Bästa Rödbetsjuicen Jan 2023

En produkt som har blivit alltmer populär på marknaden är rödbetsjuice. Denna nya dryck är inte bara en ren näringsbomb sett till innehållet, utan den har även en härlig smak och en poppande röd färg.

Vi på Tillskottsbibeln har i vår recension testat en mängd av den bästa rödbetsjuicen för att kunna presentera den som är bäst i test och dessutom godast. Vi har även tagit med rödbetspulver som är en variant som är enkel att hantera när man exempelvis ska göra smoothies eller träningsdryck.

Enligt forskning så kan juice på rödbetor sänka blodtrycket och höja prestationsförmågan vid träning. Så häng med och kika på vårt test!

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa rödbetsjuicen

Topplistan

beetroot juice
Rank 1 Bäst i Test

HealthyCo Beetroot Juice 1L ECO

betyg
(5/5)
Pris
26 kr
Mängd
1 L
Mycket bra produkt i smidig förpackning. Absolut godaste smaken enligt oss och till ett rimligt pris.
rödbetspulver
Rank 2

RawPowder Rödbetspulver

betyg
(5/5)
Pris
109 kr
Mängd
200 g
En ekologisk naturprodukt med alla fördelar som rödbeta ger. Att använda pulver gör det lite behändigare att få i sig den mängd man behöver. Tillsätt till smoothies, juicer eller i maträtter.
rödbetspulver body science
Rank 3

Body Science Rödbetspulver

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Mängd
20 Portioner
Perfekt för dig som tränar. Pulver av rödbeta med tillsatt spenat för ytterligare boost. Blanda 2 teskedar i 2 dl vatten innan träning. Hög dos nitrater för högre och längre prestation. Mycket omtyckt och prisvärd.
rå rödbetsjuice bag in box
Rank 4 Bag in Box

RÅ Rödbetsjuice Bag in Box

betyg
(5/5)
Pris
239 kr
Mängd
3 L
En ekologisk rödbetsjuice som är tappad i en Bag in Box. 98% rödbeta och reste äppelcidervinäger. Vinägern tar udden av den jordiga smak som vissa upplever i rödbetsprodukter. Mycket nitrater för dig som är uthållighetsidrottare eller som vill ta del av alla andra positiva effekter som rödbetorna ger. Störst andel användare av olika rödbetsjuicer som tycker den är god. Säkert köp!
rå rödbetjuice lingon
Rank 5

Rå Balans Rödbetsjuice

betyg
(4/5)
Pris
369 kr
Mängd
3 L
Rödbeta och lingon i en bag in box. Inga tillsatser. Fullt med nitrater och antioxidanter.
rödbetsjuice kung markatta
Rank 6

Markatta 6 x Rödbetsjuice KRAV, 750 ml

betyg
(4/5)
Pris
249 kr
Mängd
4,5 L
En av de mest populära juicerna. Blandat tycke om smaken, själva tycker vi att den är lite skarp. Inte den billigaste på marknaden men priset blir bättre om du köper flerpack.
rödbeta kapslar
Rank 7 Ekologisk och vegansk

Solaray Fermenterad Rödbeta, 100 kaplsar

betyg
(4/5)
Pris
299 kr
Mängd
100 Kapslar
Fermenterad Rödbeta i kapsel format. Enkelt och smidigt. En kapsel motsvarar 0,5 dl rödbetsjuice.
rödbetspulver skånsk rödbeta
Rank 8

Skånsk Rödbeta, 150 g, KRAV/EKO

betyg
(4/5)
Pris
119 kr
Mängd
150 Gram
Rödbetspulver på skånsk rödbeta. Perfekt till smoothie och bakning. Rik på folsyra, B6, kalium och nitrat.
biotta rödbetsjuice
Rank 9

Biotta Rödbetsjuice

betyg
(3/5)
Pris
47 kr
Mängd
0,5 L
Helt ok produkt men lite väl högt prissatt.

Fler produkter hittar du här

bästa rödbetsjuicen

Vad är rödbetsjuice?

Rödbetsjuice är antiinflammatoriskt, prestationshöjande, bra vid diabetes och kan sänka ditt blodtryck. Det är helt enkelt rödfärgad magi i en flaska. Rödbetor har så många hälsofördelar att det är svårt att räkna upp dem alla.

Med juicens vitaminer och mineraler så kan du få ett extra tillskott av den bästa näring som din kropp behöver.

Vad är det då som är så speciellt med just juice gjord på rödbetor? Jo, studier visar att rödbetor innehåller en kväveform som heter nitrat. När nitrat kommer in i din kropp så omvandlas det till kväveoxid. Det hjälper kroppen att leverera blod och syre till musklerna, vilket gör att du presterar bättre när du tränar.

Varför är juice på rödbetor bra för hälsan?

Rödbetor är livsgivande näringsbomber som fler borde äta eller dricka regelbundet. Rödbetornas nitrat som omvandlas till kväveoxid i kroppen öppnat upp blodkärlen.

Med mer utvidgade blodkärl ökar cirkulationen. Med ökad cirkulation är det inte konstigt att du presterar bättre på gymmet och ute i löparparet. Många använder också denna produkt för att minska risken för mjölksyra.

Forskning pekar på att rödbetsjuice är otroligt näringsrikt. Juicen innehåller en mängd vitaminer och mineraler, bland annat:

Juicen innehåller dessutom såväl folsyra och aminosyror som karotenoider. Om du regelbundet dricker den röda juicen kommer du alltså både att prestera bättre, bli friskare och tänka snabbare.

Hur mycket juice bör jag dricka?

För att få full effekt av juicen gäller det att du tajmar intaget, i alla fall om du dricker juicen för att prestera bra på gymmet.

Generellt är det bäst att dricka juicen två till tre timmar innan du börjar träna. Då hinner magen ta upp näringen och smälta drycken så att du inte behöver ha den skvalpandes runt när du tränar.

Det finns däremot inga studier som visar hur mycket juice du bör dricka. Det bästa är därför att dricka runt en deciliter regelbundet, gärna flera gånger i veckan. Då får du en effekt som påverkar kroppen under en lång tid. Testa därför fram din egen dosering.

OBS – små barn ska inte dricka rödbetsjuice! (livsmedelsverket)

Rödbetor i en sallad

Är juice på rödbetor bra för kolesterolet?

Den bästa rödbetsjuicen är god, nyttig och hälsobringande. Kallpressad råsaft ä perfekt för sig som vill öka intaget av vitaminer och mineraler. Denna juice är dessutom bra för ditt kolesterol och ger dig bra blodfetter. Juicen kan användas för att sänka ditt kolesterol.

Tänk på att juicen är stark för magen, drick den därför tillsammans med mat såsom frukost. Annars kan du få biverkningar såsom magont, något som användare upplever vid tom mage.

Du kan även få en annan överraskande biverkning av juicen. Den koncentrerade färgen kan nämligen göra ditt urin rödfärgat. Det är dock ingenting du behöver oroa dig för. 

Vilken rödbetsjuice är bäst för blodtrycket?

Alla juicer i vår recension är bra för blodtrycket. När du väljer vilken juice du ska köpa kan du därför välja fritt mellan det stora sortimentet.

Juicen sänker ditt blodtryck, något som är uppskattat av många. Tänk dock på att du kan behöva rådgöra med din läkare om du använder blodtryckssänkande mediciner och vill börja dricka mycket rödbetsjuice för de blodsänkande effekterna.

Det som gör att juicen kan sänka ditt blodtryck är nitratet som betorna innehåller. Nitratet omvandlas som sagt till kväveoxid och sänker trycket. Förutom rödbetor så innehåller även ruccola och spenat en hög nivå av nitrat.

olika märken med röbetsjuice

Något som kan vara bra att tänka på om du planerar att dricka mycket juice är att köpa den bästa som är tillverkad av ekologiska rödbetor. Då slipper du oroa dig över att det ska finnas en massa kemikalier eller bekämpningsmedel som restprodukter i juicen.

Var kan jag köpa rödbetsjuice?

Du kan köpa rödbetsjuice eller rödbetspulver på en mängd olika ställen. På så sätt behöver du aldrig ha brist på denna goda dryck. Studier pekar nämligen på att du bör dricka juicen regelbundet för att få full effekt.

Den bästa rödbetsjuicen kan du köpa både online och i fysiska butiker. Idag är juicen så populär att den finns att få tag på i de flesta städer, stora som små. Den har dessutom ofta en lång hållbarhet. Dela med dig av juicen till hela familjen så får alla uppleva dess hälsoeffekter!

När du har fått hem juicen och smakar den kanske du överraskas av den starka smaken. Rödbetor smakar mycket när de är kokta eller ugnsbakade, men ännu mer som koncentrerad juice. Om smaken är för stark kan du därför välja att spä ut den med lite vatten.

Rödbetspulver

När man gör ett pulver mals rödbetor ner till ett fint pulver utan några tillsatser. Pulvret kan exempelvis användas i en dryck före träning. Rödbetspulvret går bra att blanda i vatten, smoothies eller juice. Kan även användas i matlagning.

Är hemmagjord juice nyttig?

Du kan lika gärna tillverka egen juice på rödbetor som att köpa färdiggjord. Då får du en helt naturlig juice som är mycket nyttig. Dessutom utan olika tillsatser. Vårt test visar dock att det är enklast att köpa färdig juice.

rödbetsjuice i en smoothie

Hemmagjord juice må vara lika nyttig, men det är ett kladdigt bestyr att pressa fram den. Dessutom behöver du en råsaftscentrifug då betorna är väldigt hårda. Om du ändå vill ge dig på att testa så finns det en mängd goda recept på internet att följa. Du kan bland annat blanda rödbetorna med apelsin och äpple för en god smak.

Så valde vi ut den bästa rödbetsjuicen

När vi valde ut den bästa rödbetsjuicen så kikade vi på en mängd olika faktorer för att hitta den produkt som är bäst i test. Tester, omdömen, recensioner och producenternas information har gåtts igenom. Vi anser nämligen att en produkt måste vara bra på flera olika områden för att få toppbetyg.

I vårt test kikade vi bland annat på juicens näringsinnehåll, smak och förpackning. Vår recension är ingående och vi har valt ut juicer som passar olika plånböcker och smaklökar. Allt för att du ska kunna hitta din nya favorit. Här hittar du vår topplista med bästa rödbetsjuice. Vår vinnare av bästa rödbetsjuicen med rätt kombination av smak och pris blir HealthyCo Beetroot.

Vanliga frågor – Rödbetsjuice

Hjälper rödbetsjuicen blodtrycket?

Ja det gör det, detta genom de nitratet som finns i juicen.

Varför är juice på rödbetor bra för hälsan?

Forskning pekar på att rödbetsjuice är otroligt näringsrikt. Juicen innehåller en mängd vitaminer och mineraler.

Avslutande ord

Rödbetsjuice är utan tvekan mycket fördelaktigt för din hälsa. För att få i sig denna näringsdryck är det dock viktigt att den är god. Detta har vi tagit hänsyn till när vi testat produkterna i vår topplista För vem kommer att dricka en juice om den är äcklig, hur nyttig den än är?

Den juice som är bäst i test uppfyller alla våra krav. Enligt oss på Tillskottsbibeln är juicen något som du bör dricka regelbundet och dessutom är den ett hälsosamt alternativ som tillskott. Köper du den på nätet med fri frakt så kan du hitta god dryck till rimligt pris.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter än dem i topplistan just nu.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa Rödbets juicerna som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa rödbetsjuicen – Bäst i vårt test

  1. Bäst i vårt test : HealthyCo Beetroot Juice 1L ECO
  2. Bästa pulvret : Body Science Rödbetspulver
  3. Billigast köp: HealthyCo Beetroot Juice 1L ECO
  4. Bästa ekologiska valet : HealthyCo Beetroot Juice 1L ECO
  5. Bästa bag in boxen : RÅ Rödbetsjuice Bag in Box
  6. Populärast i sökningar : RÅ Rödbetsjuice Bag in Box

Källor

https://www.expressen.se/-/hur-nyttigt-ar-egentligen-rodbetsjuice/

https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/-/nya-rad-om-nitrat-och-nitrit2

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :