BÀsta Tillskottet Inför, Vid & Under Graviditet 2022

Att bli gravid Àr nÄgot av det största en kvinna nÄgonsin kommer att vara med om under sin livstid. Inte bara förÀndrar det ens liv pÄ bÄde lÄng och kort sikt, men det sÀtter Àven helt andra krav pÄ ens kost i allmÀnhet men för barnets utveckling i synnerhet.

DÄ vi jÀmfört hundratals olika kosttillskott genom Ären har det inte varit svÄrt för oss att bilda oss en bild av, jÀmföra och Àven utse vad vi anser vara det bÀsta tillskottet under en graviditet.

Vi hoppas vÄr jÀmförelse hjÀlper dig i din nyblivna resa som mamma! Stort lycka till!

Topplistan

multivitamin för gravida
Rank 1 BĂ€st i Test Komplett & Bra pris

Multivitamin för Gravida och Ammande

betyg
(4.8/5)
Pris/kapsel
1,4 kr
Antal kapslar
270 st
Pris
277 kr
En komplett multivitamin för gravida bÄde inför, under och efter. Vi rekommenderar denna dÄ den komplett tillgodoser behovet hos gravida kvinnor. Fokus pÄ folsyra, jÀrn, kalcium och vitamin E. Tillverkad i Sverige.
Multivitaminer gravida paket
Rank 2 BĂ€sta vitaminerna i ett "multi" paket!

BĂ€sta Gravidpaketet

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
Olika (< 1kr)
Antal kapslar
300 st
Pris
229 kr
BÀsta produkterna pÄ de enskilt viktiga vitaminerna för dig som Àr gravid eller ammandes. Allt i ett paket till ett bÀttre pris. Rekommenderas!
HelhetshÀlsa MammaOptimal
Rank 3

HelhetshÀlsa MammaOptimal

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
2,75 kr
Antal kapslar
60 st
Pris
165 kr
Ett kosttillskott specifikt skapat för gravida och ammande kvinnor. InnehÄller bode jod och jÀrn för normal blodbildning. Varje kapsel innehÄller ditt rekommenderade dagliga intag av folsyra vid en graviditet (vilket Àr extra viktigt första 3-6 mÄnaderna). Det hÀr Àr ett kosttillskott som bokstavligen talat innehÄller över 10 olika mineraler, vitaminer och en lÄng rad andra Àmnen som Àr viktiga för dig och ditt foster nÀr du vÀl blivit gravid.
ferronol jÀrn vitamin
Rank 4

Ferronol

betyg
(4/5)
Pris/portion
4 kr
JĂ€rn/portion
21 mg
Pris
135 kr
Ett grymt jÀrntillskott som inte bara Àr vÀldigt effektivt men Àven skonsamt mot magen. LÀttupptagligt och har god smak. För dig som tycker det Àr mer smidigt med en flytande produkt. Dina jÀrnvÀrden kommer vara pÄ topp efter att du börjat inta den hÀr produkten varje morgon. InnehÄller dessutom vitamin C, vitamin B6, vitamin B2, vitamin B1, Folsyra och vitamin B12.
folsyra för gravida
Rank 5

healthwell Folsyra

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,46 kr
Antal kapslar
150 st
Folsyra/kapsel
400 ”g
BĂ€sta folsyra-tillskottet pĂ„ marknaden idag i vĂ„rt tycke. Ett mĂ„ste att köpa för dig som Ă€r gravid — om inte annat stĂ„r det pĂ„ paketet om inte det var tydligt nog!
mot illamÄende vid graviditet
Rank 6

Seaband Mama

betyg
(4/5)
Pris/armband
112 kr
Antal armband
q st
Pris
112 kr
En produkt specifikt skapad mot graviditetsillamÄende. Det hÀr Àr produkten om du vill vara sÀker pÄ att du slutar mÄ illa stundtals under din graviditet. Ett naturligt val mot graviditetsillamÄende: inga biverkningar, ÄteranvÀndbart, och tvÀttbart.
prenatal multivitamin
Rank 7

Terranova Prenatal Multivitamin

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
4,40 kr
Ett högdoserat vitamintillskott specifikt skapat för gravida kvinnor. Terranova Multivitamin för gravida innehÄller utvalda vitaminer och mineraler tillsammans med vÀxtkomplexet MagnifoodŸ som hjÀlper till att skydda vitaminerna för bÀsta effekt i kroppen. Terranovas multivitamin Àr fri frÄn tillsatser och sÀker att anvÀnda.
jÀrn synergi
Rank 8 Vegansk

Alpha Plus JĂ€rn Synergi

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,65 kr
JĂ€rn/kapsel
12,5 mg
Ett fantastiskt jÀrntillskott med tillsatt vitamin B12 och folsyra vilket gör det till ett perfekt kosttillskott för dig som genomgÄr en graviditet. Bidrar till normal blodbildning av röda blodkroppar. InnehÄller Àven vitamin C för att motverka trötthet och fÄ dig att kÀnna dig mer pigg under en graviditet vilket du inte kommer ha nÄgot emot.
MittVal multivitamin gravida
Rank 9 Bra val

MittVal Kvinna

betyg
(4.7/5)
Pris/kapsel
0,79 kr
Antal kapslar
100 st
Pris
79 kr
Passar perfekt för de som vill bli gravida, Àr gravida eller ammar. En specialanpassad multivitamin för kvinnor. Delad första plats. Bra pris!
folsyra b6 mfl
Rank 10

Folsyra+B6+B12 + D

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,76 kr
Vi försöker hÄlla oss frÄn att göra allt för uppenbara produktrekommendationer pÄ Tillskottsbibeln, men det hÀr Àr tillskottet du bara behöver köpa under en graviditet eller nÀr du ammar. Det innehÄller en bra mix av folsyra, vitamin B6 och vitamin B12 samt vitamin D3. VÀnligt för vegetarianer och gör sÄ du kÀnner dig piggare i allmÀnhet med största sannolikhet. Bra mot illamÄende dessutom.
bÀsta tillskottet vid graviditet

Varför ska man ta kosttillskott vid en graviditet?

Enkelt. För att du behöver mer av de flesta nÀringsÀmnen nÀr du vÀl blivit gravid och för att din kropp men kanske framför allt barnets kropp krÀver detta för att kunna utvecklas i den takt den behöver.

Vad ska man Àta extra mycket av under en graviditet?

Under graviditeten behövs mer nÀringsrikmat för att barnet ska vÀxa och utvecklas. Behovet av vitaminer och mineraler Àr större men det behövs inte sÄ mycket mer energi (kalorier).

Det Àr bra att Àta mycket grönsaker, frukt, fisk, oljor, fullkorn och magra mejeriprodukter.

Vilka typer av tillskott Àr bÀst att anvÀnda nÀr man vÀl Àr gravid?

Det hĂ€r Ă€r vad vi, Livsmedelsverket och kvinnor i allmĂ€nhet med en eller flera graviditeter i bagaget anser vara de viktigaste typerna av kosttillskott nĂ€r man vĂ€l Ă€r gravid — sorterat baserat pĂ„ hur viktiga de Ă€r för dig.

 1. Folsyra:

  Kvinnor som planerar att bli gravida eller Àr gravida rekommenderas av Livsmedelsverket att ta 400 mg folsyra dagligen, eftersom folsyran har en rad viktiga roller i fostrets utveckling.
 2. JĂ€rn:

  JÀrn Àr viktigt för bland annat bildandet av röda blodkroppar och brist pÄ jÀrn kan leda till blodbrist för bÄde mamma och foster. Som tur Àr finns det mÀngder av bra jÀrntillskott för mammor men Àven mÄnga jÀrntillskott som innehÄller c-vitamin och andra bra nÀringsÀmnen som Àr viktiga under en graviditet.
 3. Kalcium:

  Ett superviktigt mineral det Ă€r viktigt att man fĂ„r tillrĂ€ckligt av nĂ€r man vĂ€l blir gravid — som bland annat bidrar till utvecklingen av barnets tĂ€nder och benstomme.

  Kalcium finns naturligt i bland annat mjölkprodukter och Àgg men gÄr Àven att ta som kosttillskott.
 4. FleromÀttat fett (omega-3-fettsyror):

  Att fÄ i sig den mÀngd omega 3-fetter som krÀvs pÄ en daglig basis via fet fisk kan vara svÄrt, varför omega 3-tillskott kommit att bli vÀldigt populÀra. De fleromÀttade omega-3-fettsyrorna (huvudsakligen EPA och DHA) Àr nödvÀndiga för att fostret ska kunna utvecklas normalt och hÄlla sig friskt. DHA Àr sÀrskilt viktigt för utvecklingen av det ofödda barnets hjÀrna och nervsystem.
 5. D-vitamin:

  Vitamin D Ă€r inte bara bra under vinterhalvĂ„ret dĂ„ det Ă€r vanligt förekommande att mĂ€nniskor försöker fĂ„ i sig större mĂ€ngder av vitaminet i frĂ„ga dĂ„ — det hjĂ€lper Ă€ven kroppen ta upp mer kalcium.

  Solen Àr dock den största kÀllan vi mÀnniskor har vad gÀller D-vitamin vilket onekligen leder till problem för mÀnniskor som bor i Sverige dÄ vi inte har sÄ mycket sol under vinterhalvÄret som bekant.
 6. Jod:

  En annan viktig mineral under din graviditet som vi anser vara vĂ€rd att nĂ€mna i den hĂ€r artikeln Ă€r jod — som Ă€r tillsatt i vĂ„rt salt pĂ„ grund av vĂ„ra jodfattiga jordar. Jod Ă€r viktigt bĂ„de för din och barnets sköldkörtelfunktion. VĂ€lj dĂ€rför gĂ€rna ett hushĂ„llssalt som Ă€r jodberikat.

NÀr pÄ dagen Àr det bÀst att man anvÀnder kosttillskott under en graviditet?

Vi anser att den hÀr typen av tillskott bör tas under starten av ens dag, förslagsvis genom att blanda in valfritt tillskott i antingen en smoothie eller i ens gröt pÄ morgonen.

Detta dÄ man behöver mer energi men Àven behöver försÀkra sig om att barnet i magen fÄr i sig den nödvÀndiga nÀringen för att det ska kunna vÀxa sig starkt.

Vilket Àr det bÀsta kosttillskottet vid en graviditet enligt teamet bakom Tillskottsbibeln.se?

Just nu anser vi produkten HelhetshÀlsa MammaOptimal vara den enskilt bÀsta produkten för nÄgon som Àr gravid och övervÀga att inhandla ett kosttillskott för att underlÀtta resan och dessutom göra den mer skonsam och hÀlsosam inte bara för sig sjÀlv men Àven för fostret.

HelhetshÀlsa MammaOptimal
Vinnaren i vÄrt test!

Anledningen till att vi valt just den hÀr produkten som vinnare Àr för att den innehÄller en bra mÀngd av olika vitaminer och mineraler som Àr bra för dig, samtidigt som priset Àr överkomligt och jÀrn Àr det primÀra nÀringsÀmnet som tillskottet Àr menat att tillföra.

Vanliga frĂ„gor – Graviditet

Kan kosttillskott vara farligt?

Under graviditeten kan vissa produkter vara mindre bra sÄ försök hÄll dig till naturliga produkter som inte innehÄller för stora mÀngder av koffein eller icke- naturliga Àmnen

Sammanfattning

Vi tycker alla nyblivna mammor ska övervÀga kosttillskott under sin graviditet.

Det behöver inte kosta mycket alls — det rĂ€cker med ynka 100 kr för att pröva pĂ„ en burk av ett valfritt tillskott för att se hur bra det fungerar för dig.

Kanske Ă€r det just bristen pĂ„ jĂ€rn under din graviditet — vilket inte Ă€r ovanligt alls, ska tillĂ€ggas — som gör att du har en enorm huvudvĂ€rk hela dagen lĂ„ng samtidigt som du knappt har nĂ„gon energi?

Vi hoppas vÄr jÀmförelse varit till stor hjÀlp och att du hittar det perfekta kosttillskottet för just din graviditet. Stort lycka till!

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta tillskotten för graviditet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta tillskotten vid graviditet – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Multivitamin för Gravida och Ammande
 2. Mest jÀrn innehÄll : Ferronol
 3. Billigast köp : MittVal Kvinna
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Folsyra+B6+B12 + D
 5. BĂ€sta multipaketet : BĂ€sta Gravidpaketet
 6. PopulÀrast i sökningar : Folsyra+B6+B12 + D

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa kosttillskottsprodukter Àr Svensk HÀlsokost , Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.