Bästa Tillskotten För Immunförsvaret Jan 2023

Ditt immunförsvar är något av det viktigaste du har. Det är viktigt för att stoppa kroppen från att drabbas av dåliga sjukdomar i allmänhet likt en förkylning, men i synnerhet under tider då covid-19 blivit allt mer utbrett.

Det finns mängder med mat man kan äta för att stärka immunförsvaret men det finns ännu fler tillskott för ändamålet, varför vi tagit oss friheten att jämföra och även utnämna vad vi anser vara det bästa tillskottet för immunförsvaret.

Vi hoppar att du hittar just rätt kosttillskott för dig och att du förblir frisk och kry för resten av ditt liv. Lycka till!

Sidan innehåller annonser

Topplistan

vitamin c pulver
Rank 1 Bäst i Test

Vitamin C Pulver

betyg
(5/5)
Pris/portion
0,67 kr
C-vitamin/portion
1000 mg
Ett av de enskilt bästa kosttillskottet för immunförsvaret i vårt tycke. Prisvärt, smakar gott och räcker länge. Framför allt så är det väldigt, väldigt effektivt. Doseringsskopa medföljer vid köp av produkten. Glöm alla C-vitamintillskott i form av brustabletter i livsmedelsbutikerna — det här är den riktiga varan. Bidrar även till att skydda cellerna och är lättlösligt i exempelvis vatten.
boosta immunförsvaret
Rank 2

Immune Support ‐ boosta immunförsvaret

betyg
(5/5)
Pris/portion
4,97 kr
Perfekt kombinationsprodukt av de ämnen som behövs för ett starkt immunförsvar. Innehåller, fläder, rölleka, vitlök, ingefära. Mycket C-vitamin, D-vitamin, Zink, bioflavonoider och pantotensyra. Bara 5+ betyg bland alla recensioner vi läst. Vår vinnare!
multivitamin för dig som tränar
Rank 3

Core Vitamins

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,65 kr
Högdoserat multivitamin speciellt utvecklad för aktiva. Full av antioxidanter. Levereras väldigt snabbt av SvensktKosttillskott.se.
vitamin mix för män
Rank 4

Core Vitamins Man

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,40 kr
Vitamin- och mineraltillskott i kapselform. Innehåller zink, koppar och selen. Speciellt skapat för aktiva män. Bidrar till en starkare och friskare vardag. Enda produkten saknar är järn, annars innehåller den det mesta som är viktigt för en man att få i sig på daglig basis.
vitamin d3 kosttillskott
Rank 5

Core Vitamin D3 2000 IE+

betyg
(2/5)
Pris/kapsel
0,74 kr
Vitamin D3/kapsel
50 µg
Ett högdoserat vitamin D3-tillskott primärt skapat för människor som är aktiva. Perfekt att ta under september-maj i vårt tycke.
vitamin c kosttillskott
Rank 6

Vitamin C 1000 Plus

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,43 kr
Vitamin C/kapsel
1000 mg
Ett fantastiskt c-vitamintillskott för immunsystemet. Tabletterna sväljs väldigt enkelt och är 100% vegetabiliska. Innehåller dessutom nyponextrakt. Beskrivs som det bästa c-vitamintillskottet på marknaden av många idag.

Varför ska man ta tillskott som bidrar till ett ökat immunförsvar?

Enkelt — för att man vill försäkra sig själv om att man får ett ökat immunförsvar till en följd av att man ändrar sin kost något.

Trots ett ens immunförsvar ofta blir bättre med åren kan ett kosttillskott vara att föredra med andra ord.

Det är lättare att få ett ökat immunförsvar genom att beställa en burk av valfritt kosttillskott i pillerform för 100 kr kontra att äta några ägg utöver din vanliga frukost varje morgon för resten av ditt liv.

När ska man använda tillskott som bidrar till ett ökat immunförsvar?

Vi anser att kosttillskott som bidrar till ett ökat immunförsvar med stor framgång kan användas året runt, men vi föreslår förstår att man i större utsträckning användare tillskotten i fråga under vinterhalvåret då chansen att man drabbas av en förkylning är enorm.

Vilka typer av mat är bäst för ett starkare immunförsvar?

 • Honung
 • Fläderbär
 • Vitlök
 • Probiotika

Vilka typer av tillskott är bäst att använda för ett starkare immunförsvar?

 • C-vitamin
 • D-vitamin
 • Vitamin A
 • Magnesium
 • Zink
 • Selen
 • Probiotika

Vilket är det bästa tillskottet för immunförsvaret enligt Tillskottsbibeln.se?

Vinnaren i vårt lilla test!

Vi anser just nu produkten Immune Support vara det enskilt bästa tillskottet för immunförsvaret.

Detta då produkten i själva verket är en mix av de många ämnen som anses ge effekt samt ett högdoserat c-vitamintillskott som visat sig fungera utmärkt för människor som försökt sig på att förstärka sina immunförsvar.

Några råd i allmänhet för att stärka ditt immunförsvar

 1. Se till att du får tillräckligt med sömn:

  Lever du en stressig livsstil där du inte äter tillräckligt och bara sover 5 timmar per natt är det mycket mer sannolikt att du blir smittat av något förkylningsvirus exempelvis. Vikten av att sova bra är bevisad på många plan. Forskare har konstaterat att många molekyler som är associerade med sömn eller vakenhet kan påverka immunförsvarets aktivitet, och tvärtom, berättar Mattias Forsell.
 2. Stress mindre:

  Det här är uppenbarligen lättare sagt än gjort, men gör ditt yttersta både privat och professionellt för att stressa mindre. Det är inte alls ovanligt att man blir mer sjuk under perioder där man är mer nedstämd då kroppens immunförsvar och serotoninet i din kropp går hand i hand.
 3. Ät en hälsosam kost:

  Fråga dig själv hur du äter idag, och vad du kan förbättra i din kost. Kanske äter du för lite? Kanske äter du för mycket? Kanske lagar du inte tillräckligt mycket mat under veckans gång?

  Vad du än har för problem med din kost föreslår jag som skriver den här artikeln, Nabil, att du tar tag i det och börjar äta en mer hälsosam kost.

  Få saker bidrar till en människas välmående i allmänhet men förstärkandet av ens immunförsvar i synnerhet likt en hälsosam kost i övrigt kan göra, varför det här är steg 1 oberoende av vilken typ av kosttillskott det är man jagar efter.

Vanliga frågor – Immunförsvar

Vilka kosttillskott kan hjälpa mitt immunförsvar?

Ditt immunförsvar byggs upp av olika antikroppar som ska ”slå” tillbaka mot virus. Här kan man använda tex vitamin C, probiotika, zink och selen är några vanliga ämnen som kan stärka immunförsvaret.

Vad gör immunförsvaret?

Immunförsvaret är kroppens försvar mot allt den uppfattar som främmande. Detta inkluderar försvar mot mikrober av olika slag som bakterier, virus, svampar och parasiter, men också konstgjorda ämnen, andra främmande vävnader, skadade egna celler och till och med cancerceller.

Vad kan hända om du får ett nedsatt immunförsvar?

Ett försvagat immunförsvar gör att du är utsatt för infektioner och sjukdomar eftersom kroppen blir mindre motståndskraftig. Vill man behålla ett starkt och bra immunförsvar kan man till viss del påverka detta genom att göra olika livsstilsval.

Sammanfattning

Fråga dig själv om du har lätt för att bli förkyld. Om svaret på frågan är ja är det inte osannolikt att du har ett något försvagat immunförsvar, varför det kan vara en bra idé att pröva ifall det finns något kosttillskott som kan hjälpa dig känna dig mer frisk i allmänhet men hjälpa dig slippa bli förkyld så ofta i synnerhet.

Jag som skriver det här inlägget, Nabil, äter själv en kombination av D-vitamin och diverse kosttillskott för att stärka immunförsvaret när det blir allt kallare och mörkare i vårt vackra land.

Detta för att jag har lätt att bli förkyld och helt enkelt inte vill riskera att behöva stanna hemma från mitt jobb ytterligare.

Vi hoppas vår lilla jämförelse — och vad vi utnämnt som det bästa tillskottet för immunförsvaret! — hjälper dig i din resa till ett friskare liv där du även känner dig mer pigg och självsäker!

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa tillskotten för Immunförsvaret som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Tillskotten för Immunförsvaret – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Vitamin C Pulver
 2. Bästa pulvret : Vitamin C Pulver
 3. Billigast köp : Core Vitamin D3 2000 IE+
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Vitamin C 1000 Plus
 5. Bästa kapseln : Immune Support ‐ boosta immunförsvaret
 6. Populärast i sökningar : Vitamin C 1000 Plus

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :