Bästa PWO För Kampsport Jan 2023

När man tränar kampsport kontra traditionell styrketräning på gym ställer man helt andra krav på sin kropp.

När man tränar på gym försöker man lägga på sig så mycket vikt som möjligt för att bli stor och skippar konditionsträningen.

Som kampsportare är det här något som bara inte får hända då det är vitalt att man gör det motsatta — är snabb, flexibel och agil väl inne i ringen.

Detta ställer därför även olika krav på vilken typ av PWO som bäst lämpar sig för någon som utövar en kampsport kontra någon som tränar på gym, varför vi tagit oss tiden att skapa en jämförelse för att utse den bästa PWO:n för kampsportare. Guide för övriga -> bästa pwo.

Sidan innehåller annonser

Topplistan

rampage pre workout
Rank 1 Bäst i Test 300 mg koffein per portion!

Raw Rampage PWO

betyg
(5/5)
Pris/port.
10,75 kr
Kcal/port.
38 kcal
Koffein/port.
300 mg
Ett grymt PWO-tillskott som passar utövare av kampsport extra bra. Bidrar till ökat fokus och muskelpump. Notera dock att en portion av tillskottet innehåller hela 300 mg koffein varför det kan ge en enorm effekt för någon som exempelvis inte dricker kaffe. Smaken av colanappar är extremt populär bland människor i Sverige. En produkt som tveklöst kommer de dig en muskelpump utöver det vanliga och dessutom kan göra dig mer explosiv under ditt träningspass.
core-pwo-power
Rank 2 Högdoserad

Core PWO Power

betyg
(5/5)
Pris/port.
7,32 kr
Kcal/port.
26 kcal
Koffein/port.
150 mg
Uppdaterad version. Den bästa PWO:n för exempelvis ett tungt styrketräningspass. Fin blandning av produkter som ger energi, fokus och bra prestation. Ger dig långvarig energi, och innehåller dessutom kreatin för att snabba på proteinsyntesen i dina muskler utöver att ge dig mer energi. Innehåller dessutom rödbetspulver, citrulin, arginin och BCAA. Fungerar både för högintensiva och långvariga pass. Positiva omdömen om båd extra power, tryck om mental fokus. Ser riktigt fin ut!
Rank 3

Aware Nutrition Aware PWO

betyg
(4/5)
Pris/port.
9,69 kr
Kcal/port.
20 kcal
Koffein/port.
200 mg
Ett PWO-tillskott som smakar väldigt gott. Just smaken "sura colanappar" är väldigt populär bland användare i Sverige. Beskrivs som ett PWO som tyvärr håller en väldigt kort stund. 95% grymt nöjda kunder
aura-7-pwo
Rank 4 Briljant

PWO Aura-7

betyg
(5/5)
Pris/port.
12 kr
Kcal/port.
20 kcal
Koffein/port.
200 mg
Aware nutrition som är kända för kvalitet och xtra bra produkter har skapat denna potenta Pre-workout produkt. En av de kraftfullaste på marknaden med hög dosering och den bästa vi själva testat på. Efter en kort tid så känner man en tydlig ökad fokus, skärpa och lust att köra på stenhårt. Använder denna både när det är dags för löprundan och gymmet. Smaken är uppskattad av de flest, typ sura s-märken, tog för lite vatten vid ett tillfälle och då blev det brutalt surt. Innehåller bla L-citrullin, beta-alanin, l-tyrosin, l-teanin och koffein. Tar du den sent i stor dos så finns det risk för sömnproblem. Kan kombineras med deras "non-stim" Aware Plasma för extra boost. Grym energi och bra pump är några av omdömena och betygen som hittas. En fullträff och ny favorit.
aware-plasma-pwo
Rank 5 Koffeinfri

AWARE PLASMA PWO

betyg
(5/5)
Pris/port.
18 kr
Kcal/port.
20 kcal
Koffein/port.
0 mg
Aware Plasma är en koffeinfri PWO som innehåller bland annat glycersize (Glycerol), Arginin Nitrat som är patenterade och TM och L-citrulline. Som sagt inget koffein så passar perfekt för dem som vill gymma kvällar, vill undvika koffein etc. Men ändå få en galen pump, energi osv. Kan gärna kombineras med Awares andra PWO produkter. Mycket fina betyg och goda smaker att välja på, klart värt att testa. Betyg och recensioner talar om marknadens bästa, grym pump och mycket bra.
Rank 6 PWO utan kreatin och kalorier

Core PWO Zero

betyg
(4/5)
Pris/port.
6,6 kr
Kcal/port.
0 kcal
Koffein/port.
150 mg
Nu i uppdaterad version. En unik PWO som innehåller koffein, men inte kreatin vilket annars är väldigt vanligt i PWO-tillskott. Ger dig energi och styrka inför ditt pass utan att lägga på dig onödig vätska. Gör dig pigg och smakar väldigt gott. Passar både inför styrketräning som konditionsträning. Innehåller bla beta-alanin, citrullin, rödbetspulver och koffein. En bra PWO till ett rimligt pris helt enkelt.

Vilken är den bästa PWO:n för någon som utövar kampsport?

Raw Rampage är utsett till den bästa PWO för kampsport av oss på Tillskottsbibeln just nu med anledning av effekten det haft på många utövare av diverse kampsporter i kombination med dess pris.

Hur ska man tänka kring en PWO som kampsportare?

När du tränar kampsport — oavsett om det är boxning, Muay Thai, eller Brasiliansk jiu-jitsu — är det idealt ifall du har en god aerobisk kapacitet för att kunna vara aktiv under lågintensiva perioder som under en avvaktande situation i en boxningsmatch eller en stillestånd i grappling.

Utöver det behöver du på ett bättre sätt än din motståndare kunna utföra dina attacker i form av både slag, sparkar och knän kombinerat med att du antingen försöker fälla eller få ner din motståndare på marken beroende på vilken typ av kampsport det är vi pratar om.

Den här typen av träning leder till att du exploderar i korta intervaller för att sedan vila i 15 sekunder vilket ställer rakt motsatta krav på din kropp än vad det gör för någon som försöker bygga muskler och bli stor på gymmet.

Detta ställer då även krav på en god anaerob kapacitet och sprintuthållighet i likhet mellan den som en 400 meters löpare är i behov av.

Du behöver, kort och gott, en bra kondition, en snabb förmåga att återhämta dig — och inte allt för mycket muskler på din kropp ifall du vill lyckas med din valda kampsport.

Därför finns det olika typer av PWO:er som passar utövarna för båda idrotterna olika bra, varför vi tagit oss tiden att välja ut den bästa PWO:n för kampsportare i vår jämförelse nedan.

Varför är en PWO viktig när man tränar kampsport?

En PWO är inte livsviktig när du tränar kampsport, det går att bli väldigt stark fysiskt, mentalt och ta sig väldigt långt utan den här typen av tillskott.

Men — tänk dig att du ska gå in i ringen men har problem med att komma igång på egen hand. Då kan ett tillskott på 400 mg koffein hjälpa dig enormt och göra dig mer taggad än du någonsin känt dig förut. Vad händer då?

Kanske blir du mer aggressiv, kanske blir du mer defensiv. Högst troligtvis blir du betydligt mer aggressiv i ringen till en följd av intagen av ett PWO-tillskott.

Någonting händer i varje fall, någonting obekvämt — och det här är vad som slutligen leder till tillväxt i din förmåga som kampsportsutövare.

Vanliga frågor – PWO

Vad kan PWO göra för mig?

PWO hjälper dig som en prestationshöjare, för att du ska få ut det mesta av din träning.

Sammanfattning

Ett PWO-tillskott för någon som tränar en kampsport är ovärderligt då det bidrar till ökad mentalt fokus och energi inför antingen ett träningspass eller en match.

Många PWO-tillskott innehåller dessutom kreatin som fungerar som en extra energikälla vid hög-intensiva aktiviteter. Detta gör dig direkt starkare och explosivare, vilket på sikt även gör att du utvecklas snabbare.

Vi tycker alla ska ge det en chans i alla fall en gång för att se vad det gör med ens prestation i ringen.

Vi hoppas ni håller med oss i vårt val av vinnare i jämförelsen och att ni med hjälp av vårt innehåll i kombination med våra rekommendationer av kosttillskott lyckas ta er kampsportsträning till nästa nivå!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa PWO för tjejer som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa PWO för kampsport – Testvinnare

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa PWO för kampsport -produkter är Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.


Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :