Bästa Rosenroten Jan 2023

I perioder av mycket stress och med brist på energi så önskar man ju verkligen att det fanns något att ta till för att bli lugnare och piggare. Och det finns det, nämligen rosenrot!

I den här artikeln ska vi berätta om bästa rosenroten och dess egenskaper och göra en liten recension av rosenrotprodukter. Vi ska också avgöra vilken rosenrot som är bäst i test enligt våra kriterier!

Bäst i test lista med de bästa rosenrot produkterna

Topplistan

Arctic-root
Rank 1 Bäst i Test

Arctic Root

betyg
(5/5)
Pris
179 kr
Mängd
80 tabletter
Med en bra effekt mot stress och trötthet ger denna rosenrotprodukt dig en bättre vardag. Ger en bra effekt under påfrestande perioder och du blir klarare i huvudet, mindre orolig och sover bättre. Vissa användare känner att de har fått livet tillbaka med denna produkt!
Rank 2

Gerimax instant energy

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
3,73 kr
Rosenrot/kapsel
120 mg
Guaranaextrakt, rosenrot och ginsengextrakt. Ämnen som kan ge dig en kick i perioder av trötthet och när du behöver fokusera extra mycket. Fina betyg.
Elexir-Rosenrot
Rank 3

Elexir Pharma Rosenrot

betyg
(5/5)
Pris
165 kr
Mängd
80 tabletter
Har en positiv påverkan på stress och fysisk utmattning. Den här produkten innehåller även vitamin B5 som ser till att den mentala prestationen normaliseras och minskar trötthet. Bioperin är också en ingrediens som ökar upptagningsförmågan!
Rosenrot-Body-Science
Rank 4

Body Science Rosenrot

betyg
(4/5)
Pris
59 kr
Mängd
100 kapslar
Här har vi en produkt som får högt betyg för det låga priset! Lika effektiv mot stress och utmattning som dyrare produkter. Fina betyg av användare, det enda som vissa anser vara negativt är att kapslarna innehåller gelatin - den är alltså inte vegansk.
rosenrot-Plus-Healthwell
Rank 5

Rosenrot Plus

betyg
(4/5)
Pris
119 kr
Mängd
80 kapslar
Ger en uppiggande känsla i perioder av trötthet och stress. Extra hög koncentration med hela 300 mg i helt veganska kapslar. Användare säger att de märker skillnad redan efter några dagar!
Rosenrot-Forte-Bioroot
Rank 6

Rosenrot Forte

betyg
(4/5)
Pris
189 kr
Mängd
60 tabletter
Effektivt kosttillskott när man lider av trötthet och stress. Hjälper också till att behålla fokus och skärpa. Ger en extra snabb effekt, och användare säger att de snabbt märker skillnad och att den ger en bra effekt.
Ekologiskt-Rosenpulver-Rawpowder
Rank 7

Ekologisk rosenrotpulver

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
Mängd
100g
Ett boostande pulver som motverkar trötthet och förbättrar prestationsförmågan. Gör att kroppen kan anpassa sig under tuffare perioder som till exempel mycket stress. Är helt ekologiskt, naturligt utan tillsatser.
rosenrot plus
Rank 8

healthwell Rosenrot Plus

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,48 kr
Rosenrot/kapsel
300 mg
Ett tillskott som specifikt är menat att bidra till minskad trötthet och utmattning och gör så väldigt, väldigt bra. Ett tillskott skapat på en uppiggande rot, helt enkelt. Kan även sänka ditt blodtryck och öka din uthållighet.
rosenrot plus
Rank 9

Bioroot Rosenrot Forte

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
3,15 kr
Rosenrot/kapsel
200 mg
Ett rosenrot-tillskott skapad för dig som är stressad och känner dig trött. Innehar en patenterad formula vilket är vad som gör tillskottet unikt. Kan även användas vid utövning av valfri sport med framgång. Kan ge dig energi under hela dagen.
Bästa rosenrot en fetbladig växt

Vad är rosenrot?

Rosenrot har en lång historia som ett medel för mer välbefinnande. Det är en fetbladsväxt som trivs på torra, karga platser och växer i Asien, USA och i norra Europa.

Man säger att rosenrot är en så kallad adaptogen och med det menar man att växten kan hjälpa kroppen att anpassa sig vid olika påfrestningar, både fysiska och mentala.

Vad kan rosenrot göra för din hälsa?

Ett tillskott av rosenrot har en hel del positiva effekter för din kropp:

  • Ger ökad kognitiv förmåga. Ska du ha ett viktigt möte eller skriva ett svårt prov? Ta rosenrot några timmar innan så kommer du känna dig mer skärpt!
  • Dämpa och lindra stress. Bara efter några dagar efter att du börjat äta rosenrot visar studier att du kan känna dig lugnare och mindre orolig!
  • Sänka ditt blodsocker. Det finns tydliga tecken på att rosenrot kan hjälpa till att reglera dina blodsockernivåer.
  • Motverka trötthet. Om du ofta känner dig trött kan ett intag av rosenrot hjälpa dig att bli piggare inom bara någon vecka.
  • Ökad uthållighet.  Att ta rosenrot några timmar innan ett träningspass kan hjälpa dig att orka med längre och intensivare träning.

För att vara säker på att man kan få de här effekterna så är den rekommenderade doseringen 200-600 mg, beroende på vilka problem du har.

Många positiva effekter alltså! Men som med andra kosttillskott så kan det finnas vissa biverkningar. De ska vi kolla på nu!

utökad uthållighet med rosenrot

Finns det några risker med att ta rosenrot?

Kosttillskott är för det mesta helt ofarliga och har eventuellt väldigt milda biverkningar, men man ska alltid kolla upp det innan! Så hur ligger det då till när det gäller rosenrot?

I de studier som vi har tittat på visar inga jätteallvarliga biverkningar av rosenrot. Det känns ändå viktigt att ta upp de indikationer som finns i forskningen:

  • Försämring av autoimmuna sjukdomar. Man har sett att rosenrot skulle kunna förvärra autoimmuna sjukdomar som till exempel MS.
  • Kan ge stor sänkning av blodsockret. Det här är väldigt negativt för diabetiker då det kan bli svårt att reglera blodsockret på ett säkert sätt.
  • Kan sänka blodtrycket för mycket. De som redan har ganska lågt blodtryck kan få större problem med det av att äta rosenrot.
  • Sömnproblem. Det verkar vara väldigt sällsynt, men vissa personer kan uppleva att de får svårare att somna om det äter rosenrot.

Vår undersökning visar som sagt att det trots det här är det ganska ovanligt med biverkningar av rosenrot och det anses vara ett tryggt och säkert kosttillskott. Vi tycker att det definitivt kan vara värt att testa det!

Var får jag tag på rosenrot?

Om du har bestämt dig för att testa vad rosenrot kan göra för dig ska du leta reda på butiker som säljer hälsokost eller apotek. För här finns rosenrot att köpa!

Här i vårt bäst i test kan du hitta många olika rosenrotsprodukter, som du med fördel kan beställa hem direkt i din brevlåda!

Priset på rosenrot

Rosenrot går att få tag på relativt billigt, men finns också dyrare produkter. Vad det kostar beror på vilken typ av produkt och storlek på förpackning.

 Vi har hittat priser från ca 40 kr till ca 400 kr.

Vi tror i alla fall att du kommer att hitta den bästa rosenroten för dig, som både passar dina behov och den prisklass du vill ha!

bästa pris på rosenrot online

Vanliga frågor – Rosenrot

Kan rosenrot motverka trötthet?

Ja det kan den göra, i längden har rosenrot visats ha positiv effekt.

Är rosenrot farligt?

Rosenrot är inte farligt så länge du håller dig till den rekommenderade dagliga dosen (100-600 mg rosenrot per dag). Överskrider du intaget av rosenrot något kolossalt kommer du att kunna uppleva ökad salivutsöndring, oro, rastlöshet, sömnproblem eller illamående.

Hur använder man rosenrot?

För medicin är det den tjocka rotstammen som används, medan det är de gröna ovanjordsdelarna som i första hand används till mat.

Bäst i test rosenrot

Här kan du se vår topplista och vilken rosenrot som vi har utsett till vinnaren i vårt bäst i test – bästa rosenroten!

I vår undersökning av rosenrot har vi kollat på en massa olika faktorer för att avgöra vilken vi tycker passar för titeln bäst i test! Kvalitet, pris och kvantitet är exempel på faktorer som har hjälpt oss att avgöra det.

Vi tar även del av de tester andra gör samt användarbetyg, recensioner och tillverkarnas beskrivningar. Allt för att du ska slippa göra jobbet.

Sammanfattning

Rosenrot är en fetbladsväxt med historiskt dokumenterade effekter på till exempel trötthet och stress.

Rosenrot kan hjälpa till med att minska stress, öka din kognitiva förmåga, minska blodtrycket och öka din uthållighet i stressande situationer.

Den rekommenderade dosen är 200-600 mg per dag.

Även om det verkar vara ovanligt så finns det indikationer på att rosenrot kan ge vissa biverkningar som till exempel svårigheter att reglera blodsockret och försämring av autoimmuna sjukdomar.

Har man naturligt lågt blodtryck eller diabetes bör man prata med sin läkare innan börjar äta rosenrot.

Rosenrot finns i butiker som säljer hälsokost och på apotek i olika styrkor och produkter.

Här kommer vår sammanfattade topplista med den bästa rosenroten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare Bästa Rosenroten – Tillskottsbibeln.se

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa rosenrot-produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.


Källor

http://www.tidningenhalsa.se/-/rosenrot-roten-som-gor-dig-pigg-och-glad/

https://www.lakemedelsvarlden.se-/mirakelrotter-eller-bluff/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :