BÀsta VetegrÀset 2022

VetegrĂ€s Ă€r ett kosttillskott som Ă€r en stor favorit bĂ„de bland ”vanliga dödliga” och bland hĂ€lsoexperter. Det har ett unikt nĂ€ringsinnehĂ„ll som har mycket att bjuda pĂ„ – med en shot av bĂ€sta vetegrĂ€s fĂ„r man i sig lika mycket nĂ€ring som man fĂ„r frĂ„n drygt 1 kilo grönsaker! Det innehĂ„ller inte gluten, vilket Ă€r ett plus.

Vi har tagit fram en topplista över bÀsta vetegrÀs pÄ marknaden för tillfÀllet. Det Àr bara att hÀnga med oss nedan och spana in vÄr recension för att ta del av det!

Topplista bÀsta vetegrÀs

Topplistan

healthwell-vetegrÀs
Rank 1 BĂ€st i Test

VetegrÀs EKO healthwell

betyg
(5/5)
Pris
95 kr
Ekologiskt odlat vetegrÀs fullt med nÀringsrik klorofyll, aminosyror, mineraler, vitaminer och enzymer som gör gott för kropp och sjÀl. Gör gott pÄ olika sÀtt enligt mÄnga anvÀndare.
skanskt-vetegras
Rank 2

Plog SkÄnskt VetegrÀs

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
Svenskodlat ekologiskt vetegrÀs. Fullt med nÀring som du kan exempelvis krydda din smoothie med. Tillverkningen överstiger aldrig 42 grader vilket gör det till en utmÀrkt RAW food ingrediens. Rik pÄ mineral, vitamin och fibrer. Nöjda anvÀndare.
vetegrÀs juice
Rank 3

VetegrÀs juicepulver EKO

betyg
(4/5)
Pris
295 kr
Ekologiskt odlat i USA. Juicepulver som innehÄller en mycket hög koncentration av vetegrÀs. 4 cl vetegrÀspulver innehÄller nyttig klorofyll motsvarande 1.2 kg grönsaker
vetegrÀs juice
Rank 4

Super Booster V1.0 Greens Pulver

betyg
(4/5)
Pris
249 kr
Alger, vetegrÀs, frukt, grönsaker, enzymer och örter i ett koncentrerat pulver. Ett riktigt nyttigt sÀtt att starta dagen.
Rank 5 Odla sjÀlv!

Rawfoodshop vetegrÀs groddfrön

betyg
(4/5)
Pris
59 kr
IstÀllet för att köpa fÀrdigt vetegrÀs sÄ gÄr det utmÀrkt att odla sjÀlv. Det tar endast en vecka att fÄ upp ny fÀrskt vetegrÀs.

VetegrĂ€s innehĂ„ller bland annat bĂ„de betakaroten, C-vitamin, klorofyll, fibrer, antioxidanter, enzymer, protein, aminosyror och mineraler. Som ni kan se Ă€r vetegrĂ€s omtalat av en anledning – det Ă€r verkligen lika bra som det sĂ€gs vara. Med ett nĂ€ringsinnehĂ„ll som detta blir man sugen pĂ„ att ta en shot om dagen, eller hur?

BÀsta vetegrÀset

Vad Àr VetegrÀs bra för?

VetegrĂ€s Ă€r bra för en mĂ€ngd olika saker. Med ett innehĂ„ll av bland annat 70 % klorofyll Ă€r detta ett kosttillskott som ger dig i princip allt du behöver. VetegrĂ€s innehĂ„ller dessutom i princip alla vitaminer och mineraler och enligt oss pĂ„ Tillskottsbibeln Ă€r detta ett nĂ„got som bĂ„de anvĂ€ndare upplever och forskning visar. 

Vad som Àr det bÀsta med vetegrÀs rÄder det delade meningar om. HÀr kommer en lista över vad vi anser vara de frÀmsta fördelarna med vetegrÀs:

 • Minskar hungerkĂ€nslor
 • Bromsar Ă„ldrande
 • StĂ€rker immunförsvaret
 • Prestationshöjande
 • Tar bort illadoftande lukter
 • Renar kroppen
 • Stabiliserar blodsockret
bra vetegrÀs

Eventuella biverkningar med vetegrÀs

Trots att vÄr genomgÄng visar att vetegrÀs Àr ett av de bÀsta sÀtten att snabbt fÄ i sig massor av godsaker snabbt och smidigt Àr det sÄ att det finns vissa biverkningar med vetegrÀs. Bland biverkningarna kan nÀmnas illamÄende, aptitlöshet och förstoppning.

Kan jag odla vetegrÀs hemma?

Det gÄr alldeles utmÀrkt att odla vetegrÀs hemma och det Àr ett av de bÀsta sÀtten att fÄ i sig rÀtt mÀngd per dag. Du kan göra det som ett test hemma för att se efter om du tycker att det Àr vÀrt det, eller om du hellre vill köpa det.

I vÄr recension ovan fÄr ni vÄra Äsikter gÀllande bÀst i test, men vad gÀller att odla pÄ egen hand Àr det inte stor skillnad pÄ de olika varianterna. Det Àr helt enkelt bara för dig att se efter vad just du tycker Àr bÀst i test och sedan köra pÄ det. Vi tycker alla olika, sÄ det Àr bra att det finns mycket att vÀlja mellan.

VetegrÀs i olika former

Odla vetegrÀs

VetegrÀs finns I mÄnga olika former. Du kan bland annat vÀlja mellan vetegrÀs som skott som du sjÀlv odlar hemma, tabletter och pulver. Beroende av hur du föredrar att anvÀnda det passar det ena bÀttre Àn det andra.

Om du tycker att det Àr bÀst att blanda det i vatten eller en smoothie Àr pulver ett klokt val och om du tycker att det Àr bÀst att fÄ i sig alla fördelar med vetegrÀs snabbt och smidigt Àr tabletter ett bra val.

Du kan Àven blanda pulvret i juice, i salladsdressing med mera. Vissa tycker att det Àr bÀst att blanda det med exempelvis gröt, sÄ det finns mÄnga olika sÀtt att fÄ i sig vetegrÀs.

VetegrÀs och detox

Studier visar att nÀr man jÀmför vetegrÀsjuice med exempelvis morotsjuice och andra frukt- och/eller grönsaksjuicer Àr detta den bÀsta vad gÀller renande effekt. Du kan sjÀlv göra ett test för att se vad du anser vara bÀst.

Det höga innehÄllet av klorofyll bromsar tillvÀxten av bakterier som Àr skadliga för dig och detta Àr inte bra bara för insidan. Det Àr ocksÄ pÄ det viset att klorofyll, och dÀrmed Àven vetegrÀs, Àr bra mot eksem och kliande hud.

Studier pekar pÄ att ett tillskott av vetegrÀs dagligen ger ett av de bÀsta skydden mot strÄlning samtidigt som vetegrÀs ser till att dra ut tungmetaller och gifter ur din kropp.

vetegrÀs shot
Shot pÄ vetegrÀs

BÀst i test av vetegrÀs

Vi har jÀmfört och utvÀrderat en rad olika sorters vetegrÀs för att komma fram till vilken produkt som Àr bÀst. Det bÀsta vetegrÀset du kan vÀlja Àr det som ger dig alla dess fördelar med bra kvalitet och till ett rimligt pris.

Vi har Àven utvÀrderat anvÀndares betyg, Äsikter och omdömen dÄ vi anser att konsumenters recensioner Àr mycket viktiga för att utvÀrdera produkter.

HÀr hittar du topplistan över bÀsta VetegrÀset.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de vetegrÀset som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta VetegrĂ€set – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : VetegrÀs EKO healthwell
 2. BÀsta odla sjÀlv : Rawfoodshop vetegrÀs groddfrön
 3. Billigast köp : Rawfoodshop vetegrÀs groddfrön
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : VetegrÀs EKO healthwell
 5. BÀsta för RAW food : Plog SkÄnskt VetegrÀs
 6. PopulÀrast i sökningar : VetegrÀs EKO healthwell

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa vetegrÀs-produkter Àr Svensk HÀlsokost, Meds samt MMSport

Vanliga frĂ„gor – VetegrĂ€s

Är vetegrĂ€s och vetemalt samma sak?

Nej det Àr det inte riktigt dÀrför att malten torkas medans vetegrÀset Àr oftast fÀrskt


KĂ€llor:

https://www.hd.se/2015-06-21/utan-plog-kan-jordbrukaren-hitta-sina-rotter

https://unt.se/start/levande-foda-pa-menyn-1083619.aspx

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.