BĂ€sta Spirulina 2022

MÄnga nyttiga hÀlsobomber finns i havet, och visste du att det finns en alg som Àr en riktig boost för ditt vÀlbefinnande och mÄende? Det vi pratar om Àr den fantastiska blÄalgen spirulina! Den anses vara en av de bÀsta och mest nÀringstÀta livsmedlen i vÀrlden.

I den hÀr artikeln kommer du att fÄ en liten recension om vad bÀsta spirulina Àr och vad den kan göra för dig, plus att du fÄr veta vilken spirulinaprodukt vi anser Àr bÀst i test!

Topplista bÀsta spirulina

Topplistan

healthwell spirulina kapsel
Rank 1 BÀst i Test Högkoncentrerat

Spirulina Kapslar Eko

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
MĂ€ngd
200 Kapslar
Pris/portion
2,56 kr
Högt koncentrerad. Kapselform för dig som kanske inte uppskattar smaken som kan vara lite speciell. EKO-odlad och innehÄller massor med nyttiga mineraler, proteiner och vitaminer. VÀldigt mÄnga positiva omdömen, nÄgon tycker att kapslen Àr för stor, vi ger Àven denna toppbetyg i vÄrt test.
holistic spirulina
Rank 2

Holistic Active Spirulina tabletter

betyg
(5/5)
Pris
175 kr
MĂ€ngd
250 Tabletter
Pris/portion
3,5 kr
Helt ekologisk tablett utan tillsatser. Upplevs som lÀtta att svÀlja. Klorofyll, proteiner, omega-3 och andra nyttigheter i mÀngder.
spirulina-rawpowder
Rank 3

Spirulinatabletter Eko 300 st

betyg
(4/5)
Pris
175 kr
MĂ€ngd
300 Tabletter
Pris/portion
1,75
Rawpowders spirulinatabletter Àr ekologiska och hyfsat prisvÀrda. AnvÀndare Àr lyriska över ökad energi och bÀttre mage bland annat.
bÀsta-spirulina-body-science
Rank 4

Body Science Wellness Spirulina

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
MĂ€ngd
200 Kapslar
Pris/portion
2,56 kr
Extrakt ifrÄn algen spirulina. AnvÀndare rekommenderar starkt denna produkt. "Frisk som en Fisk"
spirulina pulver
Rank 5 Högkoncentrerat

Spirulina EKO pulver

betyg
(5/5)
Pris
129 kr
MĂ€ngd
200 g Pulver
Pris/portion
1,62 kr
Hög koncentration och höga betyg hos flera testare. Pulver som kan anvÀndas pÄ olika sÀtt. EKO-odlad och innehÄller massor med nyttiga mineraler, proteiner och vitaminer. VÀldigt mÄnga positiva omdömen som gör att vi ger denna toppbetyg i vÄrt test.
superfruit-spirulina-pulver
Rank 6

Superfruit Spirulina pulver EKO, 200 g

betyg
(4/5)
Pris
175 kr
MĂ€ngd
200 G Pulver
Pris/portion
4,52 kr
Ekologiskt odlat som sÀljs i pulverform, funkar bra till smoothies och bakverk. InnehÄller mycket antioxidanter, selen, vitamin E och andra nyttigheter.
gaam-life-series-spirulina
Rank 7 Vegansk!

GAAM Life Series Vegan Spirulina, 60 caps

betyg
(4/5)
Pris
62 kr
MĂ€ngd
60 Kapslar
Pris/portion
2,1 kr
Spirulina i kapselform. Denna Àr i Vegansk version, fri frÄn Àgg, gluten, laktos mm.
Rank 8

BioTechUSA Spirulina, 100 caps

betyg
(4/5)
Pris
89 kr
MĂ€ngd
100 Kapslar
Pris/portion
3,56 kr
Hög koncentration av dennaa superfood. Över 100 olika nĂ€ringsĂ€mnen.
spirulina-vitaprana
Rank 9

Vitaprana Spirulina Powder, 200 g

betyg
(4/5)
Pris
105 kr
MĂ€ngd
200 G Pulver
Pris/portion
?
Vitapranas Organic Spirulina Powder innehÄller endast ren och ekologiskt odlad spirulina. Positiva omdömen.
c-vitamin spirulina
Rank 10

Active Care C-vitamin, Spirulina Mango

betyg
(3/5)
Pris
17 kr
MĂ€ngd
20 Brustabl.
Pris/portion
0,85 kr
Brustablett med C-vitamin och spirulina. Sockerfri och enkel att förtÀra. LÄg dos av just spirulina men kan vara vÀrd att testa för det lÄga priset.

Fler produkter hittar du hÀr

bÀsta spirulina just nu

Vad Àr spirulina?

Att Àta tillskott som förbÀttrar hÀlsan Àr nÄgot som de flesta av oss har gjort nÄgon gÄng, och idag finns det ett oerhört stort utbud att botanisera i beroende pÄ vad man vill ha hjÀlp med.

Spirulina Ă€r en organism som Ă€r en typ av cyanobakterie, och den vĂ€xer i bĂ„de sötvatten och i saltvatten. Cyanobakterier Ă€r en familj av encelliga mikrober som kallas för blĂ„gröna alger. AlltsĂ„ – spirulina Ă€r en form av blĂ„gröna alger. Den kan överleva i temperaturer mellan -10 grader celsius upp till +50 grader celsius.

Redan pÄ forntiden Ät aztekerna spirulina för deras positiva effekter pÄ hÀlsan, och det gjorde man Àven i afrika. 1828 katalogiserades och namngavs spirulina, och sen dess Àr det ett populÀrt kosttillskott vÀrlden över.

Det finns idag moderna anlÀggningar dÀr man odlar spirulina i Centralamerika, Sydamerika, Afrika, Hawaii och Mexiko.

spirulina alger odling
Odling av spirulina alger

Vad Àr spirulina bra för?

Spirulina Àr rik pÄ jod, magnesium, fosfor, kalium, jÀrn och klorofyll. Den har ocksÄ en stor halt av protein, hela 67%!

Spirulina har mÄnga positiva effekter pÄ hÀlsan som till exempel:

 • Spirulina kan sĂ€nka ett för högt kolesterolvĂ€rde.
 • Det har utrensande och detoxande effekter.
 • Spirulina Ă€r antiinflammatoriskt.
 • Högt innehĂ„ll av antioxidanter.
 • Kan minska risken för hjĂ€rt- och kĂ€rlsjukdomar.
 • SĂ€gs kunna minska risken för cancer.
 • Har positiv pĂ„verkan pĂ„ diabetes.
 • Kan sĂ€nka blodtrycket.
 • Spirulina kan minska allergiska besvĂ€r frĂ„n ögon och nĂ€sa.
 • Ett dagligt intag av spirulina kan hjĂ€lpa vid blodbrist.
 • Kan ha effekt pĂ„ uthĂ„llighet och styrka.

Som du ser sÄ finns det mÄnga anledningar att testa att lÀgga till spirulina till din kost redan idag! FortsÀtt lÀsa artikeln om du vill veta vilken spirulinaprodukt som Àr bÀst!

Hur mycket kostar det?

SÄ, du har bestÀmt dig för att det hÀr med spirulina skulle vara bra för dig att testa, men vad kostar det dÄ?

Vi har hittat spirulinaprodukter för sÄ lite som 50 kr och uppÄt. Det beror förstÄs pÄ volym pÄ förpackning och i vilken form spirulinan Àr i. HÀr i vÄrt test kan du hitta alla olika sorter!

Det leder oss osökt in pĂ„ nĂ€sta frĂ„ga – i vilka former finns spirulina i?

Vilka typer av spirulina finns det?

Spirulinatillskott finns som tabletter, kapslar eller som pulver. Du fÄr testa dig fram till vad som passar bÀst för just dig. Den vanligaste sorten Àr tabletter pÄ 500 mg.

Var kan jag köpa det?

Spirulina kan man köpa pÄ olika hÀlsokostbutiker bÄde online och i fysisk butik. HÀr i vÄrt test kan du hitta mÄnga stÀllen att bestÀlla frÄn direkt hem till din brevlÄda!

Hur mycket ska du Àta?

Enligt den forskning som finns sÄ Àr en dos pÄ 1-8 gram per dag tillrÀckligt för att fÄ en effekt pÄ olika hÀlsoproblem.

 • För att sĂ€nka ett högt kolesterol, kan 1-8 gram/dag ha effekt.
 • För att stĂ€rka muskler, 2-7,5 gram/dag.
 • För att sĂ€nka blodtrycket, 3,5-4,5 gram/dag.
 • För att kontrollera blodsocker, 2 gram/dag.
 • För fettlever har man sett effekter med 4,5 gram/dag.

Att Àta mer Àn 8 gram per dag har inte visat nÄgra extra effekter, och dÀrför rekommenderas det inte att inta mer Àn det.

bÀsta spirulina i nyttig mat

Finns det nÄgra risker och biverkningar?

Även om vi har konstaterat att spirulina Ă€r en fantastisk produkt pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt, sĂ„ finns det faktiskt nĂ„gra saker man ska vara medveten om och tĂ€nka pĂ„ innan man börjar göra det till en del av sin kost.

Spirulina kan innehÄlla vissa gifter, om den vÀxer vilt i vatten som Àr förorenat med tungmetaller, bakterier eller andra skadliga partiklar. Det Àr ocksÄ sÄ att eftersom spirulina har en boostande effekt pÄ ditt immunförsvar sÄ kan ett intag av det förvÀrra vissa autoimmuna sjukdomar, som till exempel reumatism. Det har ocksÄ en blodförtunnande effekt som kan innebÀra risker för vissa personer.

Om du pratar med din lÀkare innan du börjar Àta spirulina, och att du köper din produkt frÄn vÀlkÀnda varumÀrken sÄ minimierar du riskerna för att drabbas av de hÀr biverkningarna.

En annan sak att tÀnka pÄ Àr att i början kan en bieffekt vara illamÄende. Det löser du genom att börja med en lÀgre dos, för att sen öka pÄ vartefter. Börja med till exempel en halv tsk per dag för att sedan öka med halv tsk per vecka tills du har nÄtt den dos som skulle vara bÀst för dig.

Hur smakar spirulina?

Ja hĂ€r har vi vĂ€l en annan sak att vara medveten om. Spirulina har en smak som man kanske mĂ„ste vĂ€nja sig vid. Det smakar nĂ€mligen som sjögrĂ€s enligt mĂ„nga. Vilket i och för sig inte smakar illa för alla…

Men visst kan du vÀl vÀnja dig vid det hÀr för att fÄ ta del av alla fördelar va? Det Àr frÀmst pulvret som kan vara lite svÄrt att fÄ i sig utan att rynka pÄ nÀsan, men det finns ju tabletter och kapslar pÄ marknaden som kan vara lÀttare att Àta!

Hur anvÀnder jag spirulina?

Det finns mĂ„nga sĂ€tt att anvĂ€nda bĂ€sta spirulina pĂ„, och vad som Ă€r det bĂ€sta sĂ€ttet för dig mĂ„ste du testa dig fram till. Bakverk, smoothies, röror eller bara att blanda med vatten och dricka som det Ă€r – mĂ„nga alternativ finns det!

HÀr Àr nÄgra som vi har stött pÄ i vÄr research:

Eller ja, blanda pulver med vatten, eller svÀlj dina kapslar med vatten. Valet Àr ditt! Det viktiga Àr ju faktiskt ATT man fÄr i sig sin dagliga dos spirulina, inte HUR.

bakverk med spirulina

BĂ€st i test spirulina

HĂ€r kan du se vilken produkt som vi har utsett till testvinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta spirulina! För att vĂ€lja ut vilken som Ă€r vĂ„r vinnare har vi tittat pĂ„ en massa olika faktorer, för det finns mycket att ta hĂ€nsyn till för att en produkt ska anses vara just den bĂ€sta. Smak, förpackning och innehĂ„ll Ă€r exempel pĂ„ faktorer för högt betyg i vĂ„rt test.

Vi har ocksÄ varit noga med att vÀlja ut produkter i olika prisklasser och av olika mÀrken för att du ska kunna vÀlja den produkt som passar dig bÀst! Vi har Àven gÄtt igenom andra tester, recensioner och verkliga omdömen för att koka ihop hela vÄr lista.

HÀr hittar du vÄr Topplista över bÀsta Spirulina just nu!

Vanliga frĂ„gor – Spirulina

Vad Àr sprilina för Àmne?

Spirulina Àr en organism Àr dÀrför en fotoautotrof

Sammanfattning

Spirulina Àr en blÄgrön alg som vi mÀnniskor redan pÄ forntiden upptÀckte en massa hÀlsofördelar med. Den vÀxer bÄde pÄ planteringar i bland annat Sydamerika och vilt i bÄde salt- och sötvatten.

Spirulina kan ha positiva effekter pÄ mÄnga saker frÄn högt blodtryck till att stÀrka immunförsvaret. Det finns vissa biverkningar man ska vara medveten om och det Àr bra om man konsulterar sin lÀkare om man Àr osÀker, innan man börjar anvÀnda det. Man ska ocksÄ vara noga med att köpa sin spirulina frÄn vÀlkÀnda varumÀrken sÄ att risken för gifter minimeras. Det finns som pulver, tabletter och kapslar. Smaken pÄminner om sjögrÀs, vilket gör att mÄnga gör olika bakverk och smoothies med spirulina i för att det ska bli lÀttare att fÄ i sig.

En annan alg med liknande egenskaper Àr Chlorella som du kan lÀsa om hÀr.

Övriga produkter i testet

spirulina pulver
Rank 11

Renée Votaire Spirulina

betyg
(3/5)
Pris
59 kr
MĂ€ngd
100 G Pulver
Pris/portion
?
Ekologiskt pulver av spirulina med mÀngder av nyttiga Àmnen. Smakar inget vidare enligt nÄgra.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de Spirulinan som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Spirulina – BĂ€st i vĂ„rt test – Sammanfattning

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa Spirulina-produkter Àr Svensk HÀlsokost, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.


KĂ€llor

https://kurera.se/10-superfakta-om-spirulina/

https://www.healthline.com/-/10-proven-benefits-of-spirulina

https://examine.com/supplements/spirulina/

https://www.healthline.com/–spirulina-side-effects#side-effects

https://kurera.se/blagrona-alger/