Hur gÄr man upp i vikt snabbt som ungdom?

en ungdom som vÀger sig sjÀlv pÄ en vÄg

Hej, och vÀlkommen till vÄr blogg pÄ Tillskottsbibeln!

Det hÀr blir vÄrt första blogginlÀgg dÀr vi kommer besvara en frÄga frÄn en lÀsare.

Den berör Àmnet viktökning dÀr lÀsaren, som vi förmodar Àr i sina tonÄr, frÄgar: hur gÄr man upp i vikt snabbt som ungdom?

I den hÀr artikeln kommer vi dels besvara frÄgan, men Àven ge vÄra bÀsta tips i allmÀnhet och produktrekommendationer i synnerhet.

Vill du gÄ upp i vikt i allmÀnhet eller gÄ upp i vikt och samtidigt lÀgga pÄ dig muskler?

Äter du mer mat leder det till att du gĂ„r upp mer i vikt — det Ă€r ingen raketforskning. Men vilken typ av vikt Ă€r du pĂ„ jakt efter?

Är du en smal person som försöker lĂ€gga pĂ„ dig lite mer vikt i allmĂ€nhet eller Ă€r du nĂ„gon som potentiellt Ă€r redo att förvandla din kropp till nĂ„got helt annorlunda med synlig muskelmassa?

LÀgger du pÄ dig 10 kg för fort, utan att trÀna, finns det en vÀldigt stor chans att du nÀstan enbart lÀgger pÄ dig fett som i sin tur börjar lÀgga sig pÄ stÀllen du inte vill att det ska lÀgga sig pÄ.

Det bÀsta sÀttet att gÄ upp i vikt snabbt pÄ som ungdom

Det bĂ€sta sĂ€ttet att gĂ„ upp i vikt snabbt pĂ„ som ungdom — utan att lĂ€gga pĂ„ dig för mycket fett samtidigt som du lĂ€gger pĂ„ dig muskler — Ă€r att börja trĂ€na pĂ„ gym samtidigt som du Ă€ndrar i din kost.

Jag som skriver det hÀr inlÀgget, Nabil, trodde aldrig att jag skulle bli en person som trÀnade pÄ gym regelbundet. Sen prövade jag bara att hÄlla igÄng trÀningen i nÄgra mÄnader och sen fortsatte det.

Ska man fokusera pÄ att fÄ i sig mer protein eller kalorier nÀr man försöker gÄ upp i vikt sÄ snabbt som möjligt?

Jag har i dagens lÀge styrketrÀnat pÄ gym i lite över 2 Är och det Àr ett av mitt livs bÀsta beslut.

Jag började nĂ€mligen min resa som smal och har lyckats gĂ„ upp ungefĂ€r 20 kg i vikt senaste 2 Ă„ren — och dĂ„ Ă€r det lĂ„ngt ifrĂ„n allt som Ă€r ren muskelmassa. PoĂ€ngen jag försöker göra Ă€r att nĂ€r du gĂ„r upp i vikt vill du öka en viss mĂ€ngd fettmassa och muskelmassa, inte bara det ena.

MÀnniskor som fokuserar för mycket pÄ att bara fÄ i sig protein nÀr de vÀl börjar trÀna blir sÀllan stora utan fÄr ganska smÄ ramar med nÄgot större muskler.

De som fÄr en imponerande fysik Àr de som bÄde ligger pÄ ett kaloriöverskott men samtidigt Àter mer protein Àn vad de behöver.

Det Àr i den sistnÀmnda kategorin vi föreslÄr vÄra lÀsare att ligga i.

Du behöver alltsÄ fÄ i dig betydligt mer kalorier, högst troligen mer Àn vad du tror att du behöver varför vi föreslÄr att du tar och kikar pÄ vÄr jÀmförelse av vad vi anser vara Sveriges bÀsta gainers.

Kosttillskott för viktökning bland ungdomar

Om du vĂ€ljer att börja trĂ€na pĂ„ gym rekommenderar vi starkt att du köper in en sĂ„ kallad ”gainer” — d.v.s. en produkt vars frĂ€msta syfte Ă€r att hjĂ€lpa dig fĂ„ i dig mer kalorier sĂ„ du slutligen gĂ„r upp i vikt.

En gainer frÄn Star Nutrition vid namn Supreme Mass som vunnit vÄr stora jÀmförelse av vad vi anser vara Sveriges bÀsta gainer.

Som tur för dig har vi sammanstÀllt en lista över vad vi anser vara Sveriges bÀsta gainers. Kika pÄ den och se ifall du hittar en produkt du gillar.

Sammanfattning

Det bÀsta med ens ungdom Àr att man vÀxer sÄ det knakar. Det Àr dÀrför riktigt smart ifall man börjar ta tag i sin trÀning redan under tonÄren dÄ det helt enkelt Àr lÀttare att lÀgga pÄ sig vikt dÄ.

Det gÀller bara att Àta ordentligt i första hand, men Àven trÀna pÄ ett gym ifall du inte bara vill gÄ upp i fettvikt men Àven lÀgga pÄ dig lite muskler.

Vi rekommenderar trĂ€ning för alla ungdomar — oavsett kön, etnicitet eller tidigare erfarenhet av trĂ€ning. Vem som helst kan gĂ„ upp i vikt snabbt pĂ„ ett snabbt men ack sĂ„ nyttigt sĂ€tt, det gĂ€ller bara att hitta disciplinen bĂ„de vad gĂ€ller kosten och trĂ€ningen. Det Ă€r genuint vĂ„rt absolut bĂ€sta rĂ„d, vi hoppas inte du tycker det Ă€r jobbigt. Stort lycka till!

Just gainers Ă€r en produkt vi starkt rekommenderar till alla ungdomar som försöker lĂ€gga pĂ„ sig vikt, dĂ„ produktens primĂ€ra syfte Ă€r just det — nĂ€mligen att hjĂ€lpa dig gĂ„ upp i vikt.

Börjar du trÀna, gör om din kost nÄgot och inkluderar mer protein samt inhandlar antingen en gainer eller ett proteinpulver sÄ Àr vi fullkomligt övertygade om att du kommer lyckas gÄ upp i vikt riktigt, riktigt snabbt som ungdom. Stort lycka till!

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *