BĂ€sta Q10 kosttillskotten 2022

Är du trött i muskler eller huvud? DĂ„ kan det bero pĂ„ att du har för lite Q10 i kroppen. Ämnet finns naturligt i vĂ„ra celler i kroppen och liknar vitaminer men produktionen försĂ€mras med Ă„ldern. LĂ€s vidare hĂ€r om bĂ€sta Q10 just nu!

Vi har hÀr gÄtt igenom tester, undersökningar och bÀst i test för att finna de bÀsta Q10 kosttillskotten pÄ marknaden.

HÀr kommer vÄr sammanfattade bÀst i test med de Q10 -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Q10 tillskotten – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Elexir Pharma Q10
 2. BĂ€st för Ă€ldre : Q10 – Selen – Vitamin E
 3. Billigast köp: CoQ10 Vitaprana
 4. Veganskt alternativ : CoQ10 Vitaprana
 5. Högst C och D innehÄll : Elexir Pharma Q10
 6. PopulÀrast i sökningar : Pharma Nord Bio-Qinon Q10

Topp 10 lista bÀsta Q10

Topplistan

bÀttre hÀlsa q10
Rank 1 BÀst i Test Högdoserat & Vitamin C

Elexir Pharma Q10

betyg
(5/5)
Pris/portion
3,32 kr
Q10/portion
100 mg
Högdoserat Q10 preparat dÀr varje kapsel innehÄller 100 mg Q10 enzym. Garanterar att du fÄr minst det du behöver varje dag i en enda kapsel. InnehÄller Àven vitamin C och vitamin B2 för ökad energi och minskad trötthet. LÀttsmÀlta och gör nytta till ett bra pris per dag gör att vi korar denna till vinnare i vÄr testgenomgÄng
bÀttre hÀlsa q10
Rank 2

Protein – Coenzym Q10

betyg
(5/5)
Pris/portion
2,15 kr
Q10/portion
100 mg
Studier har visat att Q10 i kombination med selen har minskat risken att dö i hjÀrt/kÀrlsjukdommar med hela 54% (LTH & Lissabon) Kan Àven ge effekt pÄ hud i form av minskade rynkor.
pharma nord q10
Rank 3

Pharma Nord Bio-Qinon Q10

betyg
(4/5)
Pris/portion
4,82 kr
Q10/portion
30 mg
Q10 som Àr lÀttupptagligt i vegetabilisk olja i mjuka gelatinkapslar. Naturlig produkt som Àr perfekt som dagligt tillskott. InnehÄller Àven riboflavin som bidrar till normal energiomsÀttning. AnvÀndare rapporterar mycket goda effekter av den produkt. Uppiggande med bra kvalitet och lagom dos Àr nÄgra av kommentarerna.
bÀttre hÀlsa q10
Rank 4

Q10 – Selen – Vitamin E

betyg
(4/5)
Pris/portion
6,58 kr
Q10/portion
20 mg
Kombinationsprodukt som ger extra boost. Vitamin E i kombination med Q10 och selen, minskar stressen i cellerna och fungerar som antioxidant. AnvÀndare har bland annat blivit hjÀlpta mot migrÀn!
vitaprana q10
Rank 5 Veganska kapslar

CoQ10 Vitaprana

betyg
(4/5)
Pris/portion
1,69 kr
Q10/portion
30 mg
Passar utmÀrkt att komplettera kosten med som vegetarian/vegan.
lamberts q10
Rank 6

Ubiqinon Q10 coenzym

betyg
(2/5)
Pris/portion
8,65 kr
Q10/portion
200 mg
Ett superhögtdoserat Q10 preparat. Vi har inte funnit nÄgra bevis pÄ att det ska ge stor fördel att ta dessa doser, samtidigt sÄ rapporteras det inga direkta risker med det. Blir rÀtt dyr produkt per dag.

Fler produkter hittar du hÀr

Vad Àr Q10?

Q10 finns naturligt i vÄra celler i kroppen och liknar vitaminer. Det Àr fettlösligt och vÀldigt enkelt för kroppen att ta upp. Kroppen tillverkar sjÀlv den mÀngd som den behöver och produktionen sker frÀmst i levern. Kroppens förmÄga att tillverka avtar med Äldern. Redan vid 40 Ärs Älder har dock tillverkningen kraftigt försÀmrats.

formel för q10

Varför behöver kroppen Q10?

Q10 Àr en av de viktigaste ingredienserna nÀr kroppens celler ska tillverka energi. Alla celler som gör av med mycket energi, sÄ som vÄra muskler och vÄrt hjÀrta, förbrukar stora mÀngder.

Q10 fungerar ocksÄ som en kraftfull antioxidant. NÀr kroppen förbrukar det syre som vi andas in bildas fria radikaler som kan skada vÄr kropp och utsÀtta den för oxidativ stress.

Kolesterol som oxiderar blir till exempel kladdigt och fastnar pÄ vÀggarna i vÄra blodkÀrl. Q10 förhindrar att kolesterolet oxideras och sÀnker pÄ sÄ sÀtt halten av farligt kolesterol i blodet.

Precis pÄ samma sÀtt som du putsar bort oxidbelÀggningar frÄn dina mÀssingsljusstakar putsar Q10 bort belÀggningar frÄn dina blodkÀrl. Det finns Àven forskning som visar att hjÀrtat fungerar bÀttre nÀr du Àter Q10 eftersom det dÄ fÄr extra energi. Det gör att du kÀnner dig piggare och att du fÄr mer energi.

Finns det mat som innehÄller Q10?

Du kan hitta Q10 i fet fisk som t.ex. makrill och strömming. Det förekommer ocksĂ„ i valnötter och jordnötter. Även morötter, spenat och broccoli innehĂ„ller en del.

mat som innehÄller Q10
Makrill & morötter Àr ett par livsmedel som innehÄller Q10

Men om du inte tÀnker Àta en kost som bestÄr enbart av dessa rÄvaror kan det vara svÄrt att komma upp i de nivÄer som kroppen behöver. Dessutom kan det nog bli tjatigt att leva pÄ fisk och broccoli resten av livet.

Eftersom det Àr en fettlöslig substans Àr det Àven svÄrt för veganer och vegetarianer att fÄ i sig tillrÀckligt genom kosten. Det behövs animaliskt fett för att kroppen ska kunna ta upp Àmnet ur maten.

Hur mÀrker jag om jag fÄr i mig för lite Q10?

MĂ„nga som lider av Q10 brist uppger att de kĂ€nner sig trötta i musklerna. MĂ„nga sĂ€ger att de inte orkar trĂ€na som vanligt eller att de blir trötta av en vanlig lĂ„ngpromenad. Ämnet förser musklerna med den energi de behöver för att arbeta ordentligt. Brist leder alltsĂ„ till trötta muskler.

Ett annat vanligt symptom Àr hjÀrndimma. Det blir svÄrt att koncentrera sig och svÄrt att tÀnka klart. Om hjÀrtat inte fÄr den energi det behöver orkar det inte pumpa lika effektivt. DÄ fÄr inte hjÀrnan lika mycket syre och den blir trött och dimmig. Ett kosttillskott av Q10 kan mota bort alla dessa symptom pÄ bara nÄgon vecka.

Exempel pÄ symptom vid brist pÄ Q10
 • Trötta muskler
 • DĂ„lig ork
 • Energilös
 • HjĂ€rndimma
 • SvĂ„rt med koncentration

Vem behöver Àta Q10?

Den som har fÄtt kolesterolhÀmmande lÀkemedel (statiner) utskrivet av lÀkare behöver garanterat Àta Q10-tillskott. Statiner hÀmmar nÀmligen upptaget av och försÀmrar kroppens förmÄga att sjÀlv producera tillrÀckligt.

q10 för hjÀrtat

Detta kan försÀmra dina chanser vid hjÀrtsvikt eftersom hjÀrtat dÄ behöver extra mycket energi. Har du dessutom sÄdana problem med farligt kolesterol i blodet att du behöver Àta statiner har du en kraftigt förhöjd riska att drabbas av just hjÀrtsvikt.

Redan vid 30 Ärs Älder börjar kroppens egen tillverkning av Q10 att minska. Vid 40 Ärs Älder upplever mÄnga att de blir tröttare, orkar mindre och blir mindre stresstÄliga. Detta Àr precis de symptom som stÀmmer in nÀr det finns en brist. MÀnniskor som har nedsatt leverfunktion och mÀnniskor som röker Àr ocksÄ i riskzonen att utveckla en brist. Det finns alltsÄ mÄnga anledningar att testa ett av de bÀsta Q10 kosttillskotten som finns, redan i dag.

Finns det nÄgra biverkningar om jag överdoserar?

Om du fÄr blodförtunnande medicin utskrivet av din lÀkare behöver du berÀtta att du Àter Q10. Preparatet kan nÀmligen pÄverka effekten av till exempel Waran. DÄ kan din lÀkare sÀga till dig att sluta Àta tillskotten eller anpassa din dos av Waran.

I övrigt gÄr det inte att hitta nÄgonting om biverkningar nÄgonstans, inte ens pÄ LÀkemedelsverkets hemsida. Det beror förmodligen pÄ att Q10 likt C-vitamin spolas ut med urinen om du stoppar i dig mer Àn du behöver. Det enda du kan skada genom att överdosera Àr alltsÄ din plÄnbok.

🏆 Olika preparat och vĂ„r testvinnare i bĂ€st i test

Det finns en mÀngd olika Q10 preparat pÄ marknaden. Det finns bÄde som tabletter och gelkapslar. Gelkapslar Àr de som oftast rekommenderas eftersom Q10 Àr fettlösligt och i gelkapslarna innehÄller Q10 upplöst i fett. Det gör att kroppen enkelt kan ta upp Àmnet och transportera det dit dÀr det behövs som bÀst.

VÄr genomgÄng av bÀsta Q10 kosttillskott har gett att Elexir Pharma Q10 Àr vÄr testvinnare. Denna produkt rekommenderar vi varmt, och vi Àr övertygade att om du ska se om du mÀrker en positiv effekt av detta Àmne sÄ Àr det just denna bÀst-i-test vinnare du ska prova. Hela vÄr topplista över bÀsta Q10 hittar du hÀr.

Vanliga frĂ„gor – Q10

Vad hjÀlper Q10?

Q10 kan hjÀlpa mot mycket av problemen, som trötta muskler.

Sammanfattning 

Q10 Àr ett Àmne som tillverkas i levern. Det hjÀlper kroppens celler i framförallt musklerna och hjÀrtat att göra energi av den mat vi Àter. Med för lite i kroppen upplever mÄnga att de blir trötta och orkeslösa. MÄnga kÀnner sig ocksÄ trötta i huvudet.

Q10 Àr fettlösligt och för att vi ska kunna ta upp det ur maten vi Àter behöver vi ocksÄ fÄ i oss fett. DÀrför Àr det vanligt att veganer och vegetarianer fÄr brist. Fet fisk, jordnötter, morötter och broccoli Àr nÄgra matvaror som Àr rika pÄ Q10. Det Àr sÄ gott som omöjligt att överdosera eftersom överskottet lÀmnar kroppen med urinen. Q10 Àr ocksÄ en kraftig antioxidant som kan hjÀlpa till att stoppa kolesterol frÄn att fastna pÄ insidan av kÀrlvÀggarna.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter Àn dem i topplistan just nu.

KĂ€llor

www.livsmedelsverket.se

https://www.fass.se/LIF/startpage

https://apotea.se

https://sv.wikipedia.org/wiki/Koenzym_Q10