BĂ€sta Veganska Proteinpulvren 2022

Att protein Ă€r viktigt att fĂ„ i sig nĂ€r man styrketrĂ€nar Ă€r definitivt ingenting nytt under solen. Det kan Ă€ven vara svĂ„rt — i synnerhet om man följer en strikt vegansk kost exempelvis, varför diverse proteintillskott i form av proteinpulver kommit att bli vĂ€ldigt populĂ€ra bland mĂ€nniskor som passar in under den hĂ€r kategorin.

TyvÀrr Àr majoriteten av alla proteinpulver i dagens lÀge skapade pÄ vassle vilket innebÀr att produkten innehÄller mjölkprodukter. Det hÀr Àr förstÄs dÄliga nyheter för Sveriges veganer & vegetarianer.

Vi har dÀrför tagit oss tiden att sammanstÀlla en jÀmförelse av men Àven utsett vad vi anser vara det bÀsta veganska proteinpulvret just nu.

Vi hoppas vÄr jÀmförelse Àr till stort hjÀlp och att du hittar rÀtt tillskott för dig!

Topplistan

vegan-protein-by-aware-1
Rank 1 BÀst i Test Ris och Àrtprotein

Vegan Protein By Aware

betyg
(5/5)
Pris
289 kr
Proteinhalt
74%
Pris/KG
277 kr
NĂ€r du trĂ€nar hĂ„rt eller bara behöver ett tillskott av protein samtidigt som du hĂ„ller dig till vegetarisk/vegansk kost sĂ„ Ă€r detta produkten för dig. Ärtprotein frĂ„n gula Ă€rtor har efter beredning en proteinhalt pĂ„ runt 50%, medan risproteinet ligger pĂ„ 80%. De blandas för att fĂ„ en bra balans av bla aminosyrorna. Även fri frĂ„n laktos, gluten och soja. Omtyckt av anvĂ€ndare med fina betyg. Flera smaker dĂ€r chokladboll Ă€r en favorit.
hemp protien organic superfood
Rank 2

healthwell Hampaprotein EKO

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
50%
Pris/KG
298 kr
Ekologiskt odlad hampaprotein frÄn svenska healthwell. Ett klockrent tillskott till diverse nyttiga drinkar och smoothies, eller varför inte gröt? Den Àr helt naturlig, ekologisk och dessutom vegansk vilket gör att mÄnga mÀnniskor Äterkommer till just den hÀr produkten och varför vi vÄgar ge den benÀmningen bÀsta hampaproteinet pÄ marknaden. Sett till hur skonsamt, milt och billigt det hÀr proteinpulvret Àr anser vi det vara relevant att rekommendera Àven för den Àldre befolkningen.
Core Soy Protein
Rank 3 BĂ€sta laktosfria proteinet Sojaprotein

Core Soy Protein, 500g

betyg
(4,6/5)
Pris
99 kr
Proteinhalt
88%
Pris/KG
198 kr
Ett sojaprotein med hög proteinhalt som Àr helt laktosfritt. 100% vegetabiliskt. Det hÀr Àr enligt oss det bÀsta laktosfria proteinpulvret.
hampaprotein
Rank 4

Holistic Active Hampaprotein

betyg
(4/5)
Pris
145 kr
Proteinhalt
48%
Pris/KG
362 kr
Ett kvalitativt hampaprotein frÄn svenska Holistic. Kommer dessutom i en fantastisk pÄse som Àr bra för miljön. Helt ekologiskt och perfekt för bland annat smoothies eller varför inte till gröten pÄ morgonen? Helt fritt frÄn tillsatser i övrigt vilket ger produkten ett högre betyg och gör det rimligt för den Àldre befolkningen att anvÀnda anser vi.
hemp protein superfruit
Rank 5

Superfruit Hampaprotein

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Proteinhalt
45%
Pris/KG
318 kr
Vegetabilisk kÀlla till högvÀrdigt protein. InnehÄller dessutom omega-fettsyror och fiber i hög grad. MÄnga blir överraskade över hur bra hampaproteinet smakar, i synnerhet med tanke pÄ hur riklig den Àr pÄ aminosyror och diverse fetter. Grym att ha i en smoothie. Perfekt bÄde före eller efter trÀningen.
plant-based-protein
Rank 6 Ärtprotein Vegan Laktosfritt

100% Plant Protein, 1 kg

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
369 kr
Ett risprotein som inte bara har en hög halt av protein men dessutom hĂ„ller dig mĂ€tt en lĂ€ngre stund. Ett 100% vegetabiliskt protein frĂ„n Scitec Nutrition. Fritt frĂ„n Ägg, Gelatin, Gluten, Laktos, Mjölk, Mjölkprotein
hampaprotein rawpowder
Rank 7

Rawpowder Hampaprotein 50% EKO

betyg
(2/5)
Pris
175 kr
Proteinhalt
50%
Pris/KG
350 kr
Det mest kontroversiella kosttillskottet vi nĂ„gonsin recenserat pĂ„ Tillskottsbibeln. Hampaprotein frĂ„n Rawpowder Ă€r ett malt frö av den vĂ€lkĂ€nda plantan ”Cannabis sativa”. Var lugn dock, produkten innehĂ„ller inte den aktiva substansen THC utan Ă€r endast menad att tas i syfte att ge dina muskler mer protein att jobba med. 100% ekologisk med andra ord.
ekologisk hampa protein
Rank 8

Wellaware Ekologiskt Hampaprotein

betyg
(2/5)
Pris
119 kr
Proteinhalt
50%
Pris/KG
238 kr
Ett ganska grundlÀggande hampaprotein som inte innehÄller nÄgra extrema mÀngder av varken protein eller kalorier men Àr effektivt ÀndÄ. Rekommenderas för den Àldre befolkningen.
iso soy
Rank 9

Pro Nutrition ISO Soy

betyg
(4,6/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
88%
Pris/KG
198 kr
Ett specialbehandlat sojaproteinpulver med hög proteinhalt som Àr helt fritt frÄn fett och kolhydrater. För nÄgon som inte Àr van vid sojaproteinpulver kan denna upplevas som nÄgot tjock och mjölig. En produkt som innehÄller mycket protein och lite kalorier, helt enkelt.
non animal protein
Rank 10

Scitec Nutrition Soy Pro

betyg
(3/5)
Pris
169 kr
Pris/KG
185 kr
Ett sojaproteinpulver frÄn Scitec Nutrition som Àr kÀnda för att ha ett av vÀrldens proteiner just nu. Det hÀr proteinpulvret fungerar perfekt för proteinpannkakor av olika slag.
Se vÄr lista av bÀsta veganska proteinpulvren

Vad Àr ett veganskt proteinpulver?

Ett veganskt proteinpulver Àr en produkt ofta baserad pÄ bland annat soja, Àrtor och ris som gör det enkelt att tÀcka det dagliga proteinbehovet Àven om man Àr en vegan.

Vad innehÄller ett veganskt proteinpulver?

Oftast Àr ett veganskt proteinpulver baserat pÄ antingen Àrtor, ris eller soja.

NÀr ska man anvÀnda sitt veganska proteinpulver?

Om man styrketrÀnar föreslÄr vi att man tar sig en skopa av proteinet man valt att köpa direkt efter ett trÀningspass slut. Detta dÄ musklerna behöver kunna ÄterhÀmta sig sÄ snabbt som möjligt efter ett tungt trÀningspass, varför proteinpulver i allmÀnhet ocksÄ Àr skapade för att vara sÄ snabbupptagliga för kroppen som möjligt.

Hur stor Àr effekten av att man anvÀnder veganska proteinpulver?

Effekten Àr enorm för de allra flesta.

Det Ă€r genuint svĂ„rt att fĂ„ i sig sitt dagliga behov av protein som vegan, i synnerhet om man trĂ€nar — varför ett proteinpulver passar de allra flesta.

Valet att inhandla ett proteinpulver kan vara skillnaden mellan att du lyckas bygga muskler och inte om du följer en strikt kost.

Fördelar med veganska proteinpulver

 • BestĂ„r av protein i ren form
 • Mer nyttigt för din kropp
 • Mer nyttigt för miljön
 • Ofta skapade lokalt (av svenska företag)

Nackdelar med veganska proteinpulver

 • Vanligtvis dyra
 • Kommer vanligtvis i vĂ€ldigt smĂ„ förpackningar

Varför ska man övervÀga att köpa ett veganskt proteinpulver?

Enkelt — för att man vill maximera mĂ€ngden muskler man bygger trots att man följer en vĂ€ldigt strikt kost med lite rum för nya produkttyper.

Ett veganskt proteinpulver Àr ett relativt billigt och hÀlsosamt sÀtt att nÄ sitt dagliga proteinbehov, endast genom att blanda ned en skopa proteinpulver antingen i sin gröt pÄ morgonen eller i en smoothie under dagens gÄng.

Vilket Àr det bÀsta veganska proteinpulvret just nu enligt teamet bakom Tillskottsbibeln.se?

Vi anser produkten Soy Protein frÄn Self Omninutrition vara det bÀsta proteinpulvret man kan köpa just nu ifall man Àr pÄ jakt efter att lÀgga till mer protein i sin kost.

Vinnaren i vĂ„rt test! 🏆

Det smakar bÀst av alla veganska protein vi prövat och Àr överkomligt vad gÀller priset.

Övriga produkter i testet

Rank 11 För dig som tÀnker pÄ miljön! Hampaprotein

Hampaprotein EKO, 500g

betyg
(4,5/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
50%
Pris/KG
299 kr
Enda gröna proteinet pÄ vÄr stora lista över alla bÀsta proteinpulver pÄ marknaden. För dig som stÀller stora krav pÄ produkterna du stoppar i dig.
Rank 12 Ekologiskt Àrtprotein

Holistic Ärtprotein, 500g

betyg
(4,1/5)
Pris
169 kr
Proteinhalt
83%
Pris/KG
338 kr
Ett ekologiskt Àggprotein gjort pÄ Àrtor. En stor favorit bland mÀnniskor som stÀller krav pÄ att fÄ i sig organiska produkter! Hög proteinhalt och fullkomligt glutenfritt.
Rank 13 Ett mjölk- och Àggfritt protein! Sojaprotein

Soy Protein Isolate, 1 kg

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
Upp till 84%
Pris/KG
199 kr
Ett vegetabiliskt proteinpulver baserat pÄ nÀringsrika sojabönor. För dig som Àr ute efter ett proteinpulver som inte bara Àr laktosfritt, men Àven mjölk- och Àggfritt sÄ Àr det hÀr rÀtt produkt för dig.
Rank 14 91% protein! Sojaprotein

Self Omninutrition Soy Protein, 1kg

betyg
(3,7/5)
Pris
179 kr
Proteinhalt
91%
Pris/KG
179 kr
Ett utmÀrkt alternativ till klassiskt, animaliskt protein. Perfekt för vegetarianer och mÀnniskor som Àr laktosintolerante. Finns i mÄnga roliga smaker!
Rank 15 Ärtprotein Vegan

Select Vegan Protein, 27 portioner

betyg
(4,5/5)
Pris
399 kr
Proteinhalt
59%
Pris/KG
999 kr
Ett kvalitativt protein baserat pÄ vÀxtprotein. Perfekt för dig som i övrigt Àter en vegansk kost. Finns i mÄnga flera goda smaker trots detta. Söt och laktosfri.
Rank 16 Ärtprotein

Pea Protein Isolate, 1 kg

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
72%
Pris/KG
199 kr
Ett 100% vegetabiliskt protein frÄn Star Nutrition. Proteinpulvret bör anvÀndas av personer som Àr kÀnsliga eller intoleranta mot mjölk och andra mjölkbaserade produkter. 40 serveringar per pÄse.
Rank 17 Ärtprotein

Ärtprotein EKO, 400 g

betyg
(3,9/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
372,50 kr
Ett prisvÀrt Àrtprotein frÄn företaget Superfruit. Producerat pÄ gula Àrtor. Högt proteininnehÄll om 80%. Har en naturlig smak och kan Àven anvÀndas i matlagning och bakning.
Rank 18 Ärtprotein Vegan

Weider Vegan Protein, 750 g

betyg
(3,5/5)
Pris
289 kr
Proteinhalt
76%
Pris/KG
385 kr
Ett veganskt protein som faktiskt smakar gott. Gjort pÄ Àrtor. InnehÄller ett naturligt protein som inte tillverkats med hjÀlp av kemiska lösningsmedel. Laktos- och glutenfri.
Rank 19 Ärtprotein Vegan

Ekologiskt Ärtprotein, 500 g

betyg
(4/5)
Pris
165 kr
Proteinhalt
83%
Pris/KG
330 kr
Ett Ă€rtprotein gjort pĂ„ gula Ă€rtor av mĂ€rket Holistic. Hög proteinhalt, men en mild smak. Även aminosyraprofilen Ă€r god för att vara ett vegetariskt protein med Ă€rtor som bas.
Rank 20 100% veganska ingredienser

Vegan Protein Blend, 1 kg

betyg
(3,5/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
69–74%
Pris/KG
199 kr
Ett smakrikt proteinpulver som Àr fullkomligt bestÄende av veganska proteinkÀllor samt frukt- och grönsaksextrakt. Ett perfekt och hÀlsosamt mellanmÄl efter ett tungt styrketrÀningspass.

Vanliga frĂ„gor – Veganskt proteinpulver

Fungerar det som ett vanligt proteinpulver?

Ja, ett veganskt proteinpulver fungerar som ett vanligt proteinpulver.

Sammanfattning

Som vegan (eller vegetarian) Ă€r det förstĂ„s mycket svĂ„rare att fĂ„ i sig den rekommenderade mĂ€ngden protein pĂ„ en daglig basis Ă€n vad det Ă€r för en normal person som följer en ”vanlig” kost.

DÀrför Àr det rimligt att man övervÀger diverse kosttillskott, i synnerhet om man börjat ta sig tiden att trÀna vÀldigt hÄrt. DÄ behöver man förstÄs mycket mer protein i omsÀttning i sin kropp Àn annars.

Ta gÀrna en titt pÄ vÄr jÀmförelse och utnÀmning av vad vi anser vara Sveriges bÀsta proteinpulver.

Vi hoppas genuint att vÄr jÀmförelse varit till stor hjÀlp och att du hittar rÀtt kosttillskott för just dig och dina mÄl!

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta Veganska Proteinpulvren som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

Fler tillskott som vegetarianer och veganer kan behöva ta hittar du i denna artikel om bÀsta tillskotten för veganer och vegetarianer


BĂ€sta Veganska proteinpulvret – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : healthwell Hampaprotein EKO
 2. BĂ€sta laktosfria : Core Soy Protein, 500g
 3. Billigast köp: Scitec Nutrition Soy Pro
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Core Soy Protein, 500g
 5. BĂ€sta pulvret : healthwell Hampaprotein EKO
 6. PopulÀrast i sökningar : healthwell Hampaprotein EKO