BÀsta Rödbetsjuicen 2022

En produkt som har blivit alltmer populÀr pÄ marknaden Àr rödbetsjuice. Denna nya dryck Àr inte bara en ren nÀringsbomb sett till innehÄllet, utan den har Àven en hÀrlig smak och en poppande röd fÀrg.

Vi pÄ Tillskottsbibeln har i vÄr recension testat en mÀngd av den bÀsta rödbetsjuicen för att kunna presentera den som Àr bÀst i test och dessutom godast. Vi har Àven tagit med rödbetspulver som Àr en variant som Àr enkel att hantera nÀr man exempelvis ska göra smoothies eller trÀningsdryck.

Enligt forskning sÄ kan juice pÄ rödbetor sÀnka blodtrycket och höja prestationsförmÄgan vid trÀning. SÄ hÀng med och kika pÄ vÄrt test!

Topplista bÀsta rödbetsjuicen

Topplistan

beetroot juice
Rank 1 BĂ€st i Test

HealthyCo Beetroot Juice 1L ECO

betyg
(5/5)
Pris
26 kr
MĂ€ngd
1 L
Mycket bra produkt i smidig förpackning. Absolut godaste smaken enligt oss och till ett rimligt pris.
rödbetspulver body science
Rank 2

Body Science Rödbetspulver

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
MĂ€ngd
20 Portioner
Perfekt för dig som trÀnar. Pulver av rödbeta med tillsatt spenat för ytterligare boost. Blanda 2 teskedar i 2 dl vatten innan trÀning. Hög dos nitrater för högre och lÀngre prestation. Mycket omtyckt och prisvÀrd.
rödbetspulver
Rank 3

RawPowder Rödbetspulver

betyg
(5/5)
Pris
109 kr
MĂ€ngd
200 g
En ekologisk naturprodukt med alla fördelar som rödbeta ger. Att anvÀnda pulver gör det lite behÀndigare att fÄ i sig den mÀngd man behöver. TillsÀtt till smoothies, juicer eller i matrÀtter.
rÄ rödbetsjuice bag in box
Rank 4 Bag in Box

RÅ Rödbetsjuice Bag in Box

betyg
(5/5)
Pris
239 kr
MĂ€ngd
3 L
En ekologisk rödbetsjuice som Àr tappad i en Bag in Box. 98% rödbeta och reste ÀppelcidervinÀger. VinÀgern tar udden av den jordiga smak som vissa upplever i rödbetsprodukter. Mycket nitrater för dig som Àr uthÄllighetsidrottare eller som vill ta del av alla andra positiva effekter som rödbetorna ger. Störst andel anvÀndare av olika rödbetsjuicer som tycker den Àr god. SÀkert köp!
rÄ rödbetjuice lingon
Rank 5

RÄ Balans Rödbetsjuice

betyg
(4/5)
Pris
369 kr
MĂ€ngd
3 L
Rödbeta och lingon i en bag in box. Inga tillsatser. Fullt med nitrater och antioxidanter.
rödbetsjuice kung markatta
Rank 6

Markatta 6 x Rödbetsjuice KRAV, 750 ml

betyg
(4/5)
Pris
249 kr
MĂ€ngd
4,5 L
En av de mest populÀra juicerna. Blandat tycke om smaken, sjÀlva tycker vi att den Àr lite skarp. Inte den billigaste pÄ marknaden men priset blir bÀttre om du köper flerpack.
rödbeta kapslar
Rank 7 Ekologisk och vegansk

Solaray Fermenterad Rödbeta, 100 kaplsar

betyg
(4/5)
Pris
299 kr
MĂ€ngd
100 Kapslar
Fermenterad Rödbeta i kapsel format. Enkelt och smidigt. En kapsel motsvarar 0,5 dl rödbetsjuice.
rödbetspulver skÄnsk rödbeta
Rank 8

SkÄnsk Rödbeta, 150 g, KRAV/EKO

betyg
(4/5)
Pris
119 kr
MĂ€ngd
150 Gram
Rödbetspulver pÄ skÄnsk rödbeta. Perfekt till smoothie och bakning. Rik pÄ folsyra, B6, kalium och nitrat.
biotta rödbetsjuice
Rank 9

Biotta Rödbetsjuice

betyg
(3/5)
Pris
47 kr
MĂ€ngd
0,5 L
Helt ok produkt men lite vÀl högt prissatt.

Fler produkter hittar du hÀr

bÀsta rödbetsjuicen

Vad Àr rödbetsjuice?

Rödbetsjuice Àr antiinflammatoriskt, prestationshöjande, bra vid diabetes och kan sÀnka ditt blodtryck. Det Àr helt enkelt rödfÀrgad magi i en flaska. Rödbetor har sÄ mÄnga hÀlsofördelar att det Àr svÄrt att rÀkna upp dem alla.

Med juicens vitaminer och mineraler sÄ kan du fÄ ett extra tillskott av den bÀsta nÀring som din kropp behöver.

Vad Àr det dÄ som Àr sÄ speciellt med just juice gjord pÄ rödbetor? Jo, studier visar att rödbetor innehÄller en kvÀveform som heter nitrat. NÀr nitrat kommer in i din kropp sÄ omvandlas det till kvÀveoxid. Det hjÀlper kroppen att leverera blod och syre till musklerna, vilket gör att du presterar bÀttre nÀr du trÀnar.

Varför Àr juice pÄ rödbetor bra för hÀlsan?

Rödbetor Àr livsgivande nÀringsbomber som fler borde Àta eller dricka regelbundet. Rödbetornas nitrat som omvandlas till kvÀveoxid i kroppen öppnat upp blodkÀrlen.

Med mer utvidgade blodkĂ€rl ökar cirkulationen. Med ökad cirkulation Ă€r det inte konstigt att du presterar bĂ€ttre pĂ„ gymmet och ute i löparparet. MĂ„nga anvĂ€nder ocksĂ„ denna produkt för att minska risken för mjölksyra.

Forskning pekar pÄ att rödbetsjuice Àr otroligt nÀringsrikt. Juicen innehÄller en mÀngd vitaminer och mineraler, bland annat:

Juicen innehÄller dessutom sÄvÀl folsyra och aminosyror som karotenoider. Om du regelbundet dricker den röda juicen kommer du alltsÄ bÄde att prestera bÀttre, bli friskare och tÀnka snabbare.

Hur mycket juice bör jag dricka?

För att fÄ full effekt av juicen gÀller det att du tajmar intaget, i alla fall om du dricker juicen för att prestera bra pÄ gymmet.

Generellt Àr det bÀst att dricka juicen tvÄ till tre timmar innan du börjar trÀna. DÄ hinner magen ta upp nÀringen och smÀlta drycken sÄ att du inte behöver ha den skvalpandes runt nÀr du trÀnar.

Det finns dÀremot inga studier som visar hur mycket juice du bör dricka. Det bÀsta Àr dÀrför att dricka runt en deciliter regelbundet, gÀrna flera gÄnger i veckan. DÄ fÄr du en effekt som pÄverkar kroppen under en lÄng tid. Testa dÀrför fram din egen dosering.

OBS – smĂ„ barn ska inte dricka rödbetsjuice! (livsmedelsverket)

Rödbetor i en sallad

Är juice pĂ„ rödbetor bra för kolesterolet?

Den bÀsta rödbetsjuicen Àr god, nyttig och hÀlsobringande. Kallpressad rÄsaft À perfekt för sig som vill öka intaget av vitaminer och mineraler. Denna juice Àr dessutom bra för ditt kolesterol och ger dig bra blodfetter. Juicen kan anvÀndas för att sÀnka ditt kolesterol.

TÀnk pÄ att juicen Àr stark för magen, drick den dÀrför tillsammans med mat sÄsom frukost. Annars kan du fÄ biverkningar sÄsom magont, nÄgot som anvÀndare upplever vid tom mage.

Du kan Ă€ven fĂ„ en annan överraskande biverkning av juicen. Den koncentrerade fĂ€rgen kan nĂ€mligen göra ditt urin rödfĂ€rgat. Det Ă€r dock ingenting du behöver oroa dig för. 

Vilken rödbetsjuice Àr bÀst för blodtrycket?

Alla juicer i vÄr recension Àr bra för blodtrycket. NÀr du vÀljer vilken juice du ska köpa kan du dÀrför vÀlja fritt mellan det stora sortimentet.

Juicen sÀnker ditt blodtryck, nÄgot som Àr uppskattat av mÄnga. TÀnk dock pÄ att du kan behöva rÄdgöra med din lÀkare om du anvÀnder blodtryckssÀnkande mediciner och vill börja dricka mycket rödbetsjuice för de blodsÀnkande effekterna.

Det som gör att juicen kan sÀnka ditt blodtryck Àr nitratet som betorna innehÄller. Nitratet omvandlas som sagt till kvÀveoxid och sÀnker trycket. Förutom rödbetor sÄ innehÄller Àven ruccola och spenat en hög nivÄ av nitrat.

olika mÀrken med röbetsjuice

NÄgot som kan vara bra att tÀnka pÄ om du planerar att dricka mycket juice Àr att köpa den bÀsta som Àr tillverkad av ekologiska rödbetor. DÄ slipper du oroa dig över att det ska finnas en massa kemikalier eller bekÀmpningsmedel som restprodukter i juicen.

Var kan jag köpa rödbetsjuice?

Du kan köpa rödbetsjuice eller rödbetspulver pÄ en mÀngd olika stÀllen. PÄ sÄ sÀtt behöver du aldrig ha brist pÄ denna goda dryck. Studier pekar nÀmligen pÄ att du bör dricka juicen regelbundet för att fÄ full effekt.

Den bÀsta rödbetsjuicen kan du köpa bÄde online och i fysiska butiker. Idag Àr juicen sÄ populÀr att den finns att fÄ tag pÄ i de flesta stÀder, stora som smÄ. Den har dessutom ofta en lÄng hÄllbarhet. Dela med dig av juicen till hela familjen sÄ fÄr alla uppleva dess hÀlsoeffekter!

NÀr du har fÄtt hem juicen och smakar den kanske du överraskas av den starka smaken. Rödbetor smakar mycket nÀr de Àr kokta eller ugnsbakade, men Ànnu mer som koncentrerad juice. Om smaken Àr för stark kan du dÀrför vÀlja att spÀ ut den med lite vatten.

Rödbetspulver

NĂ€r man gör ett pulver mals rödbetor ner till ett fint pulver utan nĂ„gra tillsatser. Pulvret kan exempelvis anvĂ€ndas i en dryck före trĂ€ning. Rödbetspulvret gĂ„r bra att blanda i vatten, smoothies eller juice. Kan Ă€ven anvĂ€ndas i matlagning.

Är hemmagjord juice nyttig?

Du kan lika gÀrna tillverka egen juice pÄ rödbetor som att köpa fÀrdiggjord. DÄ fÄr du en helt naturlig juice som Àr mycket nyttig. Dessutom utan olika tillsatser. VÄrt test visar dock att det Àr enklast att köpa fÀrdig juice.

rödbetsjuice i en smoothie

Hemmagjord juice mÄ vara lika nyttig, men det Àr ett kladdigt bestyr att pressa fram den. Dessutom behöver du en rÄsaftscentrifug dÄ betorna Àr vÀldigt hÄrda. Om du ÀndÄ vill ge dig pÄ att testa sÄ finns det en mÀngd goda recept pÄ internet att följa. Du kan bland annat blanda rödbetorna med apelsin och Àpple för en god smak.

SÄ valde vi ut den bÀsta rödbetsjuicen

NÀr vi valde ut den bÀsta rödbetsjuicen sÄ kikade vi pÄ en mÀngd olika faktorer för att hitta den produkt som Àr bÀst i test. Tester, omdömen, recensioner och producenternas information har gÄtts igenom. Vi anser nÀmligen att en produkt mÄste vara bra pÄ flera olika omrÄden för att fÄ toppbetyg.

I vÄrt test kikade vi bland annat pÄ juicens nÀringsinnehÄll, smak och förpackning. VÄr recension Àr ingÄende och vi har valt ut juicer som passar olika plÄnböcker och smaklökar. Allt för att du ska kunna hitta din nya favorit. HÀr hittar du vÄr topplista med bÀsta rödbetsjuice. VÄr vinnare av bÀsta rödbetsjuicen med rÀtt kombination av smak och pris blir HealthyCo Beetroot.

Vanliga frĂ„gor – Rödbetsjuice

HjÀlper rödbetsjuice blodtrycket?

Ja det gör det, detta genom nitratet i Àmnet.

Avslutande ord

Rödbetsjuice Àr utan tvekan mycket fördelaktigt för din hÀlsa. För att fÄ i sig denna nÀringsdryck Àr det dock viktigt att den Àr god. Detta har vi tagit hÀnsyn till nÀr vi testat produkterna i vÄr topplista För vem kommer att dricka en juice om den Àr Àcklig, hur nyttig den Àn Àr?

Den juice som Àr bÀst i test uppfyller alla vÄra krav. Enligt oss pÄ Tillskottsbibeln Àr juicen nÄgot som du bör dricka regelbundet och dessutom Àr den ett hÀlsosamt alternativ som tillskott. Köper du den pÄ nÀtet med fri frakt sÄ kan du hitta god dryck till rimligt pris.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter Àn dem i topplistan just nu.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta Rödbets juicerna som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta rödbetsjuicen – BĂ€st i vĂ„rt test

  1. BÀst i vÄrt test : HealthyCo Beetroot Juice 1L ECO
  2. BÀsta pulvret : Body Science Rödbetspulver
  3. Billigast köp: HealthyCo Beetroot Juice 1L ECO
  4. BĂ€sta ekologiska valet : HealthyCo Beetroot Juice 1L ECO
  5. BĂ€sta bag in boxen : RÅ Rödbetsjuice Bag in Box
  6. PopulĂ€rast i sökningar : RÅ Rödbetsjuice Bag in Box

KĂ€llor

https://www.expressen.se/-/hur-nyttigt-ar-egentligen-rodbetsjuice/

https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/-/nya-rad-om-nitrat-och-nitrit2