BĂ€sta Tyrosin Kosttillskott 2022

Oavsett om du trÀnar mycket, lite eller inget alls sÄ skulle du sÀkert ha nytta av nÄgot som kan ge dig det dÀr extra fokuset nÀr du behöver prestera pÄ en högre nivÄ? Kanske vill du ocksÄ bli lugnare, gladare eller öka dina möjligheter att brÀnna fett?

DÄ ska du kolla lite extra pÄ kosttillskott med bÀsta tyrosin!

I den hÀr artikeln ska vi göra en recension av tyrosin, vad det Àr för nÄgot, vad det skulle kunna göra för dig och vad du ska tÀnka pÄ om du vill anvÀnda det. Vi ska ocksÄ avgöra vilket tyrosin som Àr bÀst i vÄrt test!

Topplista med de bÀsta Tyrosin produkterna

Topplistan

tyrosin-fran-healthwell
Rank 1 BĂ€st i Test

Tyrosin 1000

betyg
(5/5)
Pris
150 kr
Typ
60 tabletter
Aminosyran glycin i kapselform med 500 mg glycin i varje kapsel! Glycin kan hjÀlpa kroppen och hjÀrnan att ÄterhÀmta sig bÀttre under natten och tas dÀrför bÀst innan man ska sova. Kapslarna Àr helt veganska.
Tyrosin-Healthwell
Rank 2

tyrosin 500

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Tabletter
60
Dessa kapslar innehÄller 500 mg tyrosin. De kommer att göra dig mer alert och vaken plus att din ÀmnesomsÀttning kommer att förbÀttras. AnvÀndare uppskattar det hÀr tillskottet vÀldigt mycket och tycker att det fungerar bra mot stress och vissa vittnar Àven om att de lÀttare gÄr ner i vikt!
Core-Tyrosine-Svenskt-kosttillskott
Rank 3

Core Tyrosine Caps

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Kapslar
120
Rent L-tyrosin i fri form som gör upptaget mer effektivt. Varje kapsel innehÄller 600 mg tyrosin. AnvÀndare tycker att tillskottet ger ett större fokus och att de sover mycket bÀttre!
Holistic L-Tyrosin
Rank 4

Holistic L-Tyrosin

betyg
(5/5)
Pris
219 kr
Kapslar
100
500 mg L-tyrosin i kapslar frÄn Holistic. FrÀmjar kroppens sköldkörtelhormoner och gör dig mer vaken och mindre stressad. AnvÀndare tycker att den fungerar bra!
Scitec-Nutrition-Tyrosine
Rank 5

Scitec Nutrition Tyrosine

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
Kapslar
100
Tyrosin frÄn Scitec ger dig bÀttre humör, mindre hunger och kan öka din muskelmassa. Tyrosin kan ocksÄ hjÀlpa dig att mÄ bÀttre vid allergi. Kapslarna innehÄller 500 mg tyrosin i fri form som förbÀttrar upptaget i kroppen.
Tyrosine-Body-Science
Rank 6

Body Science Tyrosine

betyg
(4/5)
Pris
79 kr
g
40
L-tyrosin i pulverform som du till exempel kan blanda i den egen PWO-dryck. MÄnga anser att den ger en fin effekt pÄ humöret och att den ger ett riktigt bra fokus!
bÀsta tyrosin just nu

Aminosyran tyrosin

NÀr man pratar om aminosyror brukar man ta upp om det Àr en icke-essentiell eller essentiell aminosyra, och i tyrosins fall sÄ Àr det sÄ att den Àr en icke-essentiell aminosyra. Det betyder att kroppen kan tillverka den sjÀlv.

I kroppen sÄ har tyrosin som sin största uppgift att hjÀlpa till att bilda adrenalin och dopamin. Det Àr hormoner som finns i hjÀrnans belöningssystem.

DÀremot sÄ Àr bildandet av den beroende av en annan aminosyra som heter fenylalanin, och saknar man den av nÄgon anledning sÄ blir tyrosin essentiell. DÄ kan det vara bra att Àta extra mycket mat med tyrosin i, eller att göra det enkelt för sig och ta ett kosttillskott.

Tyrosin har de hÀr effekterna pÄ kroppen:

 • Ger ökat fokus och koncentration.
 • FörbĂ€ttrar minnet.
 • Ger bĂ€ttre humör.
 • Gör att man fĂ„r mer energi att prestera bĂ€ttre.
 • Ökar fettförbrĂ€nningen.
 • Kan hjĂ€lpa vid PMS-symptom.
 • Gör dig mer vaken.
 • För dig som trĂ€nar kan det vara bra att kĂ€nna till att tyrosin stimulerar frislĂ€ppandet av tillvĂ€xthormon sĂ„ att du bygger mer muskler och det minskar Ă€ven lagringen av kroppsfett!
bÀttre minne och koncentration med tyrosin

Eftersom tyrosin har sÄ hÀr mÄnga positiva effekter, anvÀnds det ofta som en del i behandlingen av personer som har en diagnos som till exempel ADHD och ADD, grava PMS-symptom, depression och Ängest.

Man kan ju lugnt sÀga att tyrosin Àr en aminosyra som kan göra hÀftiga saker med vÄra kroppar!

Tyrosin finns naturligt i viss mat vi Àter, som till exempel:

 • Ägg
 • Jordnötter.
 • Kött.
 • Mjölkprodukter.
 • Soja.
 • Vetekli.

Tyrosin som kosttillskott

Om man av nÄgon anledning tror att man har brist pÄ tyrosin och inte vill Àta sig till rÀtt nivÄer med mat sÄ finns det kosttillskott med ren tyrosin pÄ marknaden att köpa. Det kan ju ocksÄ vara sÄ att du vill boosta fettförbrÀnningen eller optimera ditt muskelbyggande, och dÄ kan du ocksÄ testa ett tillskott av tyrosin!

NÀr man köper det som kosttillskott sÄ kallas det L-tyrosin. L:et betyder att tyrosinet Àr i sin fria form och det snabbar pÄ upptaget i kroppen. Det sÀljs som kapslar, pulver och tabletter.

Man kan ta L-tyrosin nĂ€r man vill under dagen men man bör göra det pĂ„ tom mage för annars kan upptaget försĂ€mras. Doseringen brukar ligga pĂ„ 1000 – 3000 mg per dag, men lĂ€s som alltid pĂ„ förpackningen om vad som gĂ€ller för just din produkt.

Biverkningar

Som med mÄnga kosttillskott finns det vissa saker man ska vara medveten om innan man börjar ta det. I vissa situationer sÄ rekommenderar man inte anvÀndning av tyrosin:

 • Vid migrĂ€n. Studier visar att tyrosin kan trigga igĂ„ng migrĂ€nanfall hos personer som lider av det.
 • Om man har högt blodtryck. Tyrosin kan leda till att man fĂ„r farligt högt blodtryck om man redan har det, med stroke eller hjĂ€rtinfarkt som konsekvens!
 • Gravida och ammande bör inte ta tyrosin.
 • Personer som Ă€ter antidepressiv medicin.

Om du kÀnner dig osÀker, prata med en lÀkare innan du börjar ta tyrosin!

Var finns det att köpa tyrosin?

Tyrosin kan du köpa i kosttillskottsbutiker eller i hÀlsokostbutiker. Ett stort utbud av produkter finns pÄ internet om du hellre vill bestÀlla hem det!

I vÄrt test hittar du produkter frÄn mÄnga olika stÀllen!

handla tyrosin pÄ nÀtet

Pris

För tyrosin fĂ„r du betala mellan 100 – 400 kr för en förpackning. Det beror pĂ„ vilken typ av tillskott det Ă€r och volymen.

I vÄrt test har vi valt ut produkter i olika prisklasser för att du ska kunna hitta ett tyrosin-tillskott som passar dig bÀst!

Tyrosin – bĂ€sta i vĂ„rt test

HĂ€r kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta tyrosin!

En del i vÄr utvÀrdering Àr att titta pÄ andras tester, recensioner och betygsÀttning. Vi gÄr Àven igenom leverantörens beskrivning sÄ vi ska fÄ en sÄ bra topplista som möjligt.

Vi har tittat pÄ en massa olika faktorer för att avgöra vilken produkt som Àr den bÀsta, till exempel pris, effekt och kvalitet. Det Àr viktigt för oss att du ska kunna kÀnna dig trygg med att de produkter som finns pÄ vÄr topplista Àr just de bÀsta!

Vanliga frĂ„gor – Tyrosinet

Vad Àr tyrsoin i grunden?

Det Àr en kemisk samansÀttning pÄ CH11NO3

Sammanfattning

Tyrosin Àr en icke-essentiell aminosyra, men den kan bli en essentiell om man har brist pÄ fenylalanin som Àr en annan aminosyra som behövs för att skapa tyrosin.

Tyrosin har mÄnga positiva effekter pÄ kroppen. Till exempel ökad koncentration, ökad fettförbrÀnning, högre energi och ett bÀttre humör och vÀlbefinnande.

Det finns mat med tyrosin i naturligt som kött, Àgg och jordnötter. Det finns ocksÄ som kosttillskott och kallas dÄ L-tyrosin. L:et betyder att tyrosinet Àr i sin fria form och tas dÄ lÀttare upp av kroppen.

Om man har migrÀn eller lider av högt blodtryck ska man vara medveten om att det finns risker med tyrosin i de hÀr fallen. Studier har visat att tyrosin kan orsaka migrÀnanfall och ge ett extremt högt blodtryck som kan leda till stroke och hjÀrtinfarkt.

Kanske Àven vÄr artikel om kosttillskott NAC kan vara intressant att lÀsa för dig?

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de Tyrosinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare – BĂ€st i Tillskottsbibelns test

 1. BÀst i vÄrt test : Tyrosin 1000
 2. BĂ€sta kapseln : Core Tyrosine Caps
 3. Billigast köp : Tyrosin 500
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Tyrosin 1000
 5. BĂ€sta pulvret : Body Science Tyrosine
 6. PopulÀrast i sökningar : Tyrosin 1000

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa Tyrosin-produkter Àr Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.


KĂ€llor

https://ocdstockholm.se/wp-content-08/Tyrosin_ett-alternativ-nÀr-medicinen-inte-hjÀlper.pdf

https://kurera.se/aminosyror-l-tyrosin/