Bästa Tillskotten För Håret Jan 2023

Ditt hår är något av det vackraste du har på din kropp. Vare sig du är en kvinna eller en man så är ditt hår något som med högsta sannolikhet är väldigt viktigt för dig och ger dig en känsla av säkerhet.

Det kan därför vara hemskt att få se sitt hår åldras och kanske växa på sätt man kanske inte trott var möjligt, varför det kan vara relevant att köpa in ett kosttillskott för att ge sitt hår bästa möjliga chans att reparera och växa.

Vi på Tillskottsbibeln har därför sammanställt en lista av men även utsett vad vi anser vara de bästa tillskotten för håret just nu. Lycka till i din jämförelse!

Sidan innehåller annonser

Topplistan

pure-arganolja-eko
Rank 1 Bäst i Test

Pure Arganolja Eko

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Typ
Olja
Tunn olja som lätt tränger in i huden. Bra bland annat att smörja in under ögonen för att få bort fina linjer. Utmärkt för hår och skäggvård, ger mjukt hår med lyster och en mild nötaktig doft. Fantastiskt bra betyg från användare både för de som använder den på huden och i håret. Flera har blivit hjälpta med att minska sina eksembesvär. Blir vår testvinnare i kategorin arganolja.
kosttillskott för bättre hår hud och nagel
Rank 2

Hår, Hud & Naglar

betyg
(4/5)
Pris
249 kr
Antal Tabletter (2 per dag)
60
Mängd MSM/Kollagen per tablett
100 / 50 mg
Innehåller kollagen, MSM, Kisel och kondroitin. Allt för att minska risk för håravfall och hålla hår, hud och naglar friska. En mycket bra kombinationstablett.
biotin bidrar till normal energiomsättning
Rank 3

healthwell Biotin 10000

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
2,49 kr
Biotin/kapsel
10000 µg
Ett högdoserat biotintillskott från healthwell som dessutom bidrar till en förbättrad energiomsättning. Hjälper hud, hår och naglar att växa sig bättre med tiden.
silica veganskt kisel från bambu
Rank 4

healthwell Silica

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,87 kr
Silica/kapsel
250 mg
Ett högdoserat biotintillskott från healthwell som dessutom bidrar till en förbättrad energiomsättning. Hjälper hud, hår och naglar att växa sig bättre med tiden. Innehåller 250 mg rent kisel från bambu per kapsel. Fungerar även bra för brosk och leder samt människor som lider av IBS.
wonderful hair - healthwell
Rank 5

healthwell Wonderful Hair

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
2,54 kr
Biotin/kapsel
250 µg
Ett unikt kosttillskott i form av ett hårvitamin speciellt framtaget för att bidra till att bibehålla normalt hår, normal hud och normala naglar. Fungerar väldigt bra för det typiska, tunna, nordiska håret. Kan göra så ditt hår växer snabbare. Består primärt av biton men även hirsextrakt och kiseloxid bland annat. Passar även veganer och vegetarianer.
bättre hår biotin och zink
Rank 6

New Nordic Hair Volume

betyg
(3/5)
Pris/tabletter
5,63 kr
Biotin/tabletter
475 µg
Essentiell näring med växtextrakt. Kan bidra till att ditt hår får mer volym vilket är den primära egenskapen i kosttillskottet. Bra för både hår, hud och naglar. Du bör märka av märkbar skillnad på ditt hår och dina naglar kort efter att du börjat använda produkten.
plus hår kosttillskott
Rank 7

Alpha Plus Hair Nutrition

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
2,1 kr
Ett vårdande kosttillskott som består av en lång rad vitaminer och mineraler för att stärka ditt hår, dina naglar och din hud. 100% veganskt. Berikat med vitamin C och väldigt prisvärt i vårt tycke. Ett bra allround-tillskott, helt enkelt.
stora hårkuren
Rank 8

Stora Hårkuren

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
0,46 kr
Ännu ett vårdande kosttillskott för hår, hud och naglar. Primärt skapat för att ge ditt hår mer glans. En produkt som gör sitt jobb, helt enkelt.
snyggt hår med tillskott great earth
Rank 9

Great Earth Beautiful Hair

betyg
(2/5)
Pris/kapsel
2,81 kr
Biotin/kapsel
800 µg
Ett kosttillskott skapat för att ge dig vackert hår. Bibehåll din hårkvalité eller öka den till och med ett snäpp med hjälp av Great Earths kosttillskott Beautiful Hair. Innehåller bl.a. biotin, zink och koppar samt cystein. Tyvärr är tabletterna ganska stora vilket gör de svåra att svälja.
näring till ditt hår
Rank 10

Priorin

betyg
(2/5)
Pris/kapsel
4,65 kr
Ett hud- och hårvårdande kosttillskott som bland annat innehåller biotin, l-cystin, hirsextrakt och pantonensyra. Mängder med näring för ditt hår i en liten kapsel som är lätt att svälja.

Varför ska man ta tillskott som bidrar till bättre hår?

Enkelt — för att ens nuvarande hår blivit svagt, växer alldeles för långsamt eller bara behöver mer färg. Det finns mängder av anledningar till varför man kan överväga att börja använda sig av diverse kosttillskott för att förbättra sitt hår.

Vem ska ta tillskott som bidrar till bättre hår?

Vi tycker genuint att alla, oberoende av kön eller ålder, bör överväga att köpa in ett tillskott för sitt hår ifall man börjat märka av något märkligt i stil med ovanligt mycket håravfall den senaste tiden eller fler gråa hårstrån i allmänhet.

Vilka typer av mat är bäst att äta för starkare hår?

Egentligen är det din kost som är nyckeln till att ditt hår förblir friskt, glansigt och fylligt. Om du inte äter tillräckligt med mat kan det leda till att du inte får i dig tillräckligt av ett visst näringsämne vilket i sin tur kan ha effekten att ditt hår tar skada i form av håravfall, att färgen börjar försvinna eller att inte växer lika tjockt som förut.

 • Lax
 • Valnötter
 • Ostron
 • Sötpotatis
 • Ägg
 • Spenat
 • Linser och ärtor
 • Grekisk yoghurt

Vilka typer av kosttillskott är bäst att köpa om man år på jakt efter tjockare, mer fylligt hår?

Vitaminerna A, B, C, D och E har alla en positiv effekt för hår och hårväxt.

Hårtabletter kombinerat med diverse vitamintillskott för att vara på den säkra sidan är något vi starkt rekommenderar att man köper för att verkligen säkerställa att man ger sitt hår den fyllnad, näring och lyster det förtjänar i syfte att kunna växa sig starkt.

Även kokosolja i olika former kan fungera utmärkt för att förbättra ditt hår.

Fungerar hårtabletter mot håravfall?

Ja, milt uttryckt!

Har du brist på biotin eller zink i kroppen kan ditt hår påverkas negativt.

Det är oerhört viktigt att få i sig dessa näringsämnen och det kan hårtabletter hjälpa dig med. Tabletter för håret kommer bland annat i kapselform och hjälper dig att bibehålla normalt hår med dagligt intag av vitaminer.

Det här är varför vi vågar rekommendera den här typen av kosttillskott för människors hårproblem i allmänhet, vi vet om att

När på dagen ska man använda hårtabletter?

Till skillnad från många andra typer av kosttillskott föreslår vi att man nyttjar sig av hårtabletter direkt efter att man ätit en måltid, och inte det första man gör när man vaknar på morgonen.

Vilket är det bästa kosttillskottet för håret just nu enligt teamet bakom Tillskottsbibeln.se?

Just nu ansver vi produkten Wonderful Hair från healthwell vara överlägsen vad gäller att hjälpa människor stärka sitt hår.

Några råd i allmänhet för att stärka ditt hår

 • Tänk på att äta ordentligt
 • Få i dig mer järn
 • Få i dig mer viktiga proteiner
 • Få i dig mer Biotin, vitamin B och vitamin H
 • Få i dig mer zink
 • Få i dig MSM (Svavel)

Vanliga frågor – Kosttillskott för bättre hårstyrka

Vilka ämnen kan vara bra för att få fint hår?

MSM, biotin, järn, zink och kollagen är bra ämnen för håret.

Vilken mat är bra för håret?

Ägg, ostron, lax och valnötter är rika på ämnen som är bra för håret.

Sammanfattning

Det finns mängder av kosttillskott på marknaden som kan hjälpa dig inte bara reparera ditt hår men även få det att växa betydligt fortare.

Vi är övertygade om att majoriteten av kosttillskotten i vår lista kan hjälpa dig i din resa till ett bättre hår och vi hoppas du gillar artikeln.

Har du några fler tips kring bra kosttillskott för håret vi borde lägga till på den här sidan? Kontakta gärna oss, eller tipsa oss här borta.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa hår -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Hår tillskotten – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Pure Arganolja Eko
 2. Bästa skapslarna : Hairboost
 3. Billigast köp: Stora Hårkuren
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Hår, Hud & Naglar
 5. Bästa tabletterna : Hår, Hud & Naglar
 6. Populärast i sökningar : Hår, Hud & Naglar

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :