Bästa Tillskotten Vid Trötthet Nov 2023

Att alltid vara trött är ingen höjdare, varför mängder med kosttillskott skapats som bidrar till just minskad trötthet bland annat.

Ibland räcker det med en eller flera koppar kaffe på morgonen för att få energin man behöver, men ibland räcker inte det varför kosttillskott börjar bli allt mer relevant att överväga.

Då vi jämfört hundratals kosttillskott genom åren har vi tagit oss friheten att dela in vår jämförelse i 3 delar och även utsett vad vi anser vara det bästa tillskottet vid trötthet.

Del 1 består av en lista där vi listar rekommenderade vitaminer mot trötthet. Del 2 består av en lista där vi listar rekommenderade mineraler mot trötthet. Del 3 består av en lista där vi listar rekommenderade rosenrot & ginseng-tillskott mot trötthet. Det kan även vara värt att testa GABA som du kan läsa mer om här.

Vi hoppas får jämförelse är till hjälp och att du hittar rätt tillskott!

Sidan innehåller annonser

Rekommenderade rosenrot & ginseng-tillskott mot trötthet

Topplistan

Rank 1 Bäst i Test

Gerimax instant energy

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
3,73 kr
Rosenrot/kapsel
120 mg
Guaranaextrakt, rosenrot och ginsengextrakt. Ämnen som kan ge dig en kick i perioder av trötthet och när du behöver fokusera extra mycket. Fina betyg.
rosenrot plus
Rank 2

healthwell Rosenrot Plus

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,48 kr
Rosenrot/kapsel
300 mg
Ett tillskott som specifikt är menat att bidra till minskad trötthet och utmattning och gör så väldigt, väldigt bra. Ett tillskott skapat på en uppiggande rot, helt enkelt. Kan även sänka ditt blodtryck och öka din uthållighet.
rosenrot plus
Rank 3

Bioroot Rosenrot Forte

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
3,15 kr
Rosenrot/kapsel
200 mg
Ett rosenrot-tillskott skapad för dig som är stressad och känner dig trött. Innehar en patenterad formula vilket är vad som gör tillskottet unikt. Kan även användas vid utövning av valfri sport med framgång. Kan ge dig energi under hela dagen.
gerimax energikur
Rank 4

Gerimax Ginseng

betyg
(2/5)
Pris/tablett
2,45 kr
Ginseng/tablett
200 mg
Vi säger bara vad tillverkaren av tillskottet själva sagt: Låt Gerimax pigga upp din tillvaro. Det här är ett tillskott som av många anses vara det bästa uppiggande tillskottet på marknaden av vissa men fungerar tyvärr inte för alla varför inte kan ge det högsta betyg. Innehåller ren ginseng som är speciellt lämpligt vid hög belastning eller tillfällig trötthet.

Rekommenderade vitaminer mot trötthet

Topplistan

vitamin d3 5000ie
Rank 1 Bäst i Test

Vitamin D3 5000 IE

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1 kr
Vitamin D3/kapsel
125 µg
Ett extremt högdoserat D-vitamintillskott från svenska healthwell. Dubbelt så mycket vitamin D3 per kapsel kontra healthwell Vitamin D3 2500 IE. Det här är en produkt som med högsta sannolikhet gör att du känner dig starkt som en myra och känner dig betydligt mer pigg. Perfekt att ta på morgonen för att bli morgonpigg. Sol på burk kan man säga.
vitamin b6
Rank 2

healthwell Vitamin B6

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
0,66 kr
Vitamin B6/kapsel
25 mg
Ett vitamin B6-tillskott känt för att bidra till minskad trötthet och en normal energiomsättning. Dessutom helt fritt från tillsatser och hjälper till med regleringen av dina hormoner. Gör att du med högsta sannolikhet känner dig mindre utmattad. Ett tillskott som fungerar, helt enkelt.
b12 minska trötthet
Rank 3 Perfekt för den äldre befolkningen

healthwell Vitamin B12

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
0,79 kr
Vitamin B12/kapsel
500 µg
Ett vitamin B12-tillskott som är viktigt för blodbildning och celldelning. Består av 100% vegetabiliska kapslar. Ett grymt tillskott som motverkar trötthet väldigt bra. Ett populärt tillskott bland den äldre befolkningen - innehåller allt man behöver för att ens hjärna ska fungera optimalt. Även bra mot illamående.
great earth b12
Rank 4 Perfekt för veganer

Great Earth Vitamin B12 1000 Vegan

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,81 kr
Vitamin B12/kapsel
500 µg
Vegetabilisk B12-vitamin som bidrar till minskad trötthet och utmattning. Smakar bröd enligt vissa, men är ett något prisvärt vitamin B12-tillskott i vårt tycke. Perfekt för vegeterianer och veganer.
Rank 5

HealthWell Vitamin B-Komplex, 100 kapslar

betyg
(2/5)
Pris
119 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
Alla viktiga B-vitaminer i en enda kapsel. För enkelhetens skull. Menat framför allt för aktiva & stressade människor. Hjälper till att pigga upp och bidrar till minskad trötthet.
vitamin d3 2500
Rank 6

Vitamin D3 2500 IE

betyg
(1/5)
Pris/kapsel
0,82 kr
Vitamin D3/kapsel
62.5 µg
Ett högdoserat D-vitamintillskott från svenska healthwell. Perfekt för dig som lider av D-vitaminbrist under vinterhalvåret.
megafood multivitamin
Rank 7

MegaFood Adult B Centered

betyg
(1/5)
Pris/tablett
8,31 kr
Antal tabletter
60 st
Pris
499 kr
En produkt som lämpar sig för dig som stressar väldigt mycket, vilken i sin tur med högsta sannolikhet kommer att leda till att din hud läker bättre i allmänhet. Vi anser det här vara ett bra kosttillskott för någon som lider av akne och trötthet bland annat. Testad fri från bekämpningsmedel, ogräsmedel, gluten, soja, mjölkprodukter, GMO och glyfosater. Tyvärr ett kosttillskott vars pris är oerhört högt vilket gör att man kanske inte köper det på en återkommande basis vilket är oerhört viktigt för att se effekt från kosttillskotten man tar.

Rekommenderade mineraler mot trötthet

Topplistan

biotillgänglighet
Rank 1 Bäst i Test

HealthWell Zink

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
0,69 kr
Zink/kapsel
20 mg
Ett kvalitativt zinktillskott från HealthWell som hjälper väldigt bra mot förkylning, även akne enligt väldigt många då zinkbrist är vanligt om man har problem med sin hud bland annat. Dagligt intag är nödvändigt i vårt tycke. 5/5 stjärnor hos alla butiker vi kollat i utöver vår egna positiva erfarenhet av tillskottet. Många anser detta vara en av de bästa zinktillskotten den någonsin prövat, varför vi känner oss bekväma i att sätta betyget 5/5.
zink vegetabiliska kapslar
Rank 2

Holistic Zink

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,15 kr
Zink/kapsel
25 mg
Ett fantastiskt zinktillskott från svenska Holistic, vilket betyder att tillskottet är 100% ekologiskt. Många uppger att deras naglar växt sig större och mycket fortare till en följd av att ha börjat ta detta tillskott. Grym när förkylningstider närmar sig. Även bra för hormonbalansen.
selen hår och naglar
Rank 3

healthwell Selen

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,69 kr
Selen/kapsel
100 µg
Ett selentillskott som tar hand om hår, hud och naglar med enkelhet. De flesta märker väldigt stor skillnad på kort tid, varför detta är ett kosttillskott som kommit att bli väldigt populärt.
krom tillskott blodsockernivå
Rank 4

healthwell Krom

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,79 kr
Krom/kapsel
200 µg
Ett kromtillskott från healthwell skapat i syfte att bidra till omsättningen av glukos i din kropp. Består av 100% vegetabiliska kapslar och kan få ditt sockersug att försvinna i ett nafs. Dämpar alltså sötsuget likt få andra tillskott är kapabla till att göra.

bästa tillskottet vid trötthet

Varför ska man ta tillskott som bidrar till minskad trötthet?

Enkelt — för att man inte får i sig tillräckligt med energi, vitaminer och/eller näring i allmänhet för att kroppen ska känna sig tillräckligt pigg varken mentalt eller fysiskt.

Genom att köpa ett lättanvänt kosttillskott kan du enkelt få i dig ämnet din kropp saknar i syfte att bli mer pigg som person.

Du hade blivit förvånad över effekterna vissa kosttillskott kan ha mot trötthet, varför det kanske inte är så svårt att se hur den här typen av kosttillskott blivit populära.

När ska man använda tillskott som bidrar till minskad trötthet?

Oftast så fort man vaknar på morgonen.

Det finns ingen mening med att vänta att ta den här typen av tillskott, varför majoriteten är menade att tas till din frukost varje morgon.

Vilket är det bästa tillskottet vid trötthet?

Om vi fick välja 2 hade det varit Vitamin D3 5000 IE från healthwell och Rosenrot Plus från healthwell då båda tillskotten är högdoserade och accepterade som bra tillskott vid trötthet av den breda massan.

Det är svårt att inte känna någon skillnad när ett tillskott är så pass högdoserat som i exemplet ovan. Magnesium kan också vara en bra mineral att testa vilket du kan läsa mer om här.

Vanliga frågor – Trötthet

Vilka ämnen kan bota ”trötthet”?

Rosenrot, magnesium, ginseng, vitamin D är ämnen som kan vara värda att prova mot trötthet.

Vad kan mer hjälpa mot trötthet?

Det som de flesta bör prova först och främst är motion, nyttig mat med stor andel grönsaker samt minskat alkoholintag. Prova i två veckor så får du se, komplettera med kosttillskott vid behov.

Sammanfattning

Om du börjar bli så pass trött i din vardag att det börjat påverka dina sociala relationer med människorna omkring dig, alternativt att det börjar gå ut över din arbetsförmåga så är det en hög tid att överäga att ändra din kost i första hand, eller överväga att köpa ett kosttillskott i andra hand.

Vi har sammanställt en lista över vad vi anser vara och även utsett det bästa tillskottet vid trötthet på marknaden i dagens läge.

Vi hoppas du håller med oss i vår betygsättning och att du hittar rätt tillskott för dig som gör att du känner dig mer pigg och energisk än någonsin!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa tillskotten för trötthet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Tillskotten för trötthet – Bäst i vårt test

  1. Bäst i vårt test : Gerimax instant energy
  2. Bäst enligt kundbetyg : healthwell Rosenrot Plus
  3. Prisvärd: healthwell Rosenrot Plus
  4. Perfekt för äldre : Gerimax instant energy
  5. Bäst för veganer : Great Earth Vitamin B12 1000 Vegan
  6. Populärast i sökningar : healthwell Vitamin B12

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :