BĂ€sta ZMA 2022

Oavsett om du vill öka dina trÀningsresultat, prestera pÄ arbetet eller fÄ en god sömnkvalitet, kan ZMA tillskott vara det du behöver. ZMA tillskottet Àr idag ett av de mest populÀra kosttillskotten och det kommer med mÄnga fördelar.

Hitta bÀsta ZMA med hjÀlp av vÄrt bÀst i test. LÀr dig allt om vad ZMA Àr, vilka funktioner och fördelar det har och hitta det bÀsta tillskottet just för dig. FÄ boosten som du behöver med hjÀlpa av vÄr lista som guide.

BÀst i test lista med de bÀsta ZMA produkterna

Topplistan

ZMA-Hardcore-Chained-Nutrition
Rank 1 BĂ€st i Test

ZMA Hardcore

betyg
(5/5)
Pris
279 kr
Kapslar
160
Ett effektivt och högdoserat ZMA som ger ökade testosteronnivÄer som i sin tur ökar muskelmassan. Sömnen blir bÀttre och du fÄr en normal ÀmnesomsÀttning. Vissa anvÀndare klagar pÄ att de blir dÄliga i magen av det vilken kan vara bra att kÀnna till!
Core-ZMA-Svenskt-Kosttillskott
Rank 2

Core ZMA

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Kapslar
180
Ger kroppen rÀtt förutsÀttningar för muskeltillvÀxt! InnehÄller zink, magnesium och vitamin B6 som gör att mÄnga upplever en förbÀttrad sömn, bÀttre ÄterhÀmtning och minskad risk för kramp. AnvÀndare Àr mycket nöjda och tycker att de fungerar bra!
Solid-Nutrition-ZMA
Rank 3

SOLID Nutrition ZMA

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
Kapslar
90
Dessa kapslar innehÄller, förutom zink och magnesium, Àppelsyra och vitamin B6. AnvÀndare tycker att de ger en bra effekt pÄ sömnen, och dessutom till ett bra pris!
Viterna-My-ZMA
Rank 4

Viterna My ZMA By Laila Bagge

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Kapslar
90
Förutom zink och magnesium sÄ innehÄller det hÀr tillskottet vitamin D3 och B6, L-teanin, kamomill och citronmeliss. Ett pluss för den snygga förpackningen!
zma night hard core
Rank 5

ZMA Night

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,80 kr
Kapslar som innehÄller zink, magnesium och L-teanin. FörbÀttrar testosteronnivÄerna, ger en bÀttre sömn och motverkar kramp och trötthet i musklerna. MÄnga tycker att den ger vÀldigt bra effekter pÄ sömnen och ger bra ÄterhÀmtning! Det hÀr tillskottet kan fÄ dig att sova riktigt djupt. Du vaknar piggare ocksÄ.
ultimate zma night complex
Rank 6

Ultimate ZMA Night Complex

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
4,43 kr
Ett tillskott som oftast hjĂ€lper mĂ€nniskor som haft problem med sömnen i mĂ„nga Ă„r. MĂ„nga menar pĂ„ att den hĂ€r produkten, skapad för mĂ€nniskor som trĂ€nar, Ă€r bĂ€ttre Ă€n vad som sĂ€ljs pĂ„ Apoteket. Stora piller, lite svĂ„ra att svĂ€lja — men ack sĂ„ effektiva! Rekommenderas varmt.
bÀsta zma
Rank 7

Self Omninutrition Muscle: ZMA

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Antal dagar
120
För att fĂ„ ut det mesta av din trĂ€ning behöver du förmodligen tillskott av mineraler som zink och magnesium för att fĂ„ en bra proteinsyntes. Även B6 hjĂ€lper diag att reglera hormonaktiviteterna. Mycket nöjda anvĂ€ndare som sover bĂ€ttre, Ă„terhĂ€mtar sig lĂ€ttare och bygger bra med muskler.
ZMA-Star-Nutrition
Rank 8

ZMA Star

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Kapslar
90
Kapslar med ett vÀlbalanserat innehÄll av ZMA. VÀl vÀrt att testa om du vill ha bÀsta resultat av din trÀning. MÄnga tycker att de fÄr besvÀr med magen av dem, men det gÀller inte alla.
Self-Omninutritions-Muscle-ZMA
Rank 9

Self Omninutrition Muscle:ZMA

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Kapslar
120
Om du trÀnar hÄrt Àr det hÀr ett bra kosttillskott för dig. Magnesium och zink hjÀlper till att skapa en normal proteinsyntes och vitamin B6 reglerar aktiviteten hos dina hormoner. MÄnga tycker att den fungerar riktigt bra pÄ dÄlig sömn!
bÀsta zma

Vad Àr ZMA och vad Àr fördelarna?

ZMA Àr ett kosttillskott och det bestÄr av magnesium, vitamin B6 och av zink. Tillskottet anvÀnds frÀmst för att öka testosteronnivÄer, hjÀlpa till med ÄterhÀmtningen efter trÀning, förbÀttra sömn och för att bygga muskler. ZMA Àr ett populÀrt tillskott frÀmst bland idrottare och kroppsbyggare. Tillskottet förebygger olika kroppsfunktioner under natten dÄ det Àr ett tillskott du tar nÀr du ska lÀgga dig pÄ kvÀllen

Fördelar och livsmedel med ZMA

Magnesium Àr bra för:

 • BenhĂ€lsan
 • Upptaget av kalcium
 • HjĂ€rthĂ€lsan
 • Motverka diabetes, migrĂ€n och Ă„ngest
 • SĂ€nka blodtrycket

Livsmedel som Àr rik pÄ magnesium:

 • Spenat
 • Mörk choklad
 • Avokado
 • Svarta bönor
 • Banan
 • Yoghurt

Symptom pÄ magnesiumbrist kan vara att du fÄr en sÀmre aptit, kÀnner en svaghet och uttorkning. Det kan Àven vara kramp i musklerna samt domningar och stickningar.

Zink Àr bra för:

 • Reglering av immunförsvaret
 • InlĂ€rningsförmĂ„ga och minnet
 • LĂ€kning av sĂ„r
 • Motverkar hudirritation och Ă€r bra mot acne
 • Bra för hormonbalansen

Livsmedel rik pÄ zink:

 • Ris
 • Ärtor
 • Yoghurt
 • Nötter
 • Bönor

Symptom pÄ zinkbrist kan vara dÄlig aptit, diarré, hÄravfall men Àven dÄlig lÀkning av sÄr samt depression.

nötter sesamfrö och mörkchoklad för bÀsta zma

Vitamin B6 Àr bra för:

 • Kroppens rörelseförmĂ„ga
 • Minnet
 • Blodflödet
 • Absorberingen av zink och magnesium
 • HjĂ€rnfunktionen

Livsmedel rikt pÄ Vitamin B6

 • Kalkonbröst
 • Avokado
 • Fisk
 • Sesamfrö
 • Ärtor
 • Kycklingbröst

Symtom pÄ Vitamin B6 brist kan vara förvirring, Ängest, depression men Àven uttorkning, lÄg energinivÄ samt smÀrtor i muskler.

Mer om effekterna

Effekter som mer testosteron och bÀttre sömn leder i sin tur till andra bÀttre effekter. Du kan fÄ bÀttre ork att göra det du i vardagen. Oavsett om det handlar om ambitioner om trÀning, att prestera pÄ arbetet eller att börja ta promenader, kan en bra sömn aldrig vara nÄgot negativt.

Forskningen kring just ZMA har inte kommit sÄ lÄngt dock finns det forskning pÄ varje bestÄndsdel i tillskottet. Det bÀsta Àr att prova dig sjÀlv och se vad du sjÀlv tycker men mÄnga anvÀndare sÀger att de mÀrkt en betydlig skillnad efter de har börjat med ZMA tillskott.

SÄ hittar du det bÀsta ZMA tillskottet

ZMA Àr idag ett av de vanligaste tillskotten idag och har ökat i popularitet under de senaste 10 Ären. Eftersom att efterfrÄgan har ökat innebÀr det Àven att fler företag har börjat tillverka egna ZMA tillskott. Det finns alltsÄ en hel del att vÀlja pÄ men innan du bestÀmmer dig för vilket ZMA tillskott du vill ha Àr det bra att titta pÄ följande punkter:

 • Normal dos: En normal dos bestĂ„r ungefĂ€r av 450 g magnesium, 30 mg zink och 10 mg vitamin B6. Om tillskottet avviker för mycket frĂ„n dessa förhĂ„llanden ska du vara försiktigt.
 • Magnesium: Tar du ett för stort intag av magnesium kan det leda till diarrĂ©. Det finns en rekommendation att inta max 350 mg magnesium per dag frĂ„n kosttillskott. Dock tror mĂ„nga att det finns ett behov av högre dos nĂ€r man framförallt trĂ€nar hĂ„rt.
 • Vegan: Är du vegan sĂ„ ska du se upp med visa kapslar som tillverkas av gelatin. Det finns helt veganska ZMA tillskott för dig som följer en strikt vegansk diet.
tillskott av ZMA för veganer
Veganer kan behöva tillskott av bÀsta ZMA

VÀljer du ett tillskott med magnesiumoxid innebÀr det att det innehÄller mer magnesium med Àmnet i sig Àr mycket svÄrare för kroppen att ta upp. Magnesiumcitrat tas dÀremot mycket lÀttare upp av kroppen. Upptaget Àr Àven sÀmre om du vÀljer en produkt som innehÄller zinkoxid. Ett annat tips Àr att inte dricka mjölk tillsammans med ZMA eftersom kalcium hÀmmar upptaget av magnesium.

SÄ utser vi bÀst i test

VÄr testpanel testar produkterna och de sÀtter i sin tur individuella betyg. Dessa tar vi hÀnsyn till i vÄrt bÀst i test men Àven andra anvÀndares omdömen, andra recensioner samt pris och produkternas innehÄll.

Vi har gjort vÄrt test för att vi vill ge dig en bra överblick av produkterna i vÄr recension och vi hoppas att detta bÀst i test ska leda dig rÀtt nÀr det Àr dag att vÀlja vilken ZMA produkt som Àr bÀst för dig. HÀr hittar du vÄr topplista med bÀsta ZMA.

Vanliga frĂ„gor – ZMA

Kan ZMA hjÀlpa att stÀrka mina ben?

Ja, genom Àmnena som produkten innehÄller sÄ stÀrker det dina ben. Detta kommer dÄ sÀrskilt frÄn magnesiumet.

Sammanfattning

ZMA tillskottet Àr ett av de vanligaste och mest populÀra tillskotten idag. Det innehÄller bÄde zink, magnesium och vitamin B6 som alla har viktiga funktioner för kroppen. Tillskottet Àr ett bra val för dig som vill fÄ bÀttre sömnkvalitet, gynnsamma resultat pÄ gymmet och som vill orka hela dagen.

VÄrt mÄl med bÀst i test för bÀsta ZMA Àr att guida dig till att hitta den rÀtta produkten. Hitta rÀtt genom att ta del av vÄr recension med information, jÀmförelser och betygsÀttningar. Oavsett vilken av produkterna i testet som du vÀljer kommer du att fÄ ett bra ZMA tillskott.

Lycka till i din jÀmförelse.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de ZMA som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare ZMA – BĂ€st i Tillskottsbibelns test

 1. BÀst i vÄrt test : ZMA Hardcore
 2. För dig som söker zink : ZMA Night
 3. Billigast köp : Self Omninutrition Muscle:ZMA
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Core ZMA
 5. BĂ€sta kapseln : ZMA Hardcore
 6. PopulÀrast i sökningar : Core ZMA

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa ZMA-produkter Àr Svensk HÀlsokost, Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.


KĂ€llor

https://www.styrkelabbet.se/zma/

https://hyx.se/zma/