Bästa Veganska Proteinpulvren Jan 2023

Att protein är viktigt att få i sig när man styrketränar är definitivt ingenting nytt under solen. Det kan även vara svårt — i synnerhet om man följer en strikt vegansk kost exempelvis, varför diverse proteintillskott i form av proteinpulver kommit att bli väldigt populära bland människor som passar in under den här kategorin.

Tyvärr är majoriteten av alla proteinpulver i dagens läge skapade på vassle vilket innebär att produkten innehåller mjölkprodukter. Det här är förstås dåliga nyheter för Sveriges veganer & vegetarianer.

Vi har därför tagit oss tiden att sammanställa en jämförelse av men även utsett vad vi anser vara det bästa veganska proteinpulvret just nu.

Vi hoppas vår jämförelse är till stort hjälp och att du hittar rätt tillskott för dig!

Artikeln innehåller annonser

Topplistan

vegan-protein-by-aware-1
Rank 1 Bäst i Test Ris och ärtprotein

Vegan Protein By Aware

betyg
(5/5)
Pris
289 kr
Proteinhalt
74%
Pris/KG
277 kr
När du tränar hårt eller bara behöver ett tillskott av protein samtidigt som du håller dig till vegetarisk/vegansk kost så är detta produkten för dig. Ärtprotein från gula ärtor har efter beredning en proteinhalt på runt 50%, medan risproteinet ligger på 80%. De blandas för att få en bra balans av bla aminosyrorna. Även fri från laktos, gluten och soja. Omtyckt av användare med fina betyg. Flera smaker där chokladboll är en favorit.
hemp protien organic superfood
Rank 2

healthwell Hampaprotein EKO

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
50%
Pris/KG
298 kr
Ekologiskt odlad hampaprotein från svenska healthwell. Ett klockrent tillskott till diverse nyttiga drinkar och smoothies, eller varför inte gröt? Den är helt naturlig, ekologisk och dessutom vegansk vilket gör att många människor återkommer till just den här produkten och varför vi vågar ge den benämningen bästa hampaproteinet på marknaden. Sett till hur skonsamt, milt och billigt det här proteinpulvret är anser vi det vara relevant att rekommendera även för den äldre befolkningen.
Core Soy Protein
Rank 3 Bästa laktosfria proteinet Sojaprotein

Core Soy Protein, 500g

betyg
(4,6/5)
Pris
99 kr
Proteinhalt
88%
Pris/KG
198 kr
Ett sojaprotein med hög proteinhalt som är helt laktosfritt. 100% vegetabiliskt. Det här är enligt oss det bästa laktosfria proteinpulvret.
hampaprotein
Rank 4

Holistic Active Hampaprotein

betyg
(4/5)
Pris
145 kr
Proteinhalt
48%
Pris/KG
362 kr
Ett kvalitativt hampaprotein från svenska Holistic. Kommer dessutom i en fantastisk påse som är bra för miljön. Helt ekologiskt och perfekt för bland annat smoothies eller varför inte till gröten på morgonen? Helt fritt från tillsatser i övrigt vilket ger produkten ett högre betyg och gör det rimligt för den äldre befolkningen att använda anser vi.
hemp protein superfruit
Rank 5

Superfruit Hampaprotein

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Proteinhalt
45%
Pris/KG
318 kr
Vegetabilisk källa till högvärdigt protein. Innehåller dessutom omega-fettsyror och fiber i hög grad. Många blir överraskade över hur bra hampaproteinet smakar, i synnerhet med tanke på hur riklig den är på aminosyror och diverse fetter. Grym att ha i en smoothie. Perfekt både före eller efter träningen.
plant-based-protein
Rank 6 Ärtprotein Vegan Laktosfritt

100% Plant Protein, 1 kg

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
369 kr
Ett risprotein som inte bara har en hög halt av protein men dessutom håller dig mätt en längre stund. Ett 100% vegetabiliskt protein från Scitec Nutrition. Fritt från Ägg, Gelatin, Gluten, Laktos, Mjölk, Mjölkprotein
hampaprotein rawpowder
Rank 7

Rawpowder Hampaprotein 50% EKO

betyg
(2/5)
Pris
175 kr
Proteinhalt
50%
Pris/KG
350 kr
Det mest kontroversiella kosttillskottet vi någonsin recenserat på Tillskottsbibeln. Hampaprotein från Rawpowder är ett malt frö av den välkända plantan ”Cannabis sativa”. Var lugn dock, produkten innehåller inte den aktiva substansen THC utan är endast menad att tas i syfte att ge dina muskler mer protein att jobba med. 100% ekologisk med andra ord.
ekologisk hampa protein
Rank 8

Wellaware Ekologiskt Hampaprotein

betyg
(2/5)
Pris
119 kr
Proteinhalt
50%
Pris/KG
238 kr
Ett ganska grundläggande hampaprotein som inte innehåller några extrema mängder av varken protein eller kalorier men är effektivt ändå. Rekommenderas för den äldre befolkningen.
iso soy
Rank 9

Pro Nutrition ISO Soy

betyg
(4,6/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
88%
Pris/KG
198 kr
Ett specialbehandlat sojaproteinpulver med hög proteinhalt som är helt fritt från fett och kolhydrater. För någon som inte är van vid sojaproteinpulver kan denna upplevas som något tjock och mjölig. En produkt som innehåller mycket protein och lite kalorier, helt enkelt.
non animal protein
Rank 10

Scitec Nutrition Soy Pro

betyg
(3/5)
Pris
169 kr
Pris/KG
185 kr
Ett sojaproteinpulver från Scitec Nutrition som är kända för att ha ett av världens proteiner just nu. Det här proteinpulvret fungerar perfekt för proteinpannkakor av olika slag.
Se vår lista av bästa veganska proteinpulvren

Vanliga frågor (FAQ) om veganska proteinpulver

Vad är ett veganskt proteinpulver?

Ett veganskt proteinpulver är en produkt ofta baserad på bland annat soja, ärtor och ris som gör det enkelt att täcka det dagliga proteinbehovet även om man är en vegan.

Vad innehåller ett veganskt proteinpulver?

Oftast är ett veganskt proteinpulver baserat på antingen ärtor, ris eller soja.

När ska man använda sitt veganska proteinpulver?

Om man styrketränar föreslår vi att man tar sig en skopa av proteinet man valt att köpa direkt efter ett träningspass slut. Detta då musklerna behöver kunna återhämta sig så snabbt som möjligt efter ett tungt träningspass, varför proteinpulver i allmänhet också är skapade för att vara så snabbupptagliga för kroppen som möjligt.

Hur stor är effekten av att man använder veganska proteinpulver?

Effekten är enorm för de allra flesta.

Det är genuint svårt att få i sig sitt dagliga behov av protein som vegan, i synnerhet om man tränar — varför ett proteinpulver passar de allra flesta.

Valet att inhandla ett proteinpulver kan vara skillnaden mellan att du lyckas bygga muskler och inte om du följer en strikt kost.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med veganska proteinpulver?

Fördelar med veganska proteinpulver

 • Består av protein i ren form
 • Mer nyttigt för din kropp
 • Mer nyttigt för miljön
 • Ofta skapade lokalt (av svenska företag)

Nackdelar med veganska proteinpulver

 • Vanligtvis dyra
 • Kommer vanligtvis i väldigt små förpackningar

Varför ska man överväga att köpa ett veganskt proteinpulver?

Enkelt — för att man vill maximera mängden muskler man bygger trots att man följer en väldigt strikt kost med lite rum för nya produkttyper.

Ett veganskt proteinpulver är ett relativt billigt och hälsosamt sätt att nå sitt dagliga proteinbehov, endast genom att blanda ned en skopa proteinpulver antingen i sin gröt på morgonen eller i en smoothie under dagens gång.

Vilket är det bästa veganska proteinpulvret just nu enligt teamet bakom Tillskottsbibeln.se?

Vi anser produkten Soy Protein från Self Omninutrition vara det bästa proteinpulvret man kan köpa just nu ifall man är på jakt efter att lägga till mer protein i sin kost.

Vinnaren i vårt test! ????

Det smakar bäst av alla veganska protein vi prövat och är överkomligt vad gäller priset.

Övriga produkter i testet

Rank 11 För dig som tänker på miljön! Hampaprotein

Hampaprotein EKO, 500g

betyg
(4,5/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
50%
Pris/KG
299 kr
Enda gröna proteinet på vår stora lista över alla bästa proteinpulver på marknaden. För dig som ställer stora krav på produkterna du stoppar i dig.
Rank 12 Ekologiskt ärtprotein

Holistic Ärtprotein, 500g

betyg
(4,1/5)
Pris
169 kr
Proteinhalt
83%
Pris/KG
338 kr
Ett ekologiskt äggprotein gjort på ärtor. En stor favorit bland människor som ställer krav på att få i sig organiska produkter! Hög proteinhalt och fullkomligt glutenfritt.
Rank 13 Ett mjölk- och äggfritt protein! Sojaprotein

Soy Protein Isolate, 1 kg

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
Upp till 84%
Pris/KG
199 kr
Ett vegetabiliskt proteinpulver baserat på näringsrika sojabönor. För dig som är ute efter ett proteinpulver som inte bara är laktosfritt, men även mjölk- och äggfritt så är det här rätt produkt för dig.
Rank 14 91% protein! Sojaprotein

Self Omninutrition Soy Protein, 1kg

betyg
(3,7/5)
Pris
179 kr
Proteinhalt
91%
Pris/KG
179 kr
Ett utmärkt alternativ till klassiskt, animaliskt protein. Perfekt för vegetarianer och människor som är laktosintolerante. Finns i många roliga smaker!
Rank 15 Ärtprotein Vegan

Select Vegan Protein, 27 portioner

betyg
(4,5/5)
Pris
399 kr
Proteinhalt
59%
Pris/KG
999 kr
Ett kvalitativt protein baserat på växtprotein. Perfekt för dig som i övrigt äter en vegansk kost. Finns i många flera goda smaker trots detta. Söt och laktosfri.
Rank 16 Ärtprotein

Pea Protein Isolate, 1 kg

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
72%
Pris/KG
199 kr
Ett 100% vegetabiliskt protein från Star Nutrition. Proteinpulvret bör användas av personer som är känsliga eller intoleranta mot mjölk och andra mjölkbaserade produkter. 40 serveringar per påse.
Rank 17 Ärtprotein

Ärtprotein EKO, 400 g

betyg
(3,9/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
372,50 kr
Ett prisvärt ärtprotein från företaget Superfruit. Producerat på gula ärtor. Högt proteininnehåll om 80%. Har en naturlig smak och kan även användas i matlagning och bakning.
Rank 18 Ärtprotein Vegan

Weider Vegan Protein, 750 g

betyg
(3,5/5)
Pris
289 kr
Proteinhalt
76%
Pris/KG
385 kr
Ett veganskt protein som faktiskt smakar gott. Gjort på ärtor. Innehåller ett naturligt protein som inte tillverkats med hjälp av kemiska lösningsmedel. Laktos- och glutenfri.
Rank 19 Ärtprotein Vegan

Ekologiskt Ärtprotein, 500 g

betyg
(4/5)
Pris
165 kr
Proteinhalt
83%
Pris/KG
330 kr
Ett ärtprotein gjort på gula ärtor av märket Holistic. Hög proteinhalt, men en mild smak. Även aminosyraprofilen är god för att vara ett vegetariskt protein med ärtor som bas.
Rank 20 100% veganska ingredienser

Vegan Protein Blend, 1 kg

betyg
(3,5/5)
Pris
199 kr
Proteinhalt
69–74%
Pris/KG
199 kr
Ett smakrikt proteinpulver som är fullkomligt bestående av veganska proteinkällor samt frukt- och grönsaksextrakt. Ett perfekt och hälsosamt mellanmål efter ett tungt styrketräningspass.

Sammanfattning veganska proteinpulver

Som vegan (eller vegetarian) är det förstås mycket svårare att få i sig den rekommenderade mängden protein på en daglig basis än vad det är för en normal person som följer en ”vanlig” kost.

Därför är det rimligt att man överväger diverse kosttillskott, i synnerhet om man börjat ta sig tiden att träna väldigt hårt. Då behöver man förstås mycket mer protein i omsättning i sin kropp än annars.

Ta gärna en titt på vår jämförelse och utnämning av vad vi anser vara Sveriges bästa proteinpulver.

Vi hoppas genuint att vår jämförelse varit till stor hjälp och att du hittar rätt kosttillskott för just dig och dina mål!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa Veganska Proteinpulvren som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

Fler tillskott som vegetarianer och veganer kan behöva ta hittar du i denna artikel om bästa tillskotten för veganer och vegetarianer


Bästa Veganska proteinpulvret – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : healthwell Hampaprotein EKO
 2. Bästa laktosfria : Core Soy Protein, 500g
 3. Billigast köp: Scitec Nutrition Soy Pro
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Soy Protein, 500g
 5. Bästa pulvret : healthwell Hampaprotein EKO
 6. Populärast i sökningar : healthwell Hampaprotein EKO

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :