Bästa ZMA Jan 2023

Oavsett om du vill öka dina träningsresultat, prestera på arbetet eller få en god sömnkvalitet, kan ZMA tillskott vara det du behöver. ZMA tillskottet är idag ett av de mest populära kosttillskotten och det kommer med många fördelar.

Hitta bästa ZMA med hjälp av vårt bäst i test. Lär dig allt om vad ZMA är, vilka funktioner och fördelar det har och hitta det bästa tillskottet just för dig. Få boosten som du behöver med hjälpa av vår lista som guide.

Sidan innehåller annonser

Bäst i test lista med de bästa ZMA produkterna

Topplistan

ZMA-Hardcore-Chained-Nutrition
Rank 1 Bäst i Test

ZMA Hardcore

betyg
(5/5)
Pris
279 kr
Kapslar
160
Ett effektivt och högdoserat ZMA som ger ökade testosteronnivåer som i sin tur ökar muskelmassan. Sömnen blir bättre och du får en normal ämnesomsättning. Vissa användare klagar på att de blir dåliga i magen av det vilken kan vara bra att känna till!
Core-ZMA-Svenskt-Kosttillskott
Rank 2

Core ZMA

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Kapslar
180
Ger kroppen rätt förutsättningar för muskeltillväxt! Innehåller zink, magnesium och vitamin B6 som gör att många upplever en förbättrad sömn, bättre återhämtning och minskad risk för kramp. Användare är mycket nöjda och tycker att de fungerar bra!
ZMA-Star-Nutrition
Rank 3

ZMA Star

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Kapslar
90
Kapslar med ett välbalanserat innehåll av ZMA. Väl värt att testa om du vill ha bästa resultat av din träning. Många tycker att de får besvär med magen av dem, men det gäller inte alla.
Self-Omninutritions-Muscle-ZMA
Rank 4

Self Omninutrition Muscle:ZMA

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Kapslar
120
Om du tränar hårt är det här ett bra kosttillskott för dig. Magnesium och zink hjälper till att skapa en normal proteinsyntes och vitamin B6 reglerar aktiviteten hos dina hormoner. Många tycker att den fungerar riktigt bra på dålig sömn!
Solid-Nutrition-ZMA
Rank 5

SOLID Nutrition ZMA

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
Kapslar
90
Dessa kapslar innehåller, förutom zink och magnesium, äppelsyra och vitamin B6. Användare tycker att de ger en bra effekt på sömnen, och dessutom till ett bra pris!
Viterna-My-ZMA
Rank 6

Viterna My ZMA By Laila Bagge

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Kapslar
90
Förutom zink och magnesium så innehåller det här tillskottet vitamin D3 och B6, L-teanin, kamomill och citronmeliss. Ett pluss för den snygga förpackningen!
zma night hard core
Rank 7

ZMA Night

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,80 kr
Kapslar som innehåller zink, magnesium och L-teanin. Förbättrar testosteronnivåerna, ger en bättre sömn och motverkar kramp och trötthet i musklerna. Många tycker att den ger väldigt bra effekter på sömnen och ger bra återhämtning! Det här tillskottet kan få dig att sova riktigt djupt. Du vaknar piggare också.
ultimate zma night complex
Rank 8

Ultimate ZMA Night Complex

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
4,43 kr
Ett tillskott som oftast hjälper människor som haft problem med sömnen i många år. Många menar på att den här produkten, skapad för människor som tränar, är bättre än vad som säljs på Apoteket. Stora piller, lite svåra att svälja — men ack så effektiva! Rekommenderas varmt.
bästa zma
Rank 9

Self Omninutrition Muscle: ZMA

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Antal dagar
120
För att få ut det mesta av din träning behöver du förmodligen tillskott av mineraler som zink och magnesium för att få en bra proteinsyntes. Även B6 hjälper diag att reglera hormonaktiviteterna. Mycket nöjda användare som sover bättre, återhämtar sig lättare och bygger bra med muskler.
bästa zma

Vad är ZMA och vad är fördelarna?

ZMA är ett kosttillskott och det består av magnesium, vitamin B6 och av zink. Tillskottet används främst för att öka testosteronnivåer, hjälpa till med återhämtningen efter träning, förbättra sömn och för att bygga muskler. ZMA är ett populärt tillskott främst bland idrottare och kroppsbyggare. Tillskottet förebygger olika kroppsfunktioner under natten då det är ett tillskott du tar när du ska lägga dig på kvällen

Fördelar och livsmedel med ZMA

Magnesium är bra för:

 • Benhälsan
 • Upptaget av kalcium
 • Hjärthälsan
 • Motverka diabetes, migrän och ångest
 • Sänka blodtrycket

Livsmedel som är rik på magnesium:

 • Spenat
 • Mörk choklad
 • Avokado
 • Svarta bönor
 • Banan
 • Yoghurt

Symptom på magnesiumbrist kan vara att du får en sämre aptit, känner en svaghet och uttorkning. Det kan även vara kramp i musklerna samt domningar och stickningar.

Zink är bra för:

 • Reglering av immunförsvaret
 • Inlärningsförmåga och minnet
 • Läkning av sår
 • Motverkar hudirritation och är bra mot acne
 • Bra för hormonbalansen

Livsmedel rik på zink:

 • Ris
 • Ärtor
 • Yoghurt
 • Nötter
 • Bönor

Symptom på zinkbrist kan vara dålig aptit, diarré, håravfall men även dålig läkning av sår samt depression.

nötter sesamfrö och mörkchoklad för bästa zma

Vitamin B6 är bra för:

 • Kroppens rörelseförmåga
 • Minnet
 • Blodflödet
 • Absorberingen av zink och magnesium
 • Hjärnfunktionen

Livsmedel rikt på Vitamin B6

 • Kalkonbröst
 • Avokado
 • Fisk
 • Sesamfrö
 • Ärtor
 • Kycklingbröst

Symtom på Vitamin B6 brist kan vara förvirring, ångest, depression men även uttorkning, låg energinivå samt smärtor i muskler.

Mer om effekterna

Effekter som mer testosteron och bättre sömn leder i sin tur till andra bättre effekter. Du kan få bättre ork att göra det du i vardagen. Oavsett om det handlar om ambitioner om träning, att prestera på arbetet eller att börja ta promenader, kan en bra sömn aldrig vara något negativt.

Forskningen kring just ZMA har inte kommit så långt dock finns det forskning på varje beståndsdel i tillskottet. Det bästa är att prova dig själv och se vad du själv tycker men många användare säger att de märkt en betydlig skillnad efter de har börjat med ZMA tillskott.

Så hittar du det bästa ZMA tillskottet

ZMA är idag ett av de vanligaste tillskotten idag och har ökat i popularitet under de senaste 10 åren. Eftersom att efterfrågan har ökat innebär det även att fler företag har börjat tillverka egna ZMA tillskott. Det finns alltså en hel del att välja på men innan du bestämmer dig för vilket ZMA tillskott du vill ha är det bra att titta på följande punkter:

 • Normal dos: En normal dos består ungefär av 450 g magnesium, 30 mg zink och 10 mg vitamin B6. Om tillskottet avviker för mycket från dessa förhållanden ska du vara försiktigt.
 • Magnesium: Tar du ett för stort intag av magnesium kan det leda till diarré. Det finns en rekommendation att inta max 350 mg magnesium per dag från kosttillskott. Dock tror många att det finns ett behov av högre dos när man framförallt tränar hårt.
 • Vegan: Är du vegan så ska du se upp med visa kapslar som tillverkas av gelatin. Det finns helt veganska ZMA tillskott för dig som följer en strikt vegansk diet.
tillskott av ZMA för veganer
Veganer kan behöva tillskott av bästa ZMA

Väljer du ett tillskott med magnesiumoxid innebär det att det innehåller mer magnesium med ämnet i sig är mycket svårare för kroppen att ta upp. Magnesiumcitrat tas däremot mycket lättare upp av kroppen. Upptaget är även sämre om du väljer en produkt som innehåller zinkoxid. Ett annat tips är att inte dricka mjölk tillsammans med ZMA eftersom kalcium hämmar upptaget av magnesium.

Så utser vi bäst i test

Vår testpanel testar produkterna och de sätter i sin tur individuella betyg. Dessa tar vi hänsyn till i vårt bäst i test men även andra användares omdömen, andra recensioner samt pris och produkternas innehåll.

Vi har gjort vårt test för att vi vill ge dig en bra överblick av produkterna i vår recension och vi hoppas att detta bäst i test ska leda dig rätt när det är dag att välja vilken ZMA produkt som är bäst för dig. Här hittar du vår topplista med bästa ZMA.

Vanliga frågor – ZMA

Kan ZMA hjälpa till att stärka mina ben?

Ja, genom ämnena som produkten innehåller så stärker det dina ben. Detta kommer då särskilt från magnesiumet.

Vad består ett ZMA tillskott av?

Zink, magnesium och Vitamin B6

När ska man ta sitt ZMA tillskott?

De flesta vitaminer och mineraler som återuppbyggs gör sitt bästa arbete i vila. Därför rekommenderas att ta ZMA innan du går och lägger dig eller efter träning.

Sammanfattning

ZMA tillskottet är ett av de vanligaste och mest populära tillskotten idag. Det innehåller både zink, magnesium och vitamin B6 som alla har viktiga funktioner för kroppen. Tillskottet är ett bra val för dig som vill få bättre sömnkvalitet, gynnsamma resultat på gymmet och som vill orka hela dagen.

Vårt mål med bäst i test för bästa ZMA är att guida dig till att hitta den rätta produkten. Hitta rätt genom att ta del av vår recension med information, jämförelser och betygsättningar. Oavsett vilken av produkterna i testet som du väljer kommer du att få ett bra ZMA tillskott.

Lycka till i din jämförelse.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de ZMA som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare ZMA – Bäst i Tillskottsbibelns test

 1. Bäst i vårt test : ZMA Hardcore
 2. För dig som söker zink : ZMA Night
 3. Billigast köp : Self Omninutrition Muscle:ZMA
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core ZMA
 5. Bästa kapseln : ZMA Hardcore
 6. Populärast i sökningar : Core ZMA

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa ZMA-produkter är Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, Meds samt MMSport


Källor

https://www.styrkelabbet.se/zma/

https://hyx.se/zma/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :