbare och mer effektivt.

Då man i egenskap av kvinna inte har en lika stor förekomst av testosteron som en man har kan det vara värt att överväga någon form av tillskott som både hjälper med muskeluppbyggnaden och återhämtningen specifikt.

Om du börjat träna på gym och har svårt att få i dig den nödvändiga mängd protein sett till din vikt kan ett proteinpulver vara lösningen du är på jakt efter. Allt du behöver göra med det är att blanda ned det i en shake, i din gröt eller till kaffet och du har plötsligt hela 30 g protein extra i din kropp!

Det är alltså ett smidigt sätt att få i sig mer protein på, helt enkelt.

Vad är skillnaden mellan ett ”vanligt” proteinpulver och ett proteinpulver för tjejer?

Den brutala sanningen är att det inte finns någon skillnad. Det är bara ett smart sätt för företag att locka tjejer som är nya till styrketräning att köpa fler kosttillskott.

Vad ska man leta efter i ett proteinpulver som tjej?

Alla proteinpulver består av en väldigt hög proteinhalt, vilket betyder att de innehåller en stor mängd rent protein och därmed kan tas upp av kroppen så enkelt som möjligt oavsett kön.

Trots detta får man inte glömma att en man och en kvinna kan ha enorma skillnader i bland annat kroppssammansättning, muskelmassa samt hormonella skillnader.

Detta gör ju förstås att män och kvinnor behöver olika mycket av vissa näringsämnen för att deras kroppar ska må så bra som möjligt, vilket i sin tur leder till att man behöver olika typer av kosttillskott.

Kvinnor har exempelvis ett lägre energibehov än män i allmänhet, och ett högre behov av vissa vitaminer och mineraler, däribland järn och folsyra.

Det finns med andra ord skillnader i vad man bör leta efter när man är på jakt efter det bästa proteinpulvret för tjejer. Med det sagt innehåller de flesta proteinpulver samma sak, men det finns några proteinpulver som är specifikt framtagna för kvinnor och de är oftast riktigt, riktigt bra och kommer exempelvis i en söt, rosa förpackning.

Vilket är det bästa proteinpulvret för tjejer just nu?

Lean Whey Protein från Star Nutrition Hers — vinnaren i vårt lilla test! ????

Lean Whey Protein, från Star Nutrition Hers anser vi vara det bästa proteinpulvret för tjejer på marknaden idag.

Vi har även inkluderat 4 andra proteinpulver för att du ska kunna göra en så utförlig jämförelse som möjligt.

Vanliga frågor – Kvinnligt proteinpulver

Är det stor skillnad på kvinnligt och manligt proteinpulver?

Nej det är inte så stor skillnad men det finns vissa, som exempelvis mindre testosteronhöjare hos de kvinnliga produkterna.

Sammanfattning

Proteinpulver är nog det enskilt viktigaste tillskottet man har när man väl börjat träna på gym, varför vi känner oss bekväma att rekommendera nästan alla tjejer till att överväga att inkludera valfritt proteinpulver som en del av sin kost.

Vi hoppas vår sammanställning av vad vi anser vara de bästa proteinpulvren för tjejer hjälper dig i ditt sökande och att du finner just rätt tillskott för dig och din träning. Lycka till!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa proteinpulvret för tjejer som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa proteinpulvret för tjejer – Bäst i vårt test

  1. Bäst i vårt test : Aware 100% Whey
  2. Mest olika smaker : GAAM Nutrition 100% Whey Premium
  3. Billigast köp: GAAM Nutrition 100% Whey Premium
  4. Bästa kundbetyg / omdömen : GAAM Nutrition 100% Whey Premium
  5. Framtaget för tjejer : Lean Whey Protein
  6. Populärast i sökningar : Aware 100% Whey

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :