Bästa Vetegräset Jan 2023

Vetegräs är ett kosttillskott som är en stor favorit både bland ”vanliga dödliga” och bland hälsoexperter. Det har ett unikt näringsinnehåll som har mycket att bjuda på – med en shot av bästa vetegräs får man i sig lika mycket näring som man får från drygt 1 kilo grönsaker! Det innehåller inte gluten, vilket är ett plus.

Vi har tagit fram en topplista över bästa vetegräs på marknaden för tillfället. Det är bara att hänga med oss nedan och spana in vår recension för att ta del av det!

Artikeln innehåller annonser

Topplista bästa vetegräs

Topplistan

healthwell-vetegräs
Rank 1 Bäst i Test

Vetegräs EKO healthwell

betyg
(5/5)
Pris
95 kr
Ekologiskt odlat vetegräs fullt med näringsrik klorofyll, aminosyror, mineraler, vitaminer och enzymer som gör gott för kropp och själ. Gör gott på olika sätt enligt många användare.
skanskt-vetegras
Rank 2

Plog Skånskt Vetegräs

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
Svenskodlat ekologiskt vetegräs. Fullt med näring som du kan exempelvis krydda din smoothie med. Tillverkningen överstiger aldrig 42 grader vilket gör det till en utmärkt RAW food ingrediens. Rik på mineral, vitamin och fibrer. Nöjda användare.
vetegräs juice
Rank 3

Vetegräs juicepulver EKO

betyg
(4/5)
Pris
295 kr
Ekologiskt odlat i USA. Juicepulver som innehåller en mycket hög koncentration av vetegräs. 4 cl vetegräspulver innehåller nyttig klorofyll motsvarande 1.2 kg grönsaker
vetegräs juice
Rank 4

Super Booster V1.0 Greens Pulver

betyg
(4/5)
Pris
249 kr
Alger, vetegräs, frukt, grönsaker, enzymer och örter i ett koncentrerat pulver. Ett riktigt nyttigt sätt att starta dagen.
Rank 5 Odla själv!

Rawfoodshop vetegräs groddfrön

betyg
(4/5)
Pris
59 kr
Istället för att köpa färdigt vetegräs så går det utmärkt att odla själv. Det tar endast en vecka att få upp ny färskt vetegräs.

Vetegräs innehåller bland annat både betakaroten, C-vitamin, klorofyll, fibrer, antioxidanter, enzymer, protein, aminosyror och mineraler. Som ni kan se är vetegräs omtalat av en anledning – det är verkligen lika bra som det sägs vara. Med ett näringsinnehåll som detta blir man sugen på att ta en shot om dagen, eller hur?

Bästa vetegräset

Vad är Vetegräs bra för?

Vetegräs är bra för en mängd olika saker. Med ett innehåll av bland annat 70 % klorofyll är detta ett kosttillskott som ger dig i princip allt du behöver. Vetegräs innehåller dessutom i princip alla vitaminer och mineraler och enligt oss på Tillskottsbibeln är detta ett något som både användare upplever och forskning visar. 

Vad som är det bästa med vetegräs råder det delade meningar om. Här kommer en lista över vad vi anser vara de främsta fördelarna med vetegräs:

 • Minskar hungerkänslor
 • Bromsar åldrande
 • Stärker immunförsvaret
 • Prestationshöjande
 • Tar bort illadoftande lukter
 • Renar kroppen
 • Stabiliserar blodsockret
bra vetegräs

Eventuella biverkningar med vetegräs

Trots att vår genomgång visar att vetegräs är ett av de bästa sätten att snabbt få i sig massor av godsaker snabbt och smidigt är det så att det finns vissa biverkningar med vetegräs. Bland biverkningarna kan nämnas illamående, aptitlöshet och förstoppning.

Kan jag odla vetegräs hemma?

Det går alldeles utmärkt att odla vetegräs hemma och det är ett av de bästa sätten att få i sig rätt mängd per dag. Du kan göra det som ett test hemma för att se efter om du tycker att det är värt det, eller om du hellre vill köpa det.

I vår recension ovan får ni våra åsikter gällande bäst i test, men vad gäller att odla på egen hand är det inte stor skillnad på de olika varianterna. Det är helt enkelt bara för dig att se efter vad just du tycker är bäst i test och sedan köra på det. Vi tycker alla olika, så det är bra att det finns mycket att välja mellan.

Vetegräs i olika former

Odla vetegräs

Vetegräs finns I många olika former. Du kan bland annat välja mellan vetegräs som skott som du själv odlar hemma, tabletter och pulver. Beroende av hur du föredrar att använda det passar det ena bättre än det andra.

Om du tycker att det är bäst att blanda det i vatten eller en smoothie är pulver ett klokt val och om du tycker att det är bäst att få i sig alla fördelar med vetegräs snabbt och smidigt är tabletter ett bra val.

Du kan även blanda pulvret i juice, i salladsdressing med mera. Vissa tycker att det är bäst att blanda det med exempelvis gröt, så det finns många olika sätt att få i sig vetegräs.

Vetegräs och detox

Studier visar att när man jämför vetegräsjuice med exempelvis morotsjuice och andra frukt- och/eller grönsaksjuicer är detta den bästa vad gäller renande effekt. Du kan själv göra ett test för att se vad du anser vara bäst.

Det höga innehållet av klorofyll bromsar tillväxten av bakterier som är skadliga för dig och detta är inte bra bara för insidan. Det är också på det viset att klorofyll, och därmed även vetegräs, är bra mot eksem och kliande hud.

Studier pekar på att ett tillskott av vetegräs dagligen ger ett av de bästa skydden mot strålning samtidigt som vetegräs ser till att dra ut tungmetaller och gifter ur din kropp.

vetegräs shot
Shot på vetegräs

Bäst i test av vetegräs

Vi har jämfört och utvärderat en rad olika sorters vetegräs för att komma fram till vilken produkt som är bäst. Det bästa vetegräset du kan välja är det som ger dig alla dess fördelar med bra kvalitet och till ett rimligt pris.

Vi har även utvärderat användares betyg, åsikter och omdömen då vi anser att konsumenters recensioner är mycket viktiga för att utvärdera produkter.

Här hittar du topplistan över bästa Vetegräset.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de vetegräset som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Vetegräset – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Vetegräs EKO healthwell
 2. Bästa odla själv : Rawfoodshop vetegräs groddfrön
 3. Billigast köp : Rawfoodshop vetegräs groddfrön
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Vetegräs EKO healthwell
 5. Bästa för RAW food : Plog Skånskt Vetegräs
 6. Populärast i sökningar : Vetegräs EKO healthwell

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa vetegräs-produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport

Vanliga frågor – Vetegräs

Är vetegräs och vetemalt samma sak?

Nej det är det inte riktigt, malten torkas medans vetegräset oftast är färskt.

Vilka är ämnena som gör vetegräs så nyttigt?

Vetegräs innehåller bland annat betakaroten, C-vitamin, klorofyll, fibrer, antioxidanter, enzymer, protein, aminosyror och mineraler.


Källor:

https://www.hd.se/2015-06-21/utan-plog-kan-jordbrukaren-hitta-sina-rotter

https://unt.se/start/levande-foda-pa-menyn-1083619.aspx

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :