Bästa PWO för löpning 2022

Styrketräning, kampsport och löpning är tre helt olika idrotter som sätter olika krav på kroppen, varför det även är viktigt att man tänker på det när det är dags att köpa kosttillskott av olika slag.

Då vi jämfört hundratals PWO-tillskott över åren har vi inte bara kompetensen men även verktygen för att sammanställa en jämförelse över alla bästa PWO:er vid löpning i allmänhet men långdistanslöpning i synnerhet. Lycka till i din jämförelse!

Topplistan

aura-7-pwo
Rank 1 Bäst i Test Briljant

PWO Aura-7

betyg
(5/5)
Pris/port.
12 kr
Kcal/port.
20 kcal
Koffein/port.
200 mg
Aware nutrition som är kända för kvalitet och xtra bra produkter har skapat denna potenta Pre-workout produkt. En av de kraftfullaste på marknaden med hög dosering och den bästa vi själva testat på. Efter en kort tid så känner man en tydlig ökad fokus, skärpa och lust att köra på stenhårt. Använder denna både när det är dags för löprundan och gymmet. Smaken är uppskattad av de flest, typ sura s-märken, tog för lite vatten vid ett tillfälle och då blev det brutalt surt. Innehåller bla L-citrullin, beta-alanin, l-tyrosin, l-teanin och koffein. Tar du den sent i stor dos så finns det risk för sömnproblem. Kan kombineras med deras "non-stim" Aware Plasma för extra boost. Grym energi och bra pump är några av omdömena och betygen som hittas. En fullträff och ny favorit.
aware-plasma-pwo
Rank 2 Koffeinfri

AWARE PLASMA PWO

betyg
(5/5)
Pris/port.
18 kr
Kcal/port.
20 kcal
Koffein/port.
0 mg
Aware Plasma är en koffeinfri PWO som innehåller bland annat glycersize (Glycerol), Arginin Nitrat som är patenterade och TM och L-citrulline. Som sagt inget koffein så passar perfekt för dem som vill gymma kvällar, vill undvika koffein etc. Men ändå få en galen pump, energi osv. Kan gärna kombineras med Awares andra PWO produkter. Mycket fina betyg och goda smaker att välja på, klart värt att testa. Betyg och recensioner talar om marknadens bästa, grym pump och mycket bra.
bästa PWO vid löpning
Rank 3

Core Performance

betyg
(5/5)
Pris/port.
10 kr
Kcal/port.
61 kcal
Koffein/port.
90 mg
Ett PWO-tillskott framtagen av en välkänd träningsprofil i Sverige med motivationen att han aldrig tidigare hittat en produkt som gett honom allt han vill ha innan ett träningspass. Den här produkten har allt du behöver i en PWO. Det bästa PWO-tillskottet vi recenserat i allmänhet, men även det bästa PWO-tillskottet för löpare i synnerhet.
Rank 4 PWO utan kreatin och kalorier

Core PWO Zero

betyg
(4/5)
Pris/port.
6,6 kr
Kcal/port.
0 kcal
Koffein/port.
150 mg
Nu i uppdaterad version. En unik PWO som innehåller koffein, men inte kreatin vilket annars är väldigt vanligt i PWO-tillskott. Ger dig energi och styrka inför ditt pass utan att lägga på dig onödig vätska. Gör dig pigg och smakar väldigt gott. Passar både inför styrketräning som konditionsträning. Innehåller bla beta-alanin, citrullin, rödbetspulver och koffein. En bra PWO till ett rimligt pris helt enkelt.
Rank 5

Aldrig Vila Pre Workout Complete 2.0

betyg
(5/5)
Pris/port.
19,95 kr
Kcal/port.
41 kcal
Koffein/port.
275 mg
Ett PWO-tillskott, som namnet kanske antyder, inte är menat att få dig att vila under ett styrketräningspass. En av de godare PWO:erna på marknaden som även ger stickningar i kroppen. Ger både bra pump men även en förhöjd energinivå med tanke på mängden koffein som varje portion innehåller. En av det bästa PWO-tillskotten på marknaden just nu enligt oss, varför vi ger den betyget 5 stjärnor i vårt test.
Rank 6

Fairing Koffein

betyg
(3,5/5)
Pris
69 kr
Koffeininnehåll
200 mg
Antal
100 st
Ett standard koffeintillskott. Innehåller 200 mg koffein per kapsel. Bättre än kaffe då det är mer skonsamt för magen i längden. Lämpar sig till såväl styrketräning som olika former av konditionsidrotter. Populärt bland människor som utövar långdistanslöpning.

Vad ska man tänka på när man letar efter PWO i egenskap av någon som sysslar med löpning?

Vårt främsta tips vad gäller PWO-tillskott för någon som löper är att se till så det inte innehåller en för stor mängd koffein.

Prövar du några riktigt grova PWO-tillskott med upp till 400 mg koffein per portion kan du ganska snabbt bli yr under en löprunda, känna att du behöver kräkas eller till och med behöver avbryta löprundan fullkomligen.

Det är därför viktigt att man som löpare väljer ett PWO-tillskott med en måttlig mängd koffein per portion. Som tur för dig har vi medvetet valt att lista mängden koffein per portion i vår jämförelse för att du lättast ska kunna välja rätt PWO-tillskott.

Fler exempel på bästa PWON för olika aktiviteter hittar du i menyn.

Hur kan ett PWO-tillskott hjälpa någon som löper ofta?

Det hela är egentligen ganska simpelt — ett PWO-tillskott kan med högsta sannolikhet hjälpa dig löpa snabbare, längre och även få dig att känna dig mer fylld av energi efter en löprunda.

Med det sagt är det inte 100% säkert att ett PWO-tillskott kommer förändra din löpning fullkomligen, men för vissa är effekten så pass stor att den helt enkelt inte går att ignorera.

Rent krasst består PWO-tillskott ofta av stora mängder koffein vilket ger dig ett sylvasst fokus och ökade energinivåer under en längre period, varför PWO-tillskott tas in precis innan ett träningspass eller en löprunda startar.

Intervallträning är ett perfekt exempel på en aktivitet man kan bli betydligt mer effektiv i genom att inta någon form av PWO-tillskott innan passet. Det här är väldigt vanligt bland professionella löpare.

Är det bra att PWO-tillskott för löpare innehåller kreatin?

Kort och gott, ja!

Kreatin är ett ämne som hjälper kroppen återhämta sig bättre, men kanske framför allt hjälper kroppen och dess muskler bli mer uthålliga.

Vilket är det bästa PWO-tillskottet för någon som sysslar med långdistanslöpning?

Vårt svar blir Core Performance.

Det är väldigt effektivt, prisvärt och dessutom skapat i Sverige.

Vanliga frågor – PWO

Vad kan PWO göra för mig?

PWO hjälper dig som en prestationshöjare, för att du ska få ut det mesta av din träning.

Sammanfattning

Ett PWO-tillskott kan hjälpa dig löpa snabbare, längre och även få dig att känna dig mer fylld av energi även efter en löprunda.

PWO-tillskott passar inte alla och är något underskattade bland människor som löper, men de kan alltså användas med fördel även vid löpning.

Vi har gjort vårt yttersta för att sammanställa en lista av och även utnämnt vad vi anser vara den bästa PWO:n vid löpning.

Vi hoppas den här jämförelsen varit till hjälp och att du lyckas ta din löpträning till nästa nivå till en följd av den!

Stoppa i dig en kapsel på 400 mg koffein och ät en skiva bröd — ut och löp sedan!

För dig som löper länge så kan det också vara viktigt att ha koll på vätske och elektrolytbalansen.

Här kommer vår sammanfattade topplista med den bästa PWO:n för löpning som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Pwo:n för löpning – Bäst i vårt test

  1. Bäst i vårt test : PWO Aura-7
  2. Bästa koffeinfria : AWARE PLASMA PWO
  3. Billigast köp : Core PWO Zero
  4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core PWO Zero
  5. Bästa kapseln : Fairing Koffein
  6. Populärast i sökningar : Core PWO Zero