Bästa Proteinpulvret För Viktminskning Jan 2023

Att proteinpulver kan hjälpa en bygga mer muskler på kort tid är nog inte något som kommer som en överraskning, men visste du att du kan nyttja dig av vissa proteinpulver för att bidra till viktminskning också?

Ett högt proteinintag motverkar muskelnedbrytning under diet, vilket gör att förlorad vikt i huvudsak utgörs av fett. Vid viktminskning har det nämligen visat sig att det ger resultat att öka proteinintaget. Både för att höja mättnadskänslan men också för att inte bryta ned musklerna.

Då vi jämfört hundratals proteinpulver genom åren har vi tagit oss tiden att jämföra och utse vad vi anser vara det bästa proteinpulvret för viktminskning. Lycka till i din jämförelse!

Sidan innehåller annonser

Bästa Proteinpulvren för viktminskning – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Aware 100% Whey
 2. Toppsäljare : Whey-100, 1 kg
 3. Billigast köp: Ultimate Whey, 1kg
 4. Bästa pulvret med vasselprotein : Whey-100, 1 kg
 5. Snabbast upptagning : Ultimate Whey, 1kg
 6. Populärast i sökningar : Aware 100% Whey

Topplistan

whey-protein-aware-100
Rank 1 Bäst i Test

Aware 100% Whey

betyg
(5/5)
Pris
229 kr
Mängd protein
22 g /portion
Awares Whey är av hög kvalite med råvaror från svenska gårdar och finns i fantastiska smaker. Vi har precis testat denna ordentligt och det har blivit en ny favorit hos oss och även hos många andra. Har du inte provat? Gör det!
Rank 2 Toppsäljare Vassleprotein

Whey-100, 1 kg

betyg
(4,5/5)
Pris
269 kr
Proteinhalt
85%
Pris/KG
269 kr
Ett välkänt proteinpulver gjort på kvalitativt mjölkprotein. Skopa ingår om du handlar hos Gymgrossisten. Lättblandat och skummar eller klumpar sig inte. Vi anser det här vara det bästa proteinpulvret för viktminskning. Bidrar inte bara till muskeluppbyggnad men även fettförbränning vilket är unikt för ett proteinpulver skapat av ett svenskt företag i vårt tycke. Kommer i många goda smaker och är väldigt populär att använda under en diet bland professionella muskelbyggare. Ett kosttillskott som inte bara hjälper dig bygga muskler, men även gå ner i vikt samtidigt med andra ord.
Rank 3

Ultimate Whey, 1kg

betyg
(4,3/5)
Pris
219 kr
Proteinhalt
77%
Pris/KG
219 kr
Ett fantastiskt vassleprotein som innehåller matspjälkningsenzymer. Superbt post workout-protein. Här får du verkligen valuta för både pengarna och din träning. Snabbt upptag.
ultimate hydro
Rank 4

Ultimate Hydro Whey

betyg
(3/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
74%
Pris/KG
221 kr
Ett hydrolyserat vassleprotein från Star Nutrition för dig som kräver det bästa. Kan även bidra till viktminskning indirekt. Proteinet utgörs av Optipep®, en varumärkesskyddad råvara som garanterar en genomgående hög kvalitet och konsekvent hydrolyseringsgrad. Du kan med andra ord vara 100% säker på att proteinet är grundligt förspjälkat och ger alla de effektmässiga fördelar ett hydrolyserat vassleprotein avser ge. Det vill säga: Ett snabbt upptag och en effektiv stimulering av muskeluppbyggnaden. Rekommenderas att man blandar med vatten och inte mjölk för bästa möjliga upplevelse.
bästa proteinpulvret för viktminskning

Varför ska man vid viktminskning inkludera proteinpulver i sin kost?

För att det kan bidra till ytterligare viktminskning och en snabbare metabolism i allmänhet.

Kombinerar man dessutom sin viktminskning med träning — vilket är att föredra i vårt tycke! — kan man uppnå resultat som får människors hakor att nudda marken gång på gång.

Kombinerar man rätt träning och genuint är seriös med faktumet att man vill gå ner i vikt oavsett vad det kräver så är ett proteinpulver den perfekta produkten att investera sin hårt intjänade pengar på.

När på dygnet ska man använda sig av proteinpulver för bästa effekt ifall man försöker uppnå viktminskning?

Om man redan följer ett träningsprogram och därmed är aktiv föreslår vi att man intar sitt valda proteinpulver kort efter ett träningspass för bästa möjliga effekt.

Just vassleprotein består av protein som är snabbupptagligt av dina muskler och kroppen i allmänhet varför det är att föredra att inta bokstavligen talat direkt efter ett träningspass oavsett om du sysslar med styrketräning, långdistanslöpning eller spelar padel på fritiden.

Vilket är det bästa proteinpulvret för viktminskning enligt Tillskotsbibeln.se?

Whey 100 från Star Nutrition — vinnaren i vårt test! ????

Just nu anser vi produkten Whey 100 från Star Nutrition vara det bästa proteinpulvret för viktminskning sett till våra kriterier och vår erfarenhet vad gäller träning i synnerhet.

Det är ett proteinpulver som fungerar bra även för dig som inte försöker gå ner i vikt, men för dig som specifikt är ute efter att gå ner några kilon är det här proteinpulvret vi hade rekommenderat primärt, tätt följt av resten av alla proteinpulver vi valt att inkludera i vår lista.

Mer om viktminskning och fettförbränning kan du läsa här.

Vanliga frågor – Viktminsknings proteinpulver

Hur fungerar viktminskningspulver?

Ett högt proteinintag motverkar muskelnedbrytning under diet, vilket gör att förlorad vikt i huvudsak utgörs av fett.

Måste jag träna om jag äter proteinpulver för att gå ner i vikt.

Det enkla svaret är ja, musklerna du skapar bränner energi och därmed i förlängningen fett. Tar du extra protein så skyndar du på processen.

Är det hälsosamt att använda proteinpulver?

Protein har många viktiga funktioner i kroppen som att bygga, underhålla och återställa muskelmassa samt att bibehålla normal benstruktur. Därför är det viktigt att se till att du får i dig tillräckligt med protein genom kosten, eller ta proteinpulvertillskott utöver en hälsosam och varierad kost.

Sammanfattning

Det må låta ironiskt, men genom att få i dig mer protein så kan du faktiskt bidra till att du går ned mer i vikt. Vi föreslår därför att du följer ett träningsprogram strikt, säg, att du går till gymmet 3 gånger i veckan, spenderar 45 minuter på rullbandet och nästkommande 30 minuter på att utföra diverse olympiska lyft efter bästa förmåga.

Att ta sig till gymmet kan vara svårt till en början men är en vana som fullkomligen kan komma att ändra kvalitén på ditt liv både professionellt och privat. Det här varför jag, Nabil, började träna på gym från första början.

Vi hoppas vår jämförelse av proteinpulver i allmänhet men vår utnämning av vad vi anser vara Sveriges bästa proteinpulver för viktminskning i synnerhet hjälper dig gå ner den mängd vikt du önskar gå ner!

Lycka till i din resa!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Proteinpulvren för viktminskning som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

Topplistan Proteinpulvren för viktminskning – De bästa enligt oss!

 1. Bäst i vårt test : Aware 100% Whey
 2. Toppsäljare : Whey-100, 1 kg
 3. Billigast köp: Ultimate Whey, 1kg
 4. Bästa pulvret med vasselprotein : Whey-100, 1 kg
 5. Snabbast upptagning : Ultimate Whey, 1kg
 6. Populärast i sökningar : Aware 100% Whey

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :